Tratamente naturiste

Cum ne putem vindeca singuri

Mesajde mszavai » Vin, Sep 06 2013 10:25 pm

Imagine

Cura cu limonada

THE MASTER CLEANSE - de Stanley Burroughs.

***Atentie! Deoarece pe internet este foarte multa dezinformare legata de cura cu limonada este important ca inainte de a tine aceasta dieta sa cititi materialul in intregime asa cum a fost scris de Stanley.

O portie este alcatuita din:
2 linguri suc de lamaie proaspat
2 linguri sirop de artar organic
1/10 lingurita ardei cayenne
300ml apa filtrata


Se beau intre 6 si 12 portii pe zi. Este foarte important ca amestecul sa fie facut chiar inainte de a fi baut pentru ca sucul de lamaie contine o enzima care in contact cu lumina se distruge dupa 10 minute.

Cura se tine minim 10 zile. Pe parcursul acestei cure se folosesc ceaiuri laxative si se fac spalaturi regulate ale colonului cu apa calduta cu sare (aproximativ 6 cani solutie) la fiecare 2-3 zile. Deasemenea se recomanda ceai de menta pentru inlaturarea mirosului neplacut din timpul detoxifierii.

Foarte eficient in accelerarea procesului de detoxifiere este amestecul din argila de bentonit si psyllium husk care se ia o data pe zi impreuna cu limonada. Se foloste: o lingura de argila de bentonit si o lingurita cu varf de psyllium husk.

Pentru cei care nu puteti tine aceasta dieta, va recomand sa beti o portie de limonada dimineata pe stomacul gol (in cazul acesta nu mai este nevoie sa folositi sirop de artar), sa asteptati 30-45 min, dupa care puteti manca normal.

Eu am tinut aceasta cura chiar si 40 zile. Efectul este minunat!

Terapie cu Apa oxigenata si DMSO (dimetil sulfoxid)

Doua substante foarte eficiente in detoxifierea de metale grele, deparazitarea de fungii (inclusiv cancer) si orice alt fel de paraziti si, de asemenea, in vindecarea si regenerarea intregului organism:


Terapie cu Albastru de Metilen - extrem de eficient in restaurarea mitocondriei si incetinirea procesului de imbatranire

Regula fundamentala a detoxifierii: NU MAI TOXIFIA!

.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 334
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Vin, Sep 06 2013 10:44 pm

Imagine


Urinoterapia, o terapie milenară redescoperită recent de ştiinţă


Motto:
"Un adevăr trece prin trei etape. Mai întâi este ridiculizat.
Apoi i se opune rezistenţă înverşunată.
Abia în faza a treia este acceptat ca fiind de la sine înţeles"
Arthur Schopenhauer


Terapia cu urină este o metodă terapeutică naturistă, pe cât de simplă pe atât de eficientă, bazată pe puterea de vindecare a urinei proprii. Această practică este folosită din vremuri imemoriale la mai toate popoarele, iar în prezent terapeuţi din întreaga lume fac adesea referire la eficienţa acesteia. Începând cu „leacurile băbeşti” despre care a auzit aproape oricine şi care includ printre altele utilizarea urinei atât extern, cât şi intern şi până la Congresele Mondiale de Urinoterapie la care se reunesc medici şi cercetători celebri din întreaga lume, această terapie reprezintă o realitate de necontestat, cu rezultate de multe ori miraculoase.


Urinoterapia a fost menţionată adesea de-a lungul istoriei umane


În India această terapie este respectată de mii de ani ca „mamă a medicinii ayurvedice”. Din India până în Alaska, trecând prin Tibet, Japonia, Siberia, Anglia, Germania, Franţa, America, China şi multe alte ţări, practica urinoterapiei este foarte răspândită. De altfel, şi în tradiţia românească se cunosc utilizările urinei. Cei care au crescut la ţară îşi mai amintesc probabil cum bunicii îi sfătuiau să se spele cu urină în caz de zgârieturi pentru a opri sângerarea, în caz de arsuri, în caz de acnee sau eczeme. Masajul cu urină este recomandat din bătrâni pentru ameliorarea multor afecţiuni, de la răceală la hepatită şi chiar pentru îmbunătăţirea vederii. Este cunoscut la ţară că mâinile pline de băşici după efectuarea unor munci grele se vindecă prin masajul cu urină.

Urinoterapia este elogiată pentru imensele sale beneficii de Galen (129-199 D.C.) precum şi de Plinius, în scrierile lor medicale. Aceasta este prezentată ca tratament pentru muşcături de câini şi şerpi, afecţiuni dermatologice, ale ochilor, arsuri şi plăgi. La fel este menţionată şi de către Paracelsus (1493-1541) sau Christian Wilhelm Hufeland (1762-1836), prieten apropiat a lui Goethe. La începutul anilor 1800, o carte numită „1.000 de lucruri notabile” descrie practica tratării prin urină ca având efecte miraculoase în cazul unui număr impresionat de boli. În secolul 18, un dentist francez a elogiat urina ca apă de gură excepţională. În Anglia între 1860-1870 consumarea urinei proprii a fost o cură folosită la scară largă pentru vindecarea hepatitei. Din vechime până în timpurile moderne, eschimoşii din Alaska au folosit urina ca antiseptic pentru a trata rănile.


Terapia cu urină este descrisă în cărţile sacre ale umanităţii

Există, de altfel, o serie de scrieri tradiţionale, pe lângă Damar Tantra, care vorbesc despre practica urinoterapiei. Celebrul tratat tradiţional secret al înţelepciunii indiene, Yoga Tattva Upanishad descrie pe larg Amaroli Mudra. În esenţă, tehnica descrisă de Yoga Tattva Upanishad constă în a bea zilnic o parte din urina proprie. Această veritabilă energie pranică – mai exact este vorba despre suflul energetic descendent Apana Vayu - este sublimată în alte forme de energie (prana) superioare, datorită unor ample, profunde şi complexe procese de transmutaţie biologică la temperatura corpului.

La rândul său, tratatul Hatha-Yoga-Pradipika (III, 96-97) conţine o descriere foarte detaliată a acestei practici secrete: yoghinul sau yoghina trebuie să ajungă să bea zilnic partea „centrală” a urinii sale proaspete, adică va evita să bea atât primul jet – deoarece se consideră că măreşte în timp excesiv de mult secreţiile bilei, cât şi ultimul, deoarece acesta se consideră ca fiind complet „descărcat” din punct de vedere subtil energetic.

În dialogul lui Shiva cu Parvati din Gyanarnava Tantra (capitolul 22), se afirmă că după ce a fost cu adevărat realizată cunoaşterea exactă a lui dharma şi adhrama - adică a ceea ce bun, drept, corect şi a ceea ce este rău, greşit, imoral - orice aspect al lumii devine prin transfigurare şi consacrare sfânt. Urina, unghiile, oasele, saliva - toate sunt privite ca fiind nişte materializări ale luminii esenţiale sfinte în viziunea profund transfiguratoare a unei persoane care a căpătat puterile mantra-elor.

Iată ce spune Shiva în Gyanarnava Tantra: „O Parvati, tu trebuie să ştii că diferitele zeităţi făcătoare de minuni trăiesc nebănuite în acea apă din care este făcută urina la bărbat şi la femeie. Numai cei ignoranţi se lasă păcăliţi de gândul că urina este impură şi contaminată”. Alte tratate care vorbesc despre beneficiile practicii amaroli sunt Harit (cap. I), Bhawa Prakasha (cap. VII), Sushruta Samhita (45, 228) şi Shiva-Parvati Samvad.

Practicile secrete tantrice, cum ar fi amaroli şi vajroli erau realizate şi în cadrul cuplului amoros. Iată ce spune tratatul Yoga Ratnakar (Mutrash Takam, versul 11): „Atunci când cei care se iubesc plini de dăruire, oferindu-şi şi savurându-şi unul celuilalt urina în cadrul trăirilor lor amoroase în care bărbatul nu îşi descarcă sămânţa (bindu), cei doi ating împreună starea androginală".

Consumul perseverent de urină este menţionat şi în scripturile jainiste. Vyavahar Sutra, scrisă de Acharya Bhadrabahu (cap. 42), ne vorbeşte de o sadhana specială numită pratima. Aceasta implică singurătatea deplină într-o chilie şi postul, iar aspirantul trebuie atunci să bea toată urina pe care o elimină în timpul zilei.

Chiar şi în Biblie se vorbeşte despre această practică străveche: “Bea apă de la propriul tău izvor şi nu o risipi pe uliţi” (Pildele lui Solomon, 5:15). Iată ce spune Iisus: „Cel ce crede în mine precum a spus Scriptura: râuri de apă vie vor curge din pântecele lui” (Ioan 7:38).


Urina este un produs secundar steril, rezultat în urma filtrării sângelui

În cazul multor oameni obişnuiţi mai persistă un puternic blocaj de natură psihologică în privinţa acestei tehnici care îşi propune să răstoarne una dintre cele mai puternic înrădăcinate prejudecăţi: aceea că urina noastră ar fi un deşeu toxic. Adevărul este că urina nu este un deşeu, ci ea este chiar un panaceu universal, având virtuţi vindecătoare şi regenerante aproape miraculoase, care permit utilizarea ei cu succes în cazul tuturor bolilor cunoscute. Urina, introdusă în organism, acţionează ca un autovaccin, nu numai vindecându-l, ci şi întinerindu-l.

Chiar medicina spune că urina nu este o substanţă toxică, respinsă de organism. Denumirea medicală a urinei este de „ultrafiltrat plasmatic” pentru că aceasta este un produs secundar al filtrării sângelui, nu un reziduu al filtrării. Într-un studiu despre urinoterapie publicat de Nexus Magazin, se face o comparaţie edificatoare: „Urina poate fi comparată cu ceea ce rămâne în urma unei mese bogate, iar această metaforă ne poate ajuta să înţelegem de ce elimină corpurile noastre elemente care sunt valoroase pentru sănătatea şi bunăstarea noastră”.

Urina este un derivat purificat al sângelui, produs de rinichi. Funcţia principală a rinichilor nu este una de excreţie, ci aceea de reglare a tuturor elementelor din sânge şi a concentraţiilor acestora, după ce elementele toxice au fost îndepărtate din sânge cu ajutorul ficatului, urmând să fie eliminate ca reziduuri solide. Rinichii reprezintă de fapt cel mai complicat, dezvoltat şi rafinat filtru cunoscut până acum. Astfel urina este, de fapt, cea mai pură apă pe care o putem bea. Un rinichi este înzestrat cu 115 kilometri de tuburi şi peste un milion de tubuli, numiţi nefroni, care la un loc formează un organ ce nu este mai mare de 4 centimetri. Fiecare nefron în sine este o structură foarte complicată, capabilă să selecteze ceea ce este necesar corpului şi să elimine anumite substanţe.

Rinichii filtrează sângele, păstrându-l pur şi eliberându-l de substanţele nefolositoare sau în exces, menţinând astfel echilibrul chimic, al apei şi al sărurilor minerale – funcţie pe care doar rinichii o au în corpul uman. Elementele importante din sânge sunt filtrate şi evacuate nu pentru că ar fi toxice şi dăunătoare pentru organism (nici o substanţă care a fost în sânge nu poate fi dăunatoare pentru persoana de la care provine), ci deoarece corpul nu are nevoie de o anumită concentraţie a unui element în acel moment specific. De aceea nu există două mostre de urină în lume care să conţină exact aceiaşi componenţi, iar când sunt reutilizate, aceste substanţe chimice şi nutritive acţionează ca vaccinuri naturale, agenţi antibacterieni, antivirali şi anticancerigeni specifici doar acelui corp şi numai în momentul respectiv.

Un element important este faptul că în fiecare zi rinichii filtrează o masă de apă şi săruri care este de zece ori mai grea decât greutatea corpului. O mare parte din lichidul filtrat nu este pierdut, ci reabsorbit din nefron în circuitul sanguin. De exemplu, putem filtra 300 de litri de lichid pe zi, dar vom reabsorbi în sânge 298 de litri. Cei doi litri care rămân sunt eliminaţi sub formă de urină, reprezentând deci esenţa fluidului filtrat. Produsul final este, de fapt, mai puţin toxic şi mult mai viu decât cea mai mare parte a alimentelor şi băuturilor pe care le consumăm. De altfel, dr. Beatrice Bartnett dezvăluie în studiul său Urine Therapy - It May Save Your Life că noi am băut urină încă înainte de a ne naşte, pentru că urina este ingredientul principal al fluidului amniotic.


Compoziţia biochimică a urinei explică numeroasele efecte terapeutice ale acesteia

Dr. Beatrice Bartnett estimează că urina are mii de compuşi biochimici, dintre care au fost studiaţi doar aproximativ 200. Iată o scurtă enumerare a acestora făcută de Nexus Magazin: „Urina conţine un sortiment incredibil de substanţe nutritive, enzime, hormoni, anticorpi naturali şi agenţi de apărare imunitară de importanţă critică. Unii dintre aceşti componenţi merită o examinare suplimentară – cum ar fi alantoina (care protejază împotriva insolaţiei şi se găseşte şi în tătăneasă şi în aloe vera); creatinina (aminoacid popular printre culturişti); hormonul DHEA (cu proprietăţi împotriva îmbătrânirii, a cancerului şi a obezităţii, dovedite prin cercetare); melatonina (cunoscută pentru efectul ei calmant de întărire a corpului fizic şi a imunităţii); hormoni sexuali precum testosteronul, androgenul şi estrogenul. Având în vedere un astfel de sortiment de ingredienţi sunt mai uşor de înţeles efectele antibacteriene, fungicide, antivirale, antineoplastice, anticonvulsive şi antispasmodice ale urinei”.

Astăzi sunt deja multe studii stiinţifice riguroase care au demonstrat că în urină există elemente cu valoare terapeutică. În anii '60 un laureat al premiului Nobel, Albert Szent Gyorgi, a descoperit în urină o substanţă numită 3-metil-glioxal. Această substanţă este capabilă să distrugă celulele canceroase. În anul 1966, Societatea Americană pentru Biologie Experimentală din oraşul Atlanta (SUA), a prezentat rezultatele anumitor cercetări referitoare la o substanţă denumită directin - derivată din urină. Atunci când această substanţă este pusă într-un mediu canceros, celulele canceroase se aliniază şi se ordonează pe rânduri drepte. Aceasta a dat mari speranţe de vindecare a cancerului, pentru că celulele canceroase trăiesc în dezordine, crescând şi înmulţindu-se haotic.

Rinichii fabrică anumite substanţe care pot fi găsite în urină, cum ar fi enzimele ce activează vitamina D, sau chiar vitamina D – de unde se poate concluziona că urinoterapia poate avea un rol important în vindecarea rahitismului şi a celorlalte boli ce provin din deficitul de vitamina D. Rinichii produc de asemenea un hormon numit renină, a cărui funcţie este aceea de a păstra tonusul vascular şi care influenţează presiunea sanguină. O altă substanţă care se regăseşte în urină este prostaglandina, substanţă complexă folosită în contracepţie. Prostaglandinele micşorează, de asemenea, presiunea sângelui. Urokinaza este o altă substanţă chimică conţinută de urină despre care se spune că previne formarea cheagurilor de sânge şi se dovedeşte astfel extrem de valoroasă în prevenirea atacurilor de inimă, în tromboflebite şi în embolismul pulmonar.


Efectele terapeutice ale urinei sunt folosite în industria farmaceutică

Multe dintre substanţele care compun urina sunt folosite azi de către industria farmaceutică. Ureea – considerată otrava din urină este baza pentru o gamă largă de medicamente şi cosmetice. „Studii ştiinţifice au arătat că odată reciclată prin ingerare, ureea este convertită într-un aminoacid esenţial, ajutând corpul să folosească mai eficient proteinele. Ureea s-a dovedit a fi şi un agent antibacterian şi antiviral extraordinar de eficient, una dintre cele mai bune substanţe naturale diuretice şi una dintre cele mai eficiente substanţe emoliente ale pielii descoperite vreodată”, scrie Nexus Magazin. Ureea este un agent medicinal aprobat de FDA (abrev. pentru Food & Drug Administration în S.U.A.) iar proprietăţile sale antineoplastice remarcabile sunt utilizate în medicamentele şi tratamentele împotriva cancerului.

Tot Nexus enumeră o listă de medicamente fabricate din constituenţi ai urinei: Pergonal – un medicament fabricat de una dintre cele mai mari companii producătoare de medicamente fertilizante din lume, foloseşte hormonul care îmbunătăţeşte ovulaţia, aflat în urina umană; compania producătoare a raportat vânzări de 855.000.000 $ în anul 1992 (cifră care a continuat să crească de atunci); Murine Ear Drops şi Murine Ear Wax Removal System; Ureaphil, un diuretic făcut din uree; Urofollotropin, un extract din urină pentru fertilitate; Ureacin, o cremă cu uree pentru problemele pielii; Amino-Cerv, o cremă cu uree pentru tratamente cervicale; Premarin, estrogen extras din urină pentru ulceraţii ale pielii, arsuri, răni infectate şi alte scopuri. Şi medicamentele citotoxice, active în cancer, sunt produse în momentul de faţă din urină.

Marginalizarea urinoterapiei, o meteahnă a societăţii de consum: nimeni nu face reclamă la ceva ce e gratuit, deci nu poate fi vândut

Terapia prin urină - una dintre cele mai vechi forme de vindecare şi una dintre cele mai eficace şi mai simple terapii naturiste - este disponibilă tuturor gratuit, lucru extrem de important în epoca modernă. În fapt, acesta este şi motivul pentru care urina nu a fost promovată ca medicament, pe lângă faptul că este controversată: ea nu reprezintă o sursă de venituri. Pe lângă faptul că este accesibilă în mod gratuit, mai are şi avantajul că substanţele conţinute de urină sunt perfect naturale şi nu provin din diverse procese de sinteză chimică. Astfel tratamentul cu urină nu produce efecte secundare sau alergii, cum se petrece în cazul medicamentelor sintetice. Cu toate acestea, în societatea modernă urinoterapia este pe nedrept marginalizată şi menţinută într-un con de umbră în favoarea altor tratamente care folosesc tot felul de produse de sinteză sau alte tehnologii nenaturale, fiind astfel mult mai toxice, cu efecte secundare grave şi totodată mult mai scumpe.

Cea mai mare problemă a urinoterapiei este legată de faptul că este disponibilă tuturor şi la orice oră, că este gratuită şi nu are efecte secundare, afirmă Harald W. Tietze în cartea Urina - apa sfântă. De ce? Când ceva este gratuit şi stă la dispoziţia tuturor, nimeni nu îi face reclamă, cel puţin în ţările occidentale. În ţările bogate, unde totul se vinde şi se cumpără, nimeni nu este interesat să facă reclamă unei modalităţi gratuite de vindecare. Urina nu costă bani, este accesibilă fără prescripţie medicală şi nu are efecte secundare negative. Mijloacele mass-media nu sunt interesate de un produs gratuit, deşi acordă spaţii uriaşe violenţei şi întâmplărilor negative, care le aduc profituri uriaşe.

Urina, sursă inestimabilă de hrănire şi vindecare, este proprie fiecărui om, conţinând elemente care sunt specifice doar acelui corp. „Studii clinice au dovedit că miile de substanţe chimice critice ale organismului şi substanţele nutritive care sfârşesc în urină reflectă funcţiile corpului individual. Când sunt reutilizate, aceste substanţe chimice şi nutritive acţionează ca vaccinuri naturale, agenţi antibacterieni, antivirali şi anticancerigeni; ele ajută şi la echilibrarea hormonală şi în cazurile de alergii. Informaţia pe care o conţine urina nu poate fi deci copiată sau obţinută din nici o altă sursă. La fel după cum natura nu produce doi oameni exact la fel, nu există două mostre de urină în lume care să conţină exact aceiaşi componenţi”, scrie Nexus Magazin.

Deşi urina personală reprezintă remediul cel mai personalizat, care poate vindeca fără efecte secundare chiar şi cele mai grave boli, deşi este complet sterilă şi netoxică, majoritatea oamenilor continuă să o respingă, considerând-o inadecvată. Mai mult, sunt dispuşi să cheltuiască sume enorme pe medicamente făcute adesea tot din urină, lipsindu-se astfel de beneficiile tratamentului cu urina proprie şi asumându-şi toate efectele secundare negative datorate produselor de sinteză chimică. Acest lucru poate fi înţeles doar dacă acceptăm lipsa lor de educaţie - sau mai bine zis, educaţia greşită pe care o primesc.


Urinoterapia face posibilă reciclarea substanţelor vitale utile

Modernizarea este cauza pentru care această terapie, atât de simplă şi atît de eficientă, este respinsă cu vehemenţă, afirmă Gregorian Bivolaru în prefaţa la Damar Tantra. „Datorită psihozei „consumului” care atrage după sine ideea „aruncării” deşeurilor, această societate se lipseşte din ce în ce mai mult de resursele necesare unei regenerări corespunzătoare”, explică mentorul MISA. În natură, însă, nimic nu se pierde, totul se transformă. Frunzele care cad toamna la rădăcina copacilor devin după aceea, prin putrezire, humus, contribuind ulterior la hrana pe care plantele sau copacii şi-o extrag mai târziu din pământ; apa care izvorăşte din pământ se evaporă şi revine apoi din nou pe suprafaţa pământului sub forma ploii. În acelaşi mod, urinoterapia este valoroasă pentru că face posibilă reciclarea substanţelor vitale, utile, pe care organismul le-a eliminat prin urină.

Propria noastră urină este cel mai înţelept medic, pentru că urina fiecărei persoane conţine o serie de anticorpi pentru diferite boli, unici în cazul fiecărui individ. Martha Christy sintetizează în cartea Your Own Perfect Medicine rezultatele unor serii de cercetări medicale care au descoperit multe elemente din sânge în urină, care atunci când sunt reintroduse în corp stimulează sistemul imunitar şi produc vindecarea diferitelor afecţiuni într-un mod unic.

În noi înşine există cel mai competent medic şi cel mai înţelept farmacist pe care ni-l putem închipui vreodată. Acesta se află, însă, în interior, ceea ce face să fie dificil de observat pentru o societate obişnuită aproape în exclusivitate să facă apel la exterior. Politica modernă a asistenţei medicale a dat naştere, în fapt, la efecte dezastruoase, îndepărtându-l cel mai adesea pe om de cunoaşterea propriei sale condiţii fizice, psihice şi mentale.

Terapia prin urină face parte integrantă din cele mai vechi sisteme vindecătoare care au existat pe pământ. “O boală poate fi vindecată prin diferite mijloace, dar cel mai bine este să o previi. Atunci când tratezi o boală, trebuie să ştii mai întâi care este cauza ei: stresul, dieta alimentară, mediul în care trăieşti etc. Tratarea unei boli fără a elimina cauza care a stat la baza apariţiei ei este ca şi cum ai lua un algocalmin după ce ţi-ai tras una în cap cu ciocanul, continuând în acelaşi timp să te loveşti cu el în cap. Este evident că dacă nu te-ai fi lovit deloc, nu ai fi avut nevoie de nici un algocalmin”, spune Harald W. Tietze în cartea Urina - apa sfântă. De altfel, iată ce spunea şi părintele medicinii Hippocrate: “atunci când un om doreşte cu adevărat să se însănătoşească, mai întâi el trebuie întrebat dacă este într-adevăr hotărât şi pregătit să suprime în totalitate cauzele bolii care îl face să sufere. Dacă atunci el răspunde afirmativ, numai după aceea va fi cu adevărat posibil ca el să fie ajutat să-şi redobândească sănătatea”.

Urina are abilitatea de a influenţa toate nivelurile fiinţei – de la cel fizic, la emoţii, minte, până la suflet. Acesta este şi motivul pentru care în vechime amaroli nu era folosită exclusiv ca metodă de tratament, ci şi ca practică spirituală.


Cercetările ştiinţifice moderne confirmă eficacitatea terapiei cu urină

În zilele noastre, o serie de cercetători au realizat ample studii ale urinei şi a terapiei prin urină. John Armstrong autorul cărţii The Water of Life (Apa Vieţii), a făcut muncă de pionierat în acest domeniu între anii 1920 şi 1940. Armstrong însuşi a postit doar cu urină şi apă timp de 45 de zile, pentru a se vindeca de tuberculoză. Apoi, Armstrong a supervizat mai mult de 1.000 de persoane în cura de post negru cu urină. Numărul pacienţilor pe care i-a avut timp de 30 de ani se ridică la 40.000 de persoane. Teoria lui Armstrong, susţinută ulterior şi de alţi cercetători, este că în urinoterapie diagnosticul nu are nici o utilitate. Prima ediţie a cărţii lui Armstrong a fost tipărită in 1944. Aici sunt relatate multe cazuri interesante, inclusiv acela al unui pacient care a postit timp de 101 zile cu urină şi apă. El recomandă ingerarea urinei proprii pentru a vindeca peste 100 de afecţiuni. De altfel, urina poate fi folosită cu succes pentru masaj, ca apă de gură, loţiune aftershave sau ca antiseptic.

În anii ’40, când a fost tipărită cartea lui Armstrong, nu existau prea multe studii ştiinţifice care să susţină rezultatele practice obţinute de Armstrong aplicând urinoterapia. Astăzi, însă, situaţia s-a schimbat. Cea mai recentă carte a dr. Beatrice Bartnett - Urine Therapy - It May Save Your Life, publicată în 1996, are ca bază de documentaţie peste 800 de articole diferite despre urinoterapie. Cartea dr. Bartnett conţine o listă de 87 de referiri la studii medicale pe acest subiect. În cartea Your Own Perfect Medicine, a autoarei Martha Christy, apărută în 1998 sunt citate 120 studii ştiinţifice şi medicale referitoare la urină şi terapia prin urină. În bibliografia cărţii The Golden Fountain a lui Coen van der Kroon sunt trecute 32 de cărţi şi articole despre urinoterapie.

Cercetări importante în acest domeniu au fost realizate şi de către japonezi. Doctorul japonez Shigeyuri Arai - care a studiat aplicarea urinoterapiei în peste 1.700 de cazuri pentru tratamentul bolilor grave cum ar fi diabetul sau cancerul - a arătat că gradul de eficienţă al urinoterapiei este de 60% la pacienţii care sufereau de diabet şi de 73% la pacienţii bolnavi de cancer. Un alt cercetător japonez, dr. Ming Chen Liau a studiat efectele anticancerigene a unei proteine care se găseşte în urină – antineoplastonul - şi care inhibă dezvoltarea celulelor cancerigene, maligne. De altfel, în America şi Japonia s-a făcut simultan o descoperire senzaţională: în gură şi faringe există nişte celule senzoriale care sunt activate atunci când se consumă propria urină şi transmit creierului informaţii, ca un veritabil analizor biochimic. Astfel, creierul este informat despre diferitele afecţiuni sau dezechilibre produse în organism şi, prin mecanisme de biofeedback, ia măsuri prompte de vindecare.

Cercetarea ştiinţifică a acestei terapii miraculoase nu se opreşte aici. Interesul lumii ştiinţifice asupra acestui subiect se poate vedea şi în faptul că până acum au avut loc trei Congrese Mondiale de Urinoterapie - primul în 1996 în India, cel de-al doilea în 1999 în Germania (unde se estimează că sunt peste 5 milioane de adepţi ai urinoterapiei) şi cel de-al treilea în 2003 în Brazilia.


Există foarte multe cazuri de vindecări miraculoase prin urinoterapie

Asistenta medicală Sonia Rodriguez de Gomez, din Mexic, a contactat virusul HIV printr-o înţepătură cu un ac infectat. Ea a relatat în cadrul celui de-al doilea Congres Mondial de Urinoterapie cum a reuşit să se vindece consumând sistematic propria urină. De altfel, ea nu este singura bolnavă de SIDA pentru care terapia prin urină a avut rezultate miraculoase. În Tanzania, în 1994, foarte mulţi bolnavi de SIDA au început urinoterapia în cadrul unui proiect medical şi mulţi dintre ei şi-au ameliorat starea de sănătate şi chiar s-au refăcut integral, aşa cum rezultă din analizele prezentate. Astfel, Tanzania a devenit prima ţară din lume în care Ministerul Sănătăţii a acceptat oficial urinoterapia.


Sursa: http://www.yogaesoteric.net
I drink my PEE (Imi beau PIPI-ul)


Terapia cu urina - Urinoterapia

Terapia cu urina poate fi facuta de oricine, tanar sau batran, chiar si copil, la domiciliu si fara o cheltuiala oarecare. „Apa vietii“ - este un dar primit de la Creator pentru bunastarea noastra fizica. Ea a fost folosita de oameni din toate timpurile.

Terapia n-a fost niciodata pierduta, cu numai tainuita. Ea a fost atestata inca de acum doua milenii cand medicii romani Galen (129-199 i. Hr.) si Pliniu (25-79 d. Hr.) recomandau acest remediu pentru vindecare oamenilor suferinzi.

Cartea canadianului A. L. Pauls „Shivambu Kalpa“ indica urina ca metoda de tratament.
O alta carte „ The water of life“ a englezului John W. Armstrong vorbeste despre puterea de vindecare a urinei proprii. Si Hipocrate (aprox. 400 i. Hr.) si Paracelsus (aprox. 1500) recunosc virtutile terapeutice ale urinei.

Deci, metoda are o vechime de peste 2500 de ani. In zilele noastre, terapeuti din toata lumea fac referire la eficienta tratamentului cu urina. Si in satele din Maramures si Bucovina urina este folosita pe scara larga ca mijloc de tratament.

O bioenergeticiana celebra din Romania, Alexandra Mosneaga prescrie bolnavilor de cancer consumarea urinei proprii. Ati fost calauziti sa gasiti si aceasta informatie; cititi-o si meditati asupra ei. Terapia cu urina este o metoda de vindecare a unei boli prin aplicarea si folosirea urinei proprii.

Urina, introdusa in organism, actioneaza ca un autovaccin, nu numai vindecandu-l ci si intinerindu-l.
Valeriu Popa avea convingerea ca urina este un elixir al vietii daruit de natura si ca reprezinta o solutie terapeutica pentru aproape toate bolile.

Am vazut in preajma dansului multe cazuri vindecate de cancer, diabet, boli de piele, boli de inima, boli de rinichi si chiar SIDA cu ajutorul acestei terapii.

Bolile sunt numeroase, la fel ca si numele lor, insa remediul este însasi propria noastra urina care vindeca boala prin indepartarea toxinelor si deseurilor din organism, prin stimularea mecanismului de aparare al corpului. Este de preferat sa nu se foloseasca alte medicamente in timpul acestei terapii. In toate cazurile trebuie consultat un specialist.

Ca tonic general pentru mentinerea unei stari corespunzatoare de sanatate si energie si de asemenea, preventiv contra tuturor bolilor infectioase, 200 ml (un pahar) o data pe zi sau chiar de doua ori, poate fi luat in siguranta (primul si ultimul jet se arunca).

Cu cat cantitatea este mai mare este mai benefica si nu este daunatoare. Pentru orice imbolnaviri minore 1-2 pahare/zi reprezinta o cantitate suficienta. Se poate tine post de 1 - 3 - 7 - 14 - 21 de zile numai cu urina si apa (plus 2 clisme/zi), vindecandu-se astfel multe boli cronice. O perioada lunga de post se face sub controlul unui expert pentru ca au loc tot felul de eliminari de toxine, in special eruptii cutanate si voma.

Inainte cu doua saptamani de a începe acest tratament si cat timp se face terapia cu urina, dieta trebuie sa fie usoara: desodata, fara carne, grasimi animale, alcool, cafea, tutun, zahar, otet. Urina veche de 4 zile este foarte buna pentru bolile de piele, pentru frectie si masaj, nu pentru baut.

Poate fi folosita si pentru intretinerea parului, drept crema de ras, lotiune antiseptica pentru rani si taieturi, pentru cosuri si acnee, pentru arsuri, muscaturi de insecte, impiedica formarea ridurilor.

Aceasta terapie vindeca boala prin eliminarea toxinelor in afara corpului pe cale bucala, nazala, anala sau prin piele. De aceea, pacientul poate avea voma, tuse, raceala, diaree sau eruptie pe piele. Nu trebuie sa se ingrijoreze de aceste reactii care il ajuta in vindecarea bolii. Ele dispar automat in 2-3 zile. In toate cazurile este necesara supravegherea de catre un specialist.

Ar fi bine ca oamenii sa incerce aceasta terapie, cel putin pentru acele suferinte pentru care nu exista inca o vindecare si sa afle singuri rezultatele minune. Acest remediu exista de cand e lumea si este consemnat chiar si in Biblie - Vechiul Testament: „Bea apa din fantana ta si din izvoarele putului tau“.

Valeriu Popa il recomanda alaturi de terapiile naturiste, spunand ca „o cana cu urina in fiecare dimineata ne mentine sanatosi.“ Cele ce le-am scris sunt cu titlu informativ, am dorit sa reamintesc terapia despre care Valeriu Popa sustinea ca este un sistem de vindecare complet, necostisitor si nemedicamentos.

Pentru documentare in acest domeniu, va recomandam trei carti aparute in Romania:
- „Urina, tratament pentru viata“ - Daniel Menrath
- „Shivambu Kalpa - Notiuni introductive despre autoterapia cu urina“ - dr. Camelia Rosu
- „Tratamente naturale cu argila, urina si hrana vie“ - Elena Nita Ibrian


Sursa: http://valeriu-popa.santamia.ro/
.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 334
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Vin, Sep 06 2013 11:12 pm

Curatarea ficatului - metoda Hulda Clark

Imagine


Preparation:

 • You can't clean a liver with living parasites in it. You won't get many stones, and you will feel quite sick. Zap daily the week before and complete the parasite killing program before attempting a liver cleanse. If you are on the maintenance parasite program, you are always ready to do the cleanse.

 • Completing the kidney cleanse before cleansing the liver is also highly recommended. You want your kidneys, bladder and urinary tract in top working condition so they can efficiently remove any undesirable substances incidentally absorbed from the intestine as the bile is being excreted.

Ingredients:

 • Epsom salts: 4 tablespoons
 • Olive oil: half cup (light olive oil is easier to get down)
 • Fresh pink grapefruit (for brain and spinal cord cancer use apple juice, with citric acid): 1 large or 2 small, enough to squeeze
 • 1/2 cup juice. (you may substitute a lemon, adding water or sweetener to make 1/2 cup liquid.
 • Ornithine: 4 to 8, to be sure you can sleep. Don’t skip this or you may have the worst night of your life!
 • Pint jar with lid
 • Black Walnut Tincture, any strength or 2 freeze-dried capsules: 10 to 20 drops, to kill parasites coming from the liver.

Eat a no-fat breakfast and lunch such as cooked cereal, fruit, fruit juice, bread and preserves or honey (no butter or milk). This allows the bile to build up and develop pressure in the liver. Higher pressure pushes out more stones. Limit the amount you eat to the minimum you can get by on. You will get more stones. The earlier you stop eating the better your results will be, too. In fact, stopping fat and protein the night before gets even better results.

2:00 PM. Do not eat or drink after 2 o'clock. If you break this rule you could feel quite ill later. Get your Epsom salts ready. Mix 4 tbs. in 3 cups water and pour this into a jar. This makes four servings, ¾ cup each. Set the jar in the refrigerator to get ice cold (this is for convenience and taste only).

6:00 PM. Drink one serving (¾ cup) of the ice cold Epsom salts. If you did not prepare this ahead of time, mix 1 tbs. in ¾ cup water now. You may add 1/8 tsp. vitamin C powder to improve the taste. You may also drink a few mouthfuls of water afterwards or rinse your mouth. Get the olive oil and grapefruit out to warm up.

8:00 PM. Repeat by drinking another ¾ cup of Epsom salts. You haven't eaten since two o'clock, but you won't feel hungry. Get your bedtime chores done. The timing is critical for success.

9:45 PM. Pour ½ cup (measured) olive oil into the pint jar. Squeeze the grapefruit by hand into the measuring cup. Remove pulp with fork. You should have at least ½ cup. You may use lemonade. Add this to the olive oil. Also add Black Walnut Tincture or have freeze-dried capsules ready instead. Close the jar tightly with the lid and shake hard until watery (only fresh citrus juice does this).

Now visit the bathroom one or more time, even if it makes you late for your ten o'clock drink. Don't be more than 15 minutes late. You will get fewer stones.

10:00 PM. Drink the potion you have mixed. Take 4 ornithine capsules with the first sips to make sure you will sleep through the night. Take 8 if you already suffer from insomnia. Drinking through a large plastic straw helps it go down easier. You may use salad dressing, cinnamon, or straight sweetener to chase it down between sips. Take it all to your bedside if you want, but drink it standing up. Get it down within 5 minutes (fifteen minutes for very elderly or weak persons).

Lie down immediately. You might fail to get stones out if you don't. The sooner you lie down the more stones you will get out. Be ready for bed ahead of time. Don't clean up the kitchen. As soon as the drink is down walk to your bed and lie down flat on your back with your head up high on the pillow. Try to think about what is happening in the liver. Try to keep perfectly still for at least 20 minutes. You may feel a train of stones traveling along the bile ducts like marbles. There is no pain because the bile duct valves are open (thank you Epsom salts!). Go to sleep, you may fail to get stones out if you don't.

Next morning. Upon awakening take your third dose of Epsom salts. If you have indigestion or nausea wait until it is gone before drinking the Epsom salts. You may go back to bed. Don't take this potion before 6:00 am.

2 Hours Later. Take your fourth (the last) dose of Epsom salts. You may go back to bed again.

After 2 More Hours you may eat. Start with fruit juice. Half an hour later eat fruit. One hour later you may eat regular food but keep it light. By supper you should feel recovered.

Alternative Schedule l: Omit the first Epsom salts dose at 6 p.m. Take only one dose, waiting till 8 p.m. Change nothing else. Many people still get stones with one less dose. If you do not, do the full course next time.

Alternative Schedule 2: After taking the first dose of Epsom salts in the morning, wait two hours and take a second dose of the oil mixture and go back to bed. After 4 more hours take another dose of Epsom salts. This schedule can increase the number of stones you remove.


Imagine


How well did you do? Expect diarrhea in the morning. Use a flashlight to look for gallstones in the toilet with the bowel movement. Look for the green kind since this is proof that they are genuine gallstones, not food residue. Only bile from the liver is pea green. The bowel movement sinks but gallstones float because of the cholesterol inside. Count them all roughly, whether tan or green. You will need to total 2000 stones before the liver is clean enough to rid you of allergies or bursitis or upper back pains permanently. The first cleanse may rid you of them for a few days, but as the stones from the rear travel forward, they give you the same symptoms again. You may repeat cleanses at two week intervals. Never cleanse when you are [acutely] ill.

Sometimes the bile ducts are full of cholesterol crystals that did not form into round stones. They appear as a “chaff” floating on top of the toilet bowl water. It may be tan colored, harboring millions of tiny white crystals. Cleansing this chaff is just as important as purging stones.

How safe is the liver cleanse? It is very safe. My opinion is based on over 500 cases, including many persons in their seventies and eighties. None went to the hospital; none even reported pain. However it can make you feel quite ill for one or two days afterwards, although in every one of these cases the maintenance parasite program had been neglected. This is why the instructions direct you to complete the parasite and kidney cleanse programs first.

WARNING:

If you do change these recipes you might expect problems. The liver is quite sensitive to details. If you plan to make changes, be sure to seek the help of a therapist.

This procedure contradicts many modern medical viewpoints. Gallstones are thought to be formed in the gallbladder, not the liver. They are thought to be few, not thousands. They are not linked to pains other than gallbladder attacks. It is easy to understand why this is thought: by the time you have acute pain attacks, some stones are in the gallbladder, are big enough and sufficiently calcified to see on X-ray, and have caused inflammation there. When the gallbladder is removed the acute attacks are gone, but the bursitis and other pains and digestive problems remain.

The truth is self-evident. People who have had their gallbladder surgically removed still get plenty of green, bile-coated stones, and anyone who cares to dissect their stones can see that the concentric circles and crystals of cholesterol match textbook pictures of "gallstones" exactly.


Sursa: http://www.drclark.net

Curatarea ficatului - metoda Hulda Clark
Curatarea ficatului - metoda Hulda Clark

Imagine


Preparation:

 • You can't clean a liver with living parasites in it. You won't get many stones, and you will feel quite sick. Zap daily the week before and complete the parasite killing program before attempting a liver cleanse. If you are on the maintenance parasite program, you are always ready to do the cleanse.

 • Completing the kidney cleanse before cleansing the liver is also highly recommended. You want your kidneys, bladder and urinary tract in top working condition so they can efficiently remove any undesirable substances incidentally absorbed from the intestine as the bile is being excreted.

Ingredients:

 • Epsom salts: 4 tablespoons
 • Olive oil: half cup (light olive oil is easier to get down)
 • Fresh pink grapefruit (for brain and spinal cord cancer use apple juice, with citric acid): 1 large or 2 small, enough to squeeze
 • 1/2 cup juice. (you may substitute a lemon, adding water or sweetener to make 1/2 cup liquid.
 • Ornithine: 4 to 8, to be sure you can sleep. Don’t skip this or you may have the worst night of your life!
 • Pint jar with lid
 • Black Walnut Tincture, any strength or 2 freeze-dried capsules: 10 to 20 drops, to kill parasites coming from the liver.

Eat a no-fat breakfast and lunch such as cooked cereal, fruit, fruit juice, bread and preserves or honey (no butter or milk). This allows the bile to build up and develop pressure in the liver. Higher pressure pushes out more stones. Limit the amount you eat to the minimum you can get by on. You will get more stones. The earlier you stop eating the better your results will be, too. In fact, stopping fat and protein the night before gets even better results.

2:00 PM. Do not eat or drink after 2 o'clock. If you break this rule you could feel quite ill later. Get your Epsom salts ready. Mix 4 tbs. in 3 cups water and pour this into a jar. This makes four servings, ¾ cup each. Set the jar in the refrigerator to get ice cold (this is for convenience and taste only).

6:00 PM. Drink one serving (¾ cup) of the ice cold Epsom salts. If you did not prepare this ahead of time, mix 1 tbs. in ¾ cup water now. You may add 1/8 tsp. vitamin C powder to improve the taste. You may also drink a few mouthfuls of water afterwards or rinse your mouth. Get the olive oil and grapefruit out to warm up.

8:00 PM. Repeat by drinking another ¾ cup of Epsom salts. You haven't eaten since two o'clock, but you won't feel hungry. Get your bedtime chores done. The timing is critical for success.

9:45 PM. Pour ½ cup (measured) olive oil into the pint jar. Squeeze the grapefruit by hand into the measuring cup. Remove pulp with fork. You should have at least ½ cup. You may use lemonade. Add this to the olive oil. Also add Black Walnut Tincture or have freeze-dried capsules ready instead. Close the jar tightly with the lid and shake hard until watery (only fresh citrus juice does this).

Now visit the bathroom one or more time, even if it makes you late for your ten o'clock drink. Don't be more than 15 minutes late. You will get fewer stones.

10:00 PM. Drink the potion you have mixed. Take 4 ornithine capsules with the first sips to make sure you will sleep through the night. Take 8 if you already suffer from insomnia. Drinking through a large plastic straw helps it go down easier. You may use salad dressing, cinnamon, or straight sweetener to chase it down between sips. Take it all to your bedside if you want, but drink it standing up. Get it down within 5 minutes (fifteen minutes for very elderly or weak persons).

Lie down immediately. You might fail to get stones out if you don't. The sooner you lie down the more stones you will get out. Be ready for bed ahead of time. Don't clean up the kitchen. As soon as the drink is down walk to your bed and lie down flat on your back with your head up high on the pillow. Try to think about what is happening in the liver. Try to keep perfectly still for at least 20 minutes. You may feel a train of stones traveling along the bile ducts like marbles. There is no pain because the bile duct valves are open (thank you Epsom salts!). Go to sleep, you may fail to get stones out if you don't.

Next morning. Upon awakening take your third dose of Epsom salts. If you have indigestion or nausea wait until it is gone before drinking the Epsom salts. You may go back to bed. Don't take this potion before 6:00 am.

2 Hours Later. Take your fourth (the last) dose of Epsom salts. You may go back to bed again.

After 2 More Hours you may eat. Start with fruit juice. Half an hour later eat fruit. One hour later you may eat regular food but keep it light. By supper you should feel recovered.

Alternative Schedule l: Omit the first Epsom salts dose at 6 p.m. Take only one dose, waiting till 8 p.m. Change nothing else. Many people still get stones with one less dose. If you do not, do the full course next time.

Alternative Schedule 2: After taking the first dose of Epsom salts in the morning, wait two hours and take a second dose of the oil mixture and go back to bed. After 4 more hours take another dose of Epsom salts. This schedule can increase the number of stones you remove.


Imagine


How well did you do? Expect diarrhea in the morning. Use a flashlight to look for gallstones in the toilet with the bowel movement. Look for the green kind since this is proof that they are genuine gallstones, not food residue. Only bile from the liver is pea green. The bowel movement sinks but gallstones float because of the cholesterol inside. Count them all roughly, whether tan or green. You will need to total 2000 stones before the liver is clean enough to rid you of allergies or bursitis or upper back pains permanently. The first cleanse may rid you of them for a few days, but as the stones from the rear travel forward, they give you the same symptoms again. You may repeat cleanses at two week intervals. Never cleanse when you are [acutely] ill.

Sometimes the bile ducts are full of cholesterol crystals that did not form into round stones. They appear as a “chaff” floating on top of the toilet bowl water. It may be tan colored, harboring millions of tiny white crystals. Cleansing this chaff is just as important as purging stones.

How safe is the liver cleanse? It is very safe. My opinion is based on over 500 cases, including many persons in their seventies and eighties. None went to the hospital; none even reported pain. However it can make you feel quite ill for one or two days afterwards, although in every one of these cases the maintenance parasite program had been neglected. This is why the instructions direct you to complete the parasite and kidney cleanse programs first.

WARNING:

If you do change these recipes you might expect problems. The liver is quite sensitive to details. If you plan to make changes, be sure to seek the help of a therapist.

This procedure contradicts many modern medical viewpoints. Gallstones are thought to be formed in the gallbladder, not the liver. They are thought to be few, not thousands. They are not linked to pains other than gallbladder attacks. It is easy to understand why this is thought: by the time you have acute pain attacks, some stones are in the gallbladder, are big enough and sufficiently calcified to see on X-ray, and have caused inflammation there. When the gallbladder is removed the acute attacks are gone, but the bursitis and other pains and digestive problems remain.

The truth is self-evident. People who have had their gallbladder surgically removed still get plenty of green, bile-coated stones, and anyone who cares to dissect their stones can see that the concentric circles and crystals of cholesterol match textbook pictures of "gallstones" exactly.


Sursa: http://www.drclark.net


Drink Olive Oil And Lemon Juice For Amazing Health Benefits
Drink Olive Oil And Lemon Juice For Amazing Health Benefits

by Victory Okpo

Olives or olive oil is one of the important food sources in many cultures. The use and origin of olive oil have been dated back to over 6000 years ago in some countries like Israel, Syria, Iran, and Palestine, etc. As time progresses, the olive plant was taken to other countries of the world making it available to many more people due to its amazing health benefits.

People living in countries that have an abundance of olive oil normally include olive oil in their daily diet in which case, research shows that the inhabitants of these countries have a lower risk of infection and chronic diseases because of their regular intake of olive oil. Their average health life is greater compared to other inhabitants living in other regions of the world that do not include organic olive oil in their diet due to the lack of olive plants in those countries.

Olive oil is known for its numerous medical advantages such as its anti-inflammatory and cell reinforcement properties, and its part in averting chronic diseases, which makes it generally at the forefront of healthy foods that doctors encourage us to eat. Consuming olive oil on an empty stomach has a lot of different health benefits due to the amazing nutritional values of this oil as olive oil contains healthy fats, vitamins, fatty acids, and minerals necessary for healthy living. Of course, people began eating organic olive oil on an empty stomach since ancient times which has been passed down through generations to this day.

In this report, you are going to learn about the 7 important benefits of eating olive oil on an empty stomach in one week and what it does to your body. Two tablespoons of extra virgin olive oil taken in the morning or at night before going to bed can work wonders in your body and improve your health status. You can add a little amount of lemon juice to improve the taste and make it easy for you to drink. Without taking much time, here are the most important benefits we get from drinking olive oil or adding it to our diet.


1) Fortifies The Immune System

Consuming two tablespoons of organic olive oil in the morning strengthens the immune system and makes the human body more resistant to diseases. History has shown that people have been taking olive oil on an empty stomach for a long time to help enhance the proficiency and functioning of the immune system in fighting various diseases that affect the human body. The fatty acids contained in olive oil play an important role in promoting the health of the immune system and supporting it to fight pathogens that penetrate the body.


2) Detoxifies The Liver

The liver is a very important organ of the body, so it is very pertinent to maintain its strength and efficiency. It has the basic and principal functions in the body as it is the first organ of the body that is responsible for the purification of the body from toxins in order to provide a suitable environment for the other organs of the body. This means that keeping it cleansed and flourishing has a positive effect on the health and performance of the liver. Having said that, taking two tablespoons of olive oil added with fresh lemon juice on an empty stomach detoxifies the liver of unwanted germs and this is possible due to the strong anti-inflammatory and Antioxidants properties contained in the olive oil.


3) Promotes Colon Health

The colon is the large intestine in the stomach which is part of the organs that are responsible for the digestion of food in the human body. This means that the colon is part of the digestive system. Therefore, the digestive system can be seen as a group of organs of the human body that accepts the food we eat and in turn uses it to fuel our bodies. As such, the nutritional values contained in extra virgin olive oil play an important role in keeping the colon healthy and functioning well. Eating olive oil on an empty stomach helps to protect the colon cells from damage as well as lowering the risk of colon cancer. Besides, organic olive oil enhances the function of the colon by improving intestinal movement and function as it contributes to the prevention or even the treatment of constipation. Click To Watch The Video And Read More Helpful Posts Like This


4) Supports Weight Loss

Even though olive oil contains fats, they are healthy fats that diminish harmful cholesterol in the body and furnish an individual with an extended feeling of satisfaction. Olive oil has numerous medical advantages, one of which is weight reduction. The benefits of drinking olive oil in the morning increase with taking it on an empty stomach. Because of the knowledge that eating olive oil helps to increase your feeling of fullness for a longer period, therefore it reduces the amount of food you eat later which results to lower calories. Olive oil is also a great alternative for cooking compared to other types of cooking oil.


5) Protects The Heart

Studies show that consuming olive oil leads to improved cardiovascular performance knowing that heart-related problems are among the most common reasons people die in the world. Extra virgin olive oil protects the heart from disease in many ways. It reduces inflammation, enhances the lining of your veins, as well as help forestall unwanted blood clotting. Also, it controls blood pressure which is among the risk factors for cardiovascular disease and sudden death. Anyone suffering from heart disease might consider including extra virgin olive oil in their diet for improved heart performance.


6) Improves Brain Health

As we all know, the brain is a very important organ of the body that controls our mind which makes us think and act in our own perception. The intake of organic olive oil promotes blood flow to the brain thereby reducing blood clots which may cause damage to the brain. Drinking olive oil benefits memory and strengthens the proficiency of brain function. Olive oil or olives as many people call it has properties that enhance mental health as it lowers the chances of depression, insomnia, frustration, and stress.


7) Improve Skin Health, Hair And Nails

One of the most important benefits of drinking olive oil in the morning on an empty stomach is that it improves skin health, hair, and nails as olive oil saturate the hair and skin and nourishes the nails as well. Certainly, numerous remedies utilize olive oil to saturate, reinforce and thicken the hair, and other remedies for both the skin and nails respectively. Therefore, drinking olive oil benefits hair growth and gives the skin freshness and vitality because it contains strong antioxidants, vitamin D, and vitamin E that help to moisturize dry skin and regenerate new cells.


Summary And Take Away

Olive oil has powerful health properties which can improve the overall health of an individual. It is rich in vitamins, fatty acids and minerals as well as possesses anti-inflammatory and antioxidants properties which are all highly beneficial to the functioning of the body. The benefits of drinking olive oil in the morning on an empty stomach which we discussed in this report shows that the regular intake of extra virgin olive oil can fortify the immune system, promote colon health, detoxify the liver, support weight loss, protect the heart, improve brain health as well as improve the skin health, hair and the nails. These are the things olives can do to your body. Be informed that many of the organic olive oil sold in the supermarkets are fake and as such you have to do your research very well before you buy to avoid consuming something else.


Sursa: https://www.linkedin.com


.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 334
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Mie, Feb 19 2014 6:39 am

.
Impachetari cu ulei de ricin

Imagine


Uleiul de ricin. Remediu vechi, tratamente noi

Uleiul de ricin este folosit ca remediu impotriva constipatiei inca din Egiptul antic. In timp, specialistii au descoperit multe alte intrebuintari curative ale acestuia si a devenit un adevarat panaceu pentru functionarea normala a organismului.

Impachetarile si compresele cu uleiul de ricin sunt foarte eficiente. Stimuleaza circulatia sangelui pe zona aplicata si regereneaza tesuturile afectate, informeaza earthclinic.com.

Trateaza cu succes colecistitele (inflamatiile veziculei biliare, cu un rol important in digestia alimentelor), epilepsia, migrenele, artritele si dereglarile sistemului nervos.

Are efect imediat si se recomanda folosirea lui de cel putin trei ori pe saptamana, pentru o detoxifiere si regenerare completa.

Este si un bun remediu impotriva caderii masive a parului. Se maseaza firul uscat si se acopera cu o punga de plastic pentru doua ore. Se indeparteaza cu samponul obisnuit, seara inainte de culcare.

Unii specialisti recomanda indepartarea lui abia dimineata, pentru a-si face efectul pe timpul noptii.
Comprese si impachetari

Ai nevoie de comprese din bumbac, la dimensiunile specifice zonei in care sunt aplicate. O punga de plastic, un borcan cu capac si apa fierbinte iti vor fi si ele de folos.

Nu uita ca uleiul de ricin pateaza lenjeria, iar in majoritatea tratamentelor naturiste cu ulei de ricin se recomanda repausul total.

Aseaza compresele in borcanul tau de ulei de ricin si acopera cu un capac. Dupa cateva minute, scoate compresele si aseaza-le pe zona afectata.

Impacheteaza-le cu plastic si aseaza deasupra o sticla cu apa fierbinte, pentru a mentine zona respectiva la o temperatura corespunzatoare.

Asteapta o ora pentru a actiona, dupa care indeparteaza compresele. Spala zona respectiva cu apa in abundenta si sapun.

Impachetarile nu sunt de unica folosinta. Compresele vor fi asezate din nou in borcanul de ulei de ricin si le poti folosi chiar de 25 de ori.

Pot fi folosite in zona abdominala, pentru a stimula activitatea ficatului, dar si pentru tratarea dereglarilor stomacale. Trateaza cu succes si durerile musculare, deci impacheteaza-ti zonele dureroase pentru un efect imediat.

Se folosesc cu succes si pentru tratarea cistitelor si durerilor menstruale. Nu pot fi aplicate insa pe ranile deschise si nu sunt indicate gravidelor sau femeilor care alapteaza.


Sursa: http://www.ziare.com
In loc de perna electrica (afecteaza campul magnetic) folositi sticla medicinala de apa fierbinte.
.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 334
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Mar, Feb 16 2016 3:53 am

Sarea un antihistamin natural

Imagine

Inhalator salin

Aparatele Salin contin sare gema neiodata pentru industria laptelui.
Sursa - Slanic Prahova


Mini-Inhalatorul salin individual InSalin produce micro-particule uscate de NaCl, fiind astfel eficient ca terapie adjuvanta în tratarea diverselor afectiuni ale cailor respiratorii superioare si inferioare: astm bronsic, bronsite, sinuzite, rinite, alergii respiratorii, etc.

Obtinerea micro-particulelor uscate de NaCl se realizeaza printr-un procedeu de noutate absoluta bazat pe trecerea aerului inspirat de catre utilizator printr-un strat de granule de sare care au o structura speciala ce asigura emisia micro-particulelor saline. InSalin este un dispozitiv destinat utilizarii la purtator ceea ce permite folosirea înainte, dupa sau pe durata expunerii in medii care activeaza problemele respiratorii. La scoala, la sala de gimnastica, la serviciu, în aglomeratii sunt multe situatii în care InSalin poate fi de un real ajutor.


Mecanism de actiune

 • clorura de sodiu fin micronizata (0,5-5μm) este usor aspirata în caile aeriene superioare si inferioare;
 • se dizolva în faza de sol a peliculei de mucus ce tapeteaza epiteliul respirator;
 • mucusul devine mai fluid, fiind mobilizat cu usurinta;
 • efectul inflamator scade iar gradul de hidratare a mucusului creste;
 • mucusul este eliminat mai usor la nivelul faringelui si apoi expectorat prin tuse.


Descriere generala

Inhalatorul InSalin este alcătuit dintr-un corp principal prevazut la partea inferioara cu fante de intrare a aerului iar la partea superioara cu un mustiuc care se prinde între buze la utilizare. In zona centrala doua ferestre transparente bombate permit vizualizarea stratului de granule speciale de sare aflate între doua site. In timpul inspirului aerul trece prin stratul de granule pe care îl antreneaza într-o miscare de “fierbere” extrem de vizibila. Aerul sub presiune erodeaza microcristalele de sare generând micro-particule uscate saline, majoritar sub 5 microni.

Inhalatoarele sunt ambalate impreuna cu silicagelul într-o mica punga de plastic. Între utilizari inhalatorul se pastreaza în punga de plastic si în mediu uscat pentru a mentine caracteristicile functionale optime.


Pregatire / Functionare

1.Se scoate InSalin din punga de pastrare din plastic.
2. Se agita usor inhalatorul si se verifica prin fereastra transparenta starea stratului de sare. Granulele de sare trebuie sa nu fie aglomerate
3. Se prinde usor cu buzele capatul de sus al dispozitivului. Se inspira pe gura si se expira pe nas, în ritm normal, fara efort. Se evita inspiratia profunda, fortata;, deoarece poate produce o tuse neplacuta, iritativa.
4. Inhalatorul trebuie sa fie in pozitie verticala si se poate verifica într-o oglinda felul în care „fierbe” stratul de granule.
5. La sfarsitul tratamentului se recomanda stergerea mustiucului cu un servetel curat si apoi se pune inhalatorul în punga de pastrare.

Nu introduceti saliva sau alte lichide in inhalator.

Datorita umiditatii aerului, in timpul utilizarii este posibil sa nu mai apara efectul de „fierbere” al stratului microcristalin.
Inhalatorul umed va produce putine micro-particule saline, ceea ce va scadea efectul terapeutic.

Fenomenul se poate remedia prin asezarea inhalatorului pentru 10-20 h într-un loc uscat si cald cum ar fi lânga un calorifer sau la soare. Atentie sa nu depasiti temperatura de stocare de + 40 °C. Ulterior agitati inhalatorul pentru a desface cristalele de sare. Daca fenomenul de „fierbere” nu mai apare, trebuie sa utilizati un inhalator nou.


Inhalatiile saline in terapia complementara respiratorie

Cand este inspirat aerul produs de aparat, micro-particulele de sare patrund in caile aeriene superioare si inferioare unde se dizolva in faza de sol a peliculei de mucus care tapeteaza epiteliul respirator. Micro-particulele saline actioneaza fizic asupra peliculei fine de lichid care acopera caile respiratorii prin modificarea tensiunii superficiale si vascozitatii.

Mucusul devine mai fluid si este mobilizat cu usurinta de catre cilii vibratori ai celulelor epiteliale respiratorii, pentru a fi eliminat la nivelul faringelui cu ameliorarea clearence-ului mucociliar.

Prin utilizarea inhalatorului InSalin se obtin efete terapeutice semnificative in diverse afectiuni ale cailor respiratorii superioare si inferioare:astm,bronsite,sinuzite,alergii respiratorii.

Pentru durata celor 2 ani de utilizare in conditii de pastrare corespunzatoare in ceea ce priveste umiditatea inhalatoarelor Insalin vor asigura utilizatorilor o cantitate permanenta de aerosoli de particule uscate de sare permitand astfel obtinerea efectelor terapeutice.


Recomandari terapeutice

***Aparatul nu are contraindicatii.

Cantitatea de sare inspirata zilnic la o utilizare normala este sub 0,05 g.
Aparatul se recomanda a fi utilizat zilnic, câte 10- 15 inspiruri, respectiv 1 – 1,5 minute de 2-3 ori pe zi. Nu este însa o limitare în ce priveste numarul de utilizari zilnice.

Se recomanda asigurarea unei hidratari corespunzatoare a organismului prin consum de lichide.


Sursa: https://www.comenzi.ro

Eu am cumparat inhalatorul Salin Plus de pe Amazon

Inhalatorul salin Wellneo

Imagine


Inhalatorul salin Wellneo este un adjuvant natural care iti va desfunda nasul si te va ajuta sa respiri mai usor. Inhalatorul este un dispozitiv medical bazat pe terapia salina, terapie ale carei efecte sunt testate clinic si recunoscute pentru efectele benefice asupra corpului si pentru lipsa reactiilor adverse.


Pentru ce se recomanda inhalatorul Wellneo

Acest dispozitiv medical este recomandat atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Terapia salina fiind naturala si 100% sigura, acest dispozitiv este indicat persoanelor care sufera de astm si celor care sufera de viroze sau infectii respiratorii. Mai mult, inhalatorul reprezinta un excelent instrument pentru regenerarea intregului organism si asta datorita faptului ca, prin cura cu aer salin corpul este supus unui proces de detoxifiere.

Efectele unei cure cu aer salin provenit din inhalatorul Wellneo sunt: usurarea respiratiei, calmarea simptomelor alergiilor, reducerea efectelor provocate de astm si curatarea sistemului respirator. O cura cu aer salin reprezinta un tratament eficient in cazul racelilor si infectiilor.


Caracteristici ale inhalatorulului salin Wellneo

Inhalatorul salin are forma unei pipe din portelan, umplute cu cristale de sare din salina Praid. Inhalatorul Wellneo se foloseste foarte usor: se introduce pipa in gura si se inhaleaza aerul salin provenit de la saculetul aflat in interiorul dispozitivului.


Sursa: https://www.catenapascupas.roImagine

Sapun de sare din Salina Praid


.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 334
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Joi, Mar 24 2016 8:42 pm

.Henna pentru conditionarea si colorarea parului

Tratarea parului si colorarea parului albit prematur

schinduf seminte (fenugreek) - ¼ cana
agrise (gooseberry) - ⅛ cana
bhringaraj frunze
curry frunze
ulei de susan (1 cana)
ulei de cocos (1 cana)
henna - ⅛ cana
hibiscus - ⅛ canaIn loc de frunze se poate folosi planta uscata si macinata
.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 334
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Lun, Mai 24 2021 9:46 pm

Ventuzele

Imagine


Alaturi de acupunctura si herbologie (plante medicinale orientale) terapia cu ventuze (cupping in engleza) este folosita de catre Medicina Traditional Chineza de peste 2.500 de ani. Ventuzele au fost folosite si in Egiptul antic si se pare ca acolo s-a folosit prima data in mod sistematic acest tip de terapie. Elbers Papyrus, cea mai veche carte de medicina, scrisa la 1550 I Hr, face o ampla descriere acestei metode de tratament.

Galen si Hipocrate le folosesc extensiv si chiar isi criticau discipolii care le neglijau ca tip de tratament. Herodot, parintele istorie, face mentiuni in scrierile sale referitoare la folosirea ventuzelor pentru tratamentul unui numar insemnat de afectiuni.

La noi ventuzele se folosesc de mult. Mie imi place sa cred ca acestea au fost (re-)introduse de pe vremea lui Nicolae Milescu Spataru- Carnu (1636-1708) care a facut o calatorie in China ca ambassador al Rusiei si care de bunaseama o fi venit cu niste obiceiuri bune de acolo care s-au transmis incet-incet. La tara se foloseau extensiv si era aproape imposibil ca in vreun sat sa nu fie vreun batran care sa stie sa puna "ventuze". Pentru bunicii mei erau un leac de baza pentru racelile din timpul iernii… Imi amintesc ca tratamentele de acest fel erau foarte efective, un adevarat eveniment cu rasunet in viata familiei.

Primele ventuze au fost cele din corn de animal. Apoi insa s-au folosit cele din tulpina de bambus, ceramica, alama iar acum se folosesc cele din sticla sau din material plastic. De fapt cele din bambus se folosesc pentru cazurile in care se aplica simultan cu un tratament de plante medicnale. In aceste cazuri ventuzele din bambus se fierb indelung in ceai concentrat de plante si abia apoi se aplica pe piele. In acest caz sunt mult mai efective dar procedeul este greoi.

Meritul medicinei traditional chineze (TCM) este ca a legat folosirea acetui procedeu de teoria medicala oriental, de diagnosticul diferential TCM si de punctele de acupunctura, facand din acesta metoda de tratament o arta. Pentru multe dintre afectiuni aplicarea ventuzelor este de neinlocuit.

"Pusul ventuzelor" este de de fapt un fel de masaj profund ai muschilor si de stimulare a punctelor si meridianelor de acupunctura prin vacuum. Practicianul incalzeste aerul din ventuza cu o flacara (exista cateva tipuri specifice de "incalzire") si aplica ventuza pe pielea corpului, de cele mai multe ori pe spate. Se folosesc totusi si pe abdomen, pe piept, etc. functie de natura afectiunii.

Vidul creat la racirea aerului din ventuza produce o usoara suctiune a pielii care este "trasa" asfel in ventuza. De multe ori pielea se unge cu un ulei de masaj astfel incat si deplasarea ventuzei se efectueaza un "masaj" pe arii mai intinse. Recent se folosesc ventuze la care vidul este produs de o mica pompa de vid actionata electric.

Rezultatul este ca se produce o miscare a sangelui in zona respectiva, se elibereaza toxine, se face stimularea punctelor de acupunctura special alese in acest scop, cresterea circulatiei sangelui si a limfei, relaxarea muschilor "blocati", reducerea inflamatiei si mobilizarea agentilor proprii de vindecare ai organismului in zona respectiva.

Ventuzele lasa pe piele urme usor de recunoscut in locurile unde au fost puse, usoare echimoze care se mai numesc "sarutarile ventuzelor". Desi arata alarmant si sunt cu atat mai colorate cu cat afectiunea tratata a fost mai puternica, ele nu sunt dureroase si dispar in 3-7 zile. Cum medicina alternativa si TCM-ul in special are o faima buna in lumea mondena din America de Nord si din Europa occidentala, urmele de ventuze nici nu se mai ascund considerandu-se "echimoze sanatoase".

Vedeti alaturat pe Gwyneth Paltrow (detinatoarea Oscarului pentru cea mai buna interpretarea feminina din "Shakespeare in Love" ) care isi expune cu nonsalanta la o receptie "sarutarile ventuzelor" (din arhiva BBC - news.bbc.co.uk/1/hi/health/3879447.stm).

Cel mai comun, ventuzele sunt folosite pentru dureri de diferite tipuri care includ pe cele de spate, de picioare, de umar, de ceafa, in general dureri musculare si ale incheieturilor precum si in cazuri de fibromialgie. Deasemenea ele ajuta la tratarea afectiunilor respiratorii cum ar fi racelile, starile gripale, tusea, brosita , astma si altele asemanatoare. Pot fi benefice chiar in cazurile de probleme menstruale si digestive incluzand durerile de stomac, starile de voma si diareea.

O lista mai cuprinzatoare ar include: anemia, sindroame de atrofie a membrelor, probleme sexuale, "udarea patului", constipatiile, dureri la ciclu, hipertensiunea, ajuta la recuperarea dupa atac cerebral (paralizii… in primele 6 luni dupa atac), in stari de oboseala. In sfarsit, se folosesc pentru tratamentul celulitei, a durerilor de cap, insomniilor, cazurilor de prolaps, spondiloze, dureri de dinti, torticolis.

Multa sanatate!
Dan Micu - D. Acupuncturist, Practician TCM

Sursa: http://www.soothe.caEu folosesc acest set de ventuze
Se aplica foarte usor, cu ajutorul unei pompe. Sunt extraordinare si vi le recomand cu caldura!
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 334
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Lun, Ian 17 2022 8:30 am

.

Imagine
RELAXARE SI MASAJ

Mini-fantana de interior

Lampi de sare himalaiana: copaci, frunze, animale

Masti de ochi si de fata (din jad, quartz, etc.)


Pietre de sare

Ventuze

Aparat pentru masaj muscular

Dispozitive de masaj cu caldura si vibratii
REFLEXOTERAPIE

Saltea si perna reflexoterapie (cu fibra de coconut si plante)

 • Am cumparat de curand acest set si il folosesc zilnic. Stau ore in sir in picioare cu talpile goale pe saltea atunci cand lucrez la computer si circulatia mi s-a imbunatatit considerabil in decurs de cateva saptamani.

Role de acupunctura

Papuci reflexoterapie
TERAPIE INFRAROSII

Masti de ochi cu pietre hexagonale:


Dispozitive cu pietre hexagonale de turmalina - germaniu:

 • masti de fata, mansete, gulere, cotiere, genunchiere, bustiere, centuri talie

Dispozitive cu turmalina si magneti:

Dispozitive electrice ce emit infrarosii

Saltele cu pietre hexagonale de jad, sau turmalina - germaniu

 • Saltelele au termostat si se pot incalzi pana la temperatura de 21°C.
  Eu acopar salteaua cu o plapuma de puf, o incalzesc la temperatura maxima si o folosesc fara curent electric (scoasa din priza). Pietrele se incalzesc si la temperatura corpului.

 • Salteaua cu jad hexagonal am facut-o pe comanda direct de la producatorul din China. Daca sunteti interesati si doriti sa va pun in legatura cu producatorul trimiteti-mi email.

Lampa infrarosii pe baza de placa de minerale

 • Atentie: Lampa are o placa de minerale de 15 cm care se incalzeste si emana raze infrarosii

PRODUSE COSMETICE RECOMANDATE
Pagina 1
.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 334
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Anterior

Înapoi la Vindecare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron