Aciditatea si bolile

Cum ne putem vindeca singuri

Aciditatea si bolile

Mesajde mszavai » Vin, Oct 24 2008 8:30 am

Imagine

Aciditatea duce la imbatranirea si degradarea celulelor (tesuturile sanatoase necesita un mediu usor alcalin). Datorita alimentatiei necorespunzatoare si a factorilor externi omul modern are un pH scazut/acid intre 5 si 6.5. Acesta favorizeaza aparitia si dezvoltarea microorganismelor (virusi, bacterii, fungi, paraziti) si implicit a candidei/cancerului. Pietrele la rinichi sau fiere, chisturile ovariene indica un organism acid.

Ce putem face?
Este foarte important de retinut faptul ca microorganismele necesita un mediu acid pentru existenta si dezvoltare, de aceea prin aducerea pH-ului la nivel normal/neutru vom reusi sa ne vindecam. Este indicat ca femeile sa mentina un pH neutru de 7.1 iar barbatii de 7.3.

Cum ne putem aduce pH-ul la un nivel normal?
Simplu: prin alimentatie corespunzatoare si prin exercitii de respiratie.

In urma consumarii, fiecare aliment produce in organism un reziduu care poate fi: alcalin, acid sau neutru. Exista alimente alcaline (ex. carnea) care produc reziduuri acide, precum si alimente acide (ex. lamaia, otetul de mere) care produc reziduuri alcaline.

Daca avem un pH acid tot ce trebuie sa facem este sa consumam alimente alcaline (produc reziduu alcalin) pentru a inclina balanta. Am gasit multe variatii in ceea ce priveste pH-ul exact al diferitelor alimente, insa in principiu produsele animale, cerealele, faina, zaharul si orezul (neprelucrate), pastele, ciocolata, mierea prelucrata, mustarul, otetul, muraturile sunt acide. Indulcitorii artificiali, inghetata, mancarurile tip fast food, tutunul, alcoolul, cafeaua, ceaiul, faina, zaharul si orezul (prelucrate), medicamentele, drogurile sunt puternic acide. Puternic acide sunt si bauturile racoritoare (sunt necesare 25 de pahare de apa pentru a neutraliza o cutie de Coca-Cola, etc). Dintre fructe afinele, cramberry, prunele uscate sunt puternic acide. Toate semintele uleioase (nuci, arahide, macadamia, pistachios, pecans, cashew) sunt acide, exceptie facand migdalele, castanele si susanul. Dintre legume cartofii (fara coaja), mazarea boabe si unele soiuri de fasole boabe sunt acide. Fasolea pastai, mazarea pastai si cartofii gatiti cu coaja sunt alcalini.

Spanacul crud este alcalin, in timp ce spanacul gatit este usor acid. Bananele coapte sunt alcaline, in timp ce bananele necoapte sunt acide. [/url] de Theodore A. Baroody. Granele germinate (inclusiv faina de grane germinate) si fasolea boabe incoltita devin alcaline si sunt deosebit de nutritive.

Majoritatea legumelor si fructelor sunt alcaline. Lamaile, smochinele uscate, stafidele, broccoli, patrunjelul, telina, castravetele, usturoiul, spanacul crud sunt puternic alcaline, la fel si ceaiurile de plante. Otetul de mere, scortisoara, uleiul de masline, kefirul sunt alcaline, iar bicarbonatul de sodiu este puternic alcalin (de aceea folosite ca tratamente naturiste dau rezultate uimitoare).

P.S. Pentru informatii suplimentare (engleza) vizitati:

http://www.candidasupport.org/
http://www.freedomyou.com/nutrition_book/mucus.htm
http://www.detox.net.au/mucoid-plaque.html

Deasemenea va recomand cartea Alcalize or Die
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Hiperaciditatea va mentine gras

Mesajde mszavai » Vin, Oct 24 2008 8:35 am

PATRU PASI MAJORI

Aceasta pagina asigura toate detaliile despre cum sa intrati in Minunatul Program pH, si cum sa il incorporati in viata dumneavoastra, fie sa alegeti sa faceti o schimbare drastica, pentru a va adresa unei situatii urgente, fie sa faceti un efort gradat pentru o schimbare de durata. Deci aici, va vom da patru mari pasi ai programului, fara sa intram in prea multe detalii. Dorim ca dumneavoastra sa puteti vedea intai padurea, si apoi sa luati fiecare copac in parte.

Cea mai esentiala descriere a programului arata astfel:

Pasul 1: Tranzitia
Timp de 12 saptamani, substituiti gradat si eliminati alimentele acidifiante, trecand la o dieta alcalina.

Pasul 2: Curatarea
Timp de o saptamana, cateva suplimente si laxative usoare si naturale.

Pasul 3: Alcalinitate totala
Timp de sapte saptamani, cu suplimente aditionale, inclusiv probiotice. Asta inseamna sa consumati doar alimente alcaline. Aceasta inseamna a manca doar alimente alcaline. In timp ce dieta dumneavoastra de baza ar fi 70 sau 80 la suta alcalinizanta, rezultatele la care tindeti sunt 100 la suta. In principiu, va limitati la vegetalele cu un inalt continut de apa, in special cele verzi, si le consumati pe cat de mult posibil.

Pasul 4: Mentinerea
Acum puteti trece la etapa in care 70, sau 80 la suta din dieta dumneavoastra sa devina alcalina, si sa adaugati intregul spectru de alimente sanatoase, inclusiv pestele, cereale, soia, si legume amidonoase. Veti adauga de asemenea o gama larga de suplimente, inclusiv ceea ce aveti nevoie pentru a rezolva simptomele specifice.

Pentru scopul crearii acestui website, am rezumat cAteva linii de ghidare, pe care toata lumea le poate urmari. Insa acest program ar trebui individualizat. Ascultati-va corpul si incepeti acolo unde va spune ca aveti nevoie. Observati cum se schimba pe masura ce treceti prin toti pasii si intrati, in consecinta, in ritm. Nu este nimic magic legat de temporizarea celor patru pasi, si uneori saptamani suplimentare sau progrese mai rapide alteori, sunt toate parti ale experientei, pe masura ce ramaneti, in principiu, pe cale. Miracolul pH functioneaza putin diferit pentru toti cei care il urmeaza, cu toate ca rezultatul, sanatate vibranta si radianta, este acelasi pentru toti.

Daca sunteti foarte bolnav, ati putea sa incepeti direct cu pasul doi pentru a obtine cele mai bune rezultate, si sa urmati cea mai stricta parte a programului, pasul trei, timp de pana la trei luni. Aceia dintre dumneavoastra care incep cu un dezechilibru minor, pot avea nevoie doar de o luna in pasul trei pana a trece la gama larga de alimente. Depinde de progresul dumneavoastra.

Puteti incepe printr-o Curatare, inainte de a incepe tranzitia, daca doriti sa aveti o pornire buna, dar asigurati-va ca va intoarceti la Curatare dupa ce terminati tranzitia si sunteti gata sa mergeti inainte cu o dieta strict alcalina. Unii sau toti pasii tranzitiei ar putea dura mai mult decat o saptamana – continuati sa faceti ce simtiti ca aveti nevoie sa faceti. Ceea ce faceti este o investitie pe toata viata, asa ca a o face corect este mult mai important decat a o face rapid.

Am vazut acest program la lucru, in mod repetat, pentru oameni cu probleme serioase de sanatate, ca si pentru oameni care la inceput pareau destul de sanatosi. Ceea ce functioneaza pentru o persoana, sau chiar si pentru majoritatea oamenilor, s-ar putea sa nu functioneze pentru toti. Puteti sa va acordati cu corpul, cu nevoile lui si raspunsurile lui, si sa luati responsabilitatea asupra lui. In cele din urma, nimeni nu stie mai mult despre el decat dumneavoastra. Acest program este facut pentru oameni care vor sa se descurce de unii singuri, dar sunt suficient de intelepti pentru a cauta raspunsuri de la practicantii avansati, daca este cazul. Daca aveti probleme in a va comunica situatia in mod complet, puteti ruga profesionisti pe care ii consultati sa verifice cartea doctorului Young, „Miracolul pH”. In orice caz, ar trebui sa consultati un practicant din domeniul ingrjirii sanatatii, inainte de a incepe acest program, sau oricare altul.


Sursa: http://www.fitforlife.ro/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

HIPERACIDITATEA VA MENTINE GRAS

Mesajde mszavai » Vin, Oct 24 2008 8:40 am

Daca va veti uita in jur, pe strada, la mall, la supermarket, veti vedea unii oameni cu adevarat supraponderali. Peste 70% din populatia Americii are o greutate mai mare decat greutatea ei ideala. Este imposibil sa nu remarcati aceasta aproape in fiecare colt al orasului, probabil cu exceptia zonelor pentru sportivi olimpici (din pacate aceasta realitate, a unui procent din ce in ce mai mare de supraponderali, tinde din ce in ce mai mult sa se materializeze si in Romania, n.tr.)

Traim intr-o cultura in care orice a devenit mai pretios decat corpul uman. Cariera, banii, ce n-am face pentru copii, si tot felul de lucruri de acest gen. Si care este ultimul care apare pe lista de prioritati? Corpul nostru. Puteti vedea asta cu usurinta, daca va veti uita la unele din alegerile pe care le-am facut referitor la alimentatia noastra. Corpul nostru poate rezista la multe din lucrurile pe care le facem, dar meritam ca el sa functioneze la capacitate maxima. Corpul dumneavoastra este foarte inteligent si va incerca sa faca fata la orice mancaruri toxice introduceti in el. Insa nu este cu adevarat pregatit sa indure chiar TOT ce introduceti in el. Corpul nostru nu a fost alcatuit pentru a prelucra hrana pe care o avem in aceste timpuri moderne. Nici sa primeasca bauturile si mancarea care nu au nici cea mai mica baza naturala. Contrar credintei populare, grasimea excesiva nu se datoreaza chiar faptului ca n-ati numarat corect caloriile sau pentru ca n-ati urmarit corect consumul de grasimi, sau pentru ca ati “depus grasime pentru zile negre”, cum se spunea pe vremuri, pentru ca acum nu mai e cazul. (Ati fost nevoit vreodata sa postiti o saptamana pentru ca turma de oi s-a mutat la nord si acum hrana din vanat s-a diminuat?). Bagajul abdominal de grasime este, pentru marea majoritate dintre noi care nu suntem bolnavi, rezultatul unui singur lucru… aciditatea excesiva din corp.

Puteti multumi mediului intern prea acidifiat, pentru kilogramele in plus pe care le duceti cu dumneavoastra peste tot. Intr-o strategie de atac, corpul creeaza celule de grasime pentru a transporta si elimina acizii din corp, pentru a proteja organele interne. Intr-un sens, grasimea dumneavoastra va salveaza viata! Dar tocmai acesta este motivul pentru care corpul nici nu renunta la ea. Insa atunci cand veti manca astfel incat sa mentineti corpul mai bazic, mai alcalin, nu veti avea nevoie sa mai pastrati atata grasime pe dumneavoastra.

Problemele de greutate sunt de asemenea rezultatul ciupercilor si drojdiilor care interfereaza cu digestia hranei. Deficientele nutritionale care sunt create pot, in fapt, sa declanseze procesul de depozitare a kilogramelor in plus, in special din cauza ca sunteti mereu flamand. Si mai des intalnit, sangele otravit cu micotoxine se duce catre ficat pentru a fi dezintoxicat, iar acest stres suplimentar impiedica ficatul sa metabolizeze eficient grasimile si zaharul.

De exemplu:

Deci, imaginati-va asta: este vorba despre o persoana normala. Sa spunem, vom folosi exemplul acestei femei. Cultura a creat aceste ancore pe care femeile se focalizeaza mai mult decat barbatii … pe nedrept am putea spune. Deci aceasta femeie chiar vrea sa faca niste schimbari. Asadar, trece la o alimentatie foarte buna, si ea chiar face toate aceste schimbari in viata ei. Si apoi spune “Trebuie sa fac miscare fizica!” Insa este atat de stresata pe tema asta, incat ea creeaza… ce anume? Un mediu foarte acid. In al doilea rand, atunci cand face miscare fizica, ea exerseaza pana la extrem, pentru ca este satula pana in gat de a fi supraponderala. “Voi lua un antrenor, si apoi voi scoate untul din mine, voi face tot ce pot!” Si apoi ea executa aceste exercitii in forta, care vor produce doze masive de… lactic si mai cum? Acid lactic. Probabil ca exerseaza si anaerob. Puteti sari calul cu exersatul? O, da. “Dar stati putin, s-ar putea ca vinovatul sa fie metabolismul meu, pentru ca de fapt nu mananc mult si muncesc ca un maniac!” Permiteti-mi sa va spun ce se intampla de fapt. Nu sunteti supraponderala, sunteti supra-acidifiata. Nu veti scapa de grasime oricat ati exersa, oricat ati manca corect, daca nu creati un mediu care sa fie mai alcalin. Nu aveti cum, pentru ca tocmai grasimea de care vreti sa scapati a fost creata ca si instrument de supravietuire, pentru oamenii cu un mediu intern prea acid!

Cealalta parte a spectrului, drojdiile si ciupercile produse intr-un corp excesiv acidic se pot hrani din proteinele si substantele dumneavoastra nutritive, interferand cu absorbtia a orice mancati in proportie de pana la 50%. Aceasta va poate face sa deveniti foarte slab, ceea ce nu este mai sanatos decat a fi supraponderal. Pe masura ce va restaurati echilibrul sanatos al corpului dumneavoastra, printr-o apa alcalina si o hrana alcalina, veti incepe sa castigati in greutate, si sa va stabilizati la greutatea ideala.

Corpurile sanatoase nu sunt nici supraponderale, nici subponderale. Un corp sanatos isi mentine greutatea ideala.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

CELE CINCI STADII ALE INFECTIILOR CU CANDIDA

Mesajde mszavai » Vin, Oct 24 2008 8:43 am

Resturile acide de asemenea pun bazele pentru potentialul efect devastator al unui complex de microorganisme, incepand cu Candida. Candida este numele latin pentru ceea ce este cunoscut mai popular drept “fermentii” din corpul uman, dar de fapt este un fel de ciuperca. Ciupercile si fermentii, si mucegaiul cu care se inrudesc sunt organisme unicelulare de viata vegetala care locuiesc atat pe uscat, in apa, cat si in aer.

Ele sunt absolut peste tot. De exemplu, Candida se gaseste in mod normal in tractul gastrointestinal. De fapt, am muri fara acesti fermenti. Cu toate acestea, se pot dezvolta foarte repede excesiv si daunator, cauzand o mare varietate de simptome, de la suparatoare, apoi cronice, pana la cele fatale. Este un microorganism cu care mult prea multe femei sunt obisnuite, prin “candidoza”, si chiar si parintii au experiente de acest gen cu copiii lor, infectii ale gatului sau gurii.

In timp ce medicina conventionala le recunoaste alaturi de o multime de alte probleme medicale similare care izvorasc din aceste “drojdii si ciuperci”, adevarul este ca, prin dieta omului obisnuit, marea majoritate a oamenilor dezvolta o crestere excesiva a acestora in corpul lor, cu efecte dezastruoase. De fapt, Candida este doar unul din raufacatori. Traim intr-un mediu de “microforme”, inclusiv fermenti, ciuperci, mucegaiuri, ca si bacterii si virusi. Mai greu este ca, suntem victimizati nu doar de microforme, dar si de excretiile lor care sunt toxice, sau “micotoxine”, sau “exotoxine” (de la “myco” = ciuperci, “exo” = adica bacterian, “toxina” = evident, otrava).

Microformele produc aceste resturi acide atunci cand ele digera (de fapt, fermenteaza), glucoza, proteine si grasimi – aceleasi substante pe care corpul nostru le cauta pentru a le transforma in energie.

Candida si alte microforme profita de zonele mai slabe ale corpului, otravindu-le si epuizandu-le. Intr-un mediu acid, practic ele capata mana libera, si sunt stapane pe teren, distrugand tesuturile si procesele corpului. Ele traiesc pe baza glucozei din corpul nostru, pe care noi o folosim drept energie, si folosesc grasimile si proteinele noastre (chiar si materia genetica, acizii nucleici!) pentru propria dezvoltare si crestere. Aceste organisme pur si simplu ne consuma de vii! Apoi ele isi trimit resturile acide in circuitul sangvin, ca si in interiorul celulelor, poluand si mai mult sistemul.

Doar pentru a va da o mica viziune asupra a cat de teribil este potentialul de distrugere: Sunt mai bine de cateva sute de milioane de ani de cand drojdiile, ciupercile, mucegaiul, sunt pe acest pamant, timp in care s-au dezvoltat in cinci sute de mii de forme diferite. Se pare ca nici nu aveau nevoie de asta, pentru ca sunt mari oportunisti si supravietuitori, perfect adaptati la ceea ce fac. Pot trece de la mii de ani de adormire, la o crestere exploziva (au fost descoperiti spori vii in mormintele antice egiptene excavate de curand). Mai mult, sunt mai bine de o mie de toxine produse DE CATRE drojdii, ciuperci, si mucegai.

Care sunt simptomele cauzate de Candida?

Primul stadiu - In primul stadiu, mucoasele membranelor corpului pot fi infectate. Acestea includ gura, vaginul, nasul, si sistemul respirator. In afara infectiilor vaginale, sindromul premenstrual sever, infectiile tractului urinar, eruptii ale pielii, acnee, afte bucale, ALERGIILE alimentare, sau la praf, mucegaiuri, ciuperci, drojdii, inhalanti si substante chimice, sunt cele mai des intalnite simptome. In fiecare zi, tot mai multi oameni par a fi alergici la orice lucru din mediul lor.

Episoade repetate de bronsita, sinuzita, amigdalita, infectii streptococice si stafilococice sunt tipice. Puteti nota de asemenea mononucleoza si pneumonia. E usor sa va dati seama cum toate aceste boli succesive sunt tratate cu din ce in ce mai multe antibiotice, care la randul lor deschid poarta unei si mai mari dezvoltari a bacteriei Candida. E un ciclu vicios!

Al doilea stadiu al Candidei - Implica reactii mai generalizate precum durerea, migrenele si durerile de cap, oboseala extrema, psoriazis, infectii ale unghiilor, dureri musculare, dureri articulare, si artrita. Normal, medicamente peste medicamente sunt folosite in speranta de a usura aceste simptome teribile. In majoritatea cazurilor, sunt tratate doar simptomele, in timp ce cauza, infectia cu Candida, poate fi chiar incurajata in acelasi timp, indirect, prin medicamentele prescrise...

Al treilea stadiu al Candidei - Implica simptome mentale si comportamentale, precum: dificultati de concentrare, neputinta de a citi sau chiar de a urmari un program de televiziune sau de a te bucura de un hobby, lapsus frecvent, pierderi de memorie, confuzie mentala, neputinta de a gandi la cuvintele pe care vrei sa le spui, inversiunea de cuvinte sau litere atunci cand incerci sa scrii sau sa spui ceva, pierderea abilitatilor dobandite anterior (precum a uita sa tastezi sau sa canti la pian) etc.

Aceste probleme pot conduce deseori la „a plange de disperare”, depresii severe, probleme cu somnul – pot include insomnii, vise confuze, cosmaruri, probleme cu respiratia in somn, somn obositor – ganduri irationale, temeri neobisnuite, fobii, atacuri de panica, torsiuni musculare, iritabilitate, violenta, comportament agresiv, chiar si episoade epileptice, inclusiv ganduri despre moarte si sinucidere.

Uneori oamenii cu aceste simptome sunt calificati drept bolnavi mental, si se crede ca ei sufera de psihoze maniaco-depresive, sau schizofrenie. Acesti pacienti grav bolnavi sunt indreptati deseori catre psihiatri sau spitalizati in institutii de profil. Li se pot da chiar antidepresive, tranchilizante, litiu, pentru a usura simptomele mentale. Dar cauza poate totusi sa fie trecuta cu vederea si pacientul nu este vindecat pe termen lung.

Al patrulea stadiu al Candidei – O persoana la acest stadiu poate experimenta chiar oprirea unor organe sau sisteme din corp. De exemplu, glandele suprarenale se pot opri din functionare cand sistemul endocrin cedeaza sau cand sistemul digestiv cedeaza, producand voma sau constipatie extrema. Oboseala extrema poate escalada catre slabiciune musculara totala, precum incapacitatea musculaturii gatului de a sustine capul. Eruptiile corporale pot degenera in eczeme. Sistemul circulator poate fi infundat atat de mult cu drojdii, incat capilarele sunt infundate, cauzand HIPERTENSIUNE ARTERIALA, AMORTEALA IN EXTREMITATI, si raniri si invinetire care se produc cu usurinta. Persoana respectiva poate experimenta chiar si o febra, dar mainile si picioarele vor fi mereu reci. Inima poate dezvolta tahicardie, palpitatii, batai neregulate, probleme cu valva mitrala, sau „murmur” cardiac. In sistemul respirator, alveolele, sacii aerieni ai plamanilor, pot sa fie coplesiti de drojdii, astfel incat persoana nu poate obtine suficient aer pentru a vorbi, canta sau a face exercitii. Ar putea exista chiar si sentimentul de sufocare, care poate conduce la hiperventilare si panica. Caderea completa a sistemului imunitar lasa corpul fara aparare in fata bacteriilor inamice, virusurilor si conditiilor de boala – inclusiv cancer.

Al cincilea stadiu al Candidei – Pare inevitabil in acest punct. Candidoza generala sistemica este suta la suta fatala daca nu este diagnosticata suficient de devreme pentru a opri supraproductia de drojdii si pentru a regenera sistemul imunitar.

Ceea ce ne aduce din nou la... Aciditate!

Microformele prospera... in aciditate! Adora sa inoate in propriile deseuri toxice. Adora de asemenea si nivelul scazut de oxigenare care insoteste aciditatea. Pe deasupra, deseurile produse de ele sunt acizi puternici. Prin urmare, in caz ca doriti sa fiti convinsi si mai mult de a va aduce corpul in stare naturala, incercati sa va ganditi la imaginea corpului dvs inundata de mucegaiuri si ciuperci.

Dar vestea buna este ca a manca corect, a bea APA ALCALINA si a folosi suplimentele in mod corect este tot ceea ce aveti de facut pentru a permite corpului sa foloseasca si sa controleze microformele de care are nevoie, fara sa riste dezvoltarea si supracresterea formelor negative din ele. Mentinerea echilibrului acid/baza prin dieta si APA ALCALINA IONIZATA, mentine mediul optim pentru a obtine DOAR nivele sanatoase de microforme.


Sursa: http://www.fitforlife.ro/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

ACIDITATEA CAUZEAZA DEZECHILIBRU LA NIVEL SANGVIN

Mesajde mszavai » Vin, Oct 24 2008 8:53 am

La fel cum corpul mentine temperatura constanta, sangele este mentinut ideal la un pH de 7,365 – foarte usor bazic. Puteti de asemenea sa masurati pH-ul din urina si saliva, dar sangele este cel mai important si are nevoie sa ramana in cel mai ingust registru posibil. Diferite zone ale corpului au nevoie de valori diferite ale pH-ului. De exemplul sangele si tesuturile au nevoie sa fie usor bazice, dar fecalele trebuie sa fie usor acide, iar urina trebuie sa fie usor acida sau neutra. Saliva tinde sa varieze. pH-ul urinei poate asigura cea mai buna estimare a ceea ce se intampla la nivel de tesuturi, dar nu este intotdeauna foarte precis. pH-ul sangvin este cel mai precis, si deci un mai bun indicator al conditiilor interne din corp.

Bolile fiziologice sunt aproape intotdeauna rezultatul a prea mult acid care ataca echilibrul pH al corpului, pana la punctul in care il provoaca sa manifeste simptome de boala. Boala poate fi de asemenea pur si simplu manifestarea efectelor toxice ale unei surse externe, dar asta se intampla mai rar. Simptomele pot fi expresia acelui atac, dar ele pot fi de asemenea semnele pe care le da corpul atunci cand lupta pentru a se reechilibra. Depinzand de nivelul si durata atacului simptomele pot fi mai usor sau mai greu de observat. Ironia este ca aciditatea excesiva este o problema ce ne-o cauzam noua insine, multumita alegerilor pe care le facem. Vestea buna este ca, daca luam la cunostinta acest fapt, putem face alegeri diferite.

Toate mecanismele de echilibrare ale corpului, inclusiv respiratia, circulatia, digestia, productia de hormoni, lucreaza pentru a stabiliza delicatul echilibru acid-baza de la nivelul corpului. Corpul nostru nu poate tolera dezechilibre acide pe termen lung. In fazele timpurii ale dezechilibrului, simptomele pot fi usoare, incluzand eruptii pe piele, dureri de cap, alergii, raceala si gripa, si probleme cu sinusurile. Pe masura ce lucrurile scapa de sub control, apar probleme mai serioase. Organele slabite si sistemele corpului incep sa cedeze, rezultand disfunctii ale tiroidei, suprarenalelor, ficatului si asa mai departe. Daca pH-ul tesutului deviaza prea mult pe scara acida, nivelurile de oxigen scad si metabolismul celular poate incetini pana la a se opri. Cu alte cuvinte, celulele pot muri. De fapt, dumneavoastra puteti muri.

Deci, o scadere a pH-ului nu poate fi permisa. Pentru a o preveni, cand este pus fata in fata cu o avalansa de aciditate, sangele incepe sa extraga minerale alcaline din tesuturi pentru a compensa. Exista o familie de minerale potrivite pentru a neutraliza sau detoxifia acizii puternici. Din aceasta familie avem sodiul, potasiul, calciul, magneziul. Cand aceste minerale reactioneaza cu acizii, ele creeaza substante mai putin periculoase, care sunt apoi eliminate din corp.

Asadar, un corp sanatos detine suficiente rezerve din aceste minerale alcaline, pentru a face fata unor cereri de urgenta. Dar daca exista rezerve insuficiente in dieta pentru aceste rezerve, ele sunt recrutate din alte parti, pot fi extrase din oase, ca sursa de calciu, sau din muschi, ca sursa de magneziu – locuri in care evident, avem nevoie de ele. Aceasta poate conduce cu usurinta la deficiente, si la multele si variatele simptome care insotesc aceste deficiente.

Totusi asta este doar varful de aisberg. Daca aceasta cantitate de acizi devine prea mare pentru ca sangele sa o poata echilibra, acizii in exces sunt depozitati in tesuturi pentru a fi pastrati. Apoi, sistemul limfatic, imunitar, trebuie sa neutralizeze si el ce poate, si sa elimine ce poate din el. Din pacate, aceasta eliminare a acizilor din tesuturi inseamna o eliminare a lor inapoi in sange, creand un cerc vicios care scoate din ce in ce mai multe minerale necesare din functiile lor naturale, cauzand stres suplimentar pentru ficat si rinichi. Mai mult, daca sistemul limfatic este suprasolicitat sau daca vasele limfatice nu functioneaza corect (datorita lipsei de exercitiu si miscare), acizii se vor aduna din ce in ce mai mult in tesuturi.

Acest dezechilibru in pH-ul sangvin conduce la iritatii si inflamatie si pune bazele bolii. Bolile acute sau recurente rezulta fie din incercarea corpului de a mobiliza resursele minerale pentru a preveni caderea celulara, fie din incercari de urgenta pentru a detoxifia corpul. De exemplu, corpul poate sa arunce in afara acizi prin piele, producand simptome precum eczema, acnee, dureri de cap, crampe musculare, febra musculara, umflaturi, iritatii, inflamatii, dureri de toate tipurile. Simptomele cronice apar atunci cand toate posibilitatile de a neutraliza si elimina acizii sunt epuizate.

Cand resturile acide se aduna in corp si intra in fluxul sangvin, sistemul circulator va incerca sa le elimine in forma lichida prin plamani si rinichi. Daca deseurile sunt prea multe, ele sunt depozitate in diferite organe, inclusiv inima, pancreasul, ficatul si colonul, fie sunt depozitate in tesuturile grase, inclusiv sanii, soldurile, coapsele si abdomenul, si chiar si creierul.

Acest proces ce tine de distrugerea corpului ca urmare a formarii si depozitarii deseurilor acide poate fi de asemenea numit “proces de imbatranire.

Alimentatia echilibrata, APA ALCALINA, exercitiul si miscarea sunt factori care reduc foarte mult problemele cauzate de acest decalaj acid/baza, sunt efectiv instrumente de lucru prin care omul isi poate duce la indeplinire datoria primara de a fi responsabil pentru propria stare de sanatate.


Sursa: http://www.fitforlife.ro
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

AVANTAJELE DIETEI ALCALINE

Mesajde mszavai » Vin, Oct 24 2008 9:01 am

Îmi plac fructele şi legumele crude, dar îmi este teamă să mănânc pentru că sunt acide, iar eu sufăr oricum din cauza hiperacidităţii – afirmă foarte multe persoane. “Cei care susţin acest lucru greşesc. Este o diferenţă între natura acidă a unui aliment şi efectul lui acidifiant sau alcalinizant. Fructele sunt acide prin natura lor. În organism, acizii din fructe creează alcalinitate, reducând hiperaciditatea”, arată prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Fructe şi legume

Specialistul nostru ne atrage atenţia asupra confuziei care se face între alimentele acide şi cele acidifiante. Această confuzie se datorează faptului că nu putem diferenţia aceste produse după gustul pe care îl au. Dacă papilele noastre gustative ne spun că un aliment este acid, acest lucru nu înseamnă că alimentul respectiv va avea efect acid şi după digestie. Pornind de la acest principiu, alimentele pot fi grupate în mai multe categorii: alimente acide, alimente acidifiante şi alimente alcaline.

Astfel, toate fructele necoapte, lămâile, portocalele, mandarinele, ananasul, kiwi, afinele, căpşunile, zmeura, murele, prunele, merele, strugurii, cireşele, roşiile se încadrează în categoria alimentelor acide. După digestie însă, acestea devin alcaline şi scad aciditatea mediului intern.

A doua categorie de alimente sunt cele acidifiante. În această categorie intră în primul rând produsele de origine animală, care au efect acidifiant asupra organismului, din cauza proteinelor conţinute. Alimente acidifiante sunt carnea de vită, de porc, de vânat, carnea de peşte, mezelurile, peştele, ouăle, brânzeturile, iaurtul, brânzeturile, untul, untura, uleiurile vegetale fierte şi întărite (margarina), cerealele rafinate, unele sortimente de pâine, unele leguminoase (soia, fasolea uscată), fructele oleaginoase (nucile, nucile de Brazilia, sâmburii de pin, seminţele de dovleac, de floarea-soarelui), zahărul rafinat, produsele de patiserie, dulceţurile pe bază de zahăr, cafeaua, ceaiul, cacaoa. Aciditatea indusă de alimentele enumerate mai sus poate fi ţinută sub control dacă mâncăm alimente alcaline: cartofi, legume verzi (salată verde, broccoli, spanac, varză, untişor), morcovi, sfeclă, napi, banane, avocado şi fructe uscate (curmale, smochine, mere, pere, caise).

Echilibru

Care trebuie să fie proporţia alimentelor acidifiante şi a celor alcaline în regimul nostru zilnic? Specialiştii spun că acest lucru depinde de profilul nostru biochimic. Unele persoane au un profil biochimic de tip alcalin, ceea ce înseamnă că pot consuma mai multe alimente acidifiante fără să aibă probleme de sănătate. Alte persoane au un profil biochimic de tip acid şi cu atât mai mult nu trebuie să facă exces de alimente acidifiante. Chiar dacă sunt acidifiante, nu putem elimina din dietă produsele de origine animală. Orga­nismul nostru are nevoie de ele în aceeaşi măsură ca şi de fructe. Un regim dur vegetarian predispune la carenţe de fier şi vitamina B12, care se găsesc cu precădere în alimentele de origine animală.

“Nu trebuie să eliminăm unele alimente în favoarea altora. Alimentele au profiluri biochimice diferite. Oamenii – la fel. Unele persoane pot să se îndrepte spre o alimentaţie preponderent vegetariană, altele pot să consume mai multă carne, fără să aibă probleme de sănătate. Trebuie să fim atenţi cum ne simţim după ce am mâncat ceva. Dacă nu ne simţim bine după masă este posibil să fi mâncat un aliment care a modificat echilibrul acido-bazic al organismului”, explică prof. dr Gheorghe Mencinicopschi.

Ce este pH-ul?

Aciditatea şi alcalinitatea sau echilibrul acido-bazic se măsoară în pH, o scală de valori între 0 şi 14. “Reacţiile metabo­lice, la nivel celular, nu pot avea loc decât într-un mediu în care acizii şi bazele se află în echilibru. La omul sănătos, pH-ul mediului intern al sângelui este 7,46. Sub 7,4 până la 7 vorbim despre acidoză. Peste 7,46 vorbim de mediu alcalin, de alcalinizare. Doar la valoarea 7,46 a pH-ului ne bucurăm de o sănătate de fier, iar organele noastre interne funcţionează corect”, continuă specialistul nostru. Efectele dezechilibrului pH-ului sunt numeroase: de la aciditate gastrică însoţită de reflux gastroesofagian, dureri stomacale, gastrite, ulcere până la predispoziţie la alergii, imunitate scăzută, dureri de cap, piele uscată, osteoporoză, artrită.

FEMEILE. Prin natura lor, femeile au un profil biochimic de tip acid. De aceea, dieta lor trebuie să fie mai bogată în alimente alcaline. Mediul intern preponde­rent acid favorizează atacurile microbilor, virusurilor, bacteriilor. pH-ul acid face organismul femeilor mai vulnerabil. Acestea sunt predispuse la osteoporoză tocmai din cauza pH-ului acid. Calciul din organism este cel care luptă cu pH-ul acid. În timpul ciclului însă, femeile pierd mai multe săruri minerale, inclusiv calciu, decât în mod obişnuit. În lipsa calciului care luptă cu pH-ul acid, organismul extrage acest mineral din sistemul osos, pentru echilibrarea acidităţii şi alcali­nităţii. Astfel că primele semne de boală apar la nivelul sistemului osos. În timp însă creşte predispoziţia la boli renale, cardiovasculare, îmbătrânire precoce şi chiar cancer.


Sursa: http://sanatate.jurnalul.ro/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

DIETA ALCALINA

Mesajde mszavai » Vin, Oct 24 2008 9:07 am

Ana Popandron - 22 Februarie 2007

Cu totii cunoastem dietele bogate in proteine, in grasimi sanatoase sau scazute in carbohidrati care sunt acum in voga. Acest tip de diete sunt facute pentru cei inactivi care vor sa scape repede de cateva kilograme, insa nu pot fi un mod de viata. Dieta cu care vei pierde kilograme dar vei ramane sanatos si cu o stare fizica buna este Dieta Alcalina. Este impropriu spus o dieta, pentru ca este mai degraba un mod sanatos de viata, de nutritie. Plus ca are si efecte extrem de benefice asupra sanatatii, de la ajutorul in lupta impotriva cancerului la curatarea sinusurilor. Ca dovada ca este o dieta cat se poate de sanatoasa este faptul ca medicii recomanda acest stil de nutritie pana si atletilor, pentru a le da mai multa energie si pentru a-i ajuta sa se recupereze dupa accidente. Se poate spune ca este dita perfecta. Cu toate ca multi dintre noi nu am auzit de echilibrul care trebuie sa existe intre subtantele alcaline si acide din corp, medicii si nutritionistii considera ca pentru a-ti mentine corpul sanatos pe tot parcursul vietii, este important sa ai un mod de hrana echilibrat.

Teoria care sta la baza acestei diete este simpla: nivelul pH-ului din corp fiind usor alcalin, cu un nivel normal intre 7.36 si 7.44, dieta noastra ar trebui sa reflecte acest lucru si sa fie de asemenea usor alcalina. O dieta dezechilibrata, bogata in alimente acide cum ar fi proteine animale, zahar, cofeina si mancare procesata are tendinta de a mentine acest dezechilibru al pH-ului. Va reduce mineralele alcaline din corp cum este sodiul, potasiul, magneziul, calciul, facand ca corpul nostru sa fie predispus la boli si oboseala.

Stadiu in care se afla corpul majoritatii dintre noi din cauza modului incorect in care ne alimentam, din cauza stresului si modului de viata nesanatos. Aceasta dieta face tocmai acest lucru: ajuta sa ne pastram nivelul optim de pH din corp. Secretele acestei diete sunt alimentele naturale, neprocesate, multe legume si fructe. De asemenea, este foarte important sa bem cel putin 8 oz de apa la fiecare doua ore pentru a fi complet hidratati. Cu acest mod de nutritie corpul nu va mai primi atat de multe toxine care se gasesc in alimentele procesate iar pH-ul va ramane la un nivel alcalin.

Daca ai urmatoarele simptome, atunci inseamna ca ai o aciditate in exces a corpului iar dieta de fata este perfecta pentru tine:
Esti lipsit de energie, cu o oboseala cronica
Excess mucous production
Ai nasul mereu infundat sau iti curge des
Raceli, gripe, infectii frecvente
Esti mai mereu nervos, stresat, irascibil, agitat, anxious
Ai unghiile moi, parul despicat, pielea uscata
Suferi de chisturi, cum ar fi la sani sau ovariene
Ai dese migrene
Te dor incheieturile sau ai artrita
Nevroze
Dureri musculare
Te simti mai bine dupa o cura de detoxifiere
Microbi
Crampe musculare sau spasme
Gastrita sau indigestie

Principiile de baza ale dietei
Dieta alcalina este compusa din aproximativ 75-80% alimente alcaline si 20-25% alimente acide

Alimentele alcaline
Legumele

Puternic alcaline: castravete, nap, patrunjel, fructe de mare.
Moderat alcaline: avocado, sfecla, arugula, ardei gras, broccoli, varza, telina, collard, andive, usturoi, ghimbir, fasole verde, laptuca, boabe de mustar, ceapa, spanac, rosii, soia
Putin alcaline: anghinare, asparagus, varza de brussels, morcov, conopida, gulie, praz, fasole boabe, rubarba, rapita, dovlecel, macris de balta, linte

Fructe - majoritatea sunt puternic alcaline inafara de: nuca de cocos, grapefruit, lamaie, lime

Nuci, seminte, uleiuri
Puternic alcaline: seminte de dovleac
Putin alcaline: migdale, ulei de cocos, ulei de peste, ulei de trandafir, susan, ulei de masline

Cereale - hrisca, secara, graul, orzul, lucerna

Condimente - insa sunt putin moderate. Cele mai puternice sunt: sare de mare, ardei iute, chilly

Lactate - lapte de capra

Alimente acide Din cele 20-25% procente si acestea trebuie sa fie reduse in acid

Lactate
Putin acide: lapte de vaca, lapte de soia
Puternic acide: branza, inghetata

Carne
Moderata in acid: peste
Puternic acida: pui, carne de vita, rata, peste de la crescatorie, carne de porc, curcan, carne de vitel, calmar, homar, fazan, carne de vanat

Puternic in acizi sunt si ouale si gelatina

Cereale Moderat acide: orez, ovaz, secara
Puternic acide: porumb

Legume
Puternic acide: ciuperci, cartofi

Fructe
Putin acide: nectarine, curmale
Moderat acide: mere, piersici, banane, capsuri, fragi, zmeura, struguri, smochine, mango, portocale, papaya, pepene, mandarine
Puternic acide: fructe uscate

Nuci, seminte, ulei
Putin acide: alune, nuci, seminte de floarea-soarelui, ulei de floarea-soarelui, otet
Moderat acide: unt de arahide, ulei de porumb, margarina, unt, castane
Puternic acide: arahide

Condimente
Moderat acide: ketchup, maioneza, sare
Puternic acide: mustar, otet, sos de soia, zahar, aspartam, melasa, miere, malt, sirop de artar, drojdie

Cum sa ai o dieta alcalina

Foarte simplu. Acum ca ai tabelul la dispozitie incearca sa mananci cat mai mult din alimentele alcaline si cat mai putin din cele acide.

Mananca multe fructe si legume (din cele alcaline)
Fa-ti suc de lamaie sau lime
Incearca sa mananci zilnic 1 cana de broccoli, boabe de mustar sau nap
Incearca sa mananci paine neagra sau integrala si sa eviti faina alba
Mananca pe cat posibil doar carne de peste sau miel
Foloseste ulei de masline in locul celui vegetal


Sursa: http://www.timpultau.ro/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

SUPER SANATATE CU ALIMENTE ALCALINE

Mesajde mszavai » Vin, Oct 24 2008 9:14 am

Lumea regimurilor alimentare pare la prima vedere un domeniu aproape ridicol, unde sfaturile si terapiile sunt uneori bizare, alteori ilogice si de cele mai multe ori imposibil de urmat. Cu siguranta dieta alcalina nu se incadreaza in aceste categorii.

Motivele pentru care unele dintre alimentele din zilele noastre au devenit daunatoare sanatatii sunt la fel de multe ca si varietatea alimentelor periculoase insasi. Un adevar transpare la prima vedere - toate alimentele „rele” au natura pronuntat acida, iar acest lucru duce la un dezechilibru al celulelor, metabolismului, afectand sanatatea si frumusetea corpului uman. Si desi nu suna parca destul de infricosator, efectele nocive ale alimentatiei acide ne ataca deopotriva atat pe moment, cat si pe termen lung. Solutia se impune de urgenta prin adoptarea unei diete preponderent alcaline.

Acid, ironic si periculos…
Misteriosul pH al sangelui nu este altceva decat primul indice in masurarea alcalinitatii fluidului vital al vietii. Sangele perfect sanatos este usor alcalin (cu indicele intre 7.35 -7.45). Un pH de 7.0 este pur si simplu neutru, un pH peste 7.0 este alcalin, pe cand pH-ul aflat sub indicele 7.0 este acid, adica primul pas spre probleme si afectiuni. PH-ul acid apare in primul rand din cauza unei diete predominant acidifianta, fiind urmat apoi de stres emotional, acumulare de toxine sau orice alta afectiune care priveaza celulele de oxigen sau de alti nutrienti.

Organismul va incerca sa se apere de acidifierea propriului pH folosind rezervele de minerale alcaline. Daca dieta zilnica nu contine alimente alcaline, acumularea de acizi oxidanti in celule poate incepe in doar cateva minute. Motivul pentru care acidozele alimentare s-au dezvoltat atat de mult in zilele noastre este datorat in mare masura asaltului junk food. Pe langa mesele junk, obisnuim sa ne luam zilnic portia periculoasa din alimente procesate, faina alba, zahar, bauturi acidulate peste care troneaza campionul oxidantilor, temutul aspartam.

Alianta alcalina
Majoritatea legumelor si fructelor contin elemente alcaline intr-o proportie covarsitor mai mare decat restul alimentelor. Cu mici exceptii in care unele dintre ele ne aprovizioneaza chiar cu acizi „buni”, cum ar fi porumbul, soia, orzul si multe legume. In cazul lor s-a observat cel mai bine duelul „acid bun” - „acid rau”. Astfel culturile traditional organice sau crescute biodinamic din amintitele alimente contin mai putini acizi oxidanti „rai”. Alte surprize sunt oferite de fructele si legumele pe care din obisnuinta le asociem cu aciditatea sau cu gustul acid.

In urma digestiei, chiar fructe acre cum sunt citricele sau legume in genul rubarbei se descompun in produsi alcalini. Cel mai faimos reprezentant este chiar lamaia. O data ajuns in stomac sucul de lamaie isi schimba pH-ul datorita digestiei si devine alcalin.

Tipuri de alimente
Legume alcaline: broccoli, telina, castravete, vinete, conopida, ceapa, spanac, rosii; Fructe alcaline: mere, caise, avocado, banane, struguri, citrice, piersici, pere; Fructe acidifiante: coacaze, prune, fructe glasate; Cereale acidifiante: orz, paine, faina alba, paste fainoase, orez; Leguminoase si fructe acidifiante: fasole, naut, soia, linte.

Lactate acidifiante: unt, branzeturi procesate, inghetata; Proteine animale cu efect pronuntat acidifiant: slanina, mezeluri, afumaturi, toate tipurile de carne; Grasimi si uleiuri acidifiante: untura animala, ulei de avocado, ulei de porumb, ulei de susan, ulei de floarea-soarelui, ulei de masline; Alcooluri cu efect acidifiant: bere, lichior, bauturi spirtoase, vinuri.

Pentru a mentine starea optima de sanatate, dieta zilnica ar trebui sa contina 60% alimente preponderent alcaline si 40% alimente acide. Insa, pentru a ne recupera sanatatea, proportia se modifica notabil. Aproximativ 80% din alimente trebuie sa aiba origine alcalina, iar restul acida!

Alimente care-si modifica PH-ul in functie de modul de preparare
Exista insa si categoria alimentelor a caror natura nu a putut fi pana in prezent clarificata. Unele dintre ele sunt parte integranta a dietei zilnice a tuturor, dar in functie de modul in care sunt preparate sau consumate isi pot schimba usor pH-ul. Aici gasim: nucile braziliene, varza de Bruxelles, ouale, ceaiul verde, mierea, laptele nepasteurizat, cartofii, semintele de dovleac si de floarea-soarelui, iaurtul, varza murata.


Sursa: http://www.csid.ro
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

De ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim?

Mesajde mszavai » Vin, Oct 24 2008 9:18 am

Mai jos sunt cateva explicatii extrase dintr-o revista de stiinta (Ion Life Detox News nr.7/2004), care explica de ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim.

In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si conditiei fizice de apa ionizata, restul lumii afland de ea doar de cativa ani.

Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit "apa ionizata" este ca in Japonia o familie din 5 consuma apa ionizata.

Noi toti avem prea multa aciditate

Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste reziduuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate dea lungul vaselor de sange si tesuturi.

Pentru a putea trai, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (sangele are pH-ul de 7,35). Pentru a-si pastra alcalinitatea organismul nostru face o mica "scamatorie" prin care converteste reziduurile acide in reziduuri acide solide Daca corpul poate mentine aceste reziduuri nediluate le poate stoca pe o perioada nedeterminata, neafectand pH-ul in restul corpului. Asa ca le stocheaza intr-o gramada de locuri si moduri, inclusiv in grasime. Ingrasarea poate fi rezultatul necesitatii reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare.

Concluzie: prima data suntem acizi si apoi apare grasimea.

Exemple ale reziduurilor acide solide in corpul nostru sunt: colesterolul, acizi grasi, acid uric, pietre la rinichi, urati, sulfati si fosfati. Acumularea acestor reziduuri acide reprezinta procesul imbatranirii. Formula chimica pentru colesterol si acizii grasi este arderea incompleta a carbohidratilor. Colesterolul si acizii grasi sunt rezultatul consumului de paste si paine. Acidul uric si amoniacul provin de la toate tipurile de carne. Acidul fosforic provine de la cereale, cum ar fi orezul si bauturi tip cola. Acidul sulfuric provine de la galbenusul de ou.

Acizii sulfuric si fosforic sunt otravitori. Ei trebuie neutralizati de minerale alcaline inainte sa devina benign. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline in dieta noastra, corpul nu are de ales si va fura calciul din oase neutralizand acesti acizi, transformandu-i in sulfati, fosfati si urati; asa apare in timp osteoporoza.

Una din marile probleme a reziduurilor acide este ca ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza multe persoane sufera de hipertensiune arteriala.

In functie de locul in organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sangelui in acea zona este slaba si este posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange devenind disfunctional.

Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii. Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide in jurul pancreasului.

Celulele canceroase sunt acide in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduuri acide. Oricum, anumite persoane au gene puternice care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid. Asa se dezvolta celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va reapare dupa o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor inainte de operatie.

Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor de sange, dar in cazul uor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca vasele capilare din zona creerului provocand accidente cerebrale.

Alcalinul neutralizeaza acidul

Apa alcalina ionizata neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate de catre rinichi.

Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea de pe maini dupa ce spalam carnea. Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet. Avem nevoie de un sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea. Grasimea este acida si sapunul este alcalin. Ne spalam corpul la exterior indepartand murdaria, dar neglijam complet murdaria din interior.

Deci ne conducem dupa dictonul "Ceea ce ochii nu vad, nu exista".

In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Cand vom intelege ca bolile degenerativ ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide nu va mai fi nici un mister ca utilizarea apei alcaline ionizate ne imbunatateste sanatatea.

Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai intai, noi trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru. Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina ionizata. Prin eliminarea particulelor rezidurilor acide din sange eliminam riscul imbolnavirilor care pot duce la moarte subita.

Apa alcalina ionizata nu are valoare nutritionala sau de medicament dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide pentru a putea fi eliminate din organism, pastrand alcalinitatea acestuia - deci sanatatea si starea de bine.


Sursa: http://www.ecosistem28.ro/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

BETI APA PE STOMACUL GOL!

Mesajde mszavai » Joi, Noi 13 2008 4:48 pm

In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercetatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Pentru cei in varsta si pentru bolile grave ca si pentru bolile moderne, tratamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli:

Dureri de cap, dureri ale corpului, sistemul circulator, artrita, batai puternice ale inimii, epilepsie, grasimi in exces, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli de ficat si urina, voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, toate bolile de ochi, cancer la organelle genitale si dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului.

METODA DE TRATAMENT

1. Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4x 160 ml apa ( aproximativ o jumatate de litru in total)
2. Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic 45 minute.
3. Dupa 45 minute puteti bea si manca normal.
4. Dupa 15 minute de la micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti nimic 2 ore.
5. Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa pot incepe prin a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la 4 pahare pe zi.
6. Metoda de mai sus va vindeca boli si toata lumea se poate bucura de o viata sanatoasa.

Urmatoarea lista da numarul de zile de tratament necesar pentru vindecarea/ controlul/ reducerea principalelor boli:
1. Presiune ridicata a sangelui - 30 zile
2. Gastrita - 10 zile
3. Diabet - 30 zile
4. Constipatie - 10 zile
5. Cancer - 180 zile
6. Tuberculoza - 90 zile
7. Pacientii cu artrita ar trebui sa urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zile in prima saptamana si incepand din a doua saptamana zilnic.
Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse; oricum, la inceputul tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinati de mai multe ori.
Este si mai bine daca continuati acest tratament ca o activitate de rutina in viata voastra. Beti apa si ramaneti sanatosi si activi.

Intelegem acum de ce chinezii si japonezii beau ceai fierbinte si la masa apa ce nu este rece. Poate este timpul sa adoptam obiceiul lor de a bea apa in timp ce mancam! Nimic de pierdut, totul de castigat!

Atentie pentru cei carora le place sa bea apa rece, aceste randuri sunt pentru voi!

Este placut sa bei o ceasca cu o bautura rece dupa o masa.
Apa rece va solidifica mancarurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat.

Va va incetini digestia. Odata ce acest "noroi" reactioneaza cu acidul, va fi absorbit mai repede decat hrana solida. Va depune un strat pe intestine.Foarte curand, acesta se va transforma in grasime si va duce la cancer.

Este cel mai indicat sa beti supa fierbinte sau apa calda dupa masa.


Sursa: http://club.neogen.ro/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Aciditatea si bolile

Mesajde mszavai » Lun, Noi 02 2009 12:59 am

Mai jos sunt cateva explicatii extrase dintr-o revista de stiinta (Ion Life Detox News nr.7/2004), care explica de ce ne ingrasam, ne imbolnavim si imbatranim.

In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si conditiei fizice de apa ionizata, restul lumii afland de ea doar de cativa ani. Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit "apa ionizata" este ca, in Japonia, o familie din 5 consuma apa ionizata. Noi toti avem prea mult aciditate. Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide, iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste reziduuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sange si tesuturi.

Pentru a putea trai, sangele si celulele noastre trebuie sa fie usor alcaline (sangele are pH-ul de 7,35). Pentru a-si pastra alcalinitatea, organismul nostru face o mica "scamatorie" , prin care converteste reziduurile acide in reziduuri acide solide Daca corpul poate mentine aceste reziduuri nediluate, le poate stoca pe o perioada nedeterminata, neafectand pH-ul in restul corpului. Asa ca le stocheaza intr-o gramada de locuri si moduri, inclusiv in grasime. Ingrasarea poate fi rezultatul necesitatii reziduurilor acide de a avea un mediu de stocare.

Concluzie: prima data suntem acizi si apoi apare grasimea.

Exemple ale reziduurilor acide solide in corpul nostru sunt: acizi grasi, acid uric, pietre la rinichi, urati, sulfati si fosfati.

Acumularea acestor reziduuri acide reprezinta procesul imbatranirii. Formula chimica pentru colesterol si acizii grasi este arderea incompleta a carbohidratilor ...

Colesterolul si acizii grasi sunt rezultatul consumului de paste si paine.

Acidul uric si amoniacul provin de la toate tipurile de carne.

Acidul fosforic provine de la cereale, cum ar fi orezul si bauturi tip cola.

Acidul sulfuric provine de la galbenusul de ou. Acizii sulfuric si fosforic sunt otravitori. Ei trebuie neutralizati de minerale alcaline, inainte sa devina ceva benign. In absenta unei cantitati suficiente de minerale alcaline in dieta noastra, corpul nu are de ales si va fura calciul din oase,neutralizand acesti acizi,transformandu - i in sulfati, fosfati si urati; asa apare in timp osteoporoza. Una dintre marile probleme ale reziduurilor acide este ca ingroasa sangele si blocheaza capilarele. Din aceasta cauza, multe persoane sufera de hipertensiune arteriala. In functie de locul in organism unde sunt stocate reziduurile acide, circulatia sangelui in acea zona este slaba si este posibil ca un organ vital sa primeasca insuficient sange, devenind disfunctional. Multe boli degenerative sunt rezultatul proastei circulatii. Un exemplu tipic este diabetul, care este cauzat de acumularile acide in jurul pancreasului. Celulele canceroase sunt acide, in timp ce celulele sanatoase sunt alcaline. Celulele normale nu pot supravietui in apropierea zonelor cu acumulari de reziduuri acide. Oricum, anumite persoane au gene puternice, care sufera mutatii pentru a supravietui in mediu acid.

Asa se dezvolta celulele canceroase. Atata timp cat mediul ramane acid, cancerul va reapare dupa o operatie de extirpare a celulelor canceroase. Oncologistii cu experienta cresc alcalinitatea pacientilor, inainte de operatie.

Reziduurile acide din interiorul vaselor de sange sunt foarte periculoase, putand duce la infundarea capilarelor din zona creierului. Corpul nostru lipeste aceste reziduuri de peretii vaselor de sange, dar in cazul unor eforturi mari, cand presiunea creste, aceste reziduuri se pot dezlipi si bloca vasele capilare din zona creerului provocand accidente cerebrale.

Alcalinul neutralizeaza acidul. Apa alcalina ionizata neutralizeaza reziduurile acide din corpul omenesc si le lichefiaza pentru a fi eliminate de catre rinichi.Un exemplu care ne ajuta sa intelegem acest lucru ar fi grasimea de pe maini, dupa ce spalam carnea. Aceasta grasime nu poate fi indepartata cu apa de la robinet. Avem nevoie de un sapun pentru a lichefia grasimea si a ne curata pielea. Grasimea este acida si sapunul este alcalin.

Ne spalam corpul la exterior, indepartand murdaria, dar neglijam complet murdaria din interior.

Deci ne conducem dupa dictonul "Ceea ce ochii nu vad, nu exista". In functie de fiecare organism, noi stocam reziduurile acide in mod diferit. Simptomele bolilor se manifesta in functie de locul unde sunt stocate reziduurile. Cand vom intelege ca bolile degenerative ale adultilor sunt cauzate de acumularile de deseuri acide, nu va mai fi nici un mister ca utilizarea apei alcaline ionizate ne imbunatateste sanatatea. Pentru a duce o viata lunga si sanatoasa, mai intai trebuie sa eliminam deseurile acide din corpul nostru. Cel mai bun si usor mod de a scapa de aceste deseuri acide este sa le lichefiem si sa le neutralizam cu apa alcalina ionizata. Prin eliminarea particulelor reziduriloracide din sange, eliminam riscul imbolnavirilor care pot duce la moarte subita. Apa alcalina ionizata nu are valoare nutritionala sau de medicament, dar are uimitoarea capacitate de a neutraliza si lichefia deseurile acide, pentru a putea fi eliminate din organism, pastrand alcalinitatea acestuia - deci sanatatea si starea de bine.

Sfaturi pentru sanatate

BETI APA PE STOMACUL GOL: In Japonia zilelor nostre este foarte popular obiceiul de a bea apa imediat dupa trezire in fiecare dimineata. Mai mult, testele cercatatorilor au demonstrat valoarea acestui obicei. Publicam mai jos o descriere a folosirii apei pentru cititorii nostri. Pentru cei in varsta si pentru bolile grave ca si pentru bolile moderne, tratamentul cu apa a fost considerat de succes de catre o societate medicala japoneza, ca tratament sigur 100% pentru urmatoarele boli: Dureri de cap, dureri ale corpului,sistemul circulator, artrita, batai puternice ale inimii, epilepsie,grasimi in exces, astm bronsic, tuberculoza, meningita, boli de ficat si urina, voma, gastrita, diaree, hemoroizi, diabet, constipatie, toate bolile de ochi, cancer la organelle genitale si dereglari menstruale, boli ale urechilor, nasului si gatului.

METODA DE TRATAMENT
Dimineata, imediat dupa trezire, inainte de a va spala pe dinti, beti 4x 160 ml apa aproximativ o jumatate de litru in total

Spalati-va pe dinti dar nu mancati si nu beti nimic 45 minute

Dupa 45 minute puteti bea si manca normal

Dupa 15 minute de la micul dejun, pranz sau cina nu mancati si nu beti nimic 2 ore

Cei care sunt batrani sau bolnavi si nu pot bea 4 pahare cu apa la inceput pot incepe prin a bea apa mai putina si sa creasca gradual pana la 4 pahare pe zi

Metoda de mai sus va vindeca boli si toata lumea se poate bucura de o viata sanatoasa. Urmatoarea lista da numarul de zile de tratament necesar pentru vindecarea/ controlul/ reducerea principalelor boli:

a. Presiune ridicata a sangelui - 30 zile
b. Gastrita - 10 zile
c. Diabet 30 zile
d. Constipatie - 10 zile
e. Cancer - 180 zile
f. Tuberculoza - 90 zile

Pacientii cu artrita ar trebui sa urmeze tratamentul de mai sus doar 3 zile in prima saptamana si incepand din a doua saptamana zilnic. Aceasta metoda de tratament nu are efecte adverse; oricum, la inceputul tratamentului s-ar putea sa fie necesar sa urinati de mai multe ori . Este si mai bine daca continuati acest tratament ca o activitate de rutina in viata voastra. Beti apa si ramaneti sanatosi si activi. Intelegem acum de ce chinezii si japonezii beau ceai fierbinte si la masa apa ce nu este rece. Poate este timpul sa adoptam obiceiul lor de a bea apa in timp ce mancam!!! Nimic de pierdut, totul de castigat.
Pentru cei carora le place sa bea apa rece, aceste randuri sunt pentru voi!

Este placut sa bei o ceasca cu o bautura rece dupa o masa. Apa rece va solidifica mancarurile uleioase pe care tocmai le-ati consumat. Va va incetini digestia.

Odata ce acest noroi reactioneaza cu acidul, va fi absorbit mai repede decat hrana solida. Va depune un strat pe intestine. Foarte curand,acesta se va transforma in grasime si va duce la cancer. Este cel mai indicat sa beti supa fierbinte sau apa calda dupa masa. O nota importanta despre atacurile de inima: Femeile ar trebui sa stie ca nu fiecare simptom de atac de inima va fi durerea in mana stanga. Fiti atente la durerile intense in maxilar. S-ar putea sa nu ai niciodata prima data durere in piept, in timpul unui atac de inima. Greata si transpiratul intens sunt si ele simptome obisnuite. 60% din persoanele care au atac de inima in timp ce dorm, nu se trezesc. Durerea in maxilar va poate trezi dintr-un somn adanc. Fiti cu grija si atentie.

Cu cat stim mai multe, cu atat sansele de a supravietui sunt mai mari.


Sursa: http://www.fast-media.net
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Oct 13 2012 4:09 am

Imagine


Va recomand filmul documentar Fat, Sick, and Nearly Dead.

Fiind foarte bolnav si obez, Joe Cross s-a decis sa tina un post de 60 zile, timp in care a baut doar suc proaspat de legume si fructe.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 516
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am


Înapoi la Vindecare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator