FERICIREA  ESTE  O  CĂLĂTORIE,

NU  O  DESTINAȚIE

 

 

 

  Institutul Francez pentru Anxietate și Stres din Paris, recomandă folosirea a 20 de reguli de viață. Experții consideră că și dacă veți urma doar 10 din ele, cu siguranță veți învăța să trăiți cu o calitate interioară mai elevată:

 

·      Ia o pauză de 10 minute la cel mult 2 ore de muncă. Extinde acest obicei și la restul vieții cotidiene și folosește aceste pauze pentru a te gândi  la tine și a-ți conștientiza atitudinile.

 

·      Învață să spui NU, fără a te simți vinovat, și fără a crede că vei răni pe cineva. A dori să mulțumești pe toată lumea este un efort și o risipă  enormă.

 

·       Planifică-ți activitatea zilnică, dar întotdeauna lasă-ți intervale importante (între activități) pentru orice neprevăzut, conștientizând că nu totul depinde de tine.

 

·       Concentrează-te pe rând, asupra fiecărei sarcini pe care vrei să o rezolvi. Chiar dacă beneficiezi de cea mai rapidă minte pentru a trece de la o activitate la alta, tot vei obosi până la urmă.

 

·      Părăsește odată pentru totdeauna gândul că ești indispensabil la locul de muncă, acasă, sau în grupul în care ești obișnuit să trăiești. Chiar dacă îți va displăcea, realizează că dacă nu ești tu însuți cu adevărat, totul poate continua și fără tine.

 

·      Încetează să te mai simți responsabil pentru plăcerile altora. Nu ești nici sursa dorințelor, nici eternul maestru de ceremonii.

 

·      Cere ajutor întotdeauna când e necesar, căutând să-ți dezvolți simțul ce-ți permite să-l ceri persoanelor celor mai indicate!

 

·      Separă problemele reale de cele imaginare și elimină-le pe ultimele, căci sunt pierdere de timp și ocupă un spațiu mental prețios ce îți e necesar pentru probleme mai importante.

 

·      Caută să descoperi plăcutul din acțiunile zilnice simple, cum ar fi dormitul, mâncatul, plimbatul, fără a crede însă că asta e tot ceea ce îți poate oferi viața.

 

·      Evită să te învălui în neliniști și tensiuni străine ție, sau să te preocupi de ceea ce se referă la neliniști sau tensiuni. Ia mai bine o mică pauză și apoi întoarce-te la dialog și la acțiune.

 

·      Familia ta NU este totuna cu tine însuți, poate fi strâns unită în jurul tău, poate însemna tot universul tău, dar nu se poate substitui ție însuți.

 

·      Înțelege că principiile și convingerile rigide pot constitui o mare piedică în calea mișcării, căutării și evoluției.

 

·      Este necesar să ai întotdeauna pe cineva în care să ai încredere și căruia să-i poți vorbi deschis. Nu te ajută cu nimic dacă această persoană se află departe.

 

·      Învață să-ți dai seama când vine momentul propice pentru a te ridica de la masă la o cină, ori a părăsi o reuniune. Niciodată să nu ignori importanța sentimentului de a părăsi orice activitate la momentul oportun.

 

·      Să nu vrei să știi dacă te-au vorbit de rău, și nici să nu te deranjeze acest gunoi mental. Ascultă-i mai bine pe cei ce te vorbesc de  bine, dar și pe aceștia cu o anumită rezervă, analizând ce spun și fără a-i crede în totalitate.

 

·      A concura cu ființa ce îți este pereche, în situații de distracție, de muncă, ori de viață, este ideal pentru cei ce vor să-și obosească relația sau vor să piardă ceea ce este mai important în ea.

 

·      Rigiditatea este bună pentru pietre, dar nu și pentru ființele umane.

 

·      O oră de plăcere enormă înlocuiește liniștit cel puțin trei ore de somn pierdut. Plăcerea recompensează mai mult decât visatul. De aceea, nu pierde ocaziile de a te distra bine și frumos.

 

·      Nu abandona pe cei trei mari și neprețuiți prieteni: Intuiția, Candoarea și Credința.

 

·      Concluzionând cele de mai sus înțelege odată pentru totdeauna, în mod definitiv, că  TU  EȘTI  CEEA  CE  TU  FACI  DIN  TINE  ÎNSUȚI.

 

Ne convingem pe noi înșine că viața va fi mai frumoasă după ce ne vom căsători; vom avea un copil; apoi altul. Apoi suntem frustrați că nu sunt copiii destul de mari și vom fi mai mulțumiți atunci când ei vor crește. După aceea, suntem frustrați că sunt adolescenți și se poartă ca atare. Suntem siguri că vom fi fericiți când ei se vor maturiza. Ne spunem că viața noastră va fi completă când ei se vor căsători; când vom avea o mașină nouă; când vom putea avea o vacanță plăcută, sau când ne vom pensiona. Adevărul este că nu există un moment mai bun pentru a fi fericit, decât cel prezent.

 

Dacă nu acum, atunci când? Viața noastră va fi întotdeauna plină de  schimbări. Este cel mai bine să admiți asta în sinea ta și să decizi să fii fericit oricum. Fericirea este calea. Așa că, bucură-te și prețuiește fiecare moment pe care îl ai și prețuiește-l și mai mult, pentru că te bucuri de el împreună cu cineva apropiat, cineva suficient de special ca să-ți petreci timpul cu el/ea ... și amintește-ți că timpul nu așteaptă pe nimeni.

 

Așa că ÎNCETEAZĂ să mai aștepți...

 ·         până mașina ori casa este plătită

 ·         până îți iei o mașină sau o casă nouă

 ·         până copiii pleacă de acasă

 ·         până îți termini studiile

 ·         până slăbești 10 kg

 ·         până te îngrași cu 10 kg

 ·         până te căsătorești

 ·         până ai copii

 ·         până te pensionezi

 ·         până la vară

 ·         până la primăvară

 ·         până la iarnă

 ·         până la toamnă

 ·         până mori

 

Nu există un moment mai bun ca cel de acum, pentru ca să fii fericit.

 

Fericirea este o călătorie, nu o destinație. Așa că muncește ca și cum n-ai avea nevoie de bani, iubește ca și cum nu ai fost niciodată rănit în dragoste, dansează ca și când nimeni nu te-ar vedea.

Și asta, acum!