Otravirea sistematica a omului

Alimentaţie şi nutriţie

Otravirea sistematica a omului

Mesajde mszavai » Sâm, Feb 04 2006 4:50 am

.

S-a gasit BPA in aproape toate alimentele conservate

Bisfenol A (BPA), compusul din mase plastice care destabilizeaza functiile endocrine si care a atras atentia prin prezenta sa in biberoane si sticlele de apa, este utilizat si in conserve si bauturi.

Aproape 100% din recipientele conservelor si bauturilor de pe piata au pe pereti un strat de rasina din BPA, iar asta se intampla inca din 1940. Despre BPA se cunoaste faptul ca imita estrogenul si ca afecteaza sistemul hormonal, iar studiile au facut legatura intre acesta si riscurile crescute de imbolnavire de cancer, diabet si boli de inima.

Multe descoperiri recente sunt chiar mai ingrijoratoare, sugerand ca BPA poate genera “modificari epigenetice,” alterand modul in care genele organismului sunt exprimate (cum se manifesta caracteristicile genetice) si ducand la transmiterea acestei modificari si la copiii si nepotii unei persoane. Una dintre aceste schimbari elimina grupurile de carbon care impiedica alterarea ADN-ului de catre estrogenii din mediul inconjurator.

Potrivit cercetatorului de la Universitatea Yale, Hugh Taylor, aceasta inseamna ca BPA poate amplifica impactul estrogenilor prezenti in mod natural in produse cum ar fi soia, crescand riscul unei persoane de a dezvolta cancer la san si alte afectiuni.

“Acesta are efecte permanente, de durata”, a spus Taylor. “Expunerea adultului este ingrijoratoare, dar cred că expunerea fetala este mai grava. Eu sfatuiesc pacientele mele gravide sa evite produsele care il contin. Chiar si o expunere de scurta durata in timpul sarcinii poate duce la probleme de sanatate pe termen lung.”





Chitantele contin bisfenoli

Provoaca cancer, boli de inima si afectiuni endocrine!

Mai multe studii au dovedit deja ca expunerea la bonurile imprimate pe hartie termica este una dintre principalele modalitati de contaminare a corpului cu o substanta chimica toxica denumita bisfenol A (BPA), un perturbator endocrin puternic, carcinogen, neurotoxic si cardiotoxic, asociat cu peste 50 de afectiuni de sanatate.

BPA se mai gaseste si in sticlele de pastic si in conserve, in biletele de avion, bonurile de benzina si chitantele de la ATM-uri, iar bancnotele din hartie absorb BPA-ul continut in aceste chitante, facand ca expunerea zilnica sa fie si mai mare.

Exista cativa factori importanti ce pot influenta cantitatea de substanta chimica absorbita de corp. De exemplu, absorbtia bisfenolului creste proportional cu utilizarea produselor de ingrijire a pielii din comert, acestea continand ingrediente derivate din petrol a caror toxicitate constituie un motiv justificat de ingrijorare.

Astfel, in 2014, un studiu de interes publicat in revista de specialitate PLoS a descoperit ca solutiile de curatare a mainilor, precum si alte produse de ingrijire a pielii, contin substante chimice ce maresc absorbtia de compusi solubili in grasime asa cum este BPA, chiar si de 100 de ori.


Sunt zece tipuri de bisfenoli!

Un alt studiu arata ca problema expunerii chimice prin atingerea bonurilor nu este asociata doar cu expunerea la bisfenol A, ci si cu alti bisfenoli. Asa cum se poate vedea pe tot mai multe produse pe a caror eticheta se mentioneaza “nu contine bisfenol A “, industriile care folosesc aceasta substanta, o inlocuiesc cu bisfenol S, desi si acesta are acelasi grad de toxicitate. Acest lucru este cu atat mai ingrijorator cu cat studii recente arata ca bisfenolul S poate fi un perturbator endocrin de 100 de ori mai puternic decat bisfenolul A.

Clasa de substante denumita bisfenoli contine, de fapt, peste zece forme, printre care bisfenoli A, B, C, F, P. In cadrul studiului s-a descoperit ca bonurile contineau intre 1-2% BPA, BPS, sau BPSIP (o variatie a bisfenolului S), pe greutate iar nivelul de BPS al casierilor era cu mult mai mare comparativ cu cel al angajatilor care nu lucrau cu casa de marcat. Pe baza profilului toxicologic al casierilor, studiul a concluzionat ca “bonurile imprimate pe hartie termica sunt o sursa potentiala de expunere ocupationala la BPA, BPS si BPSIP.”

Testele de laborator au aratat ca 93% dintre bebelusii cu varste cuprinse intre 3-15 luni au fost depistati cu BPA fara sa fi fost identificata o sursa de expunere din mediul inconjurator, ceea ce arata gradul de raspandire al contaminarii fara o legatura directa cu bonurile fiscale.


Sursa: https://viataverdeviu.ro/





Teflonul este cancerigen

"Pentru cresterea rezistentei termice, chimicalele folosite la fabricarea teflonului, precum acidul perfluoroctanic (PFOA) si sarurile acestuia, sunt cancerigene. Descoperirea apartine cercetatorilor americani, iar experimentele au fost facute doar pe animale. PFOA creste riscul aparitiei cancerului la ficat, testicule, pancreas si san.


(APFO) ca suspect cancerigen

Studiile pe animale au identificat patru tipuri de tumori la masculii si femelele de soareci care au fost expusi la acidul perfluorooctanoic, ceea ce duce la convingerea ca respectivul produs este cancerigen. Unul dintre sefii consilierilor stiintifici de la APA spune ca descoperirile sunt "enorme" si ca oficialilor li se va cere sa faca o evaluare a riscurilor cancerigene ale APFO. Compania de chimicale DuPont, care anul trecut a fost adusa in instanta pentru 300 milioane de dolari de catre locuitorii de langa una dintre uzinele sale din America, a sustinut ca indeplineste toate cerintele federale legate de raportari si a negat ca APFO constituie o amenintare serioasa pentru sanatate."

.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Joi, Iul 27 2006 9:03 am

.

Efectele devastatoare ale cuptoarelor cu microunde

În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.

Dacă v-aţi întrebat vreodată în legătură cu proprietăţile alimentelor gătite la microunde, acesta este un experiment simplu pe care îl puteți face: puneţi seminţe de plante (grâu, fasole, etc), în doua ghivece. În aceste ghivece puteţi folosi în loc de pământ vată, sau alt material pe care să puneţi seminţele, fără să le înecaţi în apă şi fără să stea uscate. Vata permite observarea mult mai bună a fenomenelor. Unul dintre ghivece va fi udat cu apă obişnuită, iar celălalt DOAR cu apă din aceeaşi sursă ca şi primul, dar care a fost mai întâi ţinută în cuptorul cu microunde, şi apoi lăsată să se răcească la temperatura camerei. Rezultatele testului sunt uimitoare şi se va constata faptul că seminţele care au fost udate doar cu apă de la microunde în marea lor majoritate nu vor creşte aproape deloc şi de fapt multe dintre ele nici nu vor încolţi.

Ţinând cont de faptul că într-un organism normal mai mult de 63% din greutate o reprezintă apa, iar în cazul copiilor mici procentul este şi mai mare, oricine îşi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra stării de vitalitate şi sănătate. O posibilă explicaţie a acestui fenomen este faptul că în mod normal apa pură de izvor, sau apa care nu a fost prelucrată prea mult are moleculele cu orientare levogiră. Apa poluată în schimb, precum şi apa care a fost ţinută la microunde, are moleculele cu orientare dextrogiră. S-a constatat că orientarea levogiră a moleculelor apei este foarte sănătoasă pentru organism, iar cea dextrogiră dimpotrivă are efecte de îmbătrânire prematură, pierderea vitalităţii, încetinirea activităţilor celulare şi cancer.

Iată un alt experiment: două plante care au fost udate timp de nouă zile, una cu apă care a fost fiartă pe plita normală și apoi racită, iar cealaltă cu apă care a fost fiartă în cuptorul cu microunde și apoi racită. Planta udată cu apă fiartă în cuptorul cu microunde a murit în 9 zile.

În 1989, biologul elveţian Dr. Hans Hertel (în acelaşi timp şi cercetător în domeniul alimentaţiei), a studiat efectele mâncării preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt săptămâni, ei au locuit într-un mediu controlat şi în anumite intervale de timp li s-au dat diverse mâncăruri: mâncare nepreparată, mâncare gătită convenţional şi mâncare gătită la microunde. După fiecare masă li s-au luat probe de sânge. S-a descoperit că atunci când se mânca mâncare gătită la microunde, în timp apar următoarele schimbări semnificative în chimia sângelui:

O scădere a valorilor hemoglobinei şi a colesterolului HDL "colesterolul bun", în comparaţie cu "colesterolul rău". S-a mai constat scăderea nivelului imunităţii şi în acelaşi timp creşterea nivelului leucocitelor, ceea ce în general indică o otrăvire şi o deteriorare a celulelor, condiţiile necesare apariţiilor bolilor degenerative şi a cancerului.

Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat: "efectele măsurabile la om relativ la ingestia mâncării preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gătită prin mijloace obişnuite, sunt alterări ale sângelui care pot fi de asemenea recunoscute în etapele premergătoare apariţiilor bolilor şi care indică începutul unui proces cancerigen."

Cuptoarele cu microunde "prăjesc" mâncarea prin supunerea moleculelor la o vibraţie foarte rapidă, de miliarde de ori pe secundă, ceea ce face ca acestea să se încălzească prin frecare. În procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte şi în acelaşi timp apar compuşi noi, numiţi "componente radiolitice", care nu se găsesc în natură.

În mod semnificativ, microundele sunt folosite în ingineria genetică pentru a neutraliza forţa vitală a unei celule, pentru ca aceasta să poată fi manipulată. Microundele distrug vitalitatea şi proprietăţile nutritive ale alimentelor. Când această vitalitate este distrusă, microorganismele penetrează mult mai uşor şi mâncarea se alterează şi mucegăieşte mult mai repede.

La începutul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma, deoarece o femeie a murit în timpul unei simple operații de şold, pentru că sângele care a fost folosit la transfuzie a fost încălzit în cuptorul cu microunde. În mod normal sângele folosit în transfuzii este încălzit, dar nu la microunde.

Profesor Doctor John Kerner şi Pr. Dr. Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mamă. Concluzia este că "tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scăzute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite în lupta împotriva îmbolnăvirilor (componenta imunitară)". După mai multe cercetări, Kerner a public în Aprilie 1992 concluziile conform cărora "tratarea cu microunde prin ea însăşi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obişnuit de încălzire".

În plus, la o emisiune de radio a Universităţii din Minnesota s-a arătat că "microundele nu sunt recomandate pentru încălzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Încălzind laptele la microunde se cauzează anumite schimbări ale acestuia. Astfel se constată pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietăţi protectoare".

Un alt studiu la Viena avertizează că încălzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificări structurale, funcţionale şi imunologice" şi că microundele transformă aminoacidul L-prolina în D-prolina, o toxină recunoscută pentru sistemul nervos şi, de asemenea, pentru ficat.

În Rusia, microundele au fost interzise în 1976 din cauza consecinţelor lor negative asupra sănătăţii, după ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iată în continuare câteva din rezultatele lor:


  • Mâncarea preparată la microunde pierde între 60% şi 90% din energia ei vitală şi în acelaşi timp i se accelerează procesele de dezintegrare structurală.
  • Substanţele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive.
  • Chimia mâncării este alterată, având ca efecte disfuncţionalităţi ale sistemului limfatic şi scăderea capacităţii organismului de a lupta împotriva proceselor canceroase.
  • Creste numărul de celule canceroase din sânge.
  • Când vegetalele crude, gătite sau îngheţate au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compoziţia lor nutritivă a fost alterată şi în acelaşi timp au apărut radicali liberi (compuşi toxici, răspunzători de procesele de degenerare şi îmbătrânire).
  • Mâncarea gătită la microunde cauzează creşterea numărului de cancere stomacale şi intestinale, o degradare generală a ţesuturilor celulare periferice şi o scădere graduală a funcţionalităţii sistemelor digestive şi excretorii la un procent ridicat din cei testaţi.
  • Scade capacitatea organismului de a metaboliza şi folosi vitaminele din complexul B, C, E precum şi anumite microelemente şi hormoni.
  • De asemenea chiar simpla poziţie a corpului lângă un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de sănătate.

Un alt gen de relatări a venit din partea celor care au spus ce resimt atunci când mănâncă mâncare gătită la microunde. Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simţit "rău şi obosită" într-o zi şi a constatat că de fapt mâncase la restaurant mâncare de la microunde. În practica ei Relfe a descoperit că toţi pacienţii au avut semnale alergice de reacţie a corpului la mâncarea de la microunde. Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: "Dintre toţi cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severă la mâncarea gătită la microunde".

Departamentul de Apărare al SUA dispune de arme cu microunde care provoacă o arsură de nesuportat: "Pielea se încinge, oamenii nu pot suporta durerea şi atunci trebuie să se mişte - şi se mişcă în felul în care dorim noi să o facă", a declarat Col Wade Hall. Ziarul London Telegraph scria că este posibil ca aceste arme să fie folosite împotriva demonstranţilor, pentru a-i dispersa.


Atomii, moleculele și celulele atinse de această puternică radiație electromagnetică (microunde) sunt forțate să își schimbe polaritatea între 1 şi 100 miliarde ori pe secunda!!! Nu există atomi, molecule, sau celule ale unui sistem organic care să poată rezista acestei puteri violente și destructive pe o perioadă mai lungă de timp.


Sursa: http://www.kambox.net
Articol adaptat după "The Idaho Observer", Octombrie 2004


.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Oct 13 2012 3:08 am

.

Fructoza din sirop de porumb, mai periculoasa decat zaharul?

Un studiu al Universitatii Princeton a demonstrat ca nu toti indulcitorii sunt egali in ceea ce priveste ingrasarea: cobaii care au avut acces la fructoza din sirop de porumb s-au ingrasat cu mult mai mult decat cei care au avut acces la zahar de masa, chiar daca au consumat acelasi numar de calorii.

In plus, cobaii hraniti cu fructoza din sirop de porumb au avut o crestere anormala a grasimii corporale, in abdomen in special, si o crestere in circulatia grasimilor din sange numite trigliceride, se arata in pagina de Internet a Universitatii Princeton..

Cercetatorii spun ca acest studiu confirma factorii care contribuie la epidemia de obezitate din America.

Acest indulcitor este regasit in multe bauturi carbogazoase populare, dar si in iaurturi, paine, cereale, sucuri de fructe, ketchup si maioneza. Cobaii hraniti cu fructoza de porumb au dezvoltat rapid sindromul metabolic, regasit si la oameni, care presupune luarea anormala in greutate, cresterea circulatiei trigliceridelor si grasime abdominala. In special cobaii de sex masculin au fost afectati.


Sursa: http://www.ziare.com/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Oct 13 2012 3:16 am

.

Imagine


Racoritoarele dauneaza grav sanatatii


Datorita continutului de substante chimice de sinteza, multe dintre ele cancerigene, bauturile racoritoare si dulciurile sunt deosebit de nocive, mai ales pentru copii.

Dupa foarte multi specialisti, consumul de dulciuri si racoritoare realizate industrial nu este recomandat oamenilor, si in special copiilor, aflati in crestere, batranilor si bolnavilor. Desigur, acest avertisment nu este prezent pe ambalaje, ca in cazul produselor din tutun, din ratiuni economice si politice. Ba dimpotriva, comerciantii se intrec in a realiza etichete cat mai atractive, viu colorate, folosind cuvantul "natural" in mod nejustificat, pentru inducerea in eroare a consumatorilor.

Se incalca astfel grav art. 6 (1) din Legea nr. 363/2007, privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii, care stabileste: "O practica comerciala este considerata ca fiind inselatoare, daca aceasta contine informatii false sau, in orice situatie, inclusiv in prezentarea generala, induce in eroare sau este susceptibila a-l determina pe consumator sa ia o decizie de tranzactionare pe care altfel nu ar fi luat-o".


Otravuri in dulciuri

Pe langa E 621 (glutamat de sodiu), E330 (acid citric) este una dintre cele mai cancerigene substante folosite in alimentatie. Subliniem: folosite in Romania, nu si in Europa occidentala. Acest acidifiant are o atat de larga utilizare, incat il intalnim in majoritatea produselor alimentare si a bauturilor racoritoare de pe piata, ba chiar si in ceaiuri ori produse cosmetice cum sunt cremele pentru corp, sapunul lichid si altele sau in anumite medicamente, de regula care se elibereaza fara reteta.

Iata si alte substante considerate de specialisti deosebit de cancerigene: E 102 (tartrazina), E 110 (colorant galben), E 120 (acid carmic) E 123 (amaranth), E 124 (rosu panceau), E 131 (colorant bleu patent), E 142 (colorant verde), E 210 (acid benzoic), E 211 (benzoat de sodiu), E 212 (benzoat de potasiu) E 213 (benzoat de calciu), E 214 (hidrobenzoat de etil), E 215 (hidrobenzoat de etil sodic), E 216 (hidrobenzoat de propil) E 217 (sarea de sodiu a hidrobenzoatului de propil), E 230 (bifenil) si E 239 (hexametilen tetramina). Lista E-uri nu se termina aici, substantele enumerate fiind urmate, dupa cele cancerigene, de altele periculoase si potential periculoase.


Sucuri sintetice

O bautura racoritoare standard, fara zahar, contine urmatoarele ingrediente: dioxid de carbon, caramel, aspartam, acid citric, acid fosforic, benzoat de sodiu, cafeina si diverse arome. Dupa cum se poate observa, cel putin trei substante dintre cele enumerate sunt considerate a fi cancerigene. E 211, benzoatul de sodiu, poate ajunge si la o concentratie de 25 mg/250 ml in sucurile cu aroma de citrice. Mai este utilizat ca antiseptic, conservant si pentru a anihila gustul unor alimente de slaba calitate. Prezent in multe medicamente, E 211 se mai adauga in lapte si preparate din carne. Provoaca urticarie si agraveaza astmul. Este permis in Romania, dar interzis in America, Germania, Suedia, Finlanda, Elvetia, Olanda si alte tari. E 330, acidul citric, produce afectiuni ale cavitatii bucale, avand actiune cancerigena. E 951, aspartamul, este folosit ca indulcitor sintetic, fiind sursa a peste 70 de tipuri de boli, inclusiv cancer. Interzis in America pe langa sucuri este folosit in produsele zaharoase, unele gume de mestecat etc. De asemenea, E 338, acidul fosforic provoaca tulburari digestive (indigestie, voma, colici abdominale), fiind utilizat pe scara industriala si in preparatele cu branza.


Mutatii genetice de la inghetata

Cancerigenul E 110 (colorant galben), este folosit excesiv in componenta sucurilor, dropsurilor, inghetatei, snacks-urilor, medicamentelor, conservelor de peste si prafurilor de budinca.

Pe langa efectele cancerigene pe care le provoaca, E 110 mai poate genera: congestie nazala, alergii, hiperactivitate, dureri abdominale, voma si indigestie. Este interzis cu desavarsire in Norvegia si state fost sovietice. O alta substanta folosita la aceleasi produse, dar si la fabricarea rujurilor, parfumurilor si produselor pentru par este E 104 (Quinoline Yellow). Deoarece provoaca dermatite, este interzis in Australia, SUA si Norvegia, dar in Romania este permis.

E 127 (eritrozina) provoaca mutatii genetice, cancer al tiroidei la sobolani, posibil si la om, motiv din care substanta este interzisa in America din 1990, la fel si in Norvegia. Totodata, E 132 (idigotina) genereaza greata, voma, hipertensiune arteriala, urticarie, probleme de respiratie si alte reactii alergice.


Sursa: http://ziua.net
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Oct 13 2012 3:22 am

.

Imagine


Aspartamul


In ultima vreme sunt la moda tot felul de produse alimentare fara zahar, in a caror reclame se spune ca nu au calorii si din acest motiv sunt preferate in special de catre femei sau de catre persoanele care vor sa slabeasca. Se pare insa ca unul din indulcitorii folositi in locul zaharului si anume Aspartamul, este de fapt o otrava mult mai toxica si mai periculoasa decat banalul zahar.

Aspartamul, numit si Nutrasweet, apare pe etichete ori cu numele lui, ori codificat ca E951. Aspartamul este un indulcitor sintetic, preparat in laborator si care nu exista in natura. Are o putere de indulcire de 180 de ori mai mare decat zaharul si este lipsit de calorii. Puterea lui de indulcire este data de faptul ca actioneaza direct asupra sistemului nervos, asemenea unei substante psihotrope. Aspartamul sau E951 se gaseste in compozitia acelor bauturi racoritoare denumite Light pentru ca nu au calorii, in compozitia unor gume de mestecat, dropsuri, pastile de indulcit, sucuri de la dozator, etc. Cateodata este folosit chiar ca adjuvant la bauturile cu zahar, pentru a le face mai dulci. Este simplu pentru cineva care doreste sa stie daca un produs contine sau nu Aspartam sa verifice compozitia acelui produs.

Cu toate ca inca de la crearea Aspartamului s-a constatat nocivitatea acestuia, profiturile de milioane de dolari realizate prin inlocuirea zaharului din sucuri si alte dulciuri, au facut ca multi sa inchida ochii la efectele negative ale E951, in special convinsi fiind de "experti" angajati de marile companii alimentare, experti care sa "demonstreze" ca de fapt Aspartamul nu prezinta nici un pericol. Vom prezenta in cele ce urmeaza cateva din efectele Aspartamului, pentru ca fiecare sa poata decide singur in privinta acestei substante chimice:

• in urma procesului de metabolizare in organism, Aspartamul se descompune in: fenilalanina (~50%), care are efecte neurotoxice si poate produce fenilcetonurie si stari de apoplexie; dicetopiperazina, care are potential cancerigen la nivelul creierului; acid aspartic (~40%), care afecteaza procesul de dezvoltare a creierului si functiile acestuia si metanol (~10%), care inhiba metabolismul oxigenului, produce orbire si a carui produsi secundari au efecte teratogene (pot produce mutatii genetice).

• cercetari facute in America au stabilit ca peste 75% din reactiile adverse pe care le produc aditivii alimentari (E-urile), sunt de fapt produse de Aspartam.

• Aspartamul conduce destul de usor la aparitia sindromului cronic de oboseala, creste manifestarile violente si mareste tendinta de suicid. La mai multe persoane apar dureri de cap, insomnie, depresie, anxietate. Medicamentul Prozac, eliberat recent, trateaza exact aceste tulburari.

• 3 din 5 persoane care consuma Aspartam au migrene. Dozele mari de Aspartam cresc apetitul pentru carbohidrati (bogati in calorii), persoana respectiva ajungand sa consume de fapt mai multe calorii din alte produse, decat daca ar fi folosit zaharul ca indulcitor. Societatea Americana pentru Studiul Cancerului a confirmat ca cei care folosesc indulcitori artificiali au crescut in greutate, comparativ cu cei care nu folosesc aceste produse.

• femeile care nu tolereaza fenilalanina (cam 1 din 10 femei), daca consuma Aspartam au toate sansele sa dea nastere unor copii cu un coeficient de inteligenta cu aproximativ 15% mai mic.

• desi Aspartamul se recomanda diabeticilor fiindca nu contine calorii, s-a constat ca de fapt favorizeaza diabetul prin suprasolicitarea pancreasului.

• Institutul de Cercetare a Cancerului din America a descoperit o crestere a incidentei tumorilor maligne la nivelul creierului, in anii care au urmat obtinerii licentei Aspartamului pentru bauturi (1983).

Aspartamul este folosit, de asemenea, si in unele medicamente pentru copii. S-a constat ca efectele Aspartamului asupra copiilor pot fi dezastruoase, aceste efecte constand in special in scaderea inteligentei, slabirea memoriei, instabilitate psihica si crestere in greutate.


Sursa: http://www.kambox.net
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Oct 13 2012 3:29 am

.

Imagine

Cele mai nocive ingrediente din alimentatia de zi cu zi

de Elena Marinescu


E-urile sunt acei aditivi adaugati in alimente cu rol de indulcitori, coloranti, emulgatori, conservanti. Alinierea la normele Uniunii Europene a presupus folosirea codurilor de tip "E" pentru aditivii alimentari. Numeroase organisme internationale de sanatate au tras insa serioase semnale de alarma cu privire la aceste adaosuri sintetice, declarandu-le toxice. Folosirea lor indelungata sau improprie poate duce, in timp, la formarea unor afectiuni grave, care nu mai pot fi tratate. Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie.

Stiati ca exista o serie de ingrediente alimentare extrem de periculoase de care ar trebui sa ne ferim atunci cand mergem la cumparaturi? Probabil ca da. Dar sa le reamintim: E 123, E 131, E 211, E 213, E 214, E 215, E 216, E 217, E 239, E 621, E 950, E 951, E 954.

Denumite si "ingredientele ucigase", ele pot provoca boli de inima, migrene, obezitate, dependenta de dulciuri, diabet, osteoporoza, cancer de colon, afectiuni pulmonare si malformatii la nou-nascuti. Cel mai nocivi aditivi sunt nitritii, care provin, de fapt, din nitrati si au rolul de a colora frumos carnea si de a o conserva cat mai multa vreme. Fosfatii si polifosfatii sunt agenti de gelifiere, stabilizatori si substante de ingrosare, care au rolu de a lega carnea din mezel si mai mult, pentru ca retin apa, maresc si cantitatea de carne.

Un aditiv pe care producatorii il folosesc ilegal si destul de frecvent in mezeluri, fara sa fie sanctionati, este amidonul modificat. Si monoglutamatul de sodiu (E 621) este extrem de neurotoxic si provoaca dependenta. El are rolul de a potenta gustul carnii de porc si in mod frecvent este responsabil de aparitia "sindromului bucatariei chinezesti" (care se manifesta prin dureri de cap, slabiciune, greata, senzatii de arsura in ceafa si antebrat, respiratie dificila, modificari de ritm cardiac.

Un alt ingredient periculos, colorantul carmin (E120) poate declansa persoanelor sensibile alergii, rinite, astm sau eruptii cutanate. De asemenea, nu este recomandat in alimentatia copiilor, a celor care sufera de sindromul de hiperactivitate si deficiente de concentrare (ADHD) si nici celor care au maladiile Alzheimer si Parkinson.

Iata trei dintre cele mai periculoase ingrediente descoperite in alimentatie si cateva explicatii despre potentialul lor nociv:


1) Nitritul de sodiu (aditivul alimentar E 250) - este conservantul chimic cu cel mai mare potential cancerigen si se foloseste pentru a conserva si colora in rosu carnea. El se poate combina cu substantele chimice din stomac, dand nastere la nitrosamina. Nitritul de sodiu se gaseste in special in carnea procesata, mezeluri afumate, simple, uscate, carnati, hot-dog, pateu de ficat, specialitati sau produse din peste.

Potrivit specialistilor, acest aditiv poate interactiona cu hemoglobina si de aceea a fost interzis in alimentatia copiilor sub sase luni. Pentru persoanele adulte, doza zilnica admisa este de 0,06 mg/kg corp. Nu trebuie sa uitam ca nitritii se pot gasi si in apa potabila, in fructe si in legume.

Din punct de vedere medical insa, nitritul de sodiu este utilizat in tratamentul intoxicatiei cu cianura, dar si pentru protectia si conservarea tesuturilor si a functiei organelor dupa infarctul miocardic, interventiile chirurgicale abdominale laborioase si dupa transplantul de organe, mecanismul de actiune fiind legat de conversia nitritului in oxid nitric.


2) Uleiurile vegetale hidrogenate ("grasimile de plastic") - sunt adevarate bombe cu radicali liberi care explodeaza in momentul in care le consumati. Acestea includ margarina, sosurile imbuteliate pentru salate, uleiurile de gatit, cremele fara lapte. Deoarece temperatura inalta accelereaza procesul de oxidare, toate alimentele indelung tinute pe foc au un continut deosebit de ridicat de radicali liberi. Oamenii de stiinta avertizeaza ca oxidarea grasimilor nesaturate in organismul uman este principala cauza a patologiei celulare asociate procesului de imbatranire si se asociaza cu diverse boli, intre care cele cardiovasculare si nutritionale.


3) Excitotoxinele - monoglutamat de sodiu, acid aspartic, etc. - sunt substante toxice care lezeaza sistemul nervos, producand dependenta (provoaca acea nevoie compulsiva de a consuma produsul). Dr. Russell Blaylock explica in cartea sa "Excitotoxinele, gustul care ucide" de ce glutamatul si aspartamul sunt periculoase. Excitotoxinele sunt substante chimice care suprastimuleaza celulele nervoase, "arzandu-le". Simptomul cel mai des intalnit in acest caz este pierderea temporara a memoriei. Substantele cele mai periculoase sunt aspartamul, care contine acidul aspartic si fenilalanina, iar glutamatul monosodic se foloseste in cantitati uriase in majoritatea produselor alimentare prelucrate. "Cu cat are un gust mai bun, cu atat contine mai mult glutamat" spunea cineva. Simptomele comune intalnite atat la aspartam cat si la glutamat sunt de natura cardiaca (aritmie, tahicardie, angina pectorala, scaderea tensiunii), gastrointestinala (diaree, greata/voma, crampe, hemoroizi), respiratorii (astm, respiratie insuficienta, dureri in piept, iritarea nasului), uro-genitale (dureri de prostata, dureri vaginale, urinare frecventa), neurologice (depresie, modificari de comportament, migrene, ameteala, confuzie mentala, somnolenta, pierderi de memorie), vizuale, dermatologice (crapaturi, mancarimi, leziuni bucale, cearcane etc).


LISTA COMPLETA A ADITIVILOR ALIMENTARI:

• aditivi alimentari care produc cancer: E131, 142, 211, 213, 214, 215, 216, 217, 218, 239, 330;
• aditivi alimentari care afecteaza vasele de sange: E250, 251, 252;
• aditivi alimentari care produc boli de piele: E230, 231, 232, 233;
• aditivi alimentari care ataca sistemul nervos: E311, 312;
• aditivi alimentari care pot produce tulburari digestive: E338, 339, 340, 341, 363, 465, 466, 450, 461, 407;
• aditivul care distruge vitamina B12: E200.


Cateva mentiuni speciale despre aditivi:

E123 - este interzis in America si in mai multe tari europene. Se gaseste in bomboane, jeleuri, dropsuri mentolate, branzeturi topite si creme de branza. Este considerat cel mai puternic cancerigen dintre aditivi. In aceeasi categorie face parte si E110, care intra in componenta dulciurilor (mai ales a prafurilor de budinca), colorandu-le in galben.

E 330 - provoaca afectiuni ale cavitatii bucale si are actiune cancerigena puternica. Se gaseste in aproape toate sucurile din comert.

E102 - este un alt colorant cancerigen care se gaseste in dulciuri, mai ales in budinci.


Stiati ca...?

Aditivii alimentari sunt impartiti in 24 de categorii, dintre care cele mai raspandite sunt:

• Indulcitorii - inlocuiesc zaharul;
• Colorantii - pentru a da o culoare mai apetisanta;
• Acidifiantii - dau un gust usor acid;
• Corectorii de aciditate - cresc sau diminueaza aciditatea;
• Emulsificatorii - asigura un amestec omogen intre apa si grasimile alimentare;
• Conservantii - intarzie sau impiedica alterarea alimentelor;
• Corectorii de gust si de miros - imbunatatesc mirosul si gustul alimentelor;
• Propulsorii - gaze care servesc la expulzarea alimentelor din ambalaje;
• Antioxidantii - limiteaza oxidarea alimentelor sensibile la contactul cu aerul.


Intr-o pastila de guma de mestecat se pot gasi: E 171, E 320, E 330, E 420, E 421, E 422, E 950, E 951, E 967 si alte asemenea chimicale. Persoanele care mesteca regulat guma si pentru o vreme indelungata se expun urmatoarelor afectiuni: colesterol (E 320), boli ale aparatului bucal (E 330) si cancer (E 950 si E 951).


Sursa: http://www.romanialibera.ro


CE BEM, CE MANCAM?

.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am


Înapoi la Alimentaţie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron