
Aciditatea duce la imbatranirea si degradarea celulelor (tesuturile sanatoase necesita un mediu usor alcalin). Datorita alimentatiei necorespunzatoare si a factorilor externi omul modern are un pH scazut/acid intre 5 si 6.5. Acesta favorizeaza aparitia si dezvoltarea microorganismelor (virusi, bacterii, fungi, paraziti) si implicit a candidei/cancerului. Pietrele la rinichi sau fiere, chisturile ovariene indica un organism acid.
Ce putem face?
Este foarte important de retinut faptul ca microorganismele necesita un mediu acid pentru existenta si dezvoltare, de aceea prin aducerea pH-ului la nivel normal/neutru vom reusi sa ne vindecam. Este indicat ca femeile sa mentina un pH neutru de 7.1 iar barbatii de 7.3.
Cum ne putem aduce pH-ul la un nivel normal?
Simplu: prin alimentatie corespunzatoare si prin exercitii de respiratie.
In urma consumarii, fiecare aliment produce in organism un reziduu care poate fi: alcalin, acid sau neutru. Exista alimente alcaline (ex. carnea) care produc reziduuri acide, precum si alimente acide (ex. lamaia, otetul de mere) care produc reziduuri alcaline.
Daca avem un pH acid tot ce trebuie sa facem este sa consumam alimente alcaline (produc reziduu alcalin) pentru a inclina balanta. Am gasit multe variatii in ceea ce priveste pH-ul exact al diferitelor alimente, insa in principiu produsele animale, cerealele, faina, zaharul si orezul (neprelucrate), pastele, ciocolata, mierea prelucrata, mustarul, otetul, muraturile sunt acide. Indulcitorii artificiali, inghetata, mancarurile tip fast food, tutunul, alcoolul, cafeaua, ceaiul, faina, zaharul si orezul (prelucrate), medicamentele, drogurile sunt puternic acide. Puternic acide sunt si bauturile racoritoare (sunt necesare 25 de pahare de apa pentru a neutraliza o cutie de Coca-Cola, etc). Dintre fructe afinele, cramberry, prunele uscate sunt puternic acide. Toate semintele uleioase (nuci, arahide, macadamia, pistachios, pecans, cashew) sunt acide, exceptie facand migdalele, castanele si susanul. Dintre legume cartofii (fara coaja), mazarea boabe si unele soiuri de fasole boabe sunt acide. Fasolea pastai, mazarea pastai si cartofii gatiti cu coaja sunt alcalini.
Spanacul crud este alcalin, in timp ce spanacul gatit este usor acid. Bananele coapte sunt alcaline, in timp ce bananele necoapte sunt acide. [/url] de Theodore A. Baroody. Granele germinate (inclusiv faina de grane germinate) si fasolea boabe incoltita devin alcaline si sunt deosebit de nutritive.
Majoritatea legumelor si fructelor sunt alcaline. Lamaile, smochinele uscate, stafidele, broccoli, patrunjelul, telina, castravetele, usturoiul, spanacul crud sunt puternic alcaline, la fel si ceaiurile de plante. Otetul de mere, scortisoara, uleiul de masline, kefirul sunt alcaline, iar bicarbonatul de sodiu este puternic alcalin (de aceea folosite ca tratamente naturiste dau rezultate uimitoare).
P.S. Pentru informatii suplimentare (engleza) vizitati:
http://www.candidasupport.org/
http://www.freedomyou.com/nutrition_book/mucus.htm
http://www.detox.net.au/mucoid-plaque.html
Deasemenea va recomand cartea Alcalize or Die