de mszavai » Sâm, Ian 13 2024 5:49 am
.

Aminoacizii - metabolizati din muschi - la fel si acizii grasi - metabolizati din grasime - sunt esentiali organismului animal. Aceasta inseamna ca organismul uman NU poate produce aceste substante si este total dependent de surse externe de hrana pentru a obtine acesti compusi.
Omul este singura specie de pe Pamant care consuma o extrem de mare varietate de mancaruri, pe tot parcursul zilei, acest lucru fiind considerat deosebit de 'normal'. Mai mult decat atat, omul este singura specie care in afara de apa, consuma cocktailuri letale de otravuri, considerand acest lucru o 'delectare'.
Celelalte fiinte isi preiau nutrientii necesari urmand o alimentatie corespunzatoare speciei, organismul acestora functionand in armonie atat cu colectivul speciei respective, cat si cu ecosistemul din care fac parte. In ceea ce priveste consumul de apa, apa contine energia tuturor fiintelor acvatice, precum si a tuturor locurilor si a diverselor straturi atmosferice prin care a trecut. Fara APA, nu exista Viata!
In afara de carne, grasime si apa nimic altceva NU este esential corpului uman.
Celelalte produse de origine animala: oua, organe, maduva, unt sunt mancaruri hormonale.
- Organele si maduva sunt deosebit de benefice, la fel si supa de oase. Ficatul are o concentratie foarte ridicata de vitamina A, asadar consumul excesiv duce la hipervitaminoza.
- Oul - spre deosebire de celelalte alimente de origine animala, din ou ia nastere o noua Forma de Viata, astfel, deloc surprinzator, comparativ cu celelalte produse animale oul are un procent foarte ridicat de estrogen. De asemenea, albusul de ou este inflamator, asadar reduceti consumul in special daca suferiti de boli autoimune.
- Untul este un aliment procesat, contine estrogen, iar consumul de lactate este total nenatural si creeaza dependenta. Laptele contine in mod natural opiati, caseimorfine si gluteimorfine.
Omul este singura specie de pe Pamant care consuma lapte dupa incheierea perioadei de alaptare!
- Carnea de porc contine o lectina (otrava) ce nu poate fi distrusa termic. O picatura din aceasta lectina injectata in sange duce la aglutinarea sangelui si moarte. De asemenea, in 10 minute dupa ce s-a consumat carne de porc, glicemia din sange creste considerabil, efectul mentinandu-se pana in ziua urmatoare. Asadar consumul carnii de porc (nu si al grasimii) are efect inflamator si se recomanda evitarea acesteia in special in perioada de inceput, la fel si la persoanele cu diabet.
In afara de faptul ca omul se hraneste in mod total necorespunzator-speciei, introducand in organism substante ce produc reactii deosebit de dramatice si violente, considera 'normala' procesarea prin diverse metode a acestor 'alimente':
- termic, pasare ≫ descompunerea si distrugerea tesutului
- fermentatie, maturare ≫ putrefactia tesutului
In urma acestor procese alimentele sunt distruse, iar compusii rezultati, in combinatie cu ceilalti contaminati (metale grele, plastic, chimicale) produc substante nemaintalnite in Natura!
Sunt persoane care urmeaza strict Dieta Ancestrala, dar isi dau seama ca rezultatele, desi tranformatoare, sunt lente iar organismul este impovarat de carnea si grasimea procesata atat prin 'maturare', cat si termic.
Carnea de vita, in loc sa fie procesata imediat dupa taiere, este agatata timp de 10-21 zile. In urma acestui proces de 'maturare', insemnand de fapt putrefactie, rezulta o productie ridicata de histamine. Dintre toate, carnea tocata are concentratia cea mai mare de histamine; in mod normal carnea se toaca in momentul folosirii.
Asadar sunt persoane (printre care ma numar si eu) care, urmand aceasta dieta, au reactii alergice (pentru amelioarea reactiei recomand gargara cu sare - un antihistamin natural) la carnea de vita, indiferent de modul in care este preparata.
Astfel incat, sunt multi cei care aleg sa manance carnea
in acelasi mod in care o consuma si celelalte animale: cruda
A manca inseamna a ucide, iar pentru mine alimentatia este o necesitate absoluta, insemnand ca daca organismul meu ar putea exista fara sa se hraneasca, as fi incetat sa mananc cu foarte multi ani in urma! Energia consumata de om in procesul de 'alimentatie' este o pierdere colosala de energie, astfel incat traiesc, cu toata forta si intensitatea, pentru momentul cand nu va mai trebui sa consum ca sa exist si nu imi doresc nimic altceva decat sa redevin eu insami! Timp de 11 luni am mancat supa de oase, carne/grasimi crude, apa si in plus maduva cruda. Ulterior, am revenit la alimentatia gatita.
Pentru mai multe informatii referitoare la alimentatia cu carne cruda va recomand:
Esmée La Fleur
Eat Meat. Drink Water.
Yuri Morgunov - interviu
We are what we eat. Way to live without diseases.
.