Efectele devastatoare ale cuptoarelor cu microunde

Alimentaţie şi nutriţie

Efectele devastatoare ale cuptoarelor cu microunde

Mesajde mszavai » Joi, Iul 27 2006 9:03 am

În cele ce urmează vom prezenta pe scurt câteva din testele făcute asupra acţiunii microundelor folosite în aparatele electrocasnice (cuptoare cu microunde). Dintre aceste experimente unele sunt destul de simple şi pot fi făcute de oricine.

Dacă v-aţi întrebat vreodată în legătură cu proprietăţile alimentelor gătite la microunde, acesta este un experiment pe care îl puteţi face acasă: puneţi seminţe de plante (grâu, fasole, etc), în doua ghivece. În aceste ghivece puteţi folosi în loc de pământ vată, sau alt material pe care să puneţi seminţele, fără să le înecaţi în apă şi fără să stea uscate. Vata permite observarea mult mai bună a fenomenelor. Unul dintre ghivece va fi udat cu apă obişnuită, iar celălalt DOAR cu apă din aceeaşi sursă ca şi primul, dar care a fost mai întâi ţinută în cuptorul cu microunde, şi apoi lăsată să se răcească la temperatura camerei. Rezultatele testului sunt uimitoare şi se va constata faptul că seminţele care au fost udate doar cu apă de la microunde în marea lor majoritate nu vor creşte aproape deloc şi de fapt multe dintre ele nici nu vor încolţi. Ţinând cont de faptul că într-un organism normal mai mult de 63% din greutate o reprezintă apa, iar în cazul copiilor mici procentul este şi mai mare, oricine îşi poate da seama de efectele dezastruoase ale microundelor asupra stării de vitalitate şi sănătate. O posibilă explicaţie a acestui fenomen este faptul că în mod normal apa pură de izvor, sau apa care nu a fost prelucrată prea mult are moleculele cu orientare levogiră. Apa poluată în schimb, precum şi apa care a fost ţinută la microunde, are moleculele cu orientare dextrogiră. S-a constatat că orientarea levogiră a moleculelor apei este foarte sănătoasă pentru organism, iar cea dextrogiră dimpotrivă are efecte de îmbătrânire prematură, pierderea vitalităţii, încetinirea activităţilor celulare şi cancer.

În 1989, biologul elveţian Dr. Hans Hertel (în acelaşi timp şi cercetător în domeniul alimentaţiei), a studiat efectele mâncării preparate la microunde. La acest studiu au participat 8 persoane. Pentru opt săptămâni, ei au locuit într-un mediu controlat şi în anumite intervale de timp li s-au dat diverse mâncăruri: mâncare nepreparată, mâncare gătită convenţional şi mâncare gătită la microunde. După fiecare masă li s-au luat probe de sânge. S-a descoperit că atunci când se mânca mâncare gătită la microunde, în timp apar următoarele schimbări semnificative în chimia sângelui:

O scădere a valorilor hemoglobinei şi a colesterolului HDL "colesterolul bun", în comparaţie cu "colesterolul rău". S-a mai constat scăderea nivelului imunităţii şi în acelaşi timp creşterea nivelului leucocitelor, ceea ce în general indică o otrăvire şi o deteriorare a celulelor, condiţiile necesare apariţiilor bolilor degenerative şi a cancerului.

Dr. Bernard Blanc, care a asistat la studiu, a declarat: "efectele măsurabile la om relativ la ingestia mâncării preparate la microunde, spre deosebire de cea care a fost gătită prin mijloace obişnuite, sunt alterări ale sângelui care pot fi de asemenea recunoscute în etapele premergătoare apariţiilor bolilor şi care indică începutul unui proces cancerigen."

Cuptoarele cu microunde "prăjesc" mâncarea prin supunerea moleculelor la o vibraţie foarte rapidă, de miliarde de ori pe secundă, ceea ce face ca acestea să se încălzească prin frecare. În procesul de vibrare, moleculele sunt alterate, deformate sau chiar rupte şi în acelaşi timp apar compuşi noi, numiţi "componente radiolitice", care nu se găsesc în natură.

În mod semnificativ, microundele sunt folosite în ingineria genetică pentru a neutraliza forţa vitală a unei celule, pentru ca aceasta să poată fi manipulată. Microundele distrug vitalitatea şi proprietăţile nutritive ale alimentelor. Când această vitalitate este distrusă, microorganismele penetrează mult mai uşor şi mâncarea se alterează şi mucegăieşte mult mai repede.

La începutul lui 1991, un proces a fost intentat unui spital din Oklahoma, deoarece un pacient a murit după o transfuzie cu sânge tratat la microunde. În mod normal spitalele încălzesc sângele folosit în transfuzii, dar nu la microunde.

Profesor Doctor John Kerner şi Pr. Dr. Richard Quin de la Universitatea Stanford, au testat efectele microundelor asupra laptelui de mamă. Concluzia este că "tratarea cu microunde a laptelui, chiar la valori scăzute, poate distruge unele dintre componentele acestuia folosite în lupta împotriva îmbolnăvirilor (componenta imunitară)". După mai multe cercetări, Kerner a public în Aprilie 1992 concluziile conform cărora "tratarea cu microunde prin ea însăşi poate cauza laptelui anumite procese distructive dincolo de procesul obişnuit de încălzire".

În plus, la o emisiune de radio a Universităţii din Minnesota s-a arătat că "microundele nu sunt recomandate pentru încălzirea sticlelor cu lapte pentru copii. Încălzind laptele la microunde se cauzează anumite schimbări ale acestuia. Astfel se constată pierderea unor vitamine sau distrugerea unor proprietăţi protectoare".

Un alt studiu la Viena avertizează că încălzirea la microunde a laptelui poate duce la "modificări structurale, funcţionale şi imunologice" şi că microundele transformă aminoacidul L-prolina în D-prolina, o toxină recunoscută pentru sistemul nervos, ficat şi copii.

În Rusia, microundele au fost interzise în 1976 din cauza consecinţelor lor negative asupra sănătăţii, după ce mai multe studii au fost realizate pentru aceasta. Iată în continuare câteva din rezultatele lor:

Mâncarea preparată la microunde pierde între 60% şi 90% din energia ei vitală şi în acelaşi timp i se accelerează procesele de dezintegrare structurală.

Substanţele nutritive elementare sunt alterate, ceea ce duce la boli digestive.

Chimia mâncării este alterată, având ca efecte disfuncţionalităţi ale sistemului limfatic şi scăderea capacităţii organismului de a lupta împotriva proceselor canceroase.

Creste numărul de celule canceroase din sânge

Când vegetalele crude, gătite sau îngheţate au fost supuse la microunde, chiar pentru un timp scurt, compoziţia lor nutritivă a fost alterată şi în acelaşi timp au apărut radicali liberi (compuşi toxici, răspunzători de procesele de degenerare şi îmbătrânire).

Mâncarea gătită la microunde cauzează creşterea numărului de cancere stomacale şi intestinale, o degradare generală a ţesuturilor celulare periferice şi o scădere graduală a funcţionalităţii sistemelor digestive şi excretorii la un procent ridicat din cei testaţi.

Scade capacitatea organismului de a metaboliza şi folosi vitaminele din complexul B, C, E precum şi anumite microelemente şi hormoni.

De asemenea chiar simpla poziţie a corpului lângă un cuptor cu microunde, a generat o serie de probleme de sănătate.

Un alt gen de relatări a venit din partea celor care au spus ce resimt atunci când mănâncă mâncare gătită la microunde. Kinetoterapeuta Stephanie Relfe s-a simţit "rău şi obosită" într-o zi şi a constatat că de fapt mâncase la restaurant mâncare de la microunde. În practica ei Relfe a descoperit că toţi pacienţii au avut semnale alergice de reacţie a corpului la mâncarea de la microunde. Un alt kinetoterapeut, David Bridgeman, a declarat: "Dintre toţi cei pe care i-am testat pentru alergii, 99.9% au avut o sensibilitate severă la mâncarea gătită la microunde".

Departamentul de Apărare al SUA dispune de arme cu microunde care provoacă o arsură de nesuportat: "Pielea se încinge, oamenii nu pot suporta durerea şi atunci trebuie să se mişte - şi se mişcă în felul în care dorim noi să o facă", a declarat Col Wade Hall. Ziarul London Telegraph scria că este posibil ca aceste arme să fie folosite împotriva demonstranţilor, pentru a-i dispersa.


Sursa: http://www.kambox.net
Articol adaptat după "The Idaho Observer", Octombrie 2004
Am gasit cateva articole in care se vorbeste despre cat de nocive sunt radiatiile cuptoarelor cu microunde si ce efecte distrugatoare au asupra alimentelor gatite, incalzite, sau dezghetate in ele.

Este vorba despre mai multe experimente care s-au facut si rezultatele care s-au obtinut. In unul dintre ele este vorba de doua plante care au fost udate timp de noua zile, una cu apa care a fost fiarta pe plita normala si apoi racita, iar cealalta cu apa care a fost fiarta in cuptorul cu microunde si apoi racita. Planta udata cu apa fiarta in cuptorul cu microunde a murit in 9 zile.

In 1991 o femeie a murit in timpul unei simple operatii de sold, pentru ca sangele care a fost folosit la transfuzie a fost incalzit in cuptorul cu microunde! In general sangele inainte de transfuzie este incalzit dar nu in cuptorul cu microunde, insa se vede clar ce efecte devastatoare au microundele asupra sangelui.

Intr-unul dintre articole se spune ca atomii, moleculele si celulele atinse de aceasta puternica radiatie electromagnetica sunt fortate sa isi schimbe polaritatea intre 1 si 100 miliarde ori pe secunda!!! Nu exista atomi, molecule, sau celule ale unui sistem organic care sa poata rezista acestei puteri violente si destructive pe o perioada mai lunga de timp.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 326
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Înapoi la Alimentaţie

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron