3 lumi

Discuții pe teme de metafizică și ezoterism

3 lumi

Mesajde coremi » Mar, Apr 25 2006 11:16 pm

Scris de Jal Kae (Constructorii de stele)

Dragi prieteni,

Aceasta pare sa se potriveasca cu ceea ce am vazut. Simt ca pe masura ce trecem de la timpul linear tridimensional la timpul sferic quatrodimensional vom experimenta din ce in ce mai mult acest sens de linii multiple, citeodata suprapunindu-se si citeodata separindu-se una de alta. Cele 3 lumi la care ne referim de dedesubt par sa reprezinte realitati in 3 dimensiuni, 4 dimensiuni si 5 dimensiuni. Fie ca noi sa vedem impreuna si sa creaem impreuna noi tarmuri de magie si miracole pe iubitul nostru PAMINT.

TREI LUMI IN CARE SA TRAIESTI

Noi am vrea sa va impartasim continutul convergentei lumilor paralele in anumite puncte si ca acestea sunt "puncte de constiinta". Astfel este posibil sa te muti dintr-o lume in alta prin schimbarea concentrarii constiintei unei persoane. Modelul pe care-l prezentam detaliaza 3 anume lumi paralele. Fara indoiala mai sunt si multe altele, dar pentru ceea ce noi consideram aplicatii practice noi vom explora numai 3 din ele. Ne referim la "practic" in sensul ca fiecare din aceste 3 lumi sunt explorate in mod continuu de fiinte de pe aceasta planeta. Acestea 3 lumi sunt "Lumea materiala" , "Lumea magica" si "Lumea miracolelor"

"LUMEA MATERIALA" este modul dominant in care activeaza umanitatea si alte specii.

Motivatia si fortele conducatoare in aceasta lume se numesc "instincte". Majoritatea fiintelor de pe planeta, astazi isi bazeaza actiunile predominant pe informatiile pe care le receptioneaza de la instinctele lor de supravetuire, sexuale, ierarhice si teritoriale.

Actionind dupa aceste instructiuni, declara universului despre ce este real despre actor.

Pentru cea mai mare parte aceste imagini ale trunchiului realitatii din informatia care este codata in ADN-ul corpului fizic. Aceste imagini ale realitatii corpului fizic pot sa includa:

1- sunt muritor

2- am nevoie de un partener

3- am nevoie de putere personala sa-i conduc pe altii pina la o anumita limita

4- am nevoie sa posed anumite lucruri si sa controlez spatiul

"Corpul mental" de asemenea genereaza imagini ale realitatii. El creaza imagini care spun lucruri ca "trebuie sa inteleg tot"; "trebuie sa am dreptate"; "este OK sa mint daca am un motiv suficient de bun"; "sunt mai bun decit sunt ei"; " el o sa spuna asta si apoi eu o sa spun cealalta.....".

Pentru diverse motive civilizatia vestica a ridicat corpul mental la un statut de tip D-zeu.

Sunt mai multe metodologii care sustin ca prin controlul corpului mental experientele negative pot fi traversate si ca noi putem chiar sa obtinem iluminarea si nirvana. Rationalul merge asa: " pot sa-mi creez realitatea mea cu gindurile mele. Astfel, daca elimin gindurile negative si gindesc numai pozitiv, atunci viata mea se va schimba in bine. Aceasta implica ca gindurile negative sunt sursa experimentelor negative ale cuiva si prin munca trebuie atunci sa le eradicheze - tu devii propria politie a gindurilor tale. Si intrucit "orice te fascineaza, obtii mai mult", atunci fiind fascinat cu ginduri negative nu face decit sa-ti aduca mai multe dintre acestea. In plus mai este un alt aspect de luat in considerare:

"universul se deranjaza ca sa primeasca imaginea realitatii tale". Strategia "gindeste numai ginduri pozitive" presupune ca corpul mental este unicul compozitor a imaginii realitatii cuiva - dar nu este. "Corpul fizic" are propriile vederi si convingeri a ceea ce este real, la fel si corpul emotional, la fel ca si cel spiritual (EU Sunt)

Aici este o poveste simpla ca sa ilustreze aceasta.

A fost un leu atotputernic Jonro,care a fost nascut intr-o mica gradina zoologica. Pe masura ce crestea si-a facut o pasiune din a investiga, cit de bine putea, toate aspectele lumii inconjuratoare lui. Toti ceilalti lei din gradina zoologica s-au nascut de asemenea in captivitate. Custile lor erau inchise. Intr-o zi, un alt leu a fost adaugat grupului, dar el fusese capturat din salbaticie. Cind vorbea despre vastele savane, despre inaltii si desii copaci, pasarile din cer si toate celelalte minuni pe care le stia Jonro si ceilalti se indoiau. "Cum sa fie asa ceva!" exclamau ei. Noi am avut destul timp sa investigam aceasta lume. Noi stim precis limitele custilor noastre, ce alte feluri de animale mai sunt, de unde venim si cum ne hranim. Ceea ce ne spui este incredibil! Dovedeste.

Fiintele care exploreaza lumea materiala (si sustin validitatea ei) sufera de iluzia separarii de spiritul lor. Aceasta trebuie sa fie evident - simturile fizice nu pot detecta spiritul, care este deasupra formei (astfel, daca noi nu suntem una cu spiritul nostru, nu putem sa fim una cu ceilalti, pentru ca "UNUL" estre atributul corpului spiritual)

Ei cred ca trebuie sa lupte si sa se zbata ca sa existe, datorita instinctelor animalice. Ei sunt dusmanii. Actiunile lor sunt o serie de strategii care sunt aplicate.

Lor le este frica de lipsa si condamnare, amindoua lucrind pe fundalul constientului lor ca panterele infometate.

Ei au nevoie de autoritati externe care sa le spuna cum sa ajunga la D-zeu, sa spuna ceea ce este real. (Astazi oamenii de stiinta sunt preoti a "ceea ce este real")

Cind ne descoperim pe noi actionind si indentificindu-ne cu oricare din aceste imagini ale realitatii si rescunoscind ca ele sunt reale, poti spune cu incredere, "eu traiesc intr-o Lume Materiala". Alte experiente din acest domeniu sunt:

- fiind prins intr-un curent de ginduri

- facind strategii sexuale

- repetind mental ce ai de gind sa spui cind te confrunti cu cineva (pe care nu termini niciodata sa spui cind vine timpul)

- fiind sarcastic

- fiind respingator

- atacind fizic sau verbal pe cineva

- demonstrind ca ai dreptate (sau ca celalalt greseste)

- aparindu-ti, cerindu-ti spatiul

Felul in care ne percepem si ne definim implica in ce lume traim. Citeva identitati care sustin validitatea lumii materiale sunt: ("Eu sunt un.........")

- muncitor care munceste din greu

- o persoana desteapta

- o persoana onesta

- om de afaceri, (sau numele unei profesii)

- parinte/nevasta/copil

- grozav/neadaptat

- persoana responsabila/persoana glumeata

- student/profesor

- inteligent/viclean, smecher

Nu este nimic rau cu aceste identitati sau cu explorarea "Lumilor Materiale"; noi toti facem lucrul acesta pina la un punct; s-o recunoastem - toti suntem in forme umane. Este o optiune pe care spiritele noastre au ales sa o exploreze, pentru un anumit motiv. (Punctul important nu este ce anume exploram, ci pozitia in care este constiinta noastra, in relatie cu actiunea.)


"LUMEA MAGICA" este urmatorul pas in sus, vorbind dimensional, de la Lumea Materiala. Cind traiesti in Lumea Magica sustii realitatile si parametrii celei de a 4-a dimensiuni (planul astral). Legatura dintre corpul fizic tridimensional si a 4-a dimensiune este corpul emotional. Corpul Emotional studiaza planul astral si corpul mental isi da toata silinta sa interpreteze informatia (intre limitele posibilitatii de functionare lineara) pe care o receptioneaza. Ceea ce urmeaza sunt citeva principii, imagini ale realitatii si implicatii care sunt in a 4-a Dimensiune. Cind e sa zicem "stai la coada (ca de ex.la bacanie) si incepi sa iei contact psihic cu alti oameni, poti sa spui: tinere traiesc in Lumea Magica". Cind esti angajat in urmatoarele activitati, poti sa spui acelasi lucru:

- incercind sa folosesti sau sa obtii "noroc"

- fiind superstitios

- avind o fantezie sexuala

- atacind psihic pe cineva

-aparindu-te psihic de cineva

- luptind pentru Dumnezeu, Lumina sau orice alta cauza "buna"(sau rea) daca asta este stilul tau.

- incercind sa manipulezi psihic alta fiinta sau situatie

- calatorie astrala

- lucrind asupra karmei tale

- incercind sa fii meritos in ochii lui Dumnezeu

- predicind "drumul bun" ca sa-l servesti pe Dumnezeu, spiritul sau misiunea

- folosind magia, fie alba sau neagra

Citeva identitati care sustin validitatea Lumii Magice sunt: ("Eu sunt un......")

- magician (druid, descintatoare, vrajitoare)

- medium

- vindecator

- cel care face regresii in viata anterioara

- luptator pentru lumina

- diavol/demon/omul care slaveste pe diavol si demon

- o persoana religioasa

Lumea Magica, comparata cu Lumea Materiala este mult mai interesanta. Sunt mai multe puteri neobisnuite si fenomene pe care le poti experimenta acolo. Are o alura unica si oarecum hipnotica. Multe fiinte se simt eliberate cind se muta de la limitarile Lumii Materiale la expansivitatea Lumii Magice. Pentru altii aceasta lume de forme schimbatoare, nuante de gri si logica nelineara, este infricosatoare. In plus, regulile Lumii Materiale nu inseamna mai nimic in Lumea Magica; pentru aceea care simte nevoie sa fie "in control" si "stiu cum este in realitate", in sens tridimensional, aceasta realitate metamorfica cu teritoriile ei necercetate (incluzind Purgatorii si Iaduri) mai bine sa fie lasat in pace. Suntem intr-o perioada de timp din istoria omenirii in care valurile sunt rapid ridicate intre cele 2 lumi. Aceasta este infricosator pentru aceia care vor ca Lumea Materiala sa fie sigura, un loc predictibil asa cum el intotdeauna (parea) sa fi fost. Cum Lumea Magica devine din ce in ce mai mult accesibila, Lumea Materiala devine din ce in ce mai destabilizata. Aceasta devine din ce in ce mai aparenta in relatia dintre oameni.

In multe dintre cazuri (dar nu in toate) scenariul este cam asa: Unul dintre parteneri incepe sa exploreze si sa experimenteze validitatea Lumii Magice. Partenerul bazat pe Lumea Materiala nefiind in stare sau nevrind sa exploreze probabilitatea Magica foloseste "modul stintific si logica de bun simt" ca sa explice de ce Lumea Magica nu exista sau doar sarcastic ride de interesul partenerului. (Un raspuns mai inteligent este acesta: El agreaza parteneri cu inclinatii magice "zborul spre fantezie si imaginatie" si o mai desteapta alternativa : El sustine explorarea partenerului cu inclinatii magice)

Dar niciodata "logica de bun simt" - a celor 5 simturi - nici sarcasmul, nu pot nega experientele altei persoane. Cum atractia si explorarea Lumii Magice cresc, cuplul are la dispozitie din ce in ce mai putine lucruri pe care sa le discute si cind vine timpul pentru separare aparatorul Lumii Logice se afla singur, cu faptele sale reci, intrebindu-se ce a mers prost. Alt final al acestui scenariu este ca partenerul inclinat spre magic isi stopeaza sau incetineste progresul astfel incit sa nu-si raneasca partenerul, sperind ca-l va putea lua si pe el mai departe, (poate iti va fi de ajutor sa realizezi ca toate relatiile dintre oameni sunt in miinile spiritului: spiritul ne pune impreuna si ne separa in acord cu Planul Divin. Aceasta poate suna dur pentru Corpul Emotional, dar privit din perspectiva cosmica este chiar o binecuvintare).

Relatiile bazate pe parametrii Lumii Magice pot fi incintatoare; toate tipurile de evenimente magice pot transpare. Fata partenerului se poate transforma din aspect uzual in cea a unei persoane complet diferite. Sexul astral este "din afara acestei lumi" in plus sunt oportunitati de jucat roluri nesatisfacute atit materiale cit si magice ale fiecaruia cu celalalt, citeodata mergind in vietile anterioare. La acest punct din istorie, urmatorul pas natural pentru fiinta este sa se mute de la explorarea Lumii Materiale la explorarea Lumii Magice. Aceasta necesita renuntarea la conceptele rigide pe care mintile lineare le considera ca reale, pentru acea care s-a identificat cu corpuri mentale si fizice, aceasta este probabil cea mai mare trambulina spre explorarea interesantului tarim al lumii Magice.


Probabilitatile LUMII MIRACULOASE se prezinta de-abia acum umanitatii. Dimensional, este urmatorul pas de la Lumea Magica. Mergeti afara intr-o noapte senina. Priveste cerul si prinde o sclipire de stele. Sunt mai multe stele decit ne putem imagina cu inca si mai multe planete alergind in jurul lor. Si acesta este numai aspectul tridimensional pe care noi il vedem. Priveste-ti mina; misca degetele. Ca sa faca ca aceasta sa existe si sa functioneze, sunt necesare forte si o forma de inteligenta imposibil de imaginat. Si aceasta este numai aspectul tridimensional al existentei noastre. Desi poate suna mult prea simplificat, el pare sa arate un singur lucru: Universul este un loc miraculos. Daca poate creea toate acestea, poate face aproape orice vrea.

In Lumea Miraculoasa logica lineara sau "orizontala" (care foloseste experientele trecute si credintele cuiva sa determine ceea ce este real), nu este ceea ce directioneaza actiunile cuiva; nici sentimentele cuiva, indiferent cit de puternice sunt. In locul lor logica "verticala " ofera datele in baza carora sa actionezi.

Aceasta este revelatie spontana si este cheia trairii constiente in Prezentul Etern. (Tu esti in esenta spiritului tau). Cind ne gasim actionind si identificindu-ne cu urmatoarele poti spune "traiesc in Lumea Miraculoasa":

- traiesti realitatea vietii in credinta ca esti in miinile spiritului tau.

- receptionezi totul ca OK - chiar daca citeodata este neplacut - pentru ca stii ca spiritul iti directioneaza drumul.

- vezi identitatea ta ca divina, apartenenta perceptiilor materiale si magice este depasita de perceptiile miraculoase

- receptionezi imaginea despre realitate - ale altora, doar ca ce sunt - imaginile lor - si nu iei ca personale proiectiile lor.

- realizezi ca in multe zone din viata ta si in special misiunea ta, peretii din timp/spatiu nu sunt o limitare

- traiesti cu intelegerea ca raminind deschis si gata sa accepti universul poate produce miracole prin tine

- iubesti pe toata lumea si stii ca ei sunt parte din Intregul Divin

- esti recunoscator ca esti viu

- vezi viziunea Raiului pe Pamint manifestindu-se

- imparti viziunea ta, identitatea ta cosmica, interiorul tau liber si natural

- miracolele sunt un "har"

Citeva identitati (moduri de functionare) care sustin validitatea Lumii Miraculoase sunt:

(" Eu sunt un.......")

- maestru angelic/extraterestru/din alta dimensiune

- fiinta divina/ cosmica/ sfinta

- maestru de retea si forta

- receptor/emitator pentru echipa ta din afara planetei/alta dimensiune

- deschizator de drum transdimensional


Trecerea de la Lumea Magica la Lumea Miraculoasa este similara cu trecerea de la Lumea Materiala la Lumea Magica. Este o bariera care separa aceste lumi; frica de necunoscut inerenta formei umane (si intarita de Fortele Intunericului), face fiintele sa evite sa exploreze lumile, noile lumi.

Pe de alta parte, multe fiinte nu exploreaza alte lumi pentru ca sunt total ignorate de existenta lor: Spiritul a ordonat ca valurile din constiinta lor sa ramina pe loc - ei nu o sa-l poata ridica. Este interesant de notat ca in Lumea Miraculoasa, corpul mental, emotional si fizic sunt folosite de univers ca sa-si atinga sfirsitul. In Lumea Materiala universul este folosit de aceste corpuri ca sa-si atinga marginile. Lumea in care ne percepem pe noi impreuna cu identitatile noastre sunt componentele majore ale imaginii realitatii noastre. Universul se rearanjaza sa accepte imaginea realitatii noastre. Daca folosim criteriile Lumii Materiale pentru bazele discernamintului nostru va arata ca si cum toata lumea traieste Lumea Materiala. Daca folosim criteriile Lumii Magice, va aparea ca fiecare traieste fie in Lumea Materiala, fie in Lumea Magica (sau probabil o combinatie a celor doua).

Daca folosim criteriile Lumii Miraculoase, va aparea ca si cum toata lumea traieste in Lumea Materiala, Magica sau Miraculoasa (sau probabil o combinatie a celor trei).

Aceasta este pentru ca fiintele care exploreaza intens Lumea Materiala nu pot include Lumea Magica in imaginea realitatii lor; totusi, aceia care exploreaza Lumea Magica pot include pe cea Materiala. Similar, aceia care exploreaza intens Lumea Magica nu pot include Lumea Miraculoasa in imaginea realitatii lor; totusi, aceia care exploreaza Lumea Miraculoasa o pot include pe cea Magica. Aceasta sugereaza o ordine ierarhica bazata pe :

1 - abilitatea noastra sa aceptam posibilitatile ce se dezvoalta tot timpul

2 - capacitatea noastra sa iubim

In versiunea noastra de scenariu de ascensiune constiinta planetara (si multe alte forte cosmice) pregateste un nou mediu energetic in care locuitorii sai sa traiasca. Fundatia a fost deja pusa. Frecventa va sustine numai experientele Lumii Miraculoase. Cind va fi complet in functiune si operationala, optiunea explorarii Lumii Materiale si Magice nu vor mai fi posibile cel putin pe acest corp planetar. Traitul in Lumea Miraculoasa nu va mai fi discutat ca fiind "posibil" si "imposibil"; va fi numai "felul in care este".

Vrem sa tragem concluzia cu dictonul "cauta si vei gasi". In Lumea Materiala individul cauta pensionarea si imbatrineste; in Lumea Magica individul cauta iluminarea si devine mai destept; in Lumea Miraculoasa individul nu cauta nimic si devine mai LUMINOS.

Cum toti impartim drumul spre casa vom explora multe tarimuri. Si intr-o zi vom realiza cu totii ca toate experientele sunt pur si simplu cai diferite in care TOT CE EXISTA se poate percepe.
Avatar utilizator
coremi
 
Mesaje: 2
Membru din: Lun, Apr 24 2006 10:22 pm

Mesajde LUMINITA » Mie, Apr 26 2006 10:05 am

Minunat!!! Multumim, Coremi!!!
Avatar utilizator
LUMINITA
 
Mesaje: 6
Membru din: Lun, Aug 01 2005 4:07 pm

Mesajde Alien » Mie, Apr 26 2006 3:33 pm

Bun venit ':angel8' drag printre noi! Chiar daca nu am realizat de prima oara ca esti nou venita, sunt totusi printre primii care iti spun "BUN VENIT" acasa! Pregateste-ti camara pentru tonele de intentii bune si ganduri frumoase.
:love36 :love36 :love36

Asa sa fie! Practic nu ramane decat disputa dintre nivelul constient si nivelul supraconstient, chiar daca dpdv tehnic este un pas atat de mic intre ele. Prezentarea de mai sus justifica multe dintre "enigmele" noastre subtile. Eu indraznesc sa spun ca un prim pas catre descoperirea acestora este ACCEPTAREA. "Suna" bine chiar si pentru cel mai materialist!
:yahoo

Pace, lumina si iubire tuturor!
Alien
 
Mesaje: 10
Membru din: Vin, Apr 14 2006 8:18 pm

Mesajde Irina06 » Joi, Apr 27 2006 8:48 am

Am invatat mult din ceea ce ai scris. Iti multumesc! Sper sa mai am ocazia sa descifrez din "taine" !
:love36 Irina
Avatar utilizator
Irina06
 
Mesaje: 11
Membru din: Lun, Aug 01 2005 5:12 am


Înapoi la Metafizică și ezoterism

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron