Muzicoterapie

Cum ne putem vindeca singuri

Muzicoterapie

Mesajde amadora » Vin, Mai 16 2008 11:01 am

Imagine


:angel8 Sunetele, culorile, miresmele, materia, toate sunt forme ale energiei cosmice, care iau forma de vibratii. Aura, de pilda, exprima vibratii ale corpului, legate de sunete si lumina solara. Am citit recent o carte a Dorotheei Koechlin de Bizemont "Magia vindecarii prin muzica", in care este prezentata vindecarea prin muzica, fundamentata pe invataturile si practicile lui Edgar Cayce.

Fiind vorba de vindecare, magia muzicii este cum e firesc prezenta. Tonalitatile sunetelor constituie o cale clara in coordonarea energiilor corpurilor, caci precum e stiut, in orice tip de maladie, se regaseste o lipsa de coordonare, de echilibru intre fizic, mental si spiritual. Cayce afirma ca "pielea noastra este o ureche," iar psihofonistii au reperat care zone ale corpului fizic "aud" mai bine muzica.

Desigur se naste intrebarea, ce fel de muzica trebuie ascultata spre vindecare. Orice muzica poate fi benefica, fie vocala, fie instrumentala, doar sa fie conectata la muzica naturii. Este demonstrat ca omul nu aude doar cu urechile, in realitate , tot corpul, in ansamblul sau "aude" vibratiile muzicale. Muzica reprezinta o forma a artei... ascultarea, este o alta arta impletite, fiind vindecatoare...

Pentru cei care nu stiu: fiecarui astru ii corespunde o nota muzicala, muzica astrilor fiind evocata de Pitagora, Platon, mai tarziu Boetius, cel care a prezentat o echivalenta intre note si planete:

luna=re
mercur=do
venus=si
soare=la
marte=sol
jupiter=fa
saturn=mi

Dante Alighieri, Leonardo da Vinci, Ronsard, iar in sec.XVII Kepler, au vorbit despre muzica astrelor. Si precum stim, ele ne influenteaza.

Muzica este peste tot langa noi, in jurul nostru, in noi... cei care nu o stiu, o pot audia vindecandu'si trupul si spiritul deopotriva. Asadar, va invit la lectura cartii amintite!

Pentru voi toti:
Cu dragoste :love36
amadora
 
Mesaje: 5
Membru din: Sâm, Mar 15 2008 10:29 am

Muzica naturii

Mesajde costi » Joi, Sep 04 2008 4:11 pm

Imagine


Ascultam, cu multa placere si intr-o desavarsita liniste sufleteasca, acele melodii pe care le indragim si sunt in consonanta cu trupul si sufletul nostru. Este foarte bine pentru noi, ne incarcam bateriile fiecarei parti din MAGNIFICUL edificiu numit TRUP-SUFLET creat de INGINERIA ASTRALA.

Sunt pe Pamant, interceptate de urechea umana si de auzul interior, 7 sunete muzicale (7 sunete - 7 culori - exceptand diezii, bemolii si cheile in muzica si lungimile de unda pentru fiecare culoare in parte), care prin timbrul, inaltimea, intensitatea si durata lor au o anumita "rezonanta interioara" raportata la nivelul de dezvoltare a analizatorilor ce percep aceste sunete sau la puterea de intelegere si consumare a IMBINARII acestor sunete in melodii create de cei care au aceasta menire printre noi.
{Cunoscatorii in studiul sunetelor si cei cu un auz aparte simt si stiu ca in Astral exisita o alta MUZICA si o alta IMBINARE si ARMONIE a sunetelor ---- ferice de ei!}

Starea sufleteasca a noastra, in anumite momente, ne dicteaza parca un anumit gen de muzica ce trebuie ascultat pentru a ne reveni din "mocirla" unor ganduri mai aparte, dintr-un efort intelectual, spiritual, sau fizic depus.

Celor de pe site-ul LUCRATORUL in LUMINA, care ne ancoreaza prin recomandarile lor pe noi ceilalti care navigam printre informatiile de pe site (sunt binevenite aceste sugestii de a asculta si a ne transpune in minunata lume a muzicii), le transmit SANATATE si IUBIRE!

Lasand mai aparte cele de mai sus, vin cu o recomandare: MUZICA NATURII.
  * fiecare moment al zilei are tonalitatea sa muzicala;
  * orice secunda din cele 24 de ore are VIBRATIA sa in SUNETE muzicale;
  * natura umana, cea animala si cea vegetala au prin modul lor de CREATIE DIVINA si o componenta sonora in structura lor;
  * intreg universul are orchestra sa sub bagheta magica si sfanta a CREATORULUI SUPREM --- muzicienii sunt toate spiritele de pretutindeni, care, voit sau nu, canta perfect sau fals partitura cereasca;
Pornind de la aceste considerente, n-ar fi oare bine ca dupa un moment de meditatie interioara sa trecem la:
  * atunci cand suntem langa un rau, lac, mare, izvor (chiar dush) sa ascultam sunetul apei, melodia ei... (cu cat e mai limpede, cu atat acordurile sale melodice sunt mai clare);
  * atunci cand suntem prin poteci de munte, de deal, de campie sa simtim ca talpile noastre intra in rezonanta cu muzica Pamantului;
  * atunci cand suntem in paduri, parcuri n-ar fi bine sa prindem sunetele esentei lemnoase care a dat nastere aproape tutoror instrumentelor muzicale pamantesti?
  * atunci cand... atunci cand... atunci cand...
Atunci cand fiecare dintre noi va prinde intr-o lucrare muzicala proprie toate incercarile melodice ale oricarei particele din trupul nostru, putem spune ca ne aflam in muzica naturii.

Va urez sa ascultati cu placere melodiile care va fac sa va simtiti impliniti! Nu uitati de MUZICA NATURII!

Costi

costi
 
Mesaje: 1
Membru din: Lun, Aug 04 2008 8:22 am

Mesajde amadora » Vin, Sep 05 2008 8:46 pm

:angel8 Muzica sferelor divine, strecurata degetelor alcatuindu'ne firea este unica si prin urmare speciala. Sigur, stim bine ca totul este energie si fiecare particula poseda armonia ei. Exista atat de mult echilibru in alcatuirea TUTUROR, incat realizarea grandorii acestei minunatii pe mine ma copleseste. Oare stiti ca pana si firele de iarba fredoneaza diferit? Altfel se aude fosnetul ierbii pe malul unei ape, altul cand apartine unei gradini data paraginei, altfel cand creste libera pe campuri. La fel si apa (pe care o ador), altul e cantul ei in colturile launtrului meu cand inima mea o simte, altfel o aud cand se prelinge pe sub podul din centrul orasului meu, altfel cand clipoceste in lacul din parcul central, altfel cand se valureste printre salciile helesteului dintre blocuri, altfel cand incanta dansul ei printre faunii aparent impietriti. Pana si falfairea delicatilor hulubi are o melodicitate aparte. Hmm, sunt o melomana consacrata si da... indragesc opera CREATORULUI, de la "eu sunt" pana la "tot ceea ce este"! Iar asta imi vindeca orice tristete.
amadora
 
Mesaje: 5
Membru din: Sâm, Mar 15 2008 10:29 am

Frecvențele Rife – Tonuri de vindecare a corpului

Mesajde mszavai » Mie, Aug 12 2015 10:07 pm

Mesaj din partea Mirelei-Cristina


Tonuri pentru vindecarea corpului
Ce sunt tonurile pentru vindecarea corpului? Tonurile de vindecarea corpului sunt un set de frecvențe de sunet benefice create de fondatorul SolfeggioTones.com, Brad Johnson. Acestea sunt foarte asemănătoare în format cu frecvențele solfegio. Tonurile de vindecare ale corpului sunt modelate după efectele de cercetare științifică și efectele pozitive ale frecvențelor Rife. Tonurile de vindecare ale corpului conțin muzică ambientală meditativă, cu frecvența de vindecare adecvată încorporate în track. Mai multe informații pot fi găsite prin cercetarea beneficiilor tehnologiei Rife, dupa cum a fost folosită pentru o mare perioadă de timp.

Scurt istoric cu privire la Frecvențele Rife ( de pe altered-states.net )

Aparatul Rife este un instrument de cercetare. Acesta este utilizat de către experimentatori - practicieni cât și de utilizatori privați, - pentru a ajuta la efectuarea de modificări chimice în organism. Mulți l-au utilizat pentru a consolida sistemul imunitar. De asemenea şi-a dovedit eficacitatea în tratarea multor afectiuni de sănătate. La sfârșitul anilor 1920 și începutul anilor 1930 Dr. Royal Raymond Rife – folosind un generator de frecvență – a aplicat frecvența la viruşi şi bacterii vii și a descoperit că le-ar putea elimina. Datorită atentei sale documentari asupra acestui lucru, acum avem mai multe afecţiuni în care putem experimenta cu încredere utilizând aplicația de frecvență. Următoarele grupe de frecvență se încadrează, în general, în categoria de "bio-energie sau bio-rezonanță de Nutritie / Echilibrare", mai degrabă decât abordarea "Rifeing" "expulzarea agenților patogeni". Aceste frecvențe experimentale sunt oferite pentru "echilibrare", "normalizare" sau "stimulare" a funcțiilor sistemului corpului. Acest lucru se potriveşte cu vizualizarea și înțelegerea corpului ca un sistem energetic, mai degrabă decât ca o "mașină" biochimică. Energia de rezonanță este apoi teoretic primită de către organism ca "Informație energetică".

Înainte de utilizarea tonurilor

Este important să se țină cont de faptul că unele dintre aceste tonuri pot fi foarte intense. Vă rugăm, folosiţi aceste tonuri după buna dispoziţie a fiecăruia. Similar cu tonurile Solfeggio, dacă simțiți că vă confruntati cu simptome datorate acestor tonuri, acordaţi-vă timpul necesar pentru a permite frecvenţei de curățare să-şi facă treaba, pe măsură ce corpul dvs. încearcă să epureze reziduurile energetice care pot provoca astfel de rezultate, cum ar fi: dureri de cap, rigiditatea gâtului, durere în gât, indigestie, creșterea tensiunii arteriale, creșterea frecvenței cardiace și altele. Ceea ce experimentaţi nu este diferit de trecerea printr-o detoxifiere alimentară. Aceste simptome pur și simplu se referă la detoxifierea energetică, unde le puteti experimenta în timp ce treceti prin acest proces. Dacă aveți aceste simptome, în orice mod, ceea ce poate fi de mare ajutor este sa beţi o cantitate mare de apă proaspătă în fiecare zi: cel puțin 4-6 pahare. Poziţionaţi-vă în natură și permiteţi plantelor / copacilor / mediului să vă vindece și să vă reechilibreze. Aceste tonuri nu sunt periculoase în nici un fel, doar intense, deci vă rugăm să nu intrați în panică dacă aveți aceste simptome. Ele sunt comune, temporare şi vor trece. Dacă simțiți că sunteti copleșiți de intensitatea track-ului audio, nu vă simţiţi obligaţi să vă forţaţi să-l ascultaţi în întregime. Opriți piesa pe care o ascultaţi, hidrataţi-vă, echilibraţi-vă și luati o pauză. Pe măsură ce corpul dvs. lucrează pentru eliminarea resturilor energetice corespunzătoare unei anumite frecvențe, va deveni mai ușor să ascultati aceste frecvențe și să primiţi din plin beneficiile oferite. De asemenea, rețineți că aceste tonuri sunt doar un instrument care ajută la întinerirea dvs.. Ele nu sunt în niciun fel un substitut pentru medicul dumneavoastră, ci doar un plus pentru a ajuta sănătatii dumneavoastră la nivel fizic, mental, emoţional şi spiritual.

Împărţirea Tonurilor de vindecare a corpului

Distribuirea / împărţirea tonurilor de vindecare ale corpului sunt binevenite. Aceste tonuri sunt gratuite și nu trebuie să fie taxate pentru nicio sumă de bani. Sunteți bineveniți să descarcati tonurile pe CD sau să le utilizati, oricum credeti dvs. de cuviință. Noi nu oferim distribuție pe CD pentru aceste tonuri.

Descărcarea Tonurilor de vindecare a corpului

Tonurile de vindecare a corpului se constituie în prezent din 13 frecvențe diferite. Mai jos puteți găsi informații suplimentare despre beneficii pentru fiecare ton, precum și link-ul de descărcare a acestora. Puteți descărca, de asemenea, fișierul ZIP arhivă completă care conţine toate cele 12 de tonuri de vindecare ale corpului. Mai multe actualizări ale tonurilor de vindecarea corpului vor aparea de acum incolo. Verificați din nou de mai multe ori pentru a vedea noi completări la lista noastră actuală. ( Ultimul update 17.10.2012 ) MP3-urile sunt configurate în 32o kbps bitrate (high-quality). Faceți clic dreapta pe link-ul "Descarcă" şi Save Link / Target pentru a salva mp3 în computer.

 • 337 Hz - Acest ton ajută la stimularea normalizarii circulației sângelui.

 • 537 Hz - Acest ton ajută la normalizarea funcției sistemului endocrin. Sistemul endocrin este o colecție de glande, care produce hormoni pentru a regla creşterea organismului, metabolismul, funcției sexuale și dezvoltarea.

 • 625 Hz - Acest ton ajută la stimularea functiei rinichilor.

 • 635 Hz - Acest ton ajută la stimularea funcției glandei pituitară. Glanda pituitară este o glandă ca un bob de mazăre situată la baza creierului, și înconjurata de os. Hipotalamusul, un alt organ endocrin al creierului, controlează funcția glandei pituitare prin furnizarea de “comenzi hormonale”. La rândul său, glanda pituitară regleaza hormonii care controlează mai multe funcții ale diverselor organe din corp. Partea posterioară a glandei pituitare acționează ca un fel de zonă de depozitare pentru hipotalamus prin care trec hormonii care controleaza funcția mușchilor și rinichilor. Glanda pituitară anterioară produce hormoni proprii care contribuie la reglementarea mai multor funcții endocrine.

 • 645 hz - Acest ton ajută la creșterea producției HGH (pituitară).

 • 654 hz - Acest ton ajută la stimularea funcţiei pancreasului.

 • 696 hz - Acest ton ajută la stimularea funcţiei inimii.

 • 751 hz - Acest ton ajută la stimularea funcţiei ficatului.

 • 763 hz - Acest ton ajută la stimularea funcției tiroidei dvs.. O glandă tiroidă care funcționează corect este extrem de importantă pentru metabolism, atunci când aceasta nu funcționează corect multe dintre funcțiile corpului pot suferi.

 • 764 hz - Acest ton ajută la normalizarea funcţiei sistemului nervos.

 • 835 hz - Acest ton ajută la normalizarea funcţiei sistemului imunitar.

 • 1335 - Acest ton ajută la stimularea funcţiei glandei suprarenale. Scopul principal al glandelor suprarenale este de a permite organismului dumneavoastră să facă faţă stresului provenit din orice sursă posibilă, variind de la leziuni și boli, la probleme de muncă și in relații. Ele determină în mare măsură energia cu care corpul dvs. răspunde la fiecare schimbare din mediul intern și extern.

 • 1565 hz - Acest ton ajută la echilibrarea bunăstării spirituale.

Descarcă Toate tonurile - Acesta este un fișier ZIP care conține toate cele 13 de tonuri de vindecare ale corpului.


Sursa: solfeggiotones.com
Traducere de Raluca
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 500
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Sa ne reamintim...

Mesajde mszavai » Sâm, Noi 21 2015 4:05 am

WHALE SOUNDS - pe acest site puteti asculta cantecul balenelor.


Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 500
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Mie, Iun 09 2021 11:59 pm
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 500
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am


Înapoi la Vindecare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron