
Retete miraculoase de la Valeriu Popa
DEZINTOXICAREA - CINCI ALIMENTE MIRACULOASE
Germenii de grau, drojdia de bere, polenul, iaurtul si patrunjelul
Aceste alimente sunt miraculoase pentru ca ele contribuie la asigurarea sanatatii, la conservarea tineretii si la mentinerea in forta a anilor batranetii.
1. Germenii de grau
Germenii de grau sunt foarte bogati in substante pretioase si vitalizante: produsi fosfatati usor asimilabili, saruri minerale de fier si de magneziu in doze foarte ridicate, proteine complete continand toti acizii aminati indispensabili vietii, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, numeroase vitamine printre care A, B1, C, E, PP si cantitati insemnate de vitamina C.
Reprezinta un aliment echilibrant, care ar trebui consumat zilnic. Are efecte terapeutice crescute in reumatism, guta, cancer, artrita avansata, stari depresive, probleme digestive cu regularizarea digestiei, este tonic nervos, stimuleaza nutritia.
Modul de preparare este urmatorul: se pun grauntele de grau intr-o farfurie, dupa ce au fost spalate, acoperite cu apa timp de 24 de ore. Apoi, se scurg complet de apa si se stropesc la 6-8 ore, avand grija sa nu ramana apa deasupra grauntelor pentru a nu mucegai sau putrezi. Cand graul a incoltit si are germenele de 1-2 mm, poate fi consumat.
Mod de administrare:
• Adulti: cate 3 linguri/zi, cate una inainte de fiecare masa
• Copii si batrani: cate 3 lingurite/zi, cate una inainte de fiecare masa
• Sugari (de la 6 luni la 1 an): o lingurita in 2-3 reprize pe zi
Graul germinat se mesteca indelung, pana la aparitia gustului dulceag produs de zaharificarea partiala a amidonului.
Pentru persoanele cu dantura deficitara, graul germinat se piseaza in piulita de lemn si apoi se mesteca indelung.
Pentru bolnavi, sugari si copii mici, se face un piure in care se adauga putina miere.
2. Drojdia de bere
Drojdia de bere este un aliment miraculos datorita combinatiei echilibrate de substante minerale rare, usor asimilabile.
Ea contine: 50% proteine care sunt usor digerabile, toti acizii aminati indispensabili vietii (lisyna, histidina, leucina, fenylamina, cistina, etc.), gluten si peptide in cantitate foarte ridicata ce au actiune in reactiile de oxido-reducere, in procesele de dezintoxicare si de rezistenta la infectii, lecitine, 14 saruri minerale esentiale, oligoelemente, 17 vitamine, ergosterol, etc.
100 gr. de drojdie de bere furnizeaza:
• proteine - cat 250 gr. de carne si glicogen cat 65 gr. de paine
• de 10 ori mai multa vitamina B1 decat painea
• de 2 ori mai multa vitamina B2 decat ficatul
• de 15-20 de ori mai multa vitamina PP decat carnea
• de 10 ori mai multa vitamina B6 decat carnea
• de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decat cerealele
• de 20 de ori mai mult acid folic decat taratele de grau
Mod de administrare:
- adulti si batrani: 1-2 linguri de drojdie amestecata in supa sau legume, de 3 ori/zi
- copii: o lingurita de drojdie amestecata in supa sau legume, de 3 ori/zi
Este foarte recomandata in anemii. Este excelenta pentru sportivi, carora le mareste rezistenta la oboseala, usurand eliminarea de toxine si deseuri metabolice.
Prin continutul sau ridicat de proteine si prin natura acizilor aminati pe care-i contine, joaca un rol protector pentru ficat.
Este indicata in avitaminoze B sau complexe, afectiuni neurologice sau neuromusculare, alcoolism, steatoze hepatice, hepatite, ciroze, afectiuni renale, afectiuni intestinale.
Are actiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil.
Remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale, mai ales in urma administrarii de antibiotice.
3. Patrunjelul
Modestul patrunjel este deosebit de bogat in elemente pretioase. Contine la suta de grame:
• vitamina C- 150 -200 mg(lamaia contine 100 mg)
• provitamina A 60 mg (mararul contine 7-14 mg)
• calciu 240 mg
• fier 19-20 mg
Este un excelent antiseptic al sangelui si al intestinelor si previne cancerul (are actiune citostatica naturala). Fluidifica sangele si curata vasele de sange.
Este recomandat in toate bolile de inima si circulatie, rahitism, tuberculoza, afectiuni hepatice si urinare, afectiuni oculare. Intarzie imbatranirea.
Se poate consuma sub forma de suc sau amestecat in alte alimente. Nu are contraindicatii cantitative.
4. Iaurtul
Iaurtul este usor asimilabil si constituie un adjuvant digestiv datorita fermentilor multi continuti.
Acidul lactic din iaurt asigura existenta unei flore intestinale sanatoase, impiedicand putrefactiile intestinale. Contine multe saruri de calciu si vitaminele B in cantitati ridicate.
Un pahar de iaurt constituie doza zinica suficienta si nu trebuie prelungita mai mult de 15 zile pe luna.
5. Polenul
Este un aliment mineral care contine: proteine, zaharuri, grasimi, materii minerale, oligoelemente, toate vitaminele, hormoni, pigmenti, etc. Este revitalizant, inlaturand oboseala si surmenajul in cateva zile. Este recomandat in toate bolile, cu exceptia dibetului.
Dezintoxica organismul si impiedica imbatranirea prematura. Este un bun adjuvant in terapia cancerului.
Doza zilnica normala este de 1/2 - 1 lingurita. Se consuma diluat in apa, ceai caldute.
In afectiunile mai grave, se mareste doza pana la 3 lingurite /zi.
Luat in mod regulat, sanatatea se imbunatateste foarte mult.
DEZINTOXICAREA
CURA CU ALOE
Este recomandata in ulcer, gripa, astm, reumatism, astenie nervoasa, dureri de cap, scleroza, eczeme.
Inainte de a se folosi, planta nu trebuie udata timp de 5 zile.
Se foloseste 1,5 kg. de planta, in varsta de 3-5 ani, care se trece prin masina de tocat. Se aduga 2,5 kg de miere de mai si 3,5 kg de vin rosu natural de 14-18 grade. Toate se pun intr-un borcan de sticla si se aseaza intr-un loc racoros si intunecos, timp de 5 zile.
Dupa acest timp se ia, in primele 7 zile, cate o lingurita, de 3 ori/zi, cu 2 ore inainte de masa. Dupa cele 7 zile, se va lua cate o lingurita, de 3 ori /zi, cu o ora inainte de masa.
Durata minima a unei cure cu aloe este de 2-3 saptamani. In timpul tratamentului se exclud din alimentatie laptele si ouale.
Se consuma cat mai multe supe si fructe dulci intre mese. Iaurtul va fi admis doar in cantitati mici.
DEZINTOXICAREA
TERAPIA CU TARATE
Se fierbe un pahar de tarate de grau sau de secara in 2 litri de apa, la foc mic, timp de 30 de minute. Se adauga 200 gr. de miere si se fierbe totul inca 5 minute. Se pastreaza la rece. Se consuma cate o jumatate de pahar de amestec, de 2 ori pe zi. Tonifica organismul aflat in convalescenta.
• Fierte in vin, taratele ajuta la indepartarea unor eruptii de pe cap. Se vor face spalaturi zilnice.
• Se bea apa de tarate, incalzita, care ajuta in tratarea unor boli de gat, a laringitelor, faringitelor si tusei.
• Furunculii si cosurile pot fi vindecate prin aplicarea de comprese obtinute din tarate calde, stropite cu otet.
• In cazul afectiunilor renale este bine sa se consume de 3 ori/ zi, inainte de masa, cate o lingurita de tarate incinse, amestecate cu aceeasi cantitate de miere.
• In caz de inflamare a splinei, se va opari un pahar de tarate cu putina apa, aplicandu-se calde asupra splinei. Procedura va fi continuata pana la insanatosire.
• Se fierb tarate de grau pana la obtinerea unei paste dense. Se infasoara intr-o panza de bumbac, avand grija sa nu fie prea fierbinti. Se aplica pe ganglionii limfatici umflati. Se infasoara cu un sal de lana.
Compresa se aplica de 3-4 ori/zi. Tratamentul se tine 5-6 zile, pana la retragerea umflaturilor, taratele fiind inlocuite cu altele noi, zilnic. In locul lor poate fi folosit si orez fiert.
DEZINTOXICAREA
BENEFICIILE VINURILOR MEDICINALE
Vinul de tarhon recomandat in caz de balonari si dureri reumatice.
Pentru prepararea lui aveti nevoie de 30 gr. frunze de tarhon si 1 litru de vin alb de tara.
Se spala frunzele cu apa rece si se pun la uscat. Se maruntesc, se pun intr-o sticla impreuna cu vinul si se lasa la macerat 9 zile. Se strecoara.
Se iau zilnic cate 25 ml. de vin de tarhon, de 3 ori/zi, inainte cu 15 minute de fiecare masa.
Vinul de patrunjel recomandat in caz de oboseala, icter, bronsita, afectiuni renale si febra.
Se pun la fiert pe foc mic, timp de 10 minute: o legatura de patrunjel verde tocat cu codite cu tot, 1 litru de vin alb si 2 lingurite de otet din vin.
Se strecoara si se adauga 300 gr. miere. Se amesteca bine, apoi se pune in sticlute inchise ermetic cu dop.
Se iau zilnic, cate 3 lingurite, de 3-4 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de pere recomandat in caz de litiaza renala, retentie de apa, diabet, celulita.
Se taie 500gr. de pere albe in rondele. Separat, se pune la fiert intr-un vas de inox 1 litru de vin alb. Cand clocoteste, se adauga perele. Se lasa pe foc pana cand volumul scade la jumatate. Se strecoara dupa racire.
Se iau cate 25 de ml., dimineata, pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de micul dejun.
Vinul de prune uscate recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, nefrita, reumatism.
Pentru prepararea lui aveti nevoie de: 300 gr. prune uscate (neafumate), 1 litru de vin rosu, 1 plic de zahar vanilat, 50 ml rachiu si 120 gr. zahar (de preferat, brun). Se pun toate ingredientele la macerat, timp de 3 saptamani, intr-un borcan.
Se iau zilnic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa cu 15 minute.
Vinul de menta recomandat in caz de tulburari digestive, palpitatii, tulburari nervoase, paraziti intestinali.
Se infuzeaza 25 gr. frunze de menta, timp de 15 minute, in 500 ml de apa clocotita. Se strecoara si se amesteca ceaiul cu 500 ml de vin alb si 20 gr. de miere. Se amesteca cu o lingura de lemn, se acopera vasul si se lasa la macerat timp de 40 de zile. Se filtreaza.
Se iau zilnic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa cu 15 minute.
Vinul de marar recomandat in astm, aerofagie, tulburari nervoase, impotenta, insuficienta ovariana. Se pun la macerat timp de 10 zile, intr-un litru de vin rosu: 50 gr. seminte de marar, 20 gr. seminte de anason, 100 gr. zahar, 25 ml rachiu. Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau zinic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa, cu 15 minute.
Vinul de afine recomandat in ateroscleroza, constipatie, colita, insuficienta biliara, diabet, diare. Se fierb, la foc mic, 500 gr. afine cu 2 pahare apa, timp de 15 minute. Se adauga 1 litru de vin rosu si se prelungeste fierberea cu inca 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se filtreaza. Se imbuteliaza.
Se iau cate 25 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de ceapa recomandat in astenie, tulburari de circulatie, retentie de urina,
parazitoza. Se lasa la macerat, timp de 8 zile, 5 cepe tocate marunt, 100 gr. miere intr-un litru de vin alb. Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de coacaze recomandat in artrite, reumatism, hipertensiune, litiaza renala, menopauza.
Ingrediente necesare: 1,5 kg. coacaze, 1 litru de vin rosu, 450 gr. zahar.
Se strivesc coacazele. Se adauga vinul si se lasa la macerat 24 de ore, la rece. Se filtreaza printr-o panza fina. Se pune sucul intr-un vas, se adauga zaharul, se pune la fiert 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se filtreaza din nou, apoi se imbuteliaza.
Alta varianta: Se pun la macerat, timp de o luna, 200 gr. coacaze, 1 litru vin alb, 50 ml. rachiu, 100 gr. zahar. Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de grapefruit recomandat in anorexie, artrita, dispepsie, insuficienta biliara.
Ingrediente: sucul de la 2 grapefruituri, 1 litru de vin alb, 200 gr. zahar, 50 ml. rachiu. Se amesteca ingredientele si se lasa la rece, la macerat, timp de 2 saptamani. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de ienupar recomandat in ateroscleroza, guta, reumatism, afectiuni renale, cistite, dezintoxicare.
Ingrediente: 50 boabe de ienupar, 1 litru vin rosu, 50 ml. rachiu. Se sparg (piseaza in piulita de lemn) boabele de ienupar si se pun la macerat in vin si rachiu, timp de o saptamana. Apoi, se pune pe foc amestecul si se lasa sa fiarba 5 minute. Se lasa in repaus o saptamana inainte de a se filtra. Se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de mure recomandat in tulburari gastrice si intestinale, dureri de gat, afectiuni ovariene.
Ingrediente: 1 kg. mure, 1 litru apa, 1/2 litru de vin alb, 300 gr. zahar.
Se zdrobesc murele si se pune totul la macerat 15 zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de piersici recomandat in constipatie, litiaza renala, tulburari digestive.
Ingrediente: 2,5 kg. piersici, 4 litri vin alb, 1,3 litri coniac, 500 gr. zahar, 4 migdale amare, 7 gr. drojdie de bere uscata.
Peste piersicile decojite si taiate in bucati, se pune zaharul si se lasa cateva ore. Apoi, se fierbe amestecul 15 minute. Dupa se s-a racit, se toarna peste el vinul alb si coniacul. Se adauga drojdia si migdalele. Se lasa la macerat, la rece, timp de 30 de zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de portocale recomandat in anorexie, astenie, dispepsie, hipervascozitate sanguina, tulburari intestinale. Ingrediente: o portocala bine spalata, 1 litru vin alb, 12 cuisoare, 1 baton scortisoara, 100 gr. zahar, 50 ml. rachiu.
Se pun cuisoarele si portocala taiata intr-un borcan. Se adauga scortisoara, zaharul si rachiul. Se acopera cu vin alb si se lasa la macerat 30 de zile. Se filtreza si se imbuteliaza. Se foloseste dupa 2- 3 luni.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
Vinul de nuci recomandat in anemie, diaree, eczeme, guta, reumatism.
Ingrediente: 350 gr. frunze de nuc, 1 litru vin rosu, 1 baton de scortisoara, 100 gr. zahar, 25 ml. rom. Se pun toate ingredientele la macerat, timp de o luna. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.
DEZINTOXICAREA
ZAHARUL INVERTIT
Zaharul tos este toxic pentru organism. Pentru a fi metabolizat, el este mai intai invertit in interiorul corpului, operatiune care necesita mult calciu, care se preia din oase, dinti, unghii, par.
Zaharul invertit este inofensiv pentru organism.
Materiale necesare:
• 1 kg. zahar tos
• 150 ml. apa (de la robinet sau plata)
• o lingurita rasa de sare de lamaie
• un vas emailat (se interzice folosirea inox-ului sau a aluminiului)
Mod de preparare:
• Se pun toate ingredientele intr-un vas smaltuit, se fierbe totul la foc iute si se amesteca putin cu o lingura de lemn (nu se foloseste nici un fel de metal)
• Invertirea zaharului dureaza, in total, 10 minute
• Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca uleiul sau ca mierea; pe marginea vasului se aduna o spuma pamantie la culoare, care se strange cu lingura de lemn si se arunca
• In ultimele 2-3 minute de fierbere, trebuie sa fim atenti ca siropul din vas sa nu se inchida la culoare; pentru aceasta vom micsora intensitatea focului
• Cand este gata, zaharul nu mai colecteaza spuma si are consistenta unei smantani mai subtiri
• Se lasa la racit putin si cand este caldut inca, se toarna in borcane curate prin doua straturi de tifon
• Se foloseste in loc de zahar in ceai, cafea, lapte, prajituri, checuri, cozonac, cu conditia de a micsora cantitatea de lichid, eventual din albusuri (in cazul prajiturilor)
TERAPIA CU URINA - URINOTERAPIA
Terapia cu urina poate fi facuta de oricine, tanar sau batran, chiar si copil, la domiciliu si fara o cheltuiala oarecare. „Apa vietii“ - este un dar primit de la Creator pentru bunastarea noastra fizica. Ea a fost folosita de oameni din toate timpurile.
Terapia n-a fost niciodata pierduta, cu numai tainuita. Ea a fost atestata inca de acum doua milenii cand medicii romani Galen (129-199 i. Hr.) si Pliniu (25-79 d. Hr.) recomandau acest remediu pentru vindecare oamenilor suferinzi.
Cartea canadianului A. L. Pauls „Shivambu Kalpa“ indica urina ca metoda de tratament.
O alta carte „ The water of life“ a englezului John W. Armstrong vorbeste despre puterea de vindecare a urinei proprii. Si Hipocrate (aprox. 400 i. Hr.) si Paracelsus (aprox. 1500) recunosc virtutile terapeutice ale urinei.
Deci, metoda are o vechime de peste 2500 de ani. In zilele noastre, terapeuti din toata lumea fac referire la eficienta tratamentului cu urina. Si in satele din Maramures si Bucovina urina este folosita pe scara larga ca mijloc de tratament.
O bioenergeticiana celebra din Romania, Alexandra Mosneaga prescrie bolnavilor de cancer consumarea urinei proprii. Ati fost calauziti sa gasiti si aceasta informatie; cititi-o si meditati asupra ei. Terapia cu urina este o metoda de vindecare a unei boli prin aplicarea si folosirea urinei proprii.
Urina, introdusa in organism, actioneaza ca un autovaccin, nu numai vindecandu-l ci si intinerindu-l.
Valeriu Popa avea convingerea ca urina este un elixir al vietii daruit de natura si ca reprezinta o solutie terapeutica pentru aproape toate bolile.
Am vazut in preajma dansului multe cazuri vindecate de cancer, diabet, boli de piele, boli de inima, boli de rinichi si chiar SIDA cu ajutorul acestei terapii.
Bolile sunt numeroase, la fel ca si numele lor, insa remediul este însasi propria noastra urina care vindeca boala prin indepartarea toxinelor si deseurilor din organism, prin stimularea mecanismului de aparare al corpului. Este de preferat sa nu se foloseasca alte medicamente in timpul acestei terapii. In toate cazurile trebuie consultat un specialist.
Ca tonic general pentru mentinerea unei stari corespunzatoare de sanatate si energie si de asemenea, preventiv contra tuturor bolilor infectioase, 200 ml (un pahar) o data pe zi sau chiar de doua ori, poate fi luat in siguranta (primul si ultimul jet se arunca).
Cu cat cantitatea este mai mare este mai benefica si nu este daunatoare. Pentru orice imbolnaviri minore 1-2 pahare/zi reprezinta o cantitate suficienta. Se poate tine post de 1 - 3 - 7 - 14 - 21 de zile numai cu urina si apa (plus 2 clisme/zi), vindecandu-se astfel multe boli cronice. O perioada lunga de post se face sub controlul unui expert pentru ca au loc tot felul de eliminari de toxine, in special eruptii cutanate si voma.
Inainte cu doua saptamani de a începe acest tratament si cat timp se face terapia cu urina, dieta trebuie sa fie usoara: desodata, fara carne, grasimi animale, alcool, cafea, tutun, zahar, otet. Urina veche de 4 zile este foarte buna pentru bolile de piele, pentru frectie si masaj, nu pentru baut.
Poate fi folosita si pentru intretinerea parului, drept crema de ras, lotiune antiseptica pentru rani si taieturi, pentru cosuri si acnee, pentru arsuri, muscaturi de insecte, impiedica formarea ridurilor.
Aceasta terapie vindeca boala prin eliminarea toxinelor in afara corpului pe cale bucala, nazala, anala sau prin piele. De aceea, pacientul poate avea voma, tuse, raceala, diaree sau eruptie pe piele. Nu trebuie sa se ingrijoreze de aceste reactii care il ajuta in vindecarea bolii. Ele dispar automat in 2-3 zile. In toate cazurile este necesara supravegherea de catre un specialist.
Ar fi bine ca oamenii sa incerce aceasta terapie, cel putin pentru acele suferinte pentru care nu exista inca o vindecare si sa afle singuri rezultatele minune. Acest remediu exista de cand e lumea si este consemnat chiar si in Biblie - Vechiul Testament: „Bea apa din fantana ta si din izvoarele putului tau“.
Valeriu Popa il recomanda alaturi de terapiile naturiste, spunand ca „o cana cu urina in fiecare dimineata ne mentine sanatosi.“ Cele ce le-am scris sunt cu titlu informativ, am dorit sa reamintesc terapia despre care Valeriu Popa sustinea ca este un sistem de vindecare complet, necostisitor si nemedicamentos.
Pentru documentare in acest domeniu, va recomandam trei carti aparute in Romania:
• Urina, tratament pentru viata - Daniel Menrath
• Shivambu Kalpa - Notiuni introductive despre autoterapia cu urina - dr. Camelia Rosu
• Tratamente naturale cu argila, urina si hrana vie - Elena Nita Ibrian
Sursa: http://valeriu-popa.santamia.ro/