Tratamente naturiste

Cum ne putem vindeca singuri

Tratamente naturiste

Mesajde mszavai » Joi, Dec 27 2007 2:27 am

Imagine


ANTIBIOTICE NATURALE:

usturoi, ceapa, echinacea, musetel, goldenseal, miere, otet de mere, ulei de oregano, ulei de catina, ulei de nuca de cocos, ardei cayenne, turmeric, scortisoara, ghimbir, hrean.


=================

Bicarbonatul de sodiu

Este un remediu naturist deosebit de eficient si IEFTIN. Datorita acestui ultim aspect a fost scos din tratamentele conventionale pentru ca firmele producatoare de medicamente, doctorii si intregul sistem de sanatate sa poata profita.

Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient in tratarea: pneumoniei, infectiilor urinare, gingivitei, arsurilor de soare, muscaturilor de insecte, pojarului si previne formarea pietrelor la rinichi.

Reteta - pneumonie:
Se adauga 1/2 - 3/4 lingurita de bicarbonat de sodiu la o jumatate de cana de apa calduta. Se bea aceasta solutie de 3-4 ori pe zi. A nu se folosi de catre femeile gravide sau persoanele cu exces de sodiu in organism.

Va spun din proprie experienta ca acest tratament este foarte eficient.


Imagine

- Bicarbonatul de sodiu dizolvat in lapte este foarte eficace contra tusei. La un pahar de lapte se pune 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Laptele se bea fierbinte inainte de culcare.

- Persoanele care nu suporta laptele folosesc solutie de bicarbonat de sodiu in apa -1 lingura de bicarbonat de sodiu la 1 litru de apa.

- Nimic nu ajuta mai bine la tratarea durerilor de gat decat clatirea cu solutie de bicarbonat de sodiu (gargara) - 2 lingurite la 1 pahar de apa calda. Bicarbonatul de sodiu umezeste mucoasa gatului. Clatirile se efectueaza de 5-6 ori pe zi. Contra guturaiului, solutia de bicarbonat de sodiu se foloseste sub forma de picaturi pentru nas. Daca va curge nasul abundent, efectuati spalaturi nazale - picurati in nas cateva pipete de solutie si peste un niinut curatati nasul. Procedura se repeta de 2-3 ori pe zi.

- Contra conjunctivitei se spala ochii cu solutie de bicarbonat de i odiu. Dar sa tineti minte ca nu se poate sa folositi acelasi tampon de vata de 2 ori.

- Care bolnav de ulcer nu a apelat la bicarbonatul de sodiu ca sa scape de dureri? Bicarbonatul neutralizeaza surplusul de acid din stomac. Iata de ce bicarbonatul a servit drept leac contra ulcerului multi ani. Dar folosirea lui prea des da un efect invers: se mareste cantitatea acidului secretat in stomac. Mai mult decat atat, la interactiunea bicarbonatului cu acidul se degaja bioxid de carbon, care bombardeaza peretii subtiati ai stomacului, ducand la alte ulceratii. Este de dorit sa utilizati bicarbonat de sodiu cat mai rar, doar cand nu aveti alte medicamente la dispozitie.

- Bicarbonatul de sodiu se foloseste in medicina ca substanta antiaritmica. Un atac de cord se poate opri administrand 1/2 lingurita de bicarbonat.

- Bicarbonatul ajuta la hipertonie datorita faptului ca activeaza eliminarea intensiva a lichidului si sarurilor din organism si scade tensiunea arteriala. 1/2 lingurita de bicarbonat consumata impreuna cu medicamentele da posibilitatea micsorarii dozei acestora.

- Bicarbonatul de sodiu este un mijloc eficace contra raului de automobil. Este important sa nu uitati sa luati la drum praful de bicarbonat.

- Bicarbonatul de sodiu este mijlocul de prim ajutor in caz de traumatisme grave, cu pierdere mare de sange, la intoxicatii care sunt insotite de voma si diaree, la febra indelungata cu transpiratie abundenta. Pentru restabilirea pierderii lichidului din organism se prepara solutie de bicarbonat de sodiu si sare. Reteta este simpla: 1/2 lingurita de bicarbonat si 1 lingurita de sare la 1 litru de apa foarte calda. Se bea cate 1 lingura la fiecare 5 minute.

- Au nevoie de bicarbonat de sodiu si bolnavii cu panaritiu (infectia degetului). Incepeti tratamentul imediat ce simtiti durere pulsanta. Pregatiti o solutie de 2 linguri de bicarbonat la 1/2 litru de apa fierbinte, in care tineti degetul timp de 20 minute. Repetati procedura de 3 ori pe zi si infectia va disparea repede.

- Clatirea cavitatii bucale cu bicarbonat de sodiu ajuta contra durerilor de dinti. Este deosebit de eficace contra inflamarii periostului. Clatiti gura de 5-6 ori pe zi, astfel puteti evita interventia chirurgicala.

- Bicarbonatul de sodiu este si substanta cosmetica. Dati sapunul prin razatoare si amestecati-l cu bicarbonat. Spalati fata cu un tampon de vata muiat in amestec, de 2 ori pe saptamana. Curata pielea de acnee si de celulele moarte, deschizand porii.

- Bicarbonatul poate inlocui pasta de dinti, pentru inalbire. Muiati un tampon de vata in bicarbonat de sodiu si stergeti dintii pana ce petele galbene vor disparea. Rezultatul se vede chiar si dupa o singura spalare.

- Bicarbonatul de sodiu nu opreste eliminarea transpiratiei, dar neutralizeaza acizii ei. Dupa cum se stie, in unii acizi din sudoare se dezvolta bacterii care dau transpiratiei un miros neplacut. Vara, sau inainte de antrenamentele sportive e bine sa stergeti regiunea axilara cu un tampon de vata, muiat in solutie de bicarbonat de sodiu si mirosul neplacut nu va mai aparea toata ziua.

- Solutia de bicarbonat de sodiu preparata dintr-o 1/2 lingurita la 1 pahar de apa ne va ajuta sa ne tratam de intepaturile insectelor. Daca ungem locul intepat de cateva ori pe zi, inflamatia dispare. Mai mult, bicarbonatul nu da voie microbilor sa patrunda in rana.

- Dupa o zi de lucru putem trata picioarele obosite si umflate cu o solutie din 10 litri de apa si 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Dupa 15 minute de odihna placuta, cu picioarele in solutia calda, veti putea dansa toata noaptea.

- 90% din bacterii si pesticide raman pe legumele si fructele spalate cu apa de la robinet. Daca in apa se adauga bicarbonat de sodiu sau suc de lamaie, legumele si fructele se spala mult mai bine.

- Daca aveti negi, trebuie sa-i ungeti cu pasta din bicarbonat cu ulei de ricin de 2-3 ori pe zi si sa aplicati un pansament.

- Pentru gusa adenomatoasa e bine sa mestecati paine de secara astfel ca ea sa fie bine inmuiata cu saliva. Se face din ea o turtita, se presara cu bicarbonat de sodiu, se pune pe gat si se panseaza. Se bea infuzie din boabe de boz tufar -1 lingurita de boabe la un pahar de apa fierbinte. Se bea cate 1/3 pahar de 3 ori pe zi. Se urmeaza Tratamentul pana cand se obtine rezultatul dorit. Din boabe de boz se poate fierbe dulceata si se poate folosi la Tratament.

- Pentru pinten osos: la 3 litri de apa calduta se pun 500 g de bicarbonat de sodiu. Se "oparesc" picioarele, turnand apa fierbinte de cateva ori, timp de 30 minute. Apoi se pun picioarele pe un rolator de lemn cu spini si se rotesc rolele acestuia cu piciorul, schimband picioarele din timp in timp. Se repeta la 2-3 zile.

- Contra radiculitei si bolilor articulatiilor: intr-o cana de apa fierbinte se dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se inmoaie in aceasta solutie un servetel de bumbac de marimea locului bolnav si se scurge putin. O parte a servetelului se sapuneste cu sapun de rufe si se stropeste cu petrol lampant (gaz). Locul bolnav se unge cu grasime si se acopera cu servetelul. Se panseaza cu o basma de lana, si se inveleste cald. Se sta asa cat se poate de mult. Se repeta de cateva ori, functie de starea bolnavului.

- Hemoroizi: se iau 4-5 radacini de hrean, se taie si se pun intr-un castron cu 1,5 litri de apa, se pune pe foc, se fierb 4-5 minute. Se ia de pe foc si se adauga treptat 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Se leaga castronul cu hartie groasa, in centru se face o gaura. Se pune castronul pe un scaunel. Bolnavul se aseaza deasupra astfel ca locul bolnav sa se incalzeasca cu vaporii de apa degajati prin gaura din hartie. Se poate inveli castronul cu o plapuma astfel ca apa din el sa se raceasca mai greu. Se face Tratamentul 7 seri la rand. Este foarte eficient.


Sursa: http://www.boli-medicina.com
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

incercati si cu scortisoara

Mesajde Arcangelo » Joi, Dec 27 2007 4:10 pm

Scortisoara e medicamentul cel mai eficient pentru viroze pe care l-am gasit pana acum. Chiar daca toti cei din jurul meu par sa contacteze "gripele obligatorii'' eu par imun! La primele semne ca ceva ar putea fi in neregula (ragusala, durere in gat, dureri de cap sau musculare) iau cam o lingura de scortisoara. E ca un miracol... puteti sa o consumati si intr-un suc, in orez cu lapte... cum va e mai comod. Exista si o explicatie energetica a eficientei sale: e iute. Ca si usturoiul, ceapa, echinaceea, piperul... ayurveda considera alimentele iuti un remediu pentru afectiunile inlesnite de frig. Sunt incalzitoare.
Arcangelo
 
Mesaje: 3
Membru din: Mie, Dec 12 2007 11:59 pm

Mesajde DARA » Vin, Dec 28 2007 8:03 pm

Retete miraculoase de la Valeriu Popa

Imagine



DEZINTOXICAREA
CINCI ALIMENTE MIRACULOASE


Germenii de grau, drojdia de bere, polenul, iaurtul si patrunjelul
Aceste alimente sunt miraculoase pentru ca ele contribuie la asigurarea sanatatii, la conservarea tineretii si la mentinerea in forta a anilor batranetii.

1. Germenii de grau

Germenii de grau sunt foarte bogati in substante pretioase si vitalizante: produsi fosfatati usor asimilabili, saruri minerale de fier si de magneziu in doze foarte ridicate, proteine complete continand toti acizii aminati indispensabili vietii, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, numeroase vitamine printre care A, B1, C, E, PP si cantitati insemnate de vitamina C.

Reprezinta un aliment echilibrant, care ar trebui consumat zilnic. Are efecte terapeutice crescute in reumatism, guta, cancer, artrita avansata, stari depresive, probleme digestive cu regularizarea digestiei, este tonic nervos, stimuleaza nutritia.

Modul de preparare este urmatorul: se pun grauntele de grau intr-o farfurie, dupa ce au fost spalate, acoperite cu apa timp de 24 de ore. Apoi, se scurg complet de apa si se stropesc la 6-8 ore, avand grija sa nu ramana apa deasupra grauntelor pentru a nu mucegai sau putrezi. Cand graul a incoltit si are germenele de 1-2 mm, poate fi consumat.

Modul de administrare este urmatorul:
- Adulti: cate 3 linguri/zi, cate una inainte de fiecare masa.
- Copii si batrani: cate 3 lingurite/zi, cate una inainte de fiecare masa.
- Sugari (de la 6 luni la 1 an): o lingurita in 2-3 reprize pe zi.

Graul germinat se mesteca indelung, pana la aparitia gustului dulceag produs de zaharificarea partiala a amidonului.

Pentru persoanele cu dantura deficitara, graul germinat se piseaza in piulita de lemn si apoi se mesteca indelung.
Pentru bolnavi, sugari si copii mici, se face un piure in care se adauga putina miere.

2. Drojdia de bere

Drojdia de bere este un aliment miraculos datorita combinatiei echilibrate de substante minerale rare, usor asimilabile.

Ea contine: 50% proteine care sunt usor digerabile, toti acizii aminati indispensabili vietii (lisyna, histidina, leucina, fenylamina, cistina, etc.), gluten si peptide in cantitate foarte ridicata – ce au actiune in reactiile de oxido-reducere, in procesele de dezintoxicare si de rezistenta la infectii, lecitine, 14 saruri minerale esentiale, oligoelemente, 17 vitamine, ergosterol, etc.

100 gr. de drojdie de bere furnizeaza:
- proteine - cat 250 gr. de carne si glicogen – cat 65 gr. de paine;
- de 10 ori mai multa vitamina B1 decat painea;
- de 2 ori mai multa vitamina B2 decat ficatul;
- de 15-20 de ori mai multa vitamina PP decat carnea;
- de 10 ori mai multa vitamina B6 decat carnea;
- de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decat cerealele;
- de 20 de ori mai mult acid folic decat taratele de grau.

Modul de administrare este urmatorul:
- adulti si batrani: 1-2 linguri de drojdie amestecata in supa sau legume, de 3 ori/zi.

- copii: o lingurita de drojdie amestecata in supa sau legume, de 3 ori/zi.
Este foarte recomandata in anemii. Este excelenta pentru sportivi, carora le mareste rezistenta la oboseala, usurand eliminarea de toxine si deseuri metabolice.

Prin continutul sau ridicat de proteine si prin natura acizilor aminati pe care-i contine, joaca un rol protector pentru ficat.
Este indicata in avitaminoze B sau complexe, afectiuni neurologice sau neuromusculare, alcoolism, steatoze hepatice, hepatite, ciroze, afectiuni renale, afectiuni intestinale.
Are actiune inhibitoare asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil.
Remediaza rapid dezechilibrul florei intestinale, mai ales in urma administrarii de antibiotice.

3. Patrunjelul

Modestul patrunjel este deosebit de bogat in elemente pretioase. Contine la suta de grame:
- vitamina C- 150 -200 mg.(lamaia contine 100 mg.)
- provitamina A – 60 mg. (mararul contine 7-14 mg.)
- calciu – 240 mg.
- fier – 19-20 mg.
Este un excelent antiseptic al sangelui si al intestinelor si previne cancerul (are actiune citostatica naturala). Fluidifica sangele si curata vasele de sange.

Este recomandat in toate bolile de inima si circulatie, rahitism, tuberculoza, afectiuni hepatice si urinare, afectiuni oculare. Intarzie imbatranirea.

Se poate consuma sub forma de suc sau amestecat in alte alimente. Nu are contraindicatii cantitative.

4. Iaurtul

Iaurtul este usor asimilabil si constituie un adjuvant digestiv datorita fermentilor multi continuti.

Acidul lactic din iaurt asigura existenta unei flore intestinale sanatoase, impiedicand putrefactiile intestinale. Contine multe saruri de calciu si vitaminele B in cantitati ridicate.
Un pahar de iaurt constituie doza zinica suficienta si nu trebuie prelungita mai mult de 15 zile pe luna.

5. Polenul

Este un aliment mineral care contine: proteine, zaharuri, grasimi, materii minerale, oligoelemente, toate vitaminele, hormoni, pigmenti, etc. Este revitalizant, inlaturand oboseala si surmenajul in cateva zile. Este recomandat in toate bolile, cu exceptia dibetului.

Dezintoxica organismul si impiedica imbatranirea prematura. Este un bun adjuvant in terapia cancerului.

Doza zilnica normala este de 1/2 - 1 lingurita. Se consuma diluat in apa, ceai – caldute.

In afectiunile mai grave, se mareste doza pana la 3 lingurite /zi.
Luat in mod regulat, sanatatea se imbunatateste foarte mult.


DEZINTOXICAREA
CURA CU ALOE


Este recomandata in ulcer, gripa, astm, reumatism, astenie nervoasa, dureri de cap, scleroza, eczeme.
Inainte de a se folosi, planta nu trebuie udata timp de 5 zile.
Se foloseste 1,5 kg. de planta, in varsta de 3-5 ani, care se trece prin masina de tocat. Se aduga 2,5 kg de miere de mai si 3,5 kg de vin rosu natural de 14-18 grade. Toate se pun intr-un borcan de sticla si se aseaza intr-un loc racoros si intunecos, timp de 5 zile.

Dupa acest timp se ia, in primele 7 zile, cate o lingurita, de 3 ori/zi, cu 2 ore inainte de masa. Dupa cele 7 zile, se va lua cate o lingurita, de 3 ori /zi, cu o ora inainte de masa.

Durata minima a unei cure cu aloe este de 2-3 saptamani. In timpul tratamentului se exclud din alimentatie laptele si ouale.
Se consuma cat mai multe supe si fructe dulci intre mese. Iaurtul va fi admis doar in cantitati mici.


DEZINTOXICAREA
TERAPIA CU TARATE


Se fierbe un pahar de tarate de grau sau de secara in 2 litri de apa, la foc mic, timp de 30 de minute. Se adauga 200 gr. de miere si se fierbe totul inca 5 minute. Se pastreaza la rece. Se consuma cate o jumatate de pahar de amestec, de 2 ori pe zi. Tonifica organismul aflat in convalescenta.

- Fierte in vin, taratele ajuta la indepartarea unor eruptii de pe cap. Se vor face spalaturi zilnice.
- Se bea apa de tarate, incalzita, care ajuta in tratarea unor boli de gat, a laringitelor, faringitelor si tusei.
- Furunculii si cosurile pot fi vindecate prin aplicarea de comprese obtinute din tarate calde, stropite cu otet.
- In cazul afectiunilor renale este bine sa se consume de 3 ori/ zi, inainte de masa, cate o lingurita de tarate incinse, amestecate cu aceeasi cantitate de miere.
- In caz de inflamare a splinei, se va opari un pahar de tarate cu putina apa, aplicandu-se calde asupra splinei. Procedura va fi continuata pana la insanatosire.
- Se fierb tarate de grau pana la obtinerea unei paste dense. Se infasoara intr-o panza de bumbac, avand grija sa nu fie prea fierbinti. Se aplica pe ganglionii limfatici umflati. Se infasoara cu un sal de lana.

Compresa se aplica de 3-4 ori/zi. Tratamentul se tine 5-6 zile, pana la retragerea umflaturilor, taratele fiind inlocuite cu altele noi, zilnic. In locul lor poate fi folosit si orez fiert.


DEZINTOXICAREA
BENEFICIILE VINURILOR MEDICINALE


Vinul de tarhon – recomandat in caz de balonari si dureri reumatice.
Pentru prepararea lui aveti nevoie de 30 gr. frunze de tarhon si 1 litru de vin alb de tara.

Se spala frunzele cu apa rece si se pun la uscat. Se maruntesc, se pun intr-o sticla impreuna cu vinul si se lasa la macerat 9 zile. Se strecoara.
Se iau zilnic cate 25 ml. de vin de tarhon, de 3 ori/zi, inainte cu 15 minute de fiecare masa.


Vinul de patrunjel – recomandat in caz de oboseala, icter, bronsita, afectiuni renale si febra.

Se pun la fiert pe foc mic, timp de 10 minute: o legatura de patrunjel verde tocat cu codite cu tot, 1 litru de vin alb si 2 lingurite de otet din vin.
Se strecoara si se adauga 300 gr. miere. Se amesteca bine, apoi se pune in sticlute inchise ermetic cu dop.

Se iau zilnic, cate 3 lingurite, de 3-4 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


Vinul de pere – recomandat in caz de litiaza renala, retentie de apa, diabet, celulita.

Se taie 500gr. de pere albe in rondele. Separat, se pune la fiert intr-un vas de inox 1 litru de vin alb. Cand clocoteste, se adauga perele. Se lasa pe foc pana cand volumul scade la jumatate. Se strecoara dupa racire.
Se iau cate 25 de ml., dimineata, pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de micul dejun.


Vinul de prune uscate – recomandat in caz de anemie, constipatie, guta, nefrita, reumatism.
Pentru prepararea lui aveti nevoie de: 300 gr. prune uscate (neafumate), 1 litru de vin rosu, 1 plic de zahar vanilat, 50 ml rachiu si 120 gr. zahar (de preferat, brun). Se pun toate ingredientele la macerat, timp de 3 saptamani, intr-un borcan.
Se iau zilnic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa cu 15 minute.


Vinul de menta – recomandat in caz de tulburari digestive, palpitatii, tulburari nervoase, paraziti intestinali.
Se infuzeaza 25 gr. frunze de menta, timp de 15 minute, in 500 ml de apa clocotita. Se strecoara si se amesteca ceaiul cu 500 ml de vin alb si 20 gr. de miere. Se amesteca cu o lingura de lemn, se acopera vasul si se lasa la macerat timp de 40 de zile. Se filtreaza.
Se iau zilnic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa cu 15 minute.


Vinul de marar – recomandat in astm, aerofagie, tulburari nervoase, impotenta, insuficienta ovariana. Se pun la macerat timp de 10 zile, intr-un litru de vin rosu: 50 gr. seminte de marar, 20 gr. seminte de anason, 100 gr. zahar, 25 ml rachiu. Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau zinic cate 50 ml., de 3 ori/zi, inainte de fiecare masa, cu 15 minute.


Vinul de afine – recomandat in ateroscleroza, constipatie, colita, insuficienta biliara, diabet, diare. Se fierb, la foc mic, 500 gr. afine cu 2 pahare apa, timp de 15 minute. Se adauga 1 litru de vin rosu si se prelungeste fierberea cu inca 15 minute. Se lasa sa se raceasca si se filtreaza. Se imbuteliaza.
Se iau cate 25 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


Vinul de ceapa – recomandat in astenie, tulburari de circulatie, retentie de urina,
parazitoza. Se lasa la macerat, timp de 8 zile, 5 cepe tocate marunt, 100 gr. miere intr-un litru de vin alb. Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


Vinul de coacaze – recomandat in artrite, reumatism, hipertensiune, litiaza renala, menopauza.
Ingrediente necesare: 1,5 kg. coacaze, 1 litru de vin rosu, 450 gr. zahar.
Se strivesc coacazele. Se adauga vinul si se lasa la macerat 24 de ore, la rece. Se filtreaza printr-o panza fina. Se pune sucul intr-un vas, se adauga zaharul, se pune la fiert 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se filtreaza din nou, apoi se imbuteliaza.

Alta varianta: Se pun la macerat, timp de o luna, 200 gr. coacaze, 1 litru vin alb, 50 ml. rachiu, 100 gr. zahar. Se filtreaza, se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


Vinul de grapefruit – recomandat in anorexie, artrita, dispepsie, insuficienta biliara.
Ingrediente: sucul de la 2 grapefruituri, 1 litru de vin alb, 200 gr. zahar, 50 ml. rachiu. Se amesteca ingredientele si se lasa la rece, la macerat, timp de 2 saptamani. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml., de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


Vinul de ienupar – recomandat in ateroscleroza, guta, reumatism, afectiuni renale, cistite, dezintoxicare.
Ingrediente: 50 boabe de ienupar, 1 litru vin rosu, 50 ml. rachiu. Se sparg (piseaza in piulita de lemn) boabele de ienupar si se pun la macerat in vin si rachiu, timp de o saptamana. Apoi, se pune pe foc amestecul si se lasa sa fiarba 5 minute. Se lasa in repaus o saptamana inainte de a se filtra. Se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


Vinul de mure – recomandat in tulburari gastrice si intestinale, dureri de gat, afectiuni ovariene.
Ingrediente: 1 kg. mure, 1 litru apa, 1/2 litru de vin alb, 300 gr. zahar.
Se zdrobesc murele si se pune totul la macerat 15 zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


Vinul de piersici – recomandat in constipatie, litiaza renala, tulburari digestive.
Ingrediente: 2,5 kg. piersici, 4 litri vin alb, 1,3 litri coniac, 500 gr. zahar, 4 migdale amare, 7 gr. drojdie de bere uscata.
Peste piersicile decojite si taiate in bucati, se pune zaharul si se lasa cateva ore. Apoi, se fierbe amestecul 15 minute. Dupa se s-a racit, se toarna peste el vinul alb si coniacul. Se adauga drojdia si migdalele. Se lasa la macerat, la rece, timp de 30 de zile. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


Vinul de portocale – recomandat in anorexie, astenie, dispepsie, hipervascozitate sanguina, tulburari intestinale. Ingrediente: o portocala bine spalata, 1 litru vin alb, 12 cuisoare, 1 baton scortisoara, 100 gr. zahar, 50 ml. rachiu.

Se pun cuisoarele si portocala taiata intr-un borcan. Se adauga scortisoara, zaharul si rachiul. Se acopera cu vin alb si se lasa la macerat 30 de zile. Se filtreza si se imbuteliaza. Se foloseste dupa 2- 3 luni.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


Vinul de nuci – recomandat in anemie, diaree, eczeme, guta, reumatism.
Ingrediente: 350 gr. frunze de nuc, 1 litru vin rosu, 1 baton de scortisoara, 100 gr. zahar, 25 ml. rom. Se pun toate ingredientele la macerat, timp de o luna. Se filtreaza si se imbuteliaza.
Se iau cate 50 ml, de 3 ori/zi, cu 15 minute inainte de masa.


DEZINTOXICAREA
ZAHARUL INVERTIT


Zaharul tos este toxic pentru organism. Pentru a fi metabolizat, el este mai intai invertit in interiorul corpului, operatiune care necesita mult calciu, care se preia din oase, dinti, unghii, par.
Zaharul invertit este inofensiv pentru organism.
Materiale necesare:
- 1 kg. zahar tos;
- 150 ml. apa (de la robinet sau plata);
- o lingurita rasa de sare de lamaie;
- un vas emailat (se interzice folosirea inox-ului sau a aluminiului).
Mod de preparare:
- Se pun toate ingredientele intr-un vas smaltuit, se fierbe totul la foc iute si se amesteca putin cu o lingura de lemn (nu se foloseste nici un fel de metal).
- Invertirea zaharului dureaza, in total, 10 minute.
- Fierband in clocote, zaharul se transforma intr-o compozitie limpede ca uleiul sau ca mierea; pe marginea vasului se aduna o spuma pamantie la culoare, care se strange cu lingura de lemn si se arunca.
- In ultimele 2-3 minute de fierbere, trebuie sa fim atenti ca siropul din vas sa nu se inchida la culoare; pentru aceasta vom micsora intensitatea focului.
- Cand este gata, zaharul nu mai colecteaza spuma si are consistenta unei smantani mai subtiri.
- Se lasa la racit putin si cand este caldut inca, se toarna in borcane curate prin doua straturi de tifon.
- Se foloseste in loc de zahar in ceai, cafea, lapte, prajituri, checuri, cozonac, cu conditia de a micsora cantitatea de lichid, eventual din albusuri (in cazul prajiturilor). "



TERAPIA CU URINA - URINOTERAPIA

Terapia cu urina poate fi facuta de oricine, tanar sau batran, chiar si copil, la domiciliu si fara o cheltuiala oarecare. „Apa vietii“ - este un dar primit de la Creator pentru bunastarea noastra fizica. Ea a fost folosita de oameni din toate timpurile.

Terapia n-a fost niciodata pierduta, cu numai tainuita. Ea a fost atestata inca de acum doua milenii cand medicii romani Galen (129-199 i. Hr.) si Pliniu (25-79 d. Hr.) recomandau acest remediu pentru vindecare oamenilor suferinzi.

Cartea canadianului A. L. Pauls „Shivambu Kalpa“ indica urina ca metoda de tratament.
O alta carte „ The water of life“ a englezului John W. Armstrong vorbeste despre puterea de vindecare a urinei proprii. Si Hipocrate (aprox. 400 i. Hr.) si Paracelsus (aprox. 1500) recunosc virtutile terapeutice ale urinei.

Deci, metoda are o vechime de peste 2500 de ani. In zilele noastre, terapeuti din toata lumea fac referire la eficienta tratamentului cu urina. Si in satele din Maramures si Bucovina urina este folosita pe scara larga ca mijloc de tratament.

O bioenergeticiana celebra din Romania, Alexandra Mosneaga prescrie bolnavilor de cancer consumarea urinei proprii. Ati fost calauziti sa gasiti si aceasta informatie; cititi-o si meditati asupra ei. Terapia cu urina este o metoda de vindecare a unei boli prin aplicarea si folosirea urinei proprii.

Urina, introdusa in organism, actioneaza ca un autovaccin, nu numai vindecandu-l ci si intinerindu-l.
Valeriu Popa avea convingerea ca urina este un elixir al vietii daruit de natura si ca reprezinta o solutie terapeutica pentru aproape toate bolile.

Am vazut in preajma dansului multe cazuri vindecate de cancer, diabet, boli de piele, boli de inima, boli de rinichi si chiar SIDA cu ajutorul acestei terapii.

Bolile sunt numeroase, la fel ca si numele lor, insa remediul este însasi propria noastra urina care vindeca boala prin indepartarea toxinelor si deseurilor din organism, prin stimularea mecanismului de aparare al corpului. Este de preferat sa nu se foloseasca alte medicamente in timpul acestei terapii. In toate cazurile trebuie consultat un specialist.

Ca tonic general pentru mentinerea unei stari corespunzatoare de sanatate si energie si de asemenea, preventiv contra tuturor bolilor infectioase, 200 ml (un pahar) o data pe zi sau chiar de doua ori, poate fi luat in siguranta (primul si ultimul jet se arunca).

Cu cat cantitatea este mai mare este mai benefica si nu este daunatoare. Pentru orice imbolnaviri minore 1-2 pahare/zi reprezinta o cantitate suficienta. Se poate tine post de 1 - 3 - 7 - 14 - 21 de zile numai cu urina si apa (plus 2 clisme/zi), vindecandu-se astfel multe boli cronice. O perioada lunga de post se face sub controlul unui expert pentru ca au loc tot felul de eliminari de toxine, in special eruptii cutanate si voma.

Inainte cu doua saptamani de a începe acest tratament si cat timp se face terapia cu urina, dieta trebuie sa fie usoara: desodata, fara carne, grasimi animale, alcool, cafea, tutun, zahar, otet. Urina veche de 4 zile este foarte buna pentru bolile de piele, pentru frectie si masaj, nu pentru baut.

Poate fi folosita si pentru intretinerea parului, drept crema de ras, lotiune antiseptica pentru rani si taieturi, pentru cosuri si acnee, pentru arsuri, muscaturi de insecte, impiedica formarea ridurilor.

Aceasta terapie vindeca boala prin eliminarea toxinelor in afara corpului pe cale bucala, nazala, anala sau prin piele. De aceea, pacientul poate avea voma, tuse, raceala, diaree sau eruptie pe piele. Nu trebuie sa se ingrijoreze de aceste reactii care il ajuta in vindecarea bolii. Ele dispar automat in 2-3 zile. In toate cazurile este necesara supravegherea de catre un specialist.

Ar fi bine ca oamenii sa incerce aceasta terapie, cel putin pentru acele suferinte pentru care nu exista inca o vindecare si sa afle singuri rezultatele minune. Acest remediu exista de cand e lumea si este consemnat chiar si in Biblie - Vechiul Testament: „Bea apa din fantana ta si din izvoarele putului tau“.

Valeriu Popa il recomanda alaturi de terapiile naturiste, spunand ca „o cana cu urina in fiecare dimineata ne mentine sanatosi.“ Cele ce le-am scris sunt cu titlu informativ, am dorit sa reamintesc terapia despre care Valeriu Popa sustinea ca este un sistem de vindecare complet, necostisitor si nemedicamentos.

Pentru documentare in acest domeniu, va recomandam trei carti aparute in Romania:
- „Urina, tratament pentru viata“ - Daniel Menrath
- „Shivambu Kalpa - Notiuni introductive despre autoterapia cu urina“ - dr. Camelia Rosu
- „Tratamente naturale cu argila, urina si hrana vie“ - Elena Nita Ibrian


Sursa: http://valeriu-popa.santamia.ro/
Avatar utilizator
DARA
 
Mesaje: 56
Membru din: Lun, Noi 06 2006 8:47 pm

Mesajde mszavai » Sâm, Feb 23 2008 9:27 pm

Esti ceea ce mananci
Esti ceea ce mananci - asadar: mananca sanatos! O intuitie uimitoare a generatiilor trecute este acum confirmata de stiintele nutritioniste. Acestea au aratat ca ceea ce s-a numit candva doctrina semnaturilor era in mod uimitor foarte corect. Acum, aceasta afirma ca mancarea integrala are un tipar care se aseamana cu un organ din corp sau cu o functie fiziologica si ca acest tipar actioneaza ca un semnal sau ca un semn, in functie de beneficiul pe care mancarea il ofera consumatorului. Iata doar o scurta lista de exemple de semnaturi ale hranei integrale.

O felie de morcov se aseamana cu ochiul uman. Pupila, irisul si liniile radiale arata exact ca chiul uman si, da, stiinta demonstreaza acum ca morcovii maresc considerabil fluxul sanguine catre ochi si functia acestora.

Imagine


O rosie are patru compartimente si este rosie. Inima este rosie si are patru camere. Toate studiile arata ca rosiile sunt intr-adevar hrana pura pentru inima si sange.

Imagine


Strugurii atarna in ciorchine, care are forma unei inimi. Fiecare bobita arata ca o celula a sangelui si toate cercetarile de astazi arata ca strugurii sunt, de asemenea, o hrana revitalizanta substantiala pentru inima si sange.

Imagine


O nuca arata ca un mic creier, cu o emisfera dreapta si una stanga: creierul mare deasupra si cerebelul din partea de jos. Chiar si incretiturile sau cutele unui miez de nuca arata ca neocortexul. Si acum stim ca nucile ne ajuta sa ne dezvoltam peste trei duzini de transmitatori neuronali care ajuta la functionarea creierului.

Imagine


Boabele de fasole chiar vindeca si ajuta la mentinerea functiei rinichilor si, da, arata exact ca si rinichii umani.

Imagine


Telina, rubarba si alte legume arata exact ca oasele. Aceste alimente tintesc in mod special duritatea oaselor. Oasele sunt 23% sodiu, iar aceste alimente au 23% sodiu. Daca nu avem destul sodiu in alimen tatie, organismul si-l extrage din oase, facandu-le friabile. Aceste alimente completeaza nevoile scheletului corpului nostru.

Imagine


Vinetele, fructele de avocado si perele tintesc catre sanatatea si buna functionare a uterului si cervixului femeii si arata exact ca aceste organe. Cercetarile de astazi arata ca, atunci cand o femeie mananca un avocado pe saptamana, acesta ii echilibreaza hormonii, o scapa de kilogramele in plus in urma nasterii si previne cancerul cervical. Si cat de profund e asta? Ii ia exact noua luni unui avocado sa se dezvolte de la nivelul de floare pana la cel de fruct copt. Sunt peste 14 000 de constituenti chimici fotolitici de nutritie in fiecare dintre aceste plante (stiinta moderna a studiat si numit doar 141 dintre ei).

Imagine


Smochinele sunt pline de seminte si atarna doua cate doua atunci cand cresc exact ca testiculele unui barbat. Smochinele cresc motilitatea spermei masculine si sporesc numarul de spermatozoizi, astfel incat trateaza sterilitatea masculina.

Imagine


Cartofii dulci arata ca pancreasul si chiar echilibreaza indexul glicemic la diabetici.

Imagine

Maslinele participa la sanatatea si buna functionare a ovarelor.

Imagine


Grapefruitul, portocalele si alte citrice arata exact ca si glandele mamare ale femeii si contribuie la sanatatea sanilor si la miscarea limfei inspre si dinspre sani.

Imagine


Ceapa arata ca celulele corpului. Cercetarile de astazi demonstreaza ca ceapa ajuta la curatarea deseurilor din toate celulele organismului. Ceapa provoaca lacrimile care spala straturile epiteliale ale ochilor.

Imagine


Ghimbirul arata ca stomacul si ajuta la digestie. Indienii si Chinezii l-au folosit de peste 5000 ani la calmarea durerilor de stomac si prevenirea starilor de voma si a raului de miscare. Deasemenea incetineste rata de dezvoltare a tumorilor din intestin.

Imagine



Traducere de Cristina Tomescu
Sursa: www.celestialhealing.net
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Joi, Iun 12 2008 12:44 am

Otetul de mere
Oteturile medicinale sunt mai putin cunoscute, insa valorile lor terapeutice sunt incontestabile. Folosite sub forma de cura, vreme de cateva zile, in uzul intern sau extern, oteturile preparate din plante sau din fructe sunt pline de sanatate. Inca de pe vremea bunicii, otetul este recunoscut ca un adevarat leac. Otetul este folosit si in alimentatie la prepararea diferitelor salate. Cel mai cunoscut otet facut din fructe este cel de mere.

Otetul de mere - un veritabil panaceu

Imagine

Miraculosul otet ajuta la prelungirea sperantei de viata prin tratarea unui lung sir de probleme de sanatate, fiind bogat in enzime si acizi organici, potasiu, vitamina C, vitamina B, magneziu ori fosfor, acesta favorizeaza digestia si tine infectiile la distanta.

Ca sa fie un ajutor in sanatatea ta trebuie ca in fiecare dimineata sa iei cate 2 lingurite cu otet, diluat in putina apa la temperatura camerei. Il bei cu inghitituri mici la intervale scurte de timp.

Otetul de mere poate fi folosit de aproape orcine, fiind chiar o alternativa pentru pierderea kilogramelor in plus. Folosit intern sau extern otetul de mere este bun pentru:
1. Raceala si gripa - prin frectia cu otet de mere, este un foarte bun tratament al febrei.
2. Pietre la rinichi si anemie - se face o cura de cateva zile de otet indulcit cu miere de albine. Cate 2 linguri in fiecare dimineata.
3. Dureri de gat - diluezi putin otet in apa si faci gargara cu el de 2 ori pe zi.
4. Migrenele - cu 2 lingurite de otet se maseaza tamplele, sau comprese cu otet diluat in apa rece. Acestea te vor ajuta sa iti taie greata si sa calmeze durerile.


Sursa: http://www.studentie.ro




Otetul de mere

Acesta ajuta la mentinerea sanatatii, insa are rol important si in tratarea anumitor afectiuni:

Combate reumatismul – se ia cate o lingura de otet de mere cu miere de trei ori pe zi, timp de trei luni (are efect antiinflamator asupra articulatiilor si cartilagiilor).

Ajuta in curele de slabire – dimineata, pe stomacul gol, se bea un pahar de apa in care s-au dizolvat doua lingurite de otet de mere (stimuleaza pierderea in greutate).

Inlatura anemia – inainte de fiecare masa se ia o lingurita de otet de mere amestecat cu putina miere (stimuleaza pofta de mancare si ajuta la asimilarea fierului si a substantelor hranitoare din mancare).

Combate migrenele – se maseaza fruntea si ceafa cu putin otet de mere sau se face o infuzie usoara.

Inlatura efectele indigestiei – se bea inainte si dupa masa cate un sfert de pahar de apa in care s-a diluat putin otet de mere.


Sursa: http://www.farmaciata.ro




Otetul - leac multimilenar

Un remediu mai vechi decat ne imaginam este apreciat mai degraba drept un bun aliment si cam atat. Vorbim despre otet si-n primul rand despre cel obtinut din mere. Antichitatea cunostea si se folosea din plin de virtutile profilactice si tamaduitoare ale diverselor sortimente de otet.

De altfel, inca din vremurile biblice se stie ca acest produs se utiliza ca pansament cicatrizant, in cazuri de rani deschise si de lovituri grave. Pentru a-i diversifica si a-i intensifica efectele curative, anticii il amestecau cu diferite plante. In jurul anului 400 i.Chr., insusi Hippocrate, "parintele medicinii", se folosea de otet pentru a-si ingriji pacientii. Exista informatii ce pun in legatura otetul chiar si cu unele... campanii militare. Astfel, datorita unor calitati la care ne vom referi mai jos, acesta ar fi fost utilizat de Hannibal, in timpul celebrei expeditii peste Alpi si al marsului asupra Romei. Mult mai tarziu, otetul si-a dovedit calitatile de exceptie in cadrul Razboiului de Secesiune, din Statele Unite. Dar sa vedem si de ce.

Pentru a ne bucura de virtutile terapeutice ale otetului, trebuie sa-l introducem in regimul cotidian. Acestea sunt datorate continutului ridicat de aminoacizi esentiali, de vitamine, de minerale si de enzime cu efect pozitiv asupra organismului. Unii terapeuti merg pana la a considera ca otetul de mere (si miere) este un panaceu universal, in sensul ca toate calitatile marului se afla concentrate intr-o lingurita de asemenea lichid. Datorita lor, s-au identificat pana in prezent sute de moduri de utilizare pentru combaterea microbilor, alungarea durerilor, imbunatatirea starii de sanatate, dar si pentru curatarea si degresarea spatiului vietii noastre cotidiene. Cateva efecte pozitive a otetului asupra organismului uman:

- Combaterea microbilor s-a remarcat indeosebi in cazuri de dureri in gat, tuse (efect calmant), ca si in distrugerea microbilor din hrana.

- Eliminarea durerilor se refera la: stimularea unei mai bune circulatii la nivelul picioarelor; tratarea durerilor articulare; calmarea arsurilor produse de soare si a altor tipuri de arsuri ale pielii; eliminarea durerilor de picioare, din zona inferioara; stoparea sughitului; vindecarea contuziilor si a urticariei; calmarea durerilor produse de intepaturile de insecte; eliminarea bataturilor si a iritatiilor produse, de exemplu, la degetele picioarelor, in urma folosirii unor incaltari necorespunzatoare.

- Mai multa sanatate, cu ajutorul naturii, prin: controlul poftei de mancare; atenuarea asa-numitelor "pete de imbatranire", care-si fac aparitia pe pielea unor persoane varstnice; protejarea pielii impotriva efectelor soarelui prea puternic; ameliorarea sanatatii parului si eliminarea matretii; calmarea oboselii musculare; protejarea si chiar "intinerirea" pielii.

- Cercetarile demonstreaza ca otetul contine o cantitate apreciabila de glucide, ca si o buna doza de fibre alimentare utile organismului. Atunci cand acest preparat este fabricat pe baza de mere proaspete, netratate chimic, contine si suficient de multa pectina, de asemenea utila corpului nostru. Pectina intrata in aparatul nostru digestiv formeaza legaturi cu colesterolul, apoi il stimuleaza pe acesta sa iasa din organism. Procesul este foarte important, in ce priveste starea noastra de sanatate, deoarece cu cat nivelul colesterolului este mai scazut, cu atat exista mai putine riscuri de tulburari cardio-vasculare.

Precizarile de mai sus, extrem de succinte, nu vor decat sa "resusciteze" ideea ca otetul natural suta la suta, utilizat in mod judicios si consecvent, poate fi si un remediu redutabil impotriva a numeroase tipuri de afectiuni. Nu e deloc nepotrivit sa amintim ca, odinioara, in satele romanesti existau instalatii speciale care prelucrau merele, in scopul obtinerii otetului. Produsul se realiza si in urma procesului de fermentatie a vinului sau a prunelor si de asemenea se faceau si diverse combinatii cu unele plante, menite sa aromatizeze ori sa adauge calitati suplimentare produsului final, ca, de exemplu: levantica, papadie, menta verde sau menta piperata, rozmarin, salvie, eucalipt.


Autor: ADRIAN-NICOLAE POPESCU. Sursa: http://www.revistamagazin.ro/




Otetul de mere

Otetul de mere, acest minunat remediu natural al timpurilor stravechi, trateaza mai multe afectiuni decat orice alt remediu popular - suntem convinsi! De la feed-backul pe care l-am avut in cei 8 ani de cercetari, vindecarile raportate sunt numeroase. Acestea includ vindecarea alergiilor (inclusiv cele la animale de casa, la mancare sau la factorii de mediu), infectii ale sinusurilor, acneei, colesterolului marit, raceala, oboseala cronica, candida, reflux acid, gat rosu, dermatita de contact, artrita si guta.

Un cititor a raportat faptul ca o doza de otet de mere, l-a salvat de vizita la urgenta pentru durere la inima. Otetul mere, distruge de asemenea grasimea si este larg folosit pentru scaderea in greutate. S-a raportat de asemenea ca o doza zilnica de Otet de mere in apa tine sub control tensiunea marita, dupa numai doua saptamani de tratament. Este minunat si pentru animalele de casa, inclusiv pentru pisici, caini si cai. Ii ajuta in privinta artritelor, a puricilor si paduchilor si da o stralucire frumoasa blanitei lor.

Daca reusiti sa faceti abstractie de gustul otetului de mere, veti gasi unul din cele mai importante remedii naturale pentru vindecarea corpului dvs. Ca un efect secundar minunat, am observat ca dupa consumul zilnic de otet de mere, apare o frumoasa imbujorare a tenului, ceea ce este o veste buna pentru cei care au tenul palid.


Traducere de Ioana-Maria Bodor
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Joi, Iun 12 2008 8:48 pm

Toata viata trebuie sa te lupti cu cristalele acide, ele produc imbatranirea prematura.


Cand cristalele acide intaresc incheieturile si tesuturile oricarui animal, incheieturile devin intepenite si tesuturile se intaresc. Carnea devine tare si fara gust. Dar cand animalelor li se da otet de mere in mod regulat, precipita si elimina cristalele acide, astfel facand tesuturile corpului mai sanatoase si mai suple. Aceasta se aplica si la carnea umana.

Acum, cand tesuturile corpului retin toate aceste cristale acide precipitate, ele se acumuleaza in interstitiile si in incheieturile corpului producand artrite si dureri ale incheieturilor. 1 sau 2 lingurite de otet de mere impreuna cu 1 sau 2 lingurite de miere intr-un pahar de apa distilata in fiecare zi va ajuta la ameliorarea durerii si intepenirii premature a articulatiilor. Veti vedea cat de elastice si de bine unse vor deveni incheieturile dvs.

Cristalele acide si imbatranirea prematura

Si cea mai sanatoasa persoana din lume trebuie sa lupte in permanenta cu cristalele acide accumulate in corpul sau. Cel mai puternic dusman al cristalelor acide este combinatia de otet de mere, miere si apa distilata. Aceasta mixtura puternica transforma cristalele acide in solutie pentru ca sa poata fi eliminate prin rinichi si alte organe de eliminare.

Pastrati tineretea articulatiilor si tesuturilor

Cei mai multi oameni si-au pierdut contactul normal cu natura si viata simpla si naturala. Nu mai stiu sa manance in felul in care Dumnezeu a avut in intentie.

Daca suferiti de imbatranirea premature a articulatiilor si intarirea tesuturilor, luati mixtura de otet de mere in fiecare zi. Eliminati sau reduceti consumul de proteine animale si opriti consumul de zahar rafinat si veti observa cat de tanar se va simti corpul dvs.

Veti vedea dupa cateva luni de cocktail din otet de mere, miere si apa distilata, o data sau de doua ori pe zi, ca durerile articulatiilor dvs. vor disparea. Veti descoperi ca puteti sa mergeti sau sa alergati cateva etaje fara nici un efort. Veti remarca cum infatisarea va devine mai tinereasca si ca va veti simti mai tineri cu cativa ani.

De-a lungul anilor noi am vazut multe articulatii intepenite si oameni imbatraniti premature transformandu-se in oameni tineri si sanatosi. Dar nu putem face noi asta in locul dvs. Trebuie sa faceti un efort si sa dati programului cu otet de mere si miere o sansa de a dovedi ce poate face pt dvs. Va provocam sa incepeti chiar de astazi!

Intrebari despre otetul de mere

Multi oameni au idei preconcepute cum ca otetul din mere natural poate face rau corpului. Ceea ce face rau corpului este otetul distilat, din malt sau sintetic, acestea trebuie evitate.

Da-ti-ne voie sa va asiguram ca nimic din acest minunat otet de mere nu va poate face rau! Proteinele si grasimile animale au tendinta de a ingrosa sangele, iar acizii naturali din otetul de mere ajuta sangele sa ramana sanatos si subtire.

Acizii din hrana naturala impreuna cu proteinele animale au rolul de a micsora efectele acestor proteine animale. Sangele trebuie sa fie subtire pentru a circula liber. Cand single se ingroasa, adauga o greutate inimii. Apoi tensiunea sanguina creste si incep si alte probleme.

Amintiti-va ca single circula in corp prin artere, vene si capilare foarte subtiri. Este imposibil ca single sa circule liber prin aceste vase de grosimea unui fir de par, cand este ingrosat de prea multe proteine.

Cu cativa ani in urma, am intalnit o femeie cu o tensiune foarte mare. Am trecut-o pe un program de doua zile de otet de mere, miere si apa, fara ca sa manance nimic pentru 48 de ore. Lua cate un cocktail de otet de mere de 5 ori pe zi, plus 4 pahare de apa distilata. In 48 de ore, tensiunea ei a scazut cu cateva puncte. Bazaitul din urechea ei a incetat si durerea de cap sacaitoare a trecut de asemenea. Intr-un interval scurt in care a mancat correct (adica fara sare, fara grasimi saturate, ceai sau cafea) combinat cu programul ei zilnic de otet de mere, tensiunea ei a revenit la normal.

Otetul de mere si artrita

Oamenii intreaba daca cura de otet de mere poate vindeca artrita. Acest lucru nu este posibil. Numai corpul poate realiza vindecarea unei functii biologice. O dieta stiintifica, naturala, exercitiile de respiratie, exercitii fizice, odihna, relaxare si toate formele de igiena naturala sunt necesare pentru a pune corpul in conditiile cele mai bune pentru a se vindeca. Otetul de mere este o parte importanta a programului. Cand sunt folosite toate aceste forte supreme ale naturii, corpul se va intoarce de la a fi bolnav la a fi sanatos. Sanatatea este ceva ce trebuie sa ne dorim, sa castigam si sa protejam mereu!


Sursa: http://www.celestialhealing.net/applecider2.htm
Traducere de Ioana-Maria Bodor
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Iun 21 2008 1:06 am

Imagine

Uleiul de nuca de cocos si minunatele sale beneficii pentru sanatate

Uleiul de nuca de cocos a fost folosit de secole in comunitatile traditionale din regiunile tropicale ca o sursa vitala de alimente sanatoase. Cercetarile recente confirma credintele traditionale ca palmierul de nuca de cocos este "Copacul vietii" si ca nucile de cocos si uleiul virgin de nuca de cocos joaca un rol important intr-o dieta alimentara nutritiva echilibrata. Abandonarea modurilor de viata nesanatoase si revenirea la alimentele naturale poate ajuta la infrangerea multora dintre bolile ce si-au facut aparitia in organismele noastre datorita alimentatiei extrem de rafinate a societatii noastre moderne.

Cercetari medicale confirma faptul ca cel putin 30% din alimentatia noastra zilnica ar trebui sa fie alcatuita din grasimi sau uleiuri. In acelasi timp insa, structurile diferitelor uleiuri sunt la fel de diverse ca natura insasi, astfel incat o cunoastere de baza a ceea ce defineste clasificarea diferitelor grasimi ne va ajuta sa intelegem de ce aceasta clasificare este atat de importanta atunci cand alegem uleiurile pentru sporirea si sustinerea unui stil de viata sanatos pentru familiile noastre si pentru noi insine.

Cercetarile arata ca inlocuirea altor uleiuri de gatit cu ulei virgin de nuca de cocos creeaza un raport mai favorabil HDL/ LDL. Acest ulei are proprietati antivirale, antibacteriene, antimicrobiene si antiprotozoale si, la fel ca toate produsele alimentare integrale, contine nutrienti pentru un organism sanatos.

Grasimi saturate ~ un ingredient vital pentru un corp sanatos
De-a lungul mai multor decenii uleiul de nuca de cocos a primit o publicitate negativa datorita continutului sau de grasimi saturate, insa cercetarile au aratat ca nu toate grasimile saturate au aceeasi structura, iar uleiul de nuca de cocos are o structura unica. Pe langa faptul ca reprezinta cea mai mare sursa de grasimi saturate (92%), este si cea mai mare sursa de trigliceride cu lant mediu -MCT- (62%), comparativ cu orice sursa naturala alimentara vegana. Totodata aproximativ 50% din aceste MCT sunt alcatuite din acid lauric, acidul gras esential cel mai important in intarirea si sustinerea sistemului imunitar al organismului.

In afara de uleiul de nuca de cocos, singura sursa de acid lauric gasita in astfel de concentratii ridicate este laptele matern. Uleiurile tropicale si laptele matern sunt cele mai bogate surse alimentare de acizi grasi cu lant mediu existente. Cea mai apropiata sursa de acizi grasi cu lant mediu este grasimea din lapte si unt, constituind aproximativ 3% din continutul acesteia. Orice alte uleiuri vegetale sunt total deficitare in acizi grasi cu lant mediu.

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca cercetarile negative din trecut efectuate asupra uleiului de nuca de cocos au fost rezultatul unui studiu efectuat cu patru decenii in urma folosind ulei hidrogenat (procesat si modificat de la forma sa originala) si nu pe ulei virgin de nuca de cocos. Cercetarile arata ca grasimile saturate sunt de fapt necesare pentru sanatatea umana, iar cercetarile actuale demonstreaza ca acizii grasi cu lant mediu ajuta la metabolism si sunt mai usor de digerat decat grasimile existente in alte uleiuri. Acest lucru se datoreaza faptului ca ele sunt prelucrate direct in ficat si sunt imediat transformate in energie. Prin urmare se exercita mai putina presiune asupra ficatului, pancreasului si sistemului digestiv, iar aceste MCFA furnizeaza organismului o minunata si rapida sursa de energie.

Ulei virgin versus ulei extravirgin de nuca de cocos
Nu fiti indusi in eroare de catre termenul "extra virgin" atunci cand face referinta la uleiul de nuca de cocos. Acest termen este imprumutat de la industria de ulei de masline si nu exista nici un astfel de produs sau standard existent ce poate fi aplicat la productia de ulei de nuca de cocos. Daca pe produsul respectiv se specifica "extra virgin", fiti siguri ca acesta este doar un truc de marketing pentru a va face sa credeti ca uleiul are ceva mai mult de oferit decat uleiul virgin de nuca de cocos.

Capsule de ulei de nuca de cocos
Exista o serie de companii care vand acum capsule cu ulei de nuca de cocos. In multe cazuri, se recomanda ca oamenii sa consume 2 - 4 linguri de ulei de nuca de cocos pe zi. Daca doriti sa obtineti o doza terapeutica, aceasta ar echivala cu un numar foarte mare de capsule, deoarece capsulele contin doar cateva picaturi de ulei de nuca de cocos.

« Uleiul de nuca de cocos este uleiul cel mai sanatos de pe Pamant! » - spune naturopatul Bruce Fife
"Daca ar exista un ulei pe care l-ai putea folosi zi de zi pentru gatit si care te-ar putea proteja impotriva bolilor cardiovasculare, a cancerului si a altor conditii degenerative, ar putea sa-ti imbunatateasca digestia, sa-ti intareasca sistemul imunitar si sa te ajute la pierderea excesului de greutate, ai fi interesat? Uleiul de nuca de cocos poate face pentru tine toate acestea.

Ce nu poate face uleiul de nuca de cocos:

• nu creste nivelul colesterolului din sange.
• nu favorizeaza vascozitatea trombocitelor sau formarea cheagurilor de sange.
• nu contribuie la ateroscleroza sau la boli cardiovasculare.
• nu contribuie la probleme de greutate.

Ce POATE face uleiul de nuca de cocos:

• reduce riscul de ateroscleroza si boli asociate.
• reduce riscul de cancer si alte boli degenerative.
• ajuta la prevenirea infectiilor bacteriene, virale si fungice (inclusiv candida).
• intareste sistemul imunitar.
• ajuta la controlul diabetului zaharat.
• ofera o sursa imediata de energie.
• imbunatateste metabolismul.
• Imbunatateste digestia si absorbtia de nutrienti.
• furnizeaza substante nutritive importante necesare pentru sanatate.
• furnizeaza mai putine calorii decat alte grasimi.
• favorizeaza pierderea in greutate.
• ajuta la prevenirea osteoporozei.
• are o aroma delicata.
• este foarte rezistent la alterare (perioada lunga de valabilitate).
• este rezistent la caldura (cel mai sanatos ulei pentru gatit).
• mentine pielea moale si catifelata
• ajuta la prevenirea imbatranirii premature si a ridarii pielii.
• protejeaza impotriva cancerului de piele
• functioneaza ca antioxidant.

De ce unele persoane spun ca uleiul de nuca de cocos nu este bun pentru tine?
Uleiurile tropicale au fost foarte populare in industria alimentara din SUA inainte de al doilea razboi mondial. SUA este cel mai mare exportator de soia. Masinaria bine unsa de marketing finantata de industria de soia si porumb si sprijinita de American Heart Association a fost determinata sa schimbe dieta americana, cerand printre altele substituirea grasimilor saturate cu grasimile poli-nesaturate. Efectele devastatoare ale Dietei Cumpatate, asa cum a fost numita, se fac inca simtite in zilele noastre. Dupa 40 de ani, aceasta schimbare conceptuala in obiceiurile alimentare ale americanilor a influentat negativ si a schimbat regimurile alimentare ale societatilor din intreaga lume, chiar si a societatilor ce nu fusesera intial afectate de dieta americana bazata pe carne, cartofi si lapte. Atat de determinata a fost industria americana in a-si transforma sloganele in imense panouri publicitare de sanatate si bunastare, incat chiar natiuni mici insulare din Pacificul de Sud au fost convertite de aceasta masina puternica de marketing, in a schimba secole de traditii alimentare bazate pe uleiuri tropicale prin importarea grasimilor poli-nesaturate. Astazi bolile cardiovasculare sunt in continua crestere, iar obezitatea, datorata "noii" diete americane, este o problema sociala majora la nivel mondial, incat guvernele sunt ingrijorate de costul sanatatii generatiilor viitoare. Din pacate insa, Marea Britanie si Australia incearca sa ajunga din urma pe aliatii lor, avand un mare procent de populatie supra-ponderala.

Au fost facute studii care aratau ca uleiul de nuca de cocos, precum si toate grasimile saturate erau defavorabile sanatatii, deoarece crestereau nivelurile de colesterol. Cu toate acestea insa, aceste studii au fost facute folosind ulei de nuca de cocos hidrogenat, iar toate uleiurile hidrogenate au ca efect cresterea nivelului de colesterol, indiferent daca sunt saturate sau nu. Cercetarile recente demonstreaza ca problemele de sanatate sunt de fapt cauzate de acizii trans-grasi (lanturi de acizi grasi ce au fost modificate de la forma lor originala naturala prin procesul de rafinare).

Desi multe studii facute la vremea aceea au demonstrat contrariul, publicitatea negativa si-a pus amprenta, astfel incat pe la mijlocul anilor 60’ reputatia uleiurilor saturate a fost distrusa in America. Aceasta reputatie s-a extins mai tarziu la restul lumii occidentale.

Acidul lauric din uleiul de nuca de cocos este necesar pentru sanatate, spune dr. Maria Enig, un doctor nutritionist/ biochimist, unul dintre cei mai mari experti si lideri mondiali in domeniul grasimilor si uleiurilor.
Ea afirma, "Aproximativ 50% din acizii grasi din uleiul de nuca de cocos este acidul lauric. Acid lauric este un acid gras cu lant mediu, care are functia suplimentara benefica de a fi format in monolaurin in corpul uman sau animal. Monolaurin este un monoglicerid antiviral, antibacterian si antiprotozoal utilizat de organism in scopul distrugerii anumitor virusi cum ar fi HIV, herpes, citomegalovirus, gripa, diverse bacterii patogene inclusiv Listeria monocytogenes si Heliobacter pylori si protozoare cum ar fi Giardia lamblia. Unele studii au aratat, de asemenea, anumite efecte antimicrobiene ale acidului lauric."

Traducere de Florica Lepezel
Sursa: http://www.coconut-connections.com/


Beneficiile uleiului din nuca de cocos

Persoanele care urmeaza o dieta alimentara echilibrata si care au grija de sanatatea lor pot fi recunoscute dupa piele. Afla in continuare cum iti poti ajuta organismul consumand uleiului din nuca de cocos.

Oamenii de stiinta au descoperit ca exista o legatura intre pielea sanatoasa si nucile de cocos, informeaza Meds Avaible.

Substantele ce se gasesc in nuca de cocos ajuta pielea atat din interior, cat si din exterior. Nuca de cocos are capacitatea unica de a hrani si de a vindeca pielea. Uleiul din nuca de cocos face pielea neteda si matasoasa.

De asemenea, acest ulei poate fi folosit in curele de slabire, deoarece ajuta la pierderea kilogramelor in plus.

Mai mult, uleiul din nuca de cocos este o sursa de lipide antimicrobiene.

Persoanelor care consuma in mod regulat ulei din nuca de cocos li s-a redus nivelul colesterolului LDL, al trigliceridelor si le-a crescut nivelul colesterolul HDL, cunoscut drept colesterolul bun.

Un alt beneficiu al uleiului din nuca de cocos este ca mentine sub control diabetul zaharat.

Daca te simti lipsit de vlaga si nu ai chef de nimic, incearca sa consumi ulei din nuca de cocos, deoarece acesta reprezinta o sursa imediata de energie.


Sursa: http://www.ziare.com/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Iun 21 2008 1:26 am

Retete de viata lunga

Din cele mai vechi timpuri omenirea a cautat secretul longevitatii. In antichitate, s-au cautat elixire din plante, preparate dupa niste retete foarte complicate, pulberi de cristale, aliaje de metale sau alte preparate ale chimistilor, despre care se credea ca prelungesc viata. Cele mai multe retete miraculoase mai mult otraveau organismul. Medicina traditionala insa a descoperit leacuri pentru intirzierea proceselor degenerative specifice batrinetii.

„Pe cine se ingrijeste Dumnezeu il pazeste", spune o vorba din batrini. Iata citeva retete naturiste pentru longevitate, recomandate la orice virsta. Cu leacurile din farmacia verde va veti simti mai sanatosi, mai tineri si mai fericiti. Incercati-le si o sa prindeti suta de ani!

Alimentele longevitatii

La uzura organismului contribuie in primul rind alimentatia neadecvata, la care se adauga grijile, bolile netratate, poluarea. Nimeni si nimic nu poate opri procesul imbatrinirii, dar medicina populara spune ca aceasta etapa poate fi intirziata. Nu e imposibil, iar metodele sint la indemina oricui. Trebuie doar sa urmati niste sfaturi, iar primul dintre ele este alimentatia echilibrata. Evitati alimentele imbibate de conservanti, stabilizatori, coloranti, aromatizanti si alti aditivi alimentari. Nu va supraalimentati. Renuntati la tutun, alcool, ceai negru, bauturi acidulate, zahar rafinat, faina alba, carne de porc, prajeli si afumaturi. Legumele si fructele proaspete, pestele, lactatele si ceaiurile de plante sint alimentele longevitatii.

Cura cu ulei

„Mestecarea" uleiul este o metoda excelenta de curatare a organismului de toxine, ameliorarea unei game largi de suferinte fizice si, implicit, o sanatate de fier. Cura cu ulei se face dimineata, pe stomacul gol. Se ia in gura o lingura de ulei de floarea-soarelui, si se mesteca bine, se suge ca pe bomboane, se impinge inainte si inapoi printre dinti, timp de 15-20 de minute. Amestecul rezultat este foarte nociv, nu trebuie inghitita nicio picatura. Daca procedura a fost corect realizata, lichidul devine alb-laptos. Dupa ce se arunca amestecul, se clateste bine gura cu apa. Cura se poate repeta de 2-3 ori/zi, cu o ora inainte de mese. Dupa 7 zile, apar primele efecte: senzatie de inviorare generala, digestie mai buna, albirea dintilor. Procedura vindeca durerile de cap si dentare, bronsite, boli ale singelui si venelor, boli de stomac (inclusiv tumori), ficat, rinichi, suferinte ale intestinelor, eczeme, boli ginecologice si chiar cardiace cronice. La nevoie, cura poate fi reluata dupa cel putin 30 de zile de pauza.

Virtutile otetului de mere

Otetul din mere are calitati terapeutice, fiind la fel de apreciat ca bitter-ul suedez. Contine toate mineralele, ajutind la vindecarea si prevenirea a numeroase boli. Cea mai folosita reteta cere ca merele sa fie bine spalate, date prin razatoare mare, cu tot cu coaja, apoi asezate intr-un vas nemetalic si acoperite cu apa de izvor sau de fintina. Amestecul se pastreaza o saptamina la cald, dupa care se strecoara prin pinza. Lichidul obtinut se indulceste cu miere (doua linguri la litru) si se lasa la fermentat intr-un vas cu gura larga, acoperit cu tifon. Se pastreaza la rece. Dimineata, se iau doua lingurite de otet de mere intr-un pahar cu apa. Trebuie baut incet. Cura cu otet de mere vindeca arteroscleroza, sterilitatea, sinuzita, durerile de dinti, articulare, obezitatea, insomnia, migrenele, hipertensiunea arteriala. Folosit la clatirea parului, ii da stralucire. Pentru intarirea unghiilor se foloseste otet de mere cu ulei de bostan. Transpiratia excesiva, artrita, guta pot fi combatute cu bai de otet de mere si sare.

Elixirul amar

Vechii egipteni foloseau aloe pentru intretinerea frumusetii. Chinezii o numeau „medicamentul armoniei", iar amerindienii „vindecatorul tacut". Rusii ii spun „elixirul longevitatii". Aloe Vera are efecte uimitoare asupra sanatatii: intareste sistemul imunitar, contine agenti antiseptici si analgezici, este antiinflamator natural, contine vitamine, enzime, minerale si aminoacizi, accelereaza vindecarea, stimuleaza regenerarea tesuturilor. Scade nivelul colesterolului. Are un puternic efect de prevenire a cancerului. Pentru cura cu aloe avem nevoie de 1,5 kg planta, trecuta prin masina de tocat. Inainte de a fi folosita, planta nu se uda timp de cinci zile. Se adauga 2,5 kg de miere si 3,5 kg vin rosu. Amestecul se lasa in loc intunecos si rece, timp de 5 zile. In primele 7 zile, se ia cite o lingurita, de trei ori pe zi, cu doua ore inainte de masa. Ulterior, se ia o lingura, de 3 ori pe zi, cu o ora inaintea mesei. Durata minima a unei cure este de 2-3 saptamini. Trebuie excluse laptele si ouale. Se consuma cit mai multe supe si fructe.

Sanatate cu germeni de griu

Cura cu griu incoltit intinereste organismul. Intr-un vas, se pune un strat de griu de 1-2 cm, peste care se toarna apa. Se pastreaza la temperatura camerei 2-3 zile, pina ies germenii verzi, de 1 mm. Boabele se clatesc, se pot macina si se consuma dimineata pe stomacul gol si seara, ca atare, sau cu o lingura de miere de albine ori lapte. Copiilor li se administreaza jumatate de cantitate. O cura dureaza 2-4 saptamini. Imbunatatirea evidenta a starii de sanatate si vitalitate survine dupa primele 7-10 zile. Repetarea curei se poate face dupa cel putin 10 zile de pauza, de cite ori este necesar. Este recomandata suprimarea piinii din alimentatie, pentru evitarea ingrasarii. Cura cu germeni de griu vindeca numeroase boli: calvitia, slabirea vederii si auzului, problemele de echilibru si miscare, probleme dentare, dureri de cap, bronsite, boli de singe, tromboflebite, boli renale, paralizii reversibile sau tumori.

Campionii vitalitatii

Mincati cit mai mult usturoi si ceapa! Usturoiul este vermifug, fortifiant, laxativ, diuretic, antiseptic, expectorant, hipotensor, antiasmatic, afrodisiac. Pentru o stare generala buna se recomanda cura de trei saptamini pe an. Lichiorul de usturoi se prepara astfel: intr-o sticla de un litru se pun 1/3 usturoi pisat si 2/3 alcool. Se macereaza timp de 15 zile, la soare. Se beau trei picaturi intr-un pahar cu apa calda, dimineata, pe stomacul gol. Pentru imbunatatirea circulatiei, se iau doi morcovi, doi usturoi si o radacina de patrunjel. Se piseaza si se storc. Sucul se bea 10 zile pe luna, dimineata. Daca mestecam boabe de cafea, gustul de usturoi dispare. Ceapa este recomandata cruda. Face tenul neted si catifelat, subtiaza singele, combate tusea, scade cantitatea de zahar din singe, vindeca acneea, prostata. Un cocktail al sanatatii: un praz, o crenguta de telina, o ceapa si patrunjel se trec prin mixer. Sucul se bea dimineata, pe stomacul gol.

Plantele tineretii

Angelica are reputatia de a prelungi viata. Se face decoct din 10-30 g radacini/un litru apa. Se bea o ceasca de ceai dupa fiecare masa.

Polenul evita imbatrinirea prematura. Se ia minimum o lingurita pe zi.

Infuzia de frunze de frasin (30-60 g/l apa) incetineste imbatrinirea.

Marul mentine tineretea, previne ateroscleroza si infarctul.

Cerentelul este excelent pentru batrini. Se face infuzie din 30-60 g/0,51 apa.

Ceaiurile de odolean, leurda, sunatoare si galbenele conserva tineretea.

Fructele longevitatii: mere, alune, caise, castane, grapefruit, portocala, smochine.

Legumele longevitatii: usturoi, ceapa, fasole uscata si mazare, varza.

Planta brinca-ursului are efect de mentinere a tineretii femeilor.

Infuzia de paducel in cure indelungate previne bolile de inima, vasculare si depresia, creste rezistenta la efort fizic si intelectual. In popor i se mai spune „laptele batrinilor".

Sfaturi pentru o sanatate de fier

Postul este cea mai eficienta metoda de purificare a singelui, revigorare a organelor si a tuturor tesuturilor din organism. Cercetatorii din Japonia au aflat ca rugaciunea grabeste insanatosirea dupa interventiile chirurgicale, impiedica aparitia unor boli si prelungeste viata. Statisticile arata ca persoanele care se roaga in mod regulat sint mai sanatoase decit ateii.

Clismele curata organismul de toxinele ce se acumuleaza in intestin, prevenind imprastierea lor in organism.

Reactiile emotionale si stresul trebuie evitate prin autocontrol.

Faceti cit mai multa miscare! Exercitiile fizice stimuleaza circulatia sangvina, intensificind procesele de respiratie si de curatire a tesuturilor.

Somnului trebuie sa i se acorde importanta cuvenita. Adica, la trei ore dupa cina, in camere aerisite, nu mai tirziu de ora 23.

In Bulgaria si Caucaz, unde se consuma mult iaurt, traiesc cei mai multi longevivi. E recomandat un pahar de iaurt preparat in casa, pe zi.

Mincati de doua ori pe zi cite doua felii de ananas. Intirzie aparitia ridurilor si a petelor de virsta de pe piele.

Inlocuiti piinea alba cu piine integrala (graham, secara) pentru a va spori rezistenta la boli.


Autor: Camelia ONCIU
Sursa: http://www.monitorulsb.ro
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Vin, Iul 25 2008 10:04 pm

Cura cu ulei de floarea soarelui

Imagine


Poate ca multi dintre voi sunteti familiari cu acesta metoda Ayurveda foarte simpla, dar FOARTE EFICIENTA. Prin cura cu ulei se efectueaza de fapt un masaj al organelor interne. Ca si palma, talpa piciorului, urechea, ochiul, la fel si limba reprezinta o "harta" a organelor interne. In medicina traditionala chineza, diagnosticarea bolilor se face prin analizarea limbii: forma, marime, textura, culoare, secretie.

Facand aceasta cura timp de 5 ori pe zi dimineata pe stomacul gol, dupa numai o luna m-am vindecat complet de rinita (inflamatia mucoasei sinuzale) de care am suferit de peste 10 ani! Aceasta cura este EXTRAORDINARA si continui sa o fac si in prezent.

Se poate folosi si ulei de nuca de cocos sau ulei de susan.




Cura cu ulei, metodă simplă de dezintoxicare

Pentru curăţarea organismului de toxine şi, implicit, pentru ameliorarea unei game largi de suferinţe fizice, poate fi utilizată o metodă simplă, în care unicul ingredient este uleiul de floarea soarelui.

Cura cu ulei se face dimineaţa, pe stomacul gol şi constă doar în a se ţine în gură, "mestecîndu-se", o lingură de ulei, timp de 15-20 de minute. Dimineaţa, toxinele se află depozitate în glandele bucale ca rezultat al metabolismului proteic. Amestecul care se obţine în gură conţine o multitudine de toxine extrase prin salivă din glandele cavităţii bucale. Dacă procedura a fost corect realizată, lichidul devine alb-lăptos şi trebuie aruncat, iar gura se spală bine, pentru că în uleiul respectiv se găsesc microbi care îl transformă în sursă de infecţie. În nici un caz nu se înghite lichidul, iar pentru a se accentua rezultatele acestui tratament, cura se poate repeta de 2-3 ori/zi, înainte de mese cu o oră. Uneori, în timpul curei, în special în primele zile, anumite simptome se pot accentua temporar, dar nu este necesară întreruperea procedurilor, întrucît cura de ulei corect aplicată nu dăunează în nici un fel.

După primele 3-7 zile, primele efecte benefice sînt vizibile: senzaţie de înviorare generală, o digestie mai bună, albirea dinţilor. Dacă procedura este urmată conştiincios, poate ameliora afecţiuni diverse, printre care dureri de cap şi dentare, bronşite, boli ale sîngelui şi venelor, boli de stomac (inclusiv tumori), ficat, rinichi, suferinţe ale intestinelor, eczeme, boli ginecologice şi chiar cardiace cronice. Durata unei astfel de cure variază de la caz la caz. De regulă, este urmată pînă cînd dispar simptomele şi senzaţia de boală şi, la nevoie, poate fi reluată după cel puţin 30 de zile de pauză. (I.P.)

Sursa: http://www.evenimentul.ro/


Cura cu ulei de floarea soarelui

Se ia o lingura de ulei de floarea soarelui in gura. Ne clatim gura cu uleiul, il plimbam peste tot prin gura, fara sa inghitim nimic din el, timp de10-15 minute. Procedura trebuie sa fie facuta cu calm, fara graba, dimineata, pe stomacul gol. Dupa 15 minute uleiul se face alb ca laptele si apos. Apoi trebuie expectorat (scuipat) la canal pentru ca este plin de microbi si foarte periculos pentru transmiterea diferitelor boli. Dupa ce uleiul a fost eliminat se va clati gura foarte bine cu apa, de mai multe ori, deoarece cea mai mica picatura poate deveni focar de infectie. Daca uleiul nu este alb, ci galben, inseamna ca procedura nu a fost executata corect, si deci trebuie repetata. Daca vrem ca tratamentul sa fie accelerat, vom repeta metoda de trei ori pe zi, timp de 14 zile.

Primele rezultate vizibile sunt: optimizarea fluxului sanguin, albirea dintilor. Veti simti o inviorare in intregul organism, cura avand un efect tonic asupra sa. Este posibil ca in timpul tratamentului sa apara accentuarea unor tulburari, organismul poate reactiona, dar aceste semnale constituie dovada ca organismul a inceput sa reactioneze energic, sa se purifice de toxine, deci in asemenea situatii nu trebuie intrerupt tratamentul.

Indicatii: boli cronice respiratorii: bronsita, astm; tulburari produse de oboseala, uzura si stres: cefalee, migrena, colita; varice; flebita, tromboflebita; afectiuni hepatice; afectiuni intestinale, afectiuni renale, afectiuni ginecologice; afectiuni articulare; eczeme, eruptii; boli de uzura.

Sursa: http://editura.kamala.ro/


Cura de ulei

In fiecare dimineata trebuie urmata cura de ulei. Cu ajutorul curei de ulei, se elimina o cantitate mare de toxine si microbi. Amestecul care se obtire in gura contine o multitudine de toxine extrase prin saliva din glandele cavitatii bucale. Dimineata, toxinele se afla depozitate in glandele bucale ca rezultat al metabolismului proteic. Frecand uleiul 15-20 min. in gura, inainte si inapoi, se obtine in final o pasta alba, care se scuipa. Se clateste gura bine cu apa cu sare, apoi, pentru o mai buna curatire, se mai freaca 10 min. 1 lingurita malai, dupa care se clateste iar gura cu apa cu sare. Apoi se face raclajul limbii cu o lingurita de plastic, de zeci de ori, pana se elimina toate mucozitatile cu toxine de pe limba. in final, se spala dintii cu o periuta de dinti.

Primele efecte: albirea dintilor, elasticitatea coronarienelor, disparitia senzatiei de oboseala fizica si psihica, o digestie buna, un somn odihnitor si o stare generala de bine. Cei foarte bolnavi pot repeta de 4-5 ori/zi cura, dar totdeauna pe stomacul gol. Cura se practica la Institutul de Oncologie din Kiev, cu bune rezultate.

Se pare ca tara de origine a metodei este Rusia. Cu cat limba, nasul si gingiile sunt mai bine informate pe calea terminatiilor nervoase ale papilelor gustative, referitor la patrunderea uleiului de floarea-soarelui, cu atat corpul va fi mai capabil sa intre in rezonanta. Corpul stie ca substanta care a intrat (uleiul de floarea-soarelui) poate fi „incarcata" cu tot ceea ce dauneaza, mai ales cu tot ceea ce emite radiatii negative.
Timpul cel mai favorabil pentru cura este cu Luna in descrestere, preferabil 14 zile.

Sursa: http://www.boli-medicina.com/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Lun, Oct 06 2008 3:24 am

Kefirul

Imagine


Bea kefir, dacă vrei să trăieşti mult!

Consumatorii statornici de kefir au o imunitate crescută la infecţii şi sunt ocoliţi de neplăcerile date de alergii, eczeme sau astm, precum şi de complicaţiile date de colesterol. Alimentul se poate prepara şi în casă, în vase de lut, la temperaturi de 18-20 de grade. Ca tonic, se consumă cam două-trei căni pe zi. Este recomandat mai cu seamă celor care suferă de anemie. Kefirul, acest derivat al laptelui, este considerat de nutriţionişti o băutură "binecuvantată de natură". Pentru valoroasele calităţi nutriţionale, a reprezentat, secole de-a randul, hrana privilegiată a multor locuitori din Munţii Caucaz. Reţeta preparării acestui aliment foarte hrănitor a fost păstrată în mare secret de musulmani, de-a lungul veacurilor. Acum, în secolul stresului, băutura aceasta miraculoasă şi-a recăpătat statutul de panaceu şi pentru bolile lumii civilizate.

Faptul că în unele ţări (Armenia şi Georgia, de exemplu) adepţii kefirului sunt longevivi şi foarte puţini mor de "tineri la 70 de ani" se explică şi prin includerea acestui aliment sănătos în dieta lor cotidiană. Abia spre sfarşitul secolului al XIX-lea, kefirul a fost apreciat în Germania şi apoi, în ţări de pe toate continentele. De fapt, nu întamplător, denumirea sa de "kefir" (care înseamnă "binecuvantare" în limba turcă) este în concordanţă cu renumele răspandit în lumea întreagă. Studiate "sub lupă", toate elementele hrănitoare din licoarea aceasta bogată în vitamine (B6, B1, B2) şi substanţe nutritive esenţiale se dovedesc benefice şi pentru sănătatea omului contemporan.

Elementele nutritive din kefir au rolul să uşureze absorbţia calciului existent în lapte (este vorba de acele persoane care nu tolerează lactoza), să elimine acidul uric şi surplusul de grăsimi din organism. Desigur, spun specialiştii, consumatorii de kefir sunt imuni la infecţii, nu se luptă cu "nopţile albe", alergiile, eczemele, astmul, complicaţiile colesterolului etc. Concluzia este clară şi îmbucurătoare: kefirul alungă bolile şi încetineşte procesul de îmbătranire. Pentru cei care vor să prepare kefir în casă şi nu au o sursă de seminţe, prezentăm o reţetă eficientă.

Procurăm kefir, gata preparat, de la două-trei firme cu produse lactate. Este important ca, într-un litru de lapte călduţ, să amestecăm patru linguri de kefir, pregătit de surse diferite; altfel spus, două-trei feluri de kefir, iar procentul de grăsime să fie moderat. Vasul de lut în care preparăm kefirul trebuie să stea la o temperatură de 18-20°C. După trei zile de fermentaţie, kefirul este gata. Din smantana care se adună la suprafaţa vasului, vom păstra patru linguri pentru o altă serie de kefir - la 1 l de lapte.

Ca tonic, se consumă două-trei căni pe zi. Cu deliciosul kefir, se asezonează şi ciorba de verdeţuri, tocăniţa de legume şi îngheţata. Pentru persoanele care reuşesc să procure seminţe de kefir (patru linguriţe rase la 1 l de lapte, cu un procent de grăsime de 2,8-3%), prezentăm o reţetă eficientă şi rapidă. Se amestecă seminţele cu laptele fiert, cand acesta este călduţ. Compoziţia se pune într-un vas ce va fi închis ermetic şi va sta la o temperatură de 20°C, timp de două ore. Apoi, strecurăm băutura, care se aseamănă ca aspect cu iaurtul, doar că este mai puţin acidă. Din această licoare tonică, se bea o cană pe zi, la micul dejun. Anemicii se pot revigora, consumand şi a doua cană, la cină.


Sursa: http://stiri.acasa.ro/



Kefirul-băutura centenarilor

Originar din zona caucaziană, kefirul este socotit „băutura centenarilor”, denumirea sa, ce provine din limba turcă, însemnînd pur şi simplu „sănătate”. Culturile lactice care se folosesc la producerea sa conţin bacterii de tip Lactobacillus kefir şi Lactococus lactis, care transformă o parte din lactoza din lapte în acid lactic, de unde gustul său acrişor. Fermenţii de kefir (Candida kefir - forma buna a Candidei) provoacă fermentaţia, astfel încât din lactoză se formează acid carbonic (care acidulează) şi alcool. În kefirul comercializat în mod curent, procentajul de alcool trebuie să fie de minimum 0,05%.

Aliment sănătos, uşor digerabil, cu un conţinut mare de proteine lactice, predigerate, şi calciu, kefirul este folosit şi ca remediu, mai ales pentru refacerea florei intestinale, întărirea sistemului imunitar,revitalizator al pielii şi adjuvant al digestiei.

Compoziţie

100 de grame de kefir cu 1,5% grăsimi au doar 46 kcal şi conţin 3,4 g proteine, 4,1 hidraţi de carbon, 150 mg potasiu, 120 mg calciu, 100 mg fosfor, 12 mg magneziu, fier, zinc, iod, fluor, precum şi oligoelemente. Dintre vitamine, kefirul este bogat în cele din complexul B (40 mg vitamina B1, 170 mg B2, 50 mg B6, 90 mg niacina) şi în caroten (provitamina A), D si E. 100 de grame de kefir 1,5% mai conţin 6 mg colesterol, 0,8 g acid lactic şi 0,5 grame alcool.

Kefirul este foarte bine asimilat de către organism fiindcă, din cauza acţiunii bacteriilor lactice, el este predigerat. Conţinutul său de lactoză este mai redus decît al laptelui, fiind mult mai uşor suportat de către cei cu anumită intoleranţă la lactoză. Culturile de bacterii din compoziţia sa au un efect benefic asupra mucoasei sistemului digestiv. În special menţinerea unui intestin sănătos este deosebit de importantă, deoarece un intestin bolnav este cauza multor alte afecţiuni.

Utilizare

Kefirul se poate consuma ca atare sau în diferite amestecuri. Iată unul dintre acestea: 200 grame kefir sărac în grăsimi (cu 1,5% grăsime) se pune într-un pahar sau vas înalt şi se amestecă cu 75-100 de grame fructe proaspete (banane, zmeură, căpşuni, piersici, caise), fără sîmburi şi tăiate mărunt. Se adaugă o linguriţă cu suc de lămîie şi 1-2 linguriţe cu miere. Se mixează acest amestec (în blender, de preferat) şi se consumă pe loc.

Pentru sănătatea mucoasei intestinale o „cură cu kefir” este excelentă. Pentru aceasta, se amestecă un litru de kefir sărac în grăsimi cu un litru de suc de mere nestrecurat şi se bea întreaga cantitate în decursul unei zile. În rest, nu se mănîncă şi nu se bea altceva, în afară de apă plată sau slab mineralizată. În ziua a doua, în afara băuturii din kefir şi suc de mere se pot consuma mâncăruri foarte uşoare, în cantitate mică. Ziua a treia de cură este identică primeia, cea de-a patra- celei de-a doua şi tot aşa pe o perioadă de o săptămînă. Această cură e indicată şi în convalescenţă, mai ales după ce s-a urmat un tratament cu antibiotice sau laxative, care afectează flora intestinală.


Sursa: http://www.stirimedicale.ro



5 motive să mâncaţi kefir

de Geanina Furdui

Kefirul este un produs obţinut prin fermentarea laptelui, are gust dulceag, iar beneficiile pe care le aduce sănătăţii sunt surprinzătoare.

În zona Munţilor Caucaz e folosit din timpuri străvechi, pentru a trata multe probleme de sănătate, de la afecţiuni digestive, până la boli infecţioase precum tuberculoza. Site-ul http://www.healthmad.com ne dezvăluie câteva din “minunile” pe care kefirul le face pentru organismul uman.

1. Stimulează sănătatea sistemului imunitar

Kefirul este eficient pentru modularea imunitară pozitivă, necesară pentru a distruge viruşii şi bacteriile care intră în organism. Într-un studiu efectuat publicat în 2006 în “Journal of Immunobilogy” se arată că acest produs poate distruge celulele tumorale.

2. E bogat în vitamine

Kefirul e o bogată sursă de vitamine de tipul B şi K, dar şi de minerale importante precum calciul şi magneziul. Aceşti compuşi nutritivi ajută la regla-rea funcţionării tuturor organelor interne.

3. Ajută funcţia digestivă

Kefirul este o sursă importantă de microorganisme sănătoase, cunoscute sub denumirea de probiotice care pot ajuta la păstrarea funcţiei digestive în parametri normali. Aceasta poate fi de ajutor în tratamentul diareei, poate reduce flatulenţa şi reglează digestia. Folosit în timpul tratamentului cu antibiotice poate ajuta la refacerea florei intestinale şi scade riscul de diaree asociată cu utilizarea de antibiotice.

4. Previne cancerul de sân

Un studiu publicat în “Journal of Medicinal Foods” în anul 2007 spune despre kefir că poate stopa dezvolta-rea celulelor canceroase de la sân. Din acest motiv, multe femei care au fost diagnosticate cu cancer de sân au introdus kefirul în alimentaţie.

5. Uşurează descompunerea lactozei

Persoanele cu intoleranţă la lactoză pot consuma kefir, ca o alternativă sănătoasă la lapte sau la iaurt. Kefirul conţine o varietate de bacterii despre care se crede că descompun lactoza din stomacul persoanelor care au o deficienţă naturală a enzimei lactice.

Kefirul este obţinut prin adăugarea unui complex de drojdii şi bacterii în lapte, necesare în procesul de fermentare. Gustul lui este similar cu cel al unui iaurt acidulat. Beneficiile kefirului pentru sănătate continuă să fie descoperite şi explorate. Consumarea acestui produs lactat e o modalitate simplă şi relativ ieftină de a adăuga vitamine, minerale şi bacterii sănătoase în alimentaţie.


Sursa: http://www.click.ro/



Iaurt vs. Kefir


Folosind o analogie, Klaus Kaufman spune ca iaurtul este vin, iar kefirul este sampanie. Beneficiile de sanatate sunt toate in favoarea kefirului, in timp ce iaurtul este doar o forma mai usor digerabila a laptelui. Motivul, considera Kaufman, este compozitia moleculara in oglinda a kefirului si iaurtului.

Structura iaurtului este levogira, adica moleculele se invart spre stanga, impotriva acelor de ceasornic, iar cea a kefirului este dextrogira, adica moleculele se invart in sensul acelor de ceasornic. Ambele sunt culturi de acid lactic, formate din acelasi numar de atomi de carbon, oxigen si hidrogen, doar in oglinda. Kefirul actioneaza ca o incuietoare, agatandu-se de celule pentru a transmite oxigenul in scop curativ si de nutritie. Rusii folosesc kefirul in tratarea cancerului, deoarece celulele canceroase secatuiesc corpul de oxigen. Principalele motive pentru a bea un pahar de kefir pe zi sunt:

1) Iaurtul este efemer – Kefirul se lipeste de sistemul imunitar
Atat kefirul cat si iaurtul sunt produse lactate de cultura, dar utilizeaza metode diferite de a-si transmite incarcatura de bacterii benefice. Enzimele digestive din iaurt ajuta la digerarea iaurtului si doar a iaurtului. Kefirul vine cu o incarcatura de enzime in exces, care se ataseaza de peretii colonului. Valoarea nutritiva a iaurtului s-a dus in 24 de ore, pe cand cea a kefirului ramane un timp nelimitat. Un sistem imunitar sanatos este dependent, cel putin in proportie de 70%, de un tract intestinal sanatos.

2) 30 de bacterii benefice in kefir – doar cateva in iarut
Kefirul contine 30-35 de culturi principale de bacterii benefice, ce nu se gasesc in mod obisnuit in iaurt, din speciile Lactobacillus Caucasus, Leuconostoc, Acetbacter, Streptococus. Kefirul este o bautura ce curata colonul, incarcata foarte puternic energetic si antibiotic. Iaurtul este o bautura usoara, incarcata cu nutrienti ce pre-digereaza lactoza, ajutand corpul sa asimileze mai bine substantele benefice.

3) Drojdia – e cea care adauga kefirului bulbucii
Contine, de asemenea, drojdii benefice, cum ar fi Saccharomyces kefir, Torula kefir, care domina, controleaza si elimina drojdiile patogene distructive din corp. Fac asta, prin patrunderea in mucoasa in care salasluiesc drojdiile si bacteriile nesanatoase, formand o echipa de interventii virtuala care curata si tonifica intestinele. Astfel, corpul devine mai eficient in a rezista unor patogeni precum E. Coli si parazitilor intestinali. Drojdia benefica de candida din kefir distruge candida albicans, drojdia vinovata de provocarea infectiilor.

4) Digestia – Daca kefirul nu poate digera, nimic nu poate!
Drojdiile active din kefir, bacteriile benefice si enzimele digestive in exces furnizeaza o valoarea nutritiva mai mare prin stimularea digerarii hranei pe care o consumati. Constipatia este de domeniul trecutului. Daca beti kefir noaptea, nu aveti reflux acid sau insomnie.

Deoarece kefirul este mai lichid decat iaurtul, este si mai usor de digerat, ceea ce face din kefir un aliment nutritiv deosebit de bun pentru bebelusi, invalizi si persoane in varsta, precum si un remediu pentru dereglari digestive.


Traducere de Simona Karner

Sursa: http://www.analagoatcompany.com/


Kefir de casa

Laptele se incalzeste intr-o oala de fonta pana la temperatura de 55-60°. Se adauga o jumatate de cana kefir si se amesteca bine. Se acopera cu un capac, se inveleste intr-o patura si se lasa 1-2 zile pana se incheaga. Cultura pentru noul kefir se opreste imediat a doua zi, inainte sa fermenteze prea mult.



Ciuperca kefir

Imagine

Pentru a face kefir, se pune ciuperca in lapte dupa modelul acesta http://www.zoogloea.com.
Ciupercile se inmultesc repede si le puteti da mai departe.

Pentru cei interesati de culturi probiotice
KEFIR ROMANIA
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde gabrielagai » Sâm, Oct 10 2009 5:00 am

Uleiul de samburi de struguri

Un "eveniment" in lumea tratamentelor naturale.

Are un nume cu adevarat predestinat ca elixir de sanatate: "vita de vie", un izvor al vietii. Prima vie a fost cultivata - se pare - acum nu mai putin de 10.000 de ani, iar de atunci, din negurile preistoriei si pana acum, oamenii au dezvoltat pana la nivel de arta cultivarea strugurilor si transformarea lor in vin. Si virtutile terapeutice ale strugurilor sunt cunoscute si practicate de mii de ani. Pana de curand, s-a crezut chiar ca in acest domeniu nu mai pot aparea noutati absolute. Aceasta, pana cand atentia cercetatorilor s-a indreptat asupra a ceea ce se arunca din struguri: samburii. Mai intai, acestia au provocat o mica revolutie in industria alimentara, pentru ca apoi sa inceapa o adevarata cariera in domeniul medical. De "vina" este uleiul extras din acesti samburi cu proprietati terapeutice exceptionale.


Un campion al anti-imbatranirii

Desi vita de vie este cultivata de mii de ani, extractia uleiului din seminte este de data recenta, datorita dificultatilor tehnologice de obtinere a lui. Initial, el a fost fabricat doar in Franta si in Italia si a fost utilizat strict in alimentatie. Apoi a fost utilizat extern, in cosmetica, pentru ca este usor resorbit de piele, pe care o inmoaie si o intinde. Abia la urma a fost luat in vizor de catre industria farmaceutica.

Uleiul de samburi de struguri contine cantitati insemnate de vitamina E si vitamina F, precum si unele minerale: zinc, cupru, seleniu. Dar, mai presus de toate, contine asa-numitele procianidine (prescurtat Opc), care sunt un agent anti-imbatranire de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C. Mai contine substante care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si a inimii, care catalizeaza actiunea unor vitamine in corp, care ajuta la tinerea sub control a reactiilor alergice. Cu alte cuvinte, un nou medicament natural s-a nascut de curand. Sa vedem, in cele ce urmeaza, cum trebuie folosit.


Cateva precizari

Cand vorbim despre efecte terapeutice ne raportam la uleiul de struguri obtinut prin presare la rece. Mai exista un ulei rafinat de samburi de struguri, care se obtine la temperaturi mari, cand sunt distruse, practic, toate substantele active din punct de vedere terapeutic si care, evident, nu este recomandat in vindecare. Uleiul presat la rece din samburi de struguri il gasim in prezent in marile supermarketuri, in raioanele cu uleiuri de import.

Intern, acest ulei se administreaza in primul rand prin alimentatie, fiind un excelent adaos in salate, in sosuri, in diferitele feluri de mancare, ce nu presupun prepararea la foc. Este absolut necesar sa evitam prajirea sau fierberea acestui ulei, pentru ca incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice. Doza zilnica de ulei este de 25-45 de grame, adica 2-4 linguri pe zi, care se pot consuma ca atare, sau in hrana.

Extern este folosit ca solutie de masaj pentru piele, pe care o hraneste, previne uscarea sa, ajuta la mentinerea tineretii si a elasticitatii naturale.


Imagine

Uleiul de struguri - o pavaza impotriva bolii

Bolile vasculare - Folosirea constanta a uleiului de samburi de struguri in salate, care vor fi consumate zilnic, este suficienta pentru evitarea unor boli vasculare, cum ar fi arterioscleroza, fragilitatea vasculara sau arterita. Aceasta pentru ca uleiul de struguri contine substante (asa-numitele grasimi nesaturate) care ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii vasculare, precum si substante care impiedica procesele degenerative ale vaselor de sange.

Bolile de inima - Se consuma zilnic doua linguri din acest ulei, care este recomandat in mod special persoanelor care au avut sau au o dieta cu multa carne si preparate din carne, cu prajeli sau alte grasimi "rele", cum ar fi cele din margarina sau din uleiurile rafinate. Acest ulei previne ischemia cardiaca, precum si tulburari circulatorii cum ar fi hipertensiunea si tensiunea arteriala oscilanta.

Tumorile benigne - Studii de data recenta arata ca anumite substante continute in samburii de struguri impiedica dezvoltarea unor formatiuni tumorale benigne, cum ar fi chisturile ovariene, fibroamele uterine, adenoamele si adenofibroamele mamare. Femeile cu asemenea predispozitii ar fi bine sa faca de 4-6 ori pe an cure de cate 28 de zile in care sa consume ulei de samburi de struguri, cate 20-30 de ml zilnic.

Infectiile diverse - Substantele active din acest ulei actioneaza ca stimulent imunitar pe mai multe cai: catalizeaza actiunea vitaminei C in organism, favorizeaza producerea de celule imunocompetente si le activeaza pe cele existente. Mai ales in perioadele reci ale anului, cand sistemul natural de aparare al organismului este cel mai incercat, se recomanda consumarea uleiului de samburi de struguri, minimum 30 de grame zilnic.

Alzheimer - La persoanele din zonele in care se consuma deja acest ulei de cateva decenii (Franta si Italia) s-a observat, pe langa reducerea ratei bolilor cardiovasculare, o mult mai buna functionare a sistemului nervos. Se pare ca substantele antioxidante din samburii de struguri sunt foarte eficiente in oprirea proceselor degenerative ce afecteaza creierul la persoanele in varsta. Studiile pentru izolarea unei substante active care sa previna aceasta cumplita boala sunt in plina desfasurare, insa pana atunci, un lucru este sigur: consumul de ulei de seminte de struguri este printre cele mai bune antidoturi impotriva Alzheimerului.

Afectiuni dermatologice - Se recomanda atat consumul intern, cat si masajul pe piele cu acest ulei. Bogat in vitamina E, este un elixir pentru mentinerea tineretii pielii, dar si pentru prevenirea unor afectiuni dermatologice (cheratoze, psoriazis, depigmentari etc.). Masajul facut dupa baie cu ulei de samburi de struguri impiedica pierderea apei (mentinand hidratarea pielii), da stralucire si finete epidermei, intarziindu-i imbatranirea.


Tratamente cu ulei de struguri

Colesterol - In 1993 a fost prezentat la conferinta anuala a "Colegiului stiintific de Cardiologie din Statele Unite" un studiu pe 56 de pacienti, barbati si femei, care aveau valori ridicate ale colesterolului. Consumand zilnic cate 43 de grame de ulei de seminte de struguri, acestia si-au redus cu 15,6 % nivelul colesterolului din sange in doar 3 (!) saptamani. In prezent, uleiul de samburi de struguri este considerat cel mai bun medicament-aliment pentru scaderea si mentinerea la cote normale a nivelului colesterolului.

Varice si hemoroizi - Consumul zilnic al acestui ulei previne aparitia dilatatiilor venoase anormale si, mai mult, poate micsora venele varicoase. Se consuma in salate de cruditati, cate 3-4 linguri pe zi, tratamentul fiind pe termen lung (minimum un an). Este recomandat si pentru tratarea umflarii picioarelor si a senzatiei de greutate in picioare.

Arterioscleroza - Uleiul de samburi de struguri ofera peretilor arterelor o protectie exceptionala la depunerile de colesterol. Este mentionata folosirea cu succes si in arterita obliteranta, unde administrarea sa a ameliorat usor fluxul sanguin si, in timp, a redus crampele specifice (mai ales cele nocturne). Pentru obtinerea acestor efecte, se fac cure de lunga durata (macar 1 an), cu acest ulei presat la rece, din care se administreaza minimum 20 de grame zilnic.

Fragilitatea capilara si fragilitatea vasculara in general - Substantele din semintele de struguri au o actiune antioxidanta puternica, asigurand o protectie a celulelor din compozitia peretilor vaselor de sange la actiunea radicalilor liberi si mentinand sau restabilind in buna masura elasticitatea vaselor sanguine. O cura de sase luni, in care se consuma zilnic 3-4 linguri din acest ulei, duce la reducerea semnificativa a suprafetelor cu echimoze produse de fragilitatea capilara si previne accidentele vasculare (eventual recidiva acestora).

Deficiente imunitare - Semintele de struguri contin substante cum ar fi zincul, cuprul, seleniul, vitamina E si procianidinele, care sunt cei mai puternici inamici ai radicalilor liberi, contribuind astfel la cresterea imunitatii organismului. O cura cu 25 de grame de ulei de struguri pe zi, mentinuta minimum o luna, ajuta la marirea rezistentei organismului la factorii infectiosi.

Artrita (reumatismul) - Cei care sufera deja de artrita pot constata, consumand acest ulei, o reducere in timp a durerilor datorate inflamatiilor. Aceasta, pentru ca semintele de struguri contin substante care mentin sanatatea tesuturilor din compozitia articulatiilor, precum si antiinflamatoare naturale. Se consuma salate cu ulei de samburi de struguri (minimum 3 linguri zilnic), in cure de 2-3 luni.

Alergie - Este utilizat si in tratarea alergiilor, deoarece blocheaza enzimele care produc histaminele (substante naturale din corpul uman care determina aparitia reactiilor alergice). Se fac cure de cate 2-3 luni, in care se consuma cate 30 ml din acest ulei, zilnic. In caz de criza alergica, administrarea uleiului eficientizeaza, intre altele, actiunea vitaminei C, care este folosita in toate tratamentele anti-alergice.

Imbatranirea - Uleiul de seminte de struguri nu poate, bineinteles, opri complet procesul de imbatranire al tesuturilor, dar poate prelungi mult tineretea biologica. La femei, ajuta la mentinerea echilibrului hormonal, previne aparitia menopauzei premature, precum si a unor fenomene cum ar fi uscarea pielii, aparitia pilozitatilor in exces, estomparea caracterelor secundare feminine. La barbati, previne impotenta vasculara. La ambele sexe, previne si combate Alzheimerul, reumatismul degenerativ, problemele cardiace. Se consuma, zilnic, minimum 30 de grame, in salate de cruditati (care ii potenteaza efectul).

Vedere obosita - Mai multe studii arata ca acest ulei imbunatateste vederea, facand ca vasele de sange din ochi sa functioneze mai eficient. Se recomanda mai ales persoanelor la care tulburarile de vedere apar odata cu varsta sau pe fondul unor probleme circulatorii. Se recomanda in paralel si curele cu struguri negri, consumati ca atare, pigmentii din coaja acestora ajutand si ei la ameliorarea vederii, inclusiv a celei nocturne.


Boli care se trateaza extern cu uleiul de samburi de struguri

Piele uscata si sensibila la frig - La zece minute dupa baie, se maseaza intreg corpul, mai ales membrele, cu ulei de samburi de struguri. Tratamentul se face sase saptamani la rand, mai ales in perioadele friguroase.

Piele cu tendinta de imbatranire - Uleiul de struguri penetreaza rapid epiderma, nelasand senzatia de piele grasa si protejand in schimb pielea de vant si de soare. Datorita continutului sau ridicat de acid linoleic, care este repede incorporat in piele, reduce pierderea de apa din epiderma si restabileste elasticitatea pielii. Se foloseste, de asemenea, dupa baie, pentru masaj.

Ten uscat - O data la trei zile, se maseaza obrajii, pometii, fruntea si gatul, cu ulei de samburi de struguri. Are efecte de protectie, mentine hidratarea si impiedica formarea ridurilor.


Contraindicatii

Intern, nu se cunosc contraindicatii la administrarea acestui ulei, cu conditia sa nu fie preparat termic si sa nu fie depasita perioada de valabilitate inscrisa pe ambalaj.

Extern, va fi evitata folosirea sa pe portiunile cu piele grasa, seboreica, putand in aceste cazuri sa produca reactii cutanate locale.


Sursa: http://www.formula-as.ro
gabrielagai
 
Mesaje: 7
Membru din: Vin, Aug 01 2008 6:03 pm

Mesajde gabrielagai » Sâm, Oct 10 2009 6:09 am

Vitamina C - vitamina vietii

Imagine


O arma impotriva tuturor bolilor. Probabil cea mai geniala dintre inventiile naturii este Vitamina C, sau acidul ascorbic, cum o numesc specialistii.
Daca s-ar decerna medalia de aur la o olimpiada a substantelor nutritive, ea ar fi castigata, fara nici un dubiu, de Vitamina C. O substanta mai pretioasa nu se gaseste pe tot pamantul. Cititi mai jos tot ce merita aflat despre acest superantibiotic.


Originea Vitaminei C

Cu miliarde de ani in urma, a existat o perioada cand natura a fost nemultumita de felul cum se dezvoltau plantele si microorganismele. Pur si simplu, totul lancezea. Pretutindeni cresteau doar muschi, alge, licheni, nimic nu voia sa se ridice de la pamant ori sa se puna in miscare. "Am nevoie de o substanta foarte simpla", si-a spus atunci natura, dupa ce cugetase o vreme, "una usor de construit din elementele pe care le am la indemana, o molecula compusa din carbon, hidrogen si oxigen. Ar trebui sa fie destul de mica si de agila, ca sa poata trece mai repede decat altele prin toate barierele metabolismului. Si atat de dinamica, incat sa impulsioneze evolutia pe pamant." Asa a inventat natura molecula de vitamina C.

Animalele isi produc in general singure aceasta substanta ce le asigura imunitatea. De aceea, ele nu racesc niciodata. Cand o vulpe colinda noaptea prin viscol ore intregi in cautarea prazii, metabolismul ei fabrica vitamina C din glucoza. De fiecare data, exact in cantitatea necesara.

O vitamina pentru plante, animale si oameni

La animalele inferioare si ulterior la cele superioare, vitamina C a reprezentat catalizatorul tuturor reactiilor vitale. De fapt, abia prezenta ei a facut posibila viata si miscarea. Deci nu e de mirare ca "fiintele imobile", plantele, consuma si necesita relativ putina vitamina C. Cu cat este mai dinamic, un animal sau un om are nevoie de o cantitate mai mare de vitamina C. In ascensiunea pe scara progresului biologic de la animal la om, vitamina C a fost un participant tot mai activ. Fara ea, ne-ar fi imposibil sa percepem deosebirile dintre culori, sa constientizam trecerea timpului, sa traim bucuria si entuziasmul. Necesarul de vitamina C a crescut odata cu evolutia formelor de viata.


Functiile vitaminei C

In organismul uman, vitamina C are doua mari functii: întărirea imunităţii şi echilibrarea psihicului. Ea este cel mai redutabil inamic al tuturor bolilor.

Intarirea imunitatii

In sistemul imunitar, vitamina C este dusmanul neinduplecat al oricaror agenti patogeni, al parazitilor, virusurilor, microbilor si, in primul rand, al radicalilor liberi, care fug de ea ca dracul de tamaie. Fata in fata cu moleculele de vitamina C, radicalii liberi n-au nici o sansa. Si, intrucat ei ne aduc imbatranirea si in final moartea, se poate afirma ca vitamina C este cel mai eficient aparator al tineretii.

Cheia pentru o viata fericita

E absolut firesc sa ne trezim dimineata, intampinand noua zi cu speranta si bucurie, asa cum fac animalele. Daca un om se da jos din pat fara chef, descurajat si plin de ganduri negre, inseamna ca exista o perturbare in biochimia creierului si a nervilor sai. Un asemenea fenomen nu are voie sa se petreaca. Vitamina C joaca aici un rol considerabil, ea poate fi chiar cheia ce ne deschide calea spre o viata mai fericita.

Vitamina C pentru un tesut conjunctiv rezistent

Vitamina C mai are de indeplinit in corpul nostru o functie suplimentara, defel neglijabila. Ea consolideaza tesutul conjunctiv. In acelasi timp, tonifica si netezeste peretii tuturor vaselor de sange, de la cele mai mari pana la capilarele de dimensiuni microscopice. Cu vitamina C, varicele si hemoroizii se retrag, iar ridurile si incretiturile pielii dispar.

Vitamina C pentru gingii sanatoase si dinti puternici

Cu un aport consistent de vitamina C va intariti dintii si gingiile mai bine decat cu orice pasta. Mancati o lamaie pe zi si veti putea musca din mar fara grija. Acest proces de fortificare se manifesta vizibil la gingii si la alveolele maxilarului, oasele cu cel mai mare consum de calciu din corpul nostru. Calciul singur se deplaseaza prea lent pe drumul sau spre celule, atunci cand ele il asteapta in cantitati mari. Combinat insa cu vitamina C, el formeaza compusi - asa-numitii chelaţi -, astfel fiind transportat de urgenta la destinatie, prin curier rapid. Efectele se observa mai ales in aprovizionarea cu calciu a dentinei, materialul din care sunt construiti dintii. In absenta vitaminei C, eficienta calciului scade la jumatate.

Lamaie in loc de spalat pe dinti?

Calciul si vitamina C sunt adversarii nedeclarati ai dentistilor sau, mai bine zis, concurenta lor: stomatologii naturii. Mananca de doua ori pe zi cate o lamaie, si in acest mod se asigura ca au in permanenta respiratia proaspata si dintii perfect curati. Vitamina C omoara bacteriile ce dau nastere cariilor, iar calciul cimenteaza maxilarele si dintii. "E o metoda mai sanatoasa decat sa-ti freci de trei ori pe zi gingiile, pana le ranesti", sustin biochimistii moderni. In sprijinul opiniei lor, ei amintesc de arcadele dentare descoperite in situri arheologice: au apartinut unor oameni care au trait acum 5000 sau 10.000 de ani si prezinta dinti sanatosi, desi pe vremea aceea nu existau cabinete stomatologice si inca nu se inventase pasta de dinti.

Vitamina C stabilizeaza greutatea corporala

Acesta este un lucru extrem de important pentru toate persoanele supraponderale si obeze: vitamina C este aliatul principal al celor ce doresc sa devina supli. Interesant de remarcat este si faptul ca animalele, traind in libertate, isi mentin greutatea corporala stabila pana la sfarsitul vietii, cu ajutorul vitaminei C.

Reglator al procentului de fier

Vitamina C are si alte functii in organismul nostru: ea "elibereaza" fierul din peretele intestinului si din splina si il transfera in sange, pentru a permite aprovizionarea cu oxigen a celulelor.

Repararea tesutului conjunctiv

Vitamina C joaca un rol preponderent in repararea si regenerarea tesutului conjunctiv. De aceea, ea este de mare ajutor la contuzii si loviri, precum si in prevenirea si tratarea diverselor traumatisme suferite de sportivi.

Lista de verificare: carenţa de vitamina C

Primele semne ce indica un deficit de vitamina C pot fi: sangerarea gingiei, racelile frecvente, tendinta de inflamare a mucoaselor, varicele, hemoroizii, excedentul de greutate corporala, oboseala persistenta, nervozitatea, dificultatea de concentrare, starile depresive, tulburarile somnului, riduri, incretituri ale pielii, talpa gastei la ochi, caderea parului, slabiciune generala, lipsa de farmec si carisma.


Actiunea vitaminei C

Absorbtie rapida a vitaminei

Aceasta substanta uimitoare este rapid absorbita in sange si in celule, dar si trimisa in spatiul intercelular. Leucocitele, globulele albe, atat de importante pentru sistemul imunitar, contin concentratii inalte de vitamina C. La omul sanatos, ele sunt pline pana la refuz cu molecule de vitamina C, astfel fiind "inarmate pana in dinti" pentru lupta cu germenii patogeni.

Supradozarea nu e posibila

Vitamina C nu este toxica. Eventualul surplus de vitamina se elimina prin urina, intr-un interval de 24 de ore. Rinichii retin o cantitate redusa, pe care o reintroduc in metabolism. Dupa ingerarea unei cantitati exagerate de vitamina C, organismul foloseste doar aproximativ jumatate.

Din cand in cand, cate un fruct

Potrivit unor cercetari de data recenta, este important sa consumam alimente bogate in vitamina C, distribuite in portii pe tot parcursul zilei. Deosebit de bogate in vitamina C sunt: fructele proaspete, legumele, salata, ficatul.

O lamaie intreaga pentru sanatate

Daca nu beţi doar sucul stors din lămâie, ci îi mancati şi pulpa, acţiunea vitaminei C va fi de 20 de ori mai puternică. Explicatia consta in prezenta bioflavonoidelor in pulpa fructului. Din acest motiv, biochimistii ne sfatuiesc insistent sa nu ne multumim cu zeama, ci sa mancam lamaia in intregime.

Calaul radicalilor liberi

Alaturi de vitamina A, vitamina E si Seleniu, vitamina C face parte din grupa principalilor antioxidanti care combat radicalii liberi, ajutand celulele din corpul nostru sa se reinnoiasca in permanenta si sa-si pastreze sanatatea. Radicalii liberi sunt ansambluri de atomi cu un electron necuplat si o foame nepotolita de oxidare. Ei vor sa smulga dintr-o molecula oarecare a unei celule invecinate un electron, felul lor de mancare preferat, si sa-l inghita. Cand se intampla aceasta, atat molecula respectiva, cat si echilibrul celulei sunt perturbate, declansandu-se prompt o serie de reactii succesive.

Ofensiva radicalilor liberi

Dupa o ofensiva incununata de succes a radicalilor liberi, celula slabita poate fi atacata de miliarde si bilioane de alti radicali liberi. Este o perspectiva deloc imbucuratoare, fiindca exista un numar imens de radicali liberi, ce nu asteapta decat o asemenea sansa. Ei se multiplica exploziv, se afla la ei acasa in substantele nocive si toxice, iar activitatea lor distructiva e incurajata de razele ultraviolete.

Radicalii daunatori iau nastere in organismul nostru pe mai multe cai. Iata cateva: o baie de soare cu durata de zece minute; plimbarea pe o artera intens circulata; consumul unei cutii de ton - delicios, dar otravit cu conservanti. Fumatul echivaleaza cu o fabrica uriasa de radicali liberi. In ce masura au de suferit celulele in urma atacului lor ne-o arata, de exemplu, numeroasele incretituri fine de deasupra buzei superioare sau ridurile ce brazdeaza frecvent fetele fumatorilor. In consecinta, amatorii de nicotina trebuie sa se orienteze spre o hrana foarte bogata in vitamina C, intocmai ca oamenii care traiesc intr-un mediu poluat cu noxe (de pilda, in vecinatatea unor cosuri industriale ce umplu aerul de fum).

Zvelti si in forma, cu doua lamai pe zi

Mancand de doua ori pe zi cate o lamaie, punem la adapost moleculele de tiroxina, responsabile pentru supletea si vioiciunea noastra. Din pacate, multi medici nu cunosc inca acest lucru. De fapt, tiroida, mica glanda harnica, plasata in fata laringelui, produce deseori suficienta tiroxina, insa molecula ei simpla, extrem de vulnerabila, cade imediat prada radicalilor liberi, astfel incat nu mai poate ajunge la celule. Doar moleculele de tiroxina insotite de cel putin douasprezece molecule de vitamina C, ca niste "politisti imunitari", sunt protejate impotriva radicalilor liberi si pot parcurge drumul pana la capat, patrunzand in celulele din organism. In concluzie: daca mancam de doua ori pe zi cate o lamaie, moleculele noastre de tiroxina sunt inatacabile, asadar vom fi zvelti si in forma.

Riscurile sportului de rezistenta

Radicalii liberi apar in numar mare si atunci cand practicam sporturi ce presupun un efort fizic apreciabil, sustinut pe o durata de timp indelungata. Cu cat absorbim si consumam mai mult oxigen, cu atat mai multe molecule agresive de oxigen vor tinde sa oxideze ceva. In cazul unui maraton, de exemplu, nici chiar o rezerva imensa de vitamina C nu mai ofera protectie suficienta. Din aceasta cauza, cei ce practica un sport de rezistenta, cum ar fi ciclistii, sufera adesea de infectii ale cailor respiratorii superioare.


Utilizarile vitaminei C

Ochii care ne salveaza viata

Ochii reprezinta cel mai important dintre organele noastre de simt, cel ce ne intretine si ne salveaza viata - cu ei vedem hrana, dar si pericolul. Lichidul lacrimal contine de 30-50 ori mai multa vitamina C decat sangele. Un cristalin afectat de cataracta e sarac in vitamina C. Un supliment (de aproximativ 1 gram pe zi) poate stopa si chiar vindeca boala. De asemenea, vitamina C le poate fi de ajutor si suferinzilor de glaucom. Administrata in doze mari (pana la 30 grame zilnic), ea face sa scada tensiunea intraoculara pana la 16 mm Hg (milimetri coloana de mercur), ceea ce inseamna o ameliorare considerabila. Orice tensiune intraoculara ce depaseste 17 mm Hg, mergand pana spre 50 mm Hg, este patologica.

Vitamina C consolideaza tesutul conjunctiv

O descoperire interesanta este aceea ca, in centrul unei rani recente, se produce o acumulare de vitamina C. Ea e indispensabila pentru formarea unui nou tesut conjunctiv din colagen. Tesutul astfel alcatuit este elastic, insa mai rezistent la rupere decat cablurile de otel ce sustin podul Golden Gate de la San Francisco .

Vitamina C si astmul

De extraordinarele proprietati imunomodulatoare ale vitaminei C pot beneficia si bolnavii de astm, care - dupa cum rezulta adesea din analize - au prea putin acid ascorbic in sange. Chiar si doza moderata de 1 g , luata zilnic, poate ameliora astmul bronsic. Totodata, vitamina C are si o actiune antihistaminica (dezinflamatoare) si antialergica.

Piele catifelata cu vitamina C Daca ne aprovizionam corpul cu nutrientii necesari si in primul rand cu multa vitamina C, pielea noastra isi pastreaza permanent tonusul, ramanand neteda si elastica. La numai 30 de minute dupa ce am ingerat alimente bogate in vitamina C, productia de colagen creste de pana la sase ori.

Sa prevenim ateroscleroza

Acidul ascorbic tonifica si vasele noastre sanguine, mentinandu-le peretii interiori netezi, astfel incat periculoasele cristale, constituite din colesterol solidificat si calciu, raspunzatoare de ingustarea vaselor, si in cele din urma de instalarea aterosclerozei, nu gasesc un loc unde sa se fixeze. In conditiile unei alimentatii deficitare, vasele de sange si in primul rand venele, care sunt oricum mai fragile, devin poroase, lasand sangele sa treaca in tesutul alaturat. Vitamina C vindeca aceste vase bolnave.

Influenta vitaminei C asupra psihicului

Vitamina C are o insemnatate convarsitoare pentru psihicul nostru. Ca substanta stimulatoare si de protectie la nivelul glandei hipofize, ea face posibila secretia a zece hormoni, ce dirijeaza patru domenii: sexualitatea, functiile tiroidei, stresul si cresterea.

Un drog al fericirii

Vitamina C participa la sinteza noradrenalinei, o substanta care ne invioreaza si ne face euforici. Cand ne confruntam brusc cu un pericol, de pilda riscul unui accident, suntem obligati sa reactionam cu viteza fulgerului. In acel moment, se sintetizeaza imediat noradrenalina. In fiecare dintre aceste etape ale procesului metabolic este prezenta vitamina C. Noradrenalina are (alaturi de adrenalina) o actiune excitanta, activeaza circulatia, face sa creasca tensiunea arteriala, ne ajuta sa ne simtim proaspeti si vioi. Vitamina C poate fi considerata un drog al fericirii, insa unul natural, fabricat de organismul nostru.

Nu obosit şi somnolent, ci in formă şi vioi

Vitamina C este necesara si pentru sinteza serotoninei, o substanta fara de care n-am reusi sa ne relaxam si sa dormim. In fine, o descoperire de ultima ora a oamenilor de stiinta vine sa confirme definitiv insemnatatea vitaminei C pentru sanatatea noastra mentala si psihica. E vorba de aportul ei la transmiterea impulsurilor nervoase, la stimularea memoriei si capacitatii de concentrare. La numai o ora dupa ce a fost bauta, zeama a patru lamai determina o inviorare psihica si mentala. Fenomenul invers, de lipsa de vitamina C, duce la temutul proces al imbatranirii cerebrale, la maladia Alzheimer si distrugerea masiva a neuronilor.

Avertisment pentru sărbători! Dupa o petrecere de trei zile si trei nopti, cu nicotina, alcool, gustari cu grasime in exces si aer mizerabil, intesat cu fum de tigara, oricine se poate imbolnavi de Alzheimer in stadiu incipient. Toate rezervele de vitamina C sunt irosite si intr-un rastimp foarte scurt, creierul si neuronii imbatranesc cu cateva decenii.


De unde iei vitamina C?

Măceşele, afinele sau ardeiul verde sunt mult mai bogate în vitamina C decât clasicele lămâi.

Citricele, precum lămâile sau portocalele, nu sunt cea mai bună alegere dacă ai nevoie de o cantitate cât mai mare de vitamina C. Poţi opta, în schimb, pentru un fruct exotic, cum sunt papaya şi guava, sau o mână de coacăze de pădure, care conţin de trei ori mai mult acid ascorbic, cum mai este numită această vitamină. Dacă nu, oricând poţi lua sirop de măceşe sau măceşe simple, din care poţi face ceai. Acestea au, pe suta de grame, de 20 de ori mai multă vitamina C decât lămâile.

Răcelile dese, lipsă de vitamina C

Vitamina C este un bun antioxidant care îmbunătăţeşte reacţia de apărare a organismului. „Aceasta este eficientă în oxidarea grăsimilor şi ajută metabolismul celular“, spune Julieta Cristescu, medic primar diabet şi boli de nutriţie la Institutul „N. Paulescu“ din Bucureşti. Un aport suplimentar de vitamina C este necesar atunci când organismul este supus unui stres suplimentar, cum ar fi perioada de iarnă. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, fumătorii, diabeticii şi persoanele cu diferite infecţii au nevoie de o cantitate mai mare de acid ascorbic.

Semnele unei cantităţi scăzute în organism sunt, de regulă, puţin vizibile. „E posibil să ai mai puţină vitamina C în organism dacă ai o susceptibilitate mai mare la infecţii şi dacă te învineţeşti mai uşor“, sugerează Alina Jiletcovici, medic specialist diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice la Cabinetul „Moşilor“ din Capitală. Cele mai bune surse din această vitamină sunt legumele verzi sau fructele de pădure.

„Cea mai mare cantitate de vitamina C o au măceşele. Şi vişinele sau merele au o concentraţie ridicată. Legumele au şi ele o concentraţie mai mare, dar este de dorit să fie consumate în stare crudă şi cât mai verzi. În timpul iernii, un aport important de vitamina C îl au murăturile“, mai spune Julieta Cristescu. Mai puţin cunoscut, ardeiul gras are şi el o concentraţie ridicată de acid ascorbic. În timpul verii, fructele de pădure pot fi o alegere mult mai bună decât lămâile.

Fierberea inactivează vitamina

Pentru a asimila cât mai mult din această vitamină, nu fierbe alimentele, te învaţă nutriţioniştii. „Orice procedeu de încălzire (fierbere, coacere, prăjire) la peste 60 de grade inactivează vitamina C. Legumele se pot doar opări“, explică Alina Jiletcovici. Şi expunerea la aer timp îndelungat are acelaşi efect. Consumă fructe sau legume în stare cât mai crudă şi la scurt timp după ce le-ai tăiat. O metodă bună de a prepara un ceai bogat în vitamina C este să adaugi lămâia când lichidul este călduţ şi să-l bei imediat.

Sa va fie de folos!


Sursa: email
gabrielagai
 
Mesaje: 7
Membru din: Vin, Aug 01 2008 6:03 pm

Mesajde mszavai » Joi, Ian 27 2011 8:51 am

Kombucha
În jurul anilor 220 I.Hr., în China, în timpul dinastiei Tsin, ciupercile erau considerate a avea efecte magice. Una era însă preţuită şi apreciată, mai presus de celelalte, şi anume `Divina Che` (Ganoderma japonicus Lloyd), cunoscută chinezilor ca `Ling-tsche`. În 414, impăratul japonez Inkyo a fost tratat de problemele sale digestive de către medicul Kombu care probabil că a folosit în acest scop `Divina Che`, Impăratul nu numai că s-a vindecat ca prin farmec, dar s-a simţit şi mai tânăr şi mai viguros ca niciodată. Entuziasmat, el a numit ciuperca după numele medicului care a adus-o - Kombucha. Era o vieţuitoare stranie: creştea numai în ceai negru îndulcit, se dezvolta rapid ca o masă gelatinoasă şi nu prea plăcută la vedere, iar lichidul gălbui obţinut prin filtrarea sa avea un gust foarte plăcut şi înviorător.

Istoricii consideră că ceaiul obţinut prin fermentarea acestei ciuperci a fost folosit la început pentru efectele ei curative în estul îndepărtat - în principal în Japonia, China şi Coreea. Din extremul Orient, ciuperca a fost adusă apoi de negustori în Rusia, unde a căpătat o mare popularitate, fiind cunoscută sub numele de "ceaiul kwas". Nu se ştie exact când a ajuns acest elixir în Europa, însă cert este că în mănăstirile benedictine el era folosit intensiv de călugări, încă din secolul al XVIII-lea. Consumul ceaiului fermentat a devenit destul de răspândit de-a lungul întregii Europe, până când au intervenit probleme în ceea ce priveşte ceaiul şi zahărul din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ceea ce a împiedicat multe gospodării să continue fermentarea ceaiului datorită raţiilor impuse acestor produse. Este cunoscut de asemenea, că spre jumătatea secolului, Kombucha a ajuns în Germania, prin intermediul rutelor comerciale din Rusia. Încă din 1915, au început studii sistematice, făcute mai ales în Rusia, în Germania şi în Țările Baltice, despre acest remediu pe cât de straniu, pe atât de eficient într-o sumedenie de boli, considerat a fi un fel de panaceu.

Imagine

Alte nume

Ciuperca cu aspect gelatinos, are diverse nume printre care:
■ 'Olinka' în regiunea unde a fost cultivată de călugării moravieni şi în toată regiunea Boemiei. Există dovezi de necontestat că mănăstirile au ținut Olika un secret bine-păzit, din moment ce călugării consumau ceai fermentat cu mult timp înainte ca aşezările din împrejurimi să afle despre proprietăţile sale terapeutice excepţionale.
■ Surse cehe se referă la ciupercă cu numele său comun - Kombucha, dar ea este deseori numită Mo-Gu sau Fungojapon.
■ În "Lehrgang fur Drogistenfachschule" (Instructions for Druggists' School), de Hans Irion, ciuperca cunoaşte mai multe nume alternative: Fungus japonicus, ciuperca de ceai, Fungojapon Kombucha, ciuperca Indo-Japoneza de ceai.
■ Mai este numită şi Tschambucco, izvorul Volgăi, Kwassan, Pichia fermentans, Cembuya orientalis, Combuchu, Champignon de longue vie (ciuperca de viaţă lungă), Tea Kvas sau TeaKwass, Kwassan, Spumonto, T'Chai from the Sea, Kargasok Tea, Manchurian Fungus, Manchurian mushroom.

Cercetări legate de Kombucha

Demersul cercetării ştiinţifice a ciupercii a început în 1950 la Moscow Bacteriological Institute (Institutul bacteriologic din Moscova) ca o parte a proiectului lor de investigare a cancerului în ţară. Ei au descoperit că nu e ceea ce se credea iniţial, un organism singular, ci o colonie de microorganisme, care convieţuiesc în simbioză, alcătuind un sistem biologic fascinant prin complexitatea şi organizarea sa. În principal, colonia este compusa din bacterii "prietenoase" si ciuperci (drojdii), care transformă zaharul în care cresc, precum şi principiile active ale ceaiului negru, în substanţe cu efecte vindecătoare remarcabile.

S-au izolat următoarele bacterii: Bacterium xylinum, Bacterium xylinoides, Bacterium gluconicum, Saccharomyces ludwigii, Saccharomyces apiculatus varieties, Schizosaccaromyces pombe, Acetobacter ketogenum, Torula varieties, Pichia fermantans si alte drojdii. Acest grup de organisme arată clar un efect antibiotic prin prezenţa acidului usnic care este prezent în unii licheni. Mai este cunoscut faptul că acest acid dezactivează anumite grupe de viruşi.
Care este secretul puterii vindecătoare a acestui remediu?

Deşi analiza chimică a ciupercii nu a fost elucidată complet, se ştie deja că ea conţine cantităţi însemnate de vitamina C, precum şi vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), ceea ce justifică în bună măsură proprietăţile sale reîntineritoare şi de stimulare a rezistenţei naturale a organismului. Apoi, în acest elixir au fost descoperite substanţe antibiotice şi antivirale foarte puternice, care explică folosirea sa cu succes contra bolilor infecţioase.

Poate cea mai importantă proprietate a sa este cea detoxifiantă, de unde şi utilizările sale în tratarea reumatismului, a gutei, precum şi a bolilor de piele. De asemenea, conţine şi substanţe cu efecte hormonale, motiv pentru care este recomandat ca remediu pentru vârsta a treia, dar şi pentru copiii aflaţi în creştere, pentru cei aflaţi la pubertate şi care se confruntă cu fenomenele neplăcute specifice acestei perioade.

Cum se obține Kombucha?

Obținerea acestei băuturi este destul de laborioasa, însă se poate face şi casnic, astfel:

■ într-un vas cu un litru de apă clocotită se pun 3-4 pliculețe de ceai negru, se acoperă şi se lasă să infuzeze vreme de 30 de minute, după care se strecoară şi se amestecă bine cu 100 g zahăr.
■ ceaiul astfel obţinut se lasă să se răcească complet, pană ajunge la temperatura camerei, după care se pune într-un borcan cu gura largă.
■ se adaugă în borcan un strat gelatinos de Kombucha şi câteva drojdii (adică depuneri de pe fundul vasului) dintr-o cultură veche, după care se acoperă gura borcanului cu un tifon.
■ ceaiul cu zahăr va fermenta imediat, dar se lasă să stea 7-12 zile, după care se filtrează. Acest timp este necesar pentru ca microorganismele prietenoase din aceasta colonie sa aibă timp să consume zaharul şi să-l transforme în substanțe cu efecte vindecătoare.
■ după trecerea celor 12 zile, se face filtrarea prin tifon, iar lichidul obţinut se trage în sticluțe, care se țin la rece (termenul de valabilitate este de 15 zile), în timp ce masa gelatinoasă rămasă se folosește pentru noi culturi.

Atunci când preparăm Kombucha, trebuie să avem în vedere câteva lucruri esenţiale: în primul rând, toate vasele în care se face prepararea trebuie să fie foarte curate, fără urma de hrană, care ar putea strica aceasta cultură.

De asemenea, macerarea nu trebuie făcută în locuri neigienice, cu mirosuri grele (cum ar fi cel de prăjeală) sau cu mult abur, întrucât alterează calitatea preparatului. Este recomandat a se folosi numai ceaiul negru (Thea sinensis), întrucât aceasta ciupercă creste cel mai bine în acest ceai. Se poate totuşi (deși neindicat) să se utilizeze si alte tipuri de ceaiuri, evitându-se totuși ceaiurile puternic aromatizate precum cel de salvie sau mentă.


Boli în care este folosită cu succes Kombucha

Intern:
Constipaţie, colită de putrefacţie
- se ţin cure de lungă durată (minimum o lună) cu Kombucha, care reechilibrează flora intestinală şi astfel îmbunătățește tranzitul intestinal şi elimină microbii dăunători. Se beau minimum două pahare pe zi, de regulă pe stomacul gol. Este un remediu valabil şi contra candidozelor digestive, pentru atenuarea efectelor nocive ale administrării antibioticelor, pentru stimularea digestiei.

Hemoroizi - în fiecare dimineață se beau două căni (aprox. 600 ml) de Kombucha. Pe lângă eliminarea constipației, acest remediu are efecte antiinflamatoare şi tonice venoase, care vor fi de un real folos în aceasta afecţiune.

Reumatism, gută - o cură de două luni, în care se consumă zilnic jumătate de litru - un litru din acest preparat, are efecte de dezintoxicare remarcabile. Un anumit compus produs de aceasta ciupercă (acidul glucuronic) ajuta la inactivarea şi eliminarea din organism a substanţelor toxice, fiind un ajutor nepreţuit în tratarea acestei categorii de afecţiuni.

Prevenirea si combaterea aterosclerozei si hipertensiunii - pacienţii care sufereau de aceste boli şi care au fost trataţi intr-un spital din Riga (Lituania) cu acest remediu au prezentat o ameliorare certă a stării lor de sănătate. Se administrează 3 pahare de preparat pe zi, în cure cu o durată de minimum trei luni.

Durerile de cap de origine nervoasă - consumarea a 2-3 pahare de Kombucha poate opri din faşă migrenele care apar pe fondul stresului şi al suprasolicitării nervoase.

Gripa, guturai, boli epidemice în general - studii recente de laborator au pus în evidenţă faptul că anumite substanţe secretate de Kombucha au efecte de neutralizare a virușilor şi a majorității bacteriilor. Mai mult, acest remediu este un stimulent puternic al imunității pe termen lung. De regulă, se fac cure de două săptămâni pentru întărirea rezistenţei naturale a organismului, timp în care se consumă jumătate de litru pe zi de preparat.

Stările de anxietate, iritabilitate - se diminuează în timp, atunci când se consumă regulat acest remediu. Încă nu se cunosc foarte clar substanţele care generează acest efect, dar este cert că băutura din Kombucha într-adevăr linişteşte nervii, alungă tristeţea şi redă pofta de viaţă. Se consumă zilnic înainte de fiecare masă câte o jumătate de pahar de preparat.

Adjuvant în tratarea calculozei renale si biliare - se bea în fiecare zi câte un litru de Kombucha, de preferinţă dimineaţa. O cură durează 7 zile și se poate repeta lunar.

Adjuvant în tratamentul cancerului - în fosta U.R.S.S. s-au făcut cele mai multe studii referitoare la efectele acestei ciuperci în tratarea și mai ales în prevenirea cancerului. Încă din 1951, când au început şi primele experimente nucleare, care au declanşat în unele zone o adevărată epidemie de cancer, Unitatea Centrala de Cercetări Oncologice si Academia din Moscova au început să cerceteze cum acţionează "ceaiul kwas" (cum este numit în aceasta țară) în boala canceroasă. S-a ajuns la concluzia că prin efectele sale intens depurative, de stimulare imunitară (între altele, administrarea sa stimulează producţia de Interferon) și vitaminizante este un remediu excelent de protecţie împotriva cancerului. De asemenea, poate fi folosit cu succes în tratarea cancerului de colon în faze incipiente si a leucemiei. De regulă, se bea un litru din acest remediu pe zi, în locul apei de băut, în cure de lungă durată (minimum 45 de zile).

Atenuarea efectelor intoxicațiilor lente cu metale grele, gaze toxice, deșeuri radioactive - tot savanţilor ruși le aparţin şi studiile făcute în regiunile Solikamsk și Beresniki din vestul Munților Urali, unde se înregistrau foarte puține cazuri de cancer şi alte boli cronice, în ciuda poluării intense din aceasta zonă cu deşeuri industriale cu mercur, plumb, materiale radioactive. Concluzia a fost că băutura de Kombucha utilizată în mod tradiţional de populația din aceasta zona pur si simplu ajută la eliminarea acestor materii toxice din organism şi previne îmbolnăvirile. Se consumă un litru de preparat pe zi, în cure de 30 de zile, cu 7 zile de pauză între ele.

Aplicații externe:
Amigdalită, dureri de gat
- se face gargară cu un pahar de băutură concentrată de Kombucha. În plus, se bea zilnic câte o jumătate de litru de remediu pana la însănătoşire.
Ten cu aspect încărcat - se curăţă în fiecare seară tenul cu un tampon de vată înmuiat în acest preparat. De asemenea, se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, 1-2 pahare de Kombucha.

Precauții și contraindicații

Întrucât este un stimulent destul de puternic al digestiei, Kombucha va fi administrată cu prudenţă în cazul gastritei hiperacide. De asemenea, va fi luată în doze mici la început de persoanele care suferă de colită de fermentație, oprind administrarea imediat ce apar simptome neplăcute.

Deși are un procent scăzut de alcool (0,5%), acest remediu nu va fi consumat în cantităţi foarte mari de către cei care trebuie să conducă maşina, care au activităţi ce necesită un înalt grad de precizie şi control.


Sursa: http://www.fundatia-sundari.ro/


Pentru cei interesati de culturi probiotice
KEFIR ROMANIA
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Dum, Ian 30 2011 6:20 am

Argila

Imagine


Argila: Beneficii medicinale si cosmetice

de: Alexandra Tiganelea

Argila a fost utilizata in intreaga lume de acum sute de ani in urma, de indigeni, ca element medicinal si cosmetic important. Recent, cercetarile medicale au adus la suprafata dovezi care sustin eficacitatea argilei, fiind din ce in ce mai populara ca tratament pentru diverse afectiuni si pentru ingrijirea pielii.

Extern, argilele sunt folosite pentru a absorbi uleiurile in exces, murdaria si toxinele din piele, simultan exfoliind si imbunatatind circulatia la nivelul pielii. Unele tipuri de argila, precum argila din bentonit, sunt ingerate in scopuri medicinale, precum detoxifiere sau deficiente minerale. Alte tipuri de argila, precum cea frantuzeasca sau tipul Rhassoul, sunt utilizate extern pentru afectiuni ale pielii si in scopuri cosmetice.

Argila se gaseste intr-o gama variata de culori, cum ar fi rosu, verde, alb, gri si poate varia ca textura de la aspra si grea pana la fina si pufoasa. Diferitele culori ale argilelor apar datorita continutului natural de minerale.

Argila din bentonit

Argila din bentonit este o argila comestibila aparuta in mod natural din sedimente de cenusa vulcanica si contine peste 70 de minerale. Aceasta argila este una dintre cele mai eficiente si puternice cand vine vorba de vindecare, fiind utilizata pentru a trata boli atat pe cale interna, cat si externa. Cele mai mari si mai active depozite provin din Wyoming si Montana.

Argila din bentonit este utilizata ca supliment intern pentru a ajuta in cazul deficientelor de minerale si ajuta la unirea toxinelor, facandu-le mai solubile. Extern, bentonitul este utilizat ca si cataplasma, pentru impachetare, in baie sau in alte retete pentru ingrijirea pielii. Argila din bentonit are capacitatea de a absorbi toxine, impuritati, metale grele si alti contaminanti din organism si este ingerata pentru a trata deficientele de minerale, anemia, ulcere ale stomacului, diareea, probleme intestinale, hemoroizi si in general, pentru o stare buna de sanatate.

Pentru utilizare interna, modurile de preparare tipice si indrumarile generale sunt urmatoarele:

Statura fizica mare: Luati o lingura de bentonit si adaugati-o la 250 ml de lichid si amestecati bine pana obtineti un amestec omogen.

Statura fizica medie: O lingurita cu varf de argila de bentonit la 250 ml de lichid, amestecata bine pana se omogenizeaza amestecul.

Statura fizica mica: O lingurita rasa de bentonit, adaugata la 250 de ml de lichid. Amestecati bine, pana cand argila s-a dizolvat complet in lichid.

Argila verde frantuzeasca

Argila verde frantuzeasca, cunoscuta si sub numele de argila de mare, absoarbe foarte bine, practic “bea”, uleiurile, substantele toxice si impuritatile din piele. Actiunea sa tonifianta stimuleaza pielea prin transportul de sange proaspat la celulele lezate ale pielii, revitalizand tenul si inchizand porii.

Extrasa din cariere de roci solide din Franta, este uscata de soare, 100% naturala si fara miros.

Argila verde este un bio-mineral si contine materie vegetala descompusa prcum si alte oligoelemente, precum: silice, oxid de aluminiu, magneziu, calciu, iron, fosfor, sodium, potasiu, cupru, zinc, seleniu, cobalt, mangan, siliciu, micro-alge, vareh si fitonutrienti.

Acest tip de argila are proprietati analgezice si anti-inflamatorii, fiind benefica pentru durerile musculare, inflamatii sau afectiuni artritice sau reumatice.

Din punct de vedere cosmetic, argila verde frantuzeasca este deosebit de apreciata pentru capacitatea de a stimula circulatia sangelui si a limfei, de a indeparta celulele moarte ale pielii, de a absorbi impuritatile si grasimile si de a tonifia si intari tesuturile conjunctive. Dupa folosirea acestei argile, pielea este mai proaspata, mai catifelata, mai radianta si mai fina. Argila verde din Franta este minunata si pentru ajutorul oferit in eliminarea problemelor cu pielea si suficient de delicata pentru a fi folosita saptamanal sau chiar zilnic, in cazul unor afectiuni mai serioase.

Argila Fuller’s Earth

Acest tip de argila este o argila sedimentara formata in mod natural, compusa in principal din oxid de aluminiu, silice, oxizi de fier, oxid de calciu si oxid de magneziu. Este vast utilizata ca agent pentru luminarea tenului, producand un efect de luminare la nivelul exterior al stratului de epiderma a pielii. Datorita capacitatii de extractie enorme, argila Fuller’s Earth extrage si absoarbe uleiurile din piele si reprezinta alegerea numarul 1 pentru cei cu tenul gras si predispusi la acnee.

Utilizarea argilei Fuller’s Earth se recomanda celor cu probleme legate de acnee, pete si celor cu ten foarte gras. Este un ingredient de baza util in retetele faciale.

Argila Rhassoul

Argila Rhassoul este o argila de calitata utilizata in Spa-urile rafinate, obtinuta din depozite vechi din fertilii munti Atlas din Maroc, locatie in care a fost utilizata timp de 1400 de ani ca balsam pentru piele, sapun si sampon. Aceasta argila are o istorie foarte veche si a fost utilizata in Roma antica si in Egiptul antic de catre persoanele din nobilime.
Argila Rhassoul este o argila bogata in minerale, de culoare rosiatica caramizie, care se amesteca foarte bine cu apa, facand-o usor de aplicat pe fata si pe corp, rezultand o experienta catifelata si extrem de placuta.

In prezent, resorturile si spa-urile rafinate din lume o utilizeaza pentru tonifiere si pentru beneficiile bogate oferite. Este foarte bogata in oligoelemente precum silice, magneziu, fier, calciu, potasiu si sodiu, fiind una dintre cele mai rafinate comori pentru rasfatul pielii. Datorita continutului ridicat de minerale, proprietatilor astringente si proprietatilor de absorbtie, argila Rhassoul este minunata si eficienta pentru curatare, detoxifiere si in tratamentele generale pentru afectiuni ale pielii.

Testele clinice au aratat ca argila Rhassoul este eficace pentru elasticitatea pielii, porii astupati, indepartarea straturilor de celule moarte ale pielii, suprafetei uleioase a pielii, imbunatateste claritatea si aspectul pielii si elimina scuamele si deshidratarea la nivelul scalpului si pielii.

Incercati sa utilizati argila Rhassoul in retete de sapun, masti faciale, impachetari corporale, samponuri si balsamuri pentru o experienta luxoasa si decadenta.

Argila alba cosmetica

Argila alba cosmetica, cunoscuta si ca argila caolin, este una dintre cele mai versatile argile, dar si una dintre cele mai usoare argile cu uz cosmetic. Se gaseste des in preparatele pentru ingrijirea pielii si in produsele cosmetice datorita naturii ei delicate, continutului de minerale, proprietatilor de absorbtie si capacitatii de a “repara” mirosuri.

Argila alba este compusa din particule fine de argila, avand o consistenta usoara si pufoasa. Acest tip de argila este mai des folosit decat oricare alta argila cosmetica si se regaseste in pudre, impachetari corporale, produse pentru ingrijirea pielii, deodorante, sapunuri, exfoliante, cosmeticale, masti faciale si produse de toaleta. Aceasta argila va extrage delicat impuritatile din piele fara sa iroseasca uleiurile naturale ale acesteia, in timp ce, simultan, exfoliaza, curata si stimuleaza circulatia. Argila alba este potrivita pentru toate tipurile de piele, indiferent daca este grasa, predispusa la pete, normala, sensibila, uscata sau matura.

Instructiuni pentru uzul general

Bai: Adaugati 60-90 de grame de pudra de argila la apa in care faceti baie si amestecati bine. Scufundati-va in ea si relaxati-va. Puteti adauga si uleiuri esentiale sau o infuzie din plante pentru a da senzatii mai puternice experientei.

Impachetari corporale: Adaugati o parte argila la 3 parti apa sau in functie de consistenta dorita. Amestecati foarte bine pana obtineti o pasta si aplicati pe zonele dorite.

Masca faciala: Amestecati o cantitate mica de argila cu apa pana obtineti o pasta moale. Aplicati un strat subtiere din pasta pe fata. Lasati-o sa actioneze 10-15 minute sau pana se usuca inainte de a o indeparta cu apa calduta. Daca aveti pielea uscata sau sensibila, puteti clati fata dupa 5 minute, inainte sa se usuce complet. Toate tipurile de piele pot folosi o infuzie din plante sau ape de flori in locul apei, pentru a creste actiunea de vindecare si se pot adauga si cateva picaturi de uleiuri esentiale.

In plus, persoanele cu ten normal-uscat pot folosi miere, iaurt, smantana, lapte sau glicerina vegetala in loc de apa sau pot adauga piure de avocado, castravete sau cateva picaturi de ulei de jojoba in amestecul obtinut. Persoanele cu ten gras pot adauga otet, suc de lamaie sau un albus de ou. Iar cele cu ten predispus la aparitia acneei pot adauga de asemenea otet sau suc de lamaie amestecului si 1-2 picaturi de ulei esential de lavanda sau de arbore de ceai.

Primul ajutor: Amestecati o cantitate mica de argila cu apa, gel de aloe vera sau apa de flori pana obtineti cu pasta fina. Aplicati direct pe taieturi, arsuri minore, intepaturi, muscaturi sau iritatii.

Cataplasma: Adaugati o parte argila la 3 parti apa sau pana ajungeti la consistenta dorita si amestecati bine pana obtineti o pasta omogena. Intindeti pasta pe o bucata de tifon si aplicati direct pe zona afectata, bandajand. Lasati-o acolo pentru circa 2 ore, dar fara a permite pastei sa se usuce. Indepartati cataplasma si puneti una noua, daca mai este nevoie.

Beneficiile argilei sunt deja cunoscute si este utilizata din ce in ce mai des. Practicienii medicinei alternative din intreaga lume o folosesc cu incredere. Ariile de aplicare nu sunt doar cele din medicina, ci si din alte domenii. Ce poate fi mai simplu si mai placut decat sa utilizezi un mineral, asa simplu ca argila, pentru a oferi beneficii sanatatii si pentru a adauga cativa ani in plus de sanatate si fericire la cei pe care ii aveti deja?

Atentie totusi, persoanele in varsta si femeile insarcinate nu trebuie sa consume argila. In plus, consumul de argila nu trebuie sa aiba loc in acelasi timp in care se administreaza medicamente sau suplimente. Diferenta trebuie sa fie de 2 ore, dupa administrarea medicamentelor.

Pana acum nu sunt cunoscute efecte secundare ale ingerarii argilei organice in dozele recomandate. Totusi, studiile asupra oamenilor nu sunt inca definitivate. Este bine sa consultati un practician profesionist inainte de a va face un obicei din consumul argilei.


Sursa: http://www.medicina-naturista.ro



Argila Algo din Tibet

Imagine


de Mircea Bocan

Proprietăţile curative ale argilei sunt cunoscute înca din antichitate. Papirusuri egiptene, scrieri de medicină antică, elenă şi romană atestă folosirea acestui ‘pământ natural si viu’ în tratamentul unor inflamaţii interne, infecţii şi arsuri. Iisus Hristos Însusi a botezat-o “Îngerul pământului”. Puterile argilei ţin aproape de miracol. Având un conţinut bogat în minerale naturale (Fe, Ca, Mg, Al, Si, Na, K, etc.) virtutile argilei sunt foarte numeroase. Are o remarcabilă putere de absorbţie, binefacerile ei multiple recomandând-o în cele mai diverse afecţiuni şi suferinţe.

Este aproape inimaginabil cât de multe bogaţii ne ofera pământul pe care-l călcăm zi de zi în picioare. De zeci de mii de ani, de la homo sapiens încoace, Terra ne-a hrănit şi ne-a ajutat sa evoluăm. De milioane de ani pământul acesta a înflorit şi a rodit, dându-ne grâne, fructe şi legume. Noi îl otrăvim cu îngrăşăminte chimice, de dragul unor roade mai bogate. De milioane de ani ne dă oxigen, prin chimia tainică a apelor şi pădurilor. Noi taiem copacii, deversam deşeuri toxice în râuri şi fluvii şi otrăvim aerul cu gigantice coşuri de fum. Răsturnăm munţii în cautare de aur, argint şi alte metale rare, fără să ne pese de dezastrul rămas sub şenilele buldozerelor şi roţile excavatoarelor. Cu toate acestea DUMNEZEU ne îndură, iar pământul ne iartă. Mai mult, ne oferă în continuare hrana de zi cu zi, aer proaspăt, ape limpezi şi bogaţii ale subsolului la care nici nu am visat. Şi, de parcă toate acestea n-ar fii de ajuns, ne mai ajută să scăpăm de boli şi suferinţă. Într-o epocă de triumf al ştinţei, medicamentele pământului continuă să facă minuni.

Argila Algo – uz intern

Cura de baza cu argila Algo este obligatorie pe durata a 3 săptămâni, timp în care se bea apa argiloasa foarte tulbure, de 3 ori pe zi.

Cura de întreţinere cu argila Algo se continuă în următoarele 4-6 luni luându-se doar o doza de argila dimineaţa, timp de 10 zile consecutiv în fiecare lună. În funcţie de vechimea bolii, de vârstă, de stresul acumulat, de condiţile de muncă şi de viaţă ale fiecăruia, cura de întreţinere poate varia de la 10 zile pe lună la 15-20 de zile sau, în cazurile mai grave, câteva luni la rând fără întrerupere. Dacă după cura de bază problemele nu sunt rezolvate, acestea poate fi prelungită cu 1-2 săptămăni. Supradozarea nu are efecte secundare.

Când bolnavul este dependent de medicamente (pentru boli cardiovasculare sau diabet), este necesar ca la începutul tratamentului să nu se renunţe la ele. Se vor controla atent tensiunea arterială sau glicemia la 3-4 zile, iar când acestea incep să scadă, se va micşora treptat doza de medicamente, roporţional cu scăderea tensiunii sau a glicemiei, la indicaţile medicului curant, până când medicaţia nu va mai fi necesară. Persoanele care au făcut un timp tratamente antibiotice se vor vindeca mai greu, iar durata tratamentului (atât a curei de bază, cât şi a curei de întreţinere) va fi mai lungă. Este important ca în timpul curei de argila să nu se consume antibiotice deloc. Se vor lua doar medicamentele strict necesare.

Argila - Uz extern

Argila Algo poate fii utilizată sub formă de cataplasme, pentru noduli tiroidieni, guşă, noduli mamari, prostată, dureri articulare. Prepararea cataplasmei: Din argila şi puţină apă se face o pastă groasă, consistentă, care se aplică pe locul bolnav în grosime de 0,5 – 1 cm, fie direct pe piele, fie pe un tifon. Cataplasmele se aplică de 2 – 3 ori pe zi, timp de 2-3 ore, sau se lasă de seara până dimineaţa.

Masca de frumuseţe cu argila:

Se ia un castravete mic, care se rade pe răzătoarea mică. Se stoarce sucul, în care se dizolvă o linguriţă de argilă sau un bulgăraş, amestecându-se până se obtine o pasta omogenă. Se întinde uniform pe toată faţa, se lasă 10-15 minute să se usuce bine, apoi se spala faţa cu apă călduţă. În cazul acneei, pe lângă cura internă, masca va fi aplicată zilnic.

Pentru copii de orice vârstă (începând de la o lună de viată), tratamentul este acelaşi ca şi la adulţi, dar dozele de argila se reduc la jumătate.

Preparare: Într-un pahar de sticlă sau o cană de porţelan se pun 100-150ml apă. Se adaugă o linguriţă plină cu argilă sau un bulgăre de argila de mărimea unei nuci mici. Argila sub formă de bulgăraşi nu trebuie fărămiţată, întrucât se dizolvă singură in apă. Pregătirea argilei se face din ajun: se lasă de seara pâna dimineaţa, când este amestecată bine cu o spatulă de lemn şi se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 min înainte de masă. Sedimentul (ca un zaţ de cafea) se aruncă şi se pregăteşte apa cu argila pentru masa următoare. Acest procedeu se repetă de 3 ori pe zi, înaintea meselor importante. Esenţial este să se bea apa argiloasa foarte tulbure înainte de masă, nu după masă. Cei care postesc sau nu mănâncă dimineaţa ori seara, pot consuma argila liniştiţi, fără a mânca nimic după aceea. Este important să nu se folosească în manipularea argilei metalul sau plasticul, ci numai sticlă, porţelanul sau lemnul.

În timpul curei de argila există două restrictii alimentare: să nu se consume grăsimi animale, respectiv carne de porc grasă, untură, slănină (se poate consuma carne macră de orice fel, unt, margarină, lactate); să nu se consume alcool.

Argila a fost analizată microbiologic şi radioactiv atât în Canada la “Lakefield Research Institute LTD” din Peterborow (unul dintre cele mai mari institute de profil din lume), cât şi la Institutul de Sănatate Publică “Prof. Dr. Iuliu Moldovan” din Cluj Napoca. Ambele analize menţionează că argila nu are încarcare radioactivă şi poate fi destinată consumului uman.La prepararea argilei se va folosi numai apă de izvor, de fântână sau apă plată.

Contraindicaţii: Argila nu are nici un efect secundar, deci nu poate face nici un rău. Ca orice cura naturală, poate provoca ca o aparentă deteriorare a stări generale a organismului în prima fază (7-10 zile), ca urmare a eliminări toxinelor din organism. Dacă în primele primele zile de tratament urina şi scaunul vor prezenta modificări (miros urât, uşoară constipaţie sau diaree, urină cu sediment, tulburare şi inchisă la culoare), nu trebuie să se întrerupă tratamentul! Atunci se elimină toxinele şi organismul se purifică, urmând ca dupâ această perioadă să inceapă faza de vindecare. Datorita proprietatilor ei bactericide argila distruge extrem de eficient Helicobacter Pylori.

Daca suferiţi de: ulcer, gastrită, colită, enterocolită, rectocolită, hemoroizi, constipaţie, pancreatite cronice, hepatite cronice, colecistite, diaree, dizenterie, afecţiuni renale, infecţii urinare rebele, calculi renali şi nisip renal, insuficienţă renală, tulburari metabolice şi dereglări glandulare diverse: Diabet zaharat tip 2, hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, noduli mamari, spasmofilie – click aici: http://www.argila-algo.ro.


Sursa: https://argila-algo.ro



Argila Albastra de Raciu

Imagine


Argila Albastra de Raciu se afla in acest moment pe primul loc in privinta concentratului de minerale si oligoelemente, avand cel mai bun efect in tratamentul cosmetic sau al diferitelor boli, conform analizelor efectuate fiind cea mai pura si mai eficienta argila tamaduitoare din lume. Fiind in principal un multimineral, Argila Albastra de Raciu NU prezinta efecte adverse!

Argila albastră poate fi folosită cu următoarele efecte:

- antiseptice, antibacteriologice, antimicotice și antiinflamatorii

- are o putere deosebită în detoxifierea corpului de metalele grele, radicalilor și compușilor complecsi nedisociabili, poate neutraliza deasemenea substanțele toxice ingerate

- scade nivelul de aciditate instaurând ph-ul neutru sau alcalin

- mărește imunitatea sistemică și de țesut

- prezintă deosebite calităti cosmetice, etc.


Sursa: https://www.argilaalbastraderaciu.ro/



Argila din bentonit

Imagine


Healing Properties of Clay

Bentonite is not a mineral, but a commercial name for "montmorillonite", which comes from the city Montmorillon, in France, where the medicinal clay was first identified and is the active mineral in many medicinal clays.

"For maximum internal efficacy, mineral clay must be prepared into a liquid gel by mixing the clay with a liquid and letting it sit until the clay expands into this consistency. In this hydrated form, each clay particle expands and acquires radioactive abilities. It develops a large surface which enables it to pick up many times its own weight in various body toxins. This wide surface is made of a great number of tiny platelets, each with a brilliant negative electrical attraction for positively charged particles. Clay's negative charge is responsible for its amazing detoxifying properties: it is a magnet for many toxic elements present in the human body (heavy metals, pesticides, and free radicals) which are positively charged. This physical pulling power also has an absorbent action (like sticky paper) as toxins are drawn into the porous surface of the clay and bound in suspension. Since liquid clay passes through the body undigested, clay particles are eliminated with the toxins bound to its multiple surfaces."

Liquid bentonite for elimination - Taken internally, liquid betonite supports the intestinal system in the elimination of toxins. Liquid bentonite is inert which means it passes through the body undigested.

Bentonite properties - the clay is made up of a high number of tiny platelets, with negative electrical charges on their flat surfaces and positive charges on their edges.

When it absorbs water and swells up, it is stretched open like a highly porous sponge.

Toxins are drawn into these spaces through electrical attraction and bound. In fact, according to the Canadian Journal of Microbiology, this clay can reportedly absorb pathogenic viruses, as well as herbicides and pesticides. The clay is eventually eliminated from the body with the toxins bound to its multiple surfaces.

The Bentonite Healing continues as the Clay stimulates a deficient organ and aids in the restoration of the failing function; a powerful agent of stimulation, transformation and transmission. Clay's highly active ingredients are able to induce cellular rebuilding and to hasten all organic processes. Clays attracts and neutralizes poisons from the skin and internal organs.

In his book "The Clay Cure", Ran Knishinsky discusses how diarrhea can be remedied through the use of clay because of its ability to bind stools. It can take effect right away by binding to irritants in the gastrointestinal tract. It's a good idea to mix the clay with 1 cup of applesauce, which not only makes the clay more palatable, but also adds pectin, which is another binding agent.

Bentonite is used in pharmaceuticals, medical and cosmetics markets. Bentonite is used as a filler in pharmaceutical drugs, and due to its absorption-adsorption capabilities, it allows paste formation. Bentonite is used in industrial protective creams, wet compresses, and anti-irritant lotions for eczema. In medicine, bentonite is used as an antidote in heavy metal poisoning. Personal care products such as mud packs, baby powder, sunburn paint, and face creams may contain bentonite clay.

How Bentonite Works

Bentonite Clay has a negative electrical attraction for particles that are positively charged. Most toxic poisons, bacteria and viruses are positively charged. These toxins are irresistibly drawn towards the clay. Clay is made of flat, microscopic, credit-card-shaped "flakes". Laid edge-to-edge, one gram of these particles has the surface area of somewhere around 10 football fields. The greater the surface area the greater its power to pick up positively charged particles.

Animal Journals

Bill Roundy is a retired rancher remembers a generation ago, when he lived in Utah, that he and other cattle ranchers, learnt a valuable lesson by watching their cattle. Whenever a cow got sick and went off her food, the ranchers would turn her out to fend for herself, as they could not afford to throw good money after bad. But, they noticed that, time and time again, the cows would return after a few days, fully recovered, and ready to feed with the rest of the herd. It wasn't long before these ranchers discovered how the cows were recovering. The sickly cattle would take themselves across the desert to clay banks, and feed on them until their health returned. When the ranchers saw how easy and cheap was the solution, they transported clay to their sick cows - a practice still continued today. Free-ranging cattle dig into ancient clay sub soils to access clay and so have no need to be supplemented in this way. [Mahaney,WC Maximilliano, B Hancock, RGV Aufrieter, S and Perez, FL 1996. Geophagy of Holstein hybrid cattle in the northern Andes, Venezuela. Mountain Research and Development, 16 (2) pp 177-180.]

Peruvian macaw parrots somehow know the benefits of the clay. They congregate on a an area on the main clay lick outside the Tambopata Research Center. Parrots are great wild fruit eaters, but at certain times of the year only poisonous fruit is available and this is when they land on the clay cliff. They eat the clay in the morning which will dispel the toxins in the poisonous fruit during the day.

For eons Native Americans have been using healing clay. Ran Knishinsky, in his book, The Clay Cure - Natural Healing from the Earth, states that clay has improved the health of many people suffering from a wide range of illnesses, and it stimulates the immune system.

Try Bentonite Clay and discover its healing benefits.


Sursa: http://www.squidoo.com/


Eu folosesc argila de bentonit (bentonite - in engleza) in combinatie cu psyllium husk (invelisul semintelor plantei Plantago Psyllium) care contine fibra si astfel inlesneste eliminarea. Argila trece prin tractul digestiv fara a fi digerata, absorband astfel toxinele din organism (de aici constipatia, in special in cazul celor care nu se detoxifica in mod regulat).

Se amesteca o lingura de argila de bentonit si o lingurita cu varf de psyllium husk intr-un pahar cu apa. Este indicat ca amestecul sa se bea dimineata pe stomacul gol. E foarte eficient in timpul dietei cu limonada, accelerand procesul de detoxifiere. Argila de bentonit este foarte buna si pentru masti cosmetice, absorbind impuritatile si lasand pielea luminoasa si catifelata.

Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Joi, Feb 10 2011 8:52 am

Ventuzele

Imagine


Alaturi de acupunctura si herbologie (plante medicinale orientale) terapia cu ventuze (cupping in engleza) este folosita de catre Medicina Traditional Chineza de peste 2.500 de ani. Ventuzele au fost folosite si in Egiptul antic si se pare ca acolo s-a folosit prima data in mod sistematic acest tip de terapie. Elbers Papyrus, cea mai veche carte de medicina, scrisa la 1550 I Hr, face o ampla descriere acestei metode de tratament.

Galen si Hipocrate le folosesc extensiv si chiar isi criticau discipolii care le neglijau ca tip de tratament. Herodot, parintele istorie, face mentiuni in scrierile sale referitoare la folosirea ventuzelor pentru tratamentul unui numar insemnat de afectiuni.

La noi ventuzele se folosesc de mult. Mie imi place sa cred ca acestea au fost (re-)introduse de pe vremea lui Nicolae Milescu Spataru- Carnu (1636-1708) care a facut o calatorie in China ca ambassador al Rusiei si care de bunaseama o fi venit cu niste obiceiuri bune de acolo care s-au transmis incet-incet. La tara se foloseau extensiv si era aproape imposibil ca in vreun sat sa nu fie vreun batran care sa stie sa puna "ventuze". Pentru bunicii mei erau un leac de baza pentru racelile din timpul iernii… Imi amintesc ca tratamentele de acest fel erau foarte efective, un adevarat eveniment cu rasunet in viata familiei.

Primele ventuze au fost cele din corn de animal. Apoi insa s-au folosit cele din tulpina de bambus, ceramica, alama iar acum se folosesc cele din sticla sau din material plastic. De fapt cele din bambus se folosesc pentru cazurile in care se aplica simultan cu un tratament de plante medicnale. In aceste cazuri ventuzele din bambus se fierb indelung in ceai concentrat de plante si abia apoi se aplica pe piele. In acest caz sunt mult mai efective dar procedeul este greoi.

Meritul medicinei traditional chineze (TCM) este ca a legat folosirea acetui procedeu de teoria medicala oriental, de diagnosticul diferential TCM si de punctele de acupunctura, facand din acesta metoda de tratament o arta. Pentru multe dintre afectiuni aplicarea ventuzelor este de neinlocuit.

"Pusul ventuzelor" este de de fapt un fel de masaj profund ai muschilor si de stimulare a punctelor si meridianelor de acupunctura prin vacuum. Practicianul incalzeste aerul din ventuza cu o flacara (exista cateva tipuri specifice de "incalzire") si aplica ventuza pe pielea corpului, de cele mai multe ori pe spate. Se folosesc totusi si pe abdomen, pe piept, etc. functie de natura afectiunii.

Vidul creat la racirea aerului din ventuza produce o usoara suctiune a pielii care este "trasa" asfel in ventuza. De multe ori pielea se unge cu un ulei de masaj astfel incat si deplasarea ventuzei se efectueaza un "masaj" pe arii mai intinse. Recent se folosesc ventuze la care vidul este produs de o mica pompa de vid actionata electric.

Rezultatul este ca se produce o miscare a sangelui in zona respectiva, se elibereaza toxine, se face stimularea punctelor de acupunctura special alese in acest scop, cresterea circulatiei sangelui si a limfei, relaxarea muschilor "blocati", reducerea inflamatiei si mobilizarea agentilor proprii de vindecare ai organismului in zona respectiva.

Ventuzele lasa pe piele urme usor de recunoscut in locurile unde au fost puse, usoare echimoze care se mai numesc "sarutarile ventuzelor". Desi arata alarmant si sunt cu atat mai colorate cu cat afectiunea tratata a fost mai puternica, ele nu sunt dureroase si dispar in 3-7 zile. Cum medicina alternativa si TCM-ul in special are o faima buna in lumea mondena din America de Nord si din Europa occidentala, urmele de ventuze nici nu se mai ascund considerandu-se "echimoze sanatoase".

Vedeti alaturat pe Gwyneth Paltrow (detinatoarea Oscarului pentru cea mai buna interpretarea feminina din "Shakespeare in Love" ) care isi expune cu nonsalanta la o receptie "sarutarile ventuzelor" (din arhiva BBC - news.bbc.co.uk/1/hi/health/3879447.stm).

Cel mai comun, ventuzele sunt folosite pentru dureri de diferite tipuri care includ pe cele de spate, de picioare, de umar, de ceafa, in general dureri musculare si ale incheieturilor precum si in cazuri de fibromialgie. Deasemenea ele ajuta la tratarea afectiunilor respiratorii cum ar fi racelile, starile gripale, tusea, brosita , astma si altele asemanatoare. Pot fi benefice chiar in cazurile de probleme menstruale si digestive incluzand durerile de stomac, starile de voma si diareea.

O lista mai cuprinzatoare ar include: anemia, sindroame de atrofie a membrelor, probleme sexuale, "udarea patului", constipatiile, dureri la ciclu, hipertensiunea, ajuta la recuperarea dupa atac cerebral (paralizii… in primele 6 luni dupa atac), in stari de oboseala. In sfarsit, se folosesc pentru tratamentul celulitei, a durerilor de cap, insomniilor, cazurilor de prolaps, spondiloze, dureri de dinti, torticolis.

Multa sanatate!
Dan Micu - D. Acupuncturist, Practician TCM

Sursa: http://www.soothe.ca



Eu folosesc acest set de ventuze
Se aplica foarte usor, cu ajutorul unei pompe. Sunt extraordinare si vi le recomand cu caldura!
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 519
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Următorul

Înapoi la Vindecare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron