Vindecarea ochilor

Cum ne putem vindeca singuri

Vindecarea ochilor

Mesajde mszavai » Mar, Aug 29 2006 1:49 am

De la atata stat in fata computerului :computer ochii au inceput sa-mi dea semne de oboseala. La sfatul unui prieten am inceput de cateva luni sa fac stand in cap in fiecare seara inainte de culcare. Nu am stiut, insa statul pe cap este considerat regele asanelor.

Regula de aur la aceasta asana este de a sta la orizontala tot atat cat ati stat si pe cap, iar exercitiul sa nu depaseasca mai mult de 12 minute. Eu reusesc sa stau in cap cam 4-6 min dupa care stau intinsa la orizontala.

Beneficiile standului in cap: realinierea organelor interne, realinierea sistemului osos, decomprimarea coloanei vertebrale, imbunatatirea sistemului circulator, limfatic si digestiv, drenarea sinusurilor, drenarea limfei (are tendinta sa stagneze in zona din crestetul capului, de aici si presiunea si durerile de cap), reducerea edemului periferic (drenarea fluidelor acumulate in picioare), deasemenea intareste muschii bratelor si muschii centrali de sustinere ai corpului, imbunatateste echilibrul, memoria, vederea, auzul, irigarea dintilor si a gingiilor, imbunatateste circulatia periferica,reduce stresul prin drenarea glandelor adrenale, detoxifiaza si relaxeaza intregul organism si... ajuta si la cresterea si recolorarea parului alb.

Mai multe detalii gasiti aici: http://www.theplaidzebra.com/health-ben ... headstand/


Imagine

10 motive ca sa stai in cap

Sursa: https://viataverdeviu.ro/

Poate pentru unii statul in cap suna ca o activitate acrobatica, periculoasa si iesita din sfera sigurantei. Insa, facuta "cu cap ", aceasta pozitie poate avea beneficii minunate pentru sanatate, frumusete si nu numai. Statul pe cap (Sirsasana) este deseori denumita regina pozitiilor yoga pentru ca aduce numeroase beneficii.

Iata 11 motive pentru care ar trebui sa practici statul in cap.
Iti imbunatateste puterea de concentrare

Ori de cate ori te intorci cu capul in jos, creste circulatia catre creier. Acest lucru ajuta puterea de concentrare, atentia si functionarea mentala in general, ajutandu-te sa ai o minte mai limpede si mai ascutita.

Reduce stresul

Puterea de concentrare si atentia necesare pentru exersarea statului pe cap te fac sa-ti dezvolti autocontrolul, ceea ce este extrem de util, mai ales pentru cei ce au sentimente de anxietate, stres, teama sau alte griji.

Intareste umerii si bratele

Statul pe cap necesita putere in umeri, brate si spate, pentru a sprijini greutatea intregului corp, capul ar trebui sa suporte doar o foarte mica parte din greutatea corpului. Practica aceasta postura daca vrei sa-ti intaresti musculatura in aceste zone.

Reduce retentia de lichide

Retentia fluidelor si picioarele umflate se intampla atunci cand petreci mult timp stand pe scaun sau in picioare. Pozitiile care te fac sa stai cu picioarele in sus fac aceste efecte reversibile prin inversarea corpului, stimuland astfel circulatia fluidelor si a toxinelor adunate la nivelul picioarelor si a talpilor.

Consolideaza centrul de greutate

Mentinerea centrului de greutate este cerinta cea mai importanta pentru exersarea statului in cap, pentru ca este ceea ce-ti permite sa pastrezi postura, atat pentru a lua pozitia, cat si pentru a-ti mentine echilibrul. Exersarea acestei pozitii iti va intari abdomenul si spatele foarte mult, iar pastrarea centrului de greutate te face mai rezistent si scade sansele de ranire.

Este un lifting facial gratis

Cand practici statul in cap, nutrientii proaspeti, sangele si oxigenul, vin toate catre fata, oferind acea aura de yoghin. Fiind cu capul in jos, fata sta in alte directii decat cea normala, ceea ce te face sa beneficiezi de un lifting natural.

Imbunatateste circulatia sangelui

Pentru ca inima este pozitionata mai jos de nivelul capului, aceasta trebuie sa pompeze sange mai puternic in sus catre creier. Cand practicam statul pe cap, inima ta face o pauza.

Imbunatateste digestia

Statul in cap este benefic pentru digestie, pentru ca stimuleaza glanda pituitara, responsabila partial de sistemul digestiv. Statul cu capul in jos ajuta si la deblocarea unor acumulari de substante in corp, sau gaze si imbunatateste circulatia catre toate organele digestive.

Te face mai fericit

Statul in cap te poate face mai fericit, pentru ca stimularea circulatiei sangelui catre creier are un efect de calmare si energizare asupra corpului. Statul in cap poate curata si detoxifica glandele suprarenale, eliminand depresia si contribuind la o energie mai pozitiva.

Iti da curaj

Statul in cap iti da curaj pentru ca trebuie sa-ti infrangi teama de a sta cu capul in jos, de a cadea si a pierde controlul. Postura este destul de dificila si cere multa practica pana reusesti sa o faci. Dupa atat de mult efort fizic si emotional, cand reusesti sa faci postura, sentimentul este incredibil.

Atentie, pentru cei care nu au nici un fel de experienta, cautati persoane care sa va ajute si sa va asiste la inceput in acest proces.


Surse utilizate:
http://www.aurawellnesscenter.com/2012/ ... -headstand
http://www.livestrong.com/article/52668 ... headstands
http://www.yogajournal.com/article/prac ... /headstand
http://www.thealternativedaily.com/11-r ... tand-head/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 318
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Feb 16 2008 9:13 pm

Lumina monitorului, agresiva pentru ochi

Persoanele care stau mai mult de patru ore zilnic in fata calculatorului au nevoie de ochelari speciali de protectie. Oftalmologii sustin ca majoritatea celor cu meserii care implica folosirea indelungata a monitorului sufera de oboseala accentuata, ameteli si dureri de cap. Acestea ar putea fi evitate cu ajutorul ochelarilor cu lentile special proiectate pentru monitor, precum si prin amplasarea corecta a calculatorului in spatiul de lucru. Usturimi la nivelul ochilor si inrosirea acestora, dureri ale globilor oculari, inflamarea pleoapelor si incetosarea vederii sunt cateva dintre simptomele pe care le resimtim atunci cand lucram mult timp cu privirea atintita in monitorul calculatorului.

„O explicatie a disconfortului vizual produs de monitor este urmatoarea: dupa cum stim, imaginea este compusa din trei culori - rosu, verde si albastru. Dintre acestea, albastrul sau mai exact lumina emisa de monitor este foarte obositoare pentru macula - o zona de pe retina cunoscuta ca fiind zona de maxima acuitate vizuala. Lumina albastra din spectrul luminos natural nu ne afecteaza atat de tare deoarece cristalinul, lentila ochiului, ne furnizeaza o protectie naturala. Insa, o expunere mai mare de patru ore la lumina albastra emisa de monitor duce la obosirea ochilor", explica dr. Andrei Filip, medic specialist oftalmolog, Clinica de Oftalmologie Ama-Optimex, Bucuresti. Potrivit acestuia, pe piata exista lentile care au capacitatea de a filtra lumina albastra. „Toate aceste lentile ofera un confort vizual ridicat celor care stau multe ore pe zi in fata calculatorului. Ele sunt confectionate din sticla de seleniu, policarbonat sau din plastic si au tratamente speciale de filtrare. Lentilele pentru calculator se pot realiza la comanda, cu sau fara dioptrii. Ele se recomanda indiferent daca monitorul este dotat sau nu cu ecran de protectie", a adaugat dr. Filip.

7 pasi pentru a ne pastra sanatatea ochilor cand lucram la calculator


Monitorul trebuie asezat la o distanta de 50-60 cm fata de ochi. Asigurati-va ca ecranul este la acelasi nivel cu ochii, niciodata mai sus.

Atunci cand sunteti nevoiti sa va plimbati privirea de la foile de pe birou la monitor este indicat sa folositi un suport pentru coli, pe care il veti aseza langa ecran, la aceeasi inaltime si distanta cu acesta.
Camera in care lucrati trebuie sa aiba aceeasi luminozitate ca si ecranul computerului. Evitati amplasarea calculatorului intr-o zona in care geamul se afla in fata sau in spatele acestuia, lucru care impiedica reflexia luminii. Ecranul trebuie pozitionat perpendicular pe sursa de lumina.
Mergeti regulat la un consult oftalmologic si nu uitati sa ii mentionati medicului ca aveti un loc de munca care va solicita ochii.

Clipiti frecvent pentru a va mentine ochii umezi si a-i feri de iritatii, mai ales in cazul in care purtati lentile de contact. Studiile arata ca, atunci cand lucram la computer, clipim de cinci ori mai putin decat in mod normal. Incercati urma­torul exercitiu: la fiecare 30 de minute, clipiti de 10 ori, inchizand pleoapele incet. Astfel, ochii isi vor reca­pata umiditatea.

Din cand in cand, focalizati obiecte aflate la distante diferite.

Ocazional, inchideti ochii pentru aproximativ un minut si respirati adanc pentru a va relaxa.


Sursa: http://adevarul.ro/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 318
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Tratamente naturale pentru ochi

Mesajde mszavai » Mie, Ian 26 2011 11:30 pm

Tratamentul lui Stanley Burroughs

5 parti (masuri) apa distilata
2 parti miere
1 parte otet de mere (organic, nefiltrat)


Amestecati totul intr-o sticla (nu este necesar sa o tineti la frigider pentru ca nu se strica). Din acest amestec puneti-va picaturi in ochi de cateva ori pe zi pana la vindecare. Tratamentul a fost folosit cu succest in tratarea cazurilor de glaucoma, cataracta, pete sau tumori oculare. Folosind acest tratament multe persoane au reusit sa isi corecteze vederea astfel incat sa nu mai fie nevoite sa poarte ochelari. Chiar si cei care nu au probleme cu vederea pot folosi acest tratament pentru intretinere.



Dr. Christopher’s Eye Wash
For the healing of Glaucoma, Cataract, Macular Degeneration, general eye infection and better eye sight.

The formula contains a number of different herbs, each having their own purpose. For example, there is cayenne pepper, which stimulates the eye tissues and improves the circulation in them. There is golden seal root, which kills any infection or bacteria in the eye tissues. There is bayberry bark, and red raspberry which promote the growth of new, healthy eye tissue. Finally there’s eyebright, an herb which has been used to cure eye problems for the last seven hundred years.

Often, within a week after starting, people notice mucus and pus coming out of their eyes when they wake up. This is simply damaged cells and toxic materials which are being cleansed from the eyes. One lady called me after taking the eye formula for only two days. She said, “Dr. Christopher, I woke up this morning and my eyes were almost glued shut with mucus.”

I told her she was lucky. I said, “If the mucus comes out of your eyes at that rate, you’ll have your vision back in no time.”

You see, when the entire eye is cleaned out, the vision will naturally improve. When the waste material comes out of the muscles, the muscles will become stronger and will be able to focus better. When the lens in the eye is cleaned out, it will become almost crystal clear. When this happens, light rays will travel through the entire lens and will be focused on the retina without being distorted, which usually happens when the lens is cloudy. In addition, the optic nerve itself will become much more sensitive and it will send picture images to and from the brain many times quicker.

Also the eyewash will increase the circulation in the eye. This means nutrients will travel more quickly to the eye and the eye will regenerate at a faster rate. This circulation is vitally important in relation to the eye lens. There are no blood vessels in the lens itself. It depends entirely on the freeflowing humorous liquids which bathe the lens on both sides. So when nutrients can get to the lens quickly, and when waste products can be discharged from the lens easily, a person’s focusing ability is bound to improve.

Now the quality of the herbs you use will completely dictate your results. If you use commercial herbs, you may not get results. Make sure you use organic or wild harvested herbs. Find them as loose, dry herbs, not powdered form.

You Will Need:

1 part Eyebright herb
1 part Bayberry bark
1 part Red raspberry leaf (frunza de zmeur)
1 part Goldenseal
1/8 part Cayenne (ardei cayenne)


To make the eyewash, put one teaspoon of the formula in a cup of boiling distilled water. You should never use tap water. When the tea has cooled, and the herbs have settled to the bottom, pour the solution through a clean piece of cotton or wool. Don’t use any synthetic fibers. Then pour a small amount in a glass eye cup, which you can get in any drug store.

To use the eyewash, place the cup over one of the eyes and blink the eye for a few times, then rest the eye for a few moments. This will let the eye become accustomed to being washed. Then repeat with the other eye. Keep using the eyewash until you can blink about 20 times with each eye. The second day, you can try to leave the eyes open for a few seconds in the solution. Your eyes may sting in the beginning. But the more you use the eyewash, the easier it will be.

Keep using the eyewash three times a day, and try to keep your eyes open in the solution for longer and longer periods. Hopefully, within a week you should be able to keep them open for five minutes at a time. If you can do this persistently, day in and day out you’ll be well on your way toward correcting any vision problems you may have. If your eyes are really bad, you can take the eyewash 5 or 6 times a day.

Also, I urge you to take three capsules of the formula twice a day internally. This is absolutely essential if you expect to get complete results.

Sursa: http://getwellstaywellathome.com/


De unde se poate cumpara:

Christopher's Herbal Eyebright
Christopher's Herbal Eyebright
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 318
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Sindromul Ochiului Uscat

Mesajde mszavai » Mie, Apr 28 2021 1:49 am


Glandele Meibomius - stratul uleios extern al ochiului



CE ESTE SINDROMUL OCHIULUI USCAT?

Lacrimile sunt indispensabile pentru starea de sanatate a ochilor nostri si pentru o vedere clara. Ele au rol de umidificare si lubrifiere a suprafetei oculare, protejandu-ne de particule straine sau chiar de microbi care ar putea cauza infectii. Filmul lacrimal normal este format din trei straturi:

  • extern – uleios – aflat in contact cu aerul si produs de niste glande specializate situate in grosimea pleoapelor (glandele Meibomius)
  • mijlociu – apos – secretat de glanda lacrimala
  • intern – mucos – cel care inveleste practic globul ocular, mai exact: corneea si conjunctiva. El este produs de glande situate in numar mare la nivelul conjunctivei (foita mucoasa, bogata in vase de sange care imbraca partea alba a ochiului si interiorul pleoapelor).

Lacrimile au o compozitie chimica complexa (aminoacizi, grasimi, minerale, zaharuri) si sunt secretate in permanenta la un nivel de baza sau in cantitate mai mare ca raspuns la factori iritanti (corpi straini, fum, traumatisme, infectii) sau stimuli psihologici puternici (stres).

Orice modificare a unuia sau mai multor componente ale filmului lacrimal declanseaza o serie de simptome pe care le reunim sub denumirea de sindrom de ochi uscat.


MOTIVE PENTRU CARE PUTEM SUFERI DE OCHI USCATI

Atunci cand avem ochii uscati, fie avem un deficit cantitativ al lacrimilor, glanda lacrimala producand o cantitate prea mica de lacrimi, fie lacrimile sunt produse in cantitate suficienta, insa ele se evapora mult prea repede de pe suprafata ochiului.

In primul caz termenul pe care il folosim de obicei este acela de Sindrom Sjogren. Acesta denumeste o boala autoimuna in care este afectata secretia mai multor glande exocrine din corp (lacrimale, salivare, digestive) si se poate asocia cu alte boli autoimune precum lupus eritemoatos sau spondilita anchilozanta.

Secretia glandei lacrimale poate fi redusa din alte cauze precum:

  • inflamatii;
  • tumori;
  • traumatisme;
  • in urma unei interventii chirurgicale;
  • dupa iradiere;
  • medicamentos.

A doua categorie include situatiile in care ne confruntam cu o evaporare excesiva a lacrimilor din cauza faptului ca stratul extern, uleios, al filmului lacrimal este produs in cantitate redusa. Acest fenomen apare atunci cand exista o inflamatie sau un alt factor care perturba activitatea glandelor Meibomius (traumatisme, arsuri ale marginii pleoapelor), care produc componenta uleioasa a filmului lacrimal.

Putem intalni de asemenea sindromul de ochi uscat in situatii in care suprafata oculara este expusa un timp indelungat, nefiind acoperita corespunzator de pleoape. Aceasta se poate intampla in:

  • boli ale tiroidei in care globii oculari proemina de la nivelul orbitei (exoftalmie) si apare inchiderea deficitara a fantei palpebrale;
  • boli neurologice (pareze) care afecteaza miscarile pleoapelor;
  • modificari ale pozitiei pleoapelor in raport cu globul ocular (marginea pleoapelor este intoarsa in afara – ectropion) care de multe ori pot genera forme severe de ochi uscat ce necesita corectare chirurgicala.


CUM STIM CA SUFERIM DE SINDROMUL OCHIULUI USCAT?

Va puteti gandi ca suferiti de ochi uscati daca:

  • simtiti intepaturi sau senzatie de arsura la nivelul ochilor;
  • aveti adesea senzatia de nisip sau praf in ochi;
  • episoade de lacrimare excesiva alterneaza cu perioade in care ochii sunt foarte uscati;
  • va treziti adesea dimineata cu o secretie vascosa la nivelul pleoapelor;
  • resimtiti durere oculara asociata cu ochi rosii, sensibili la lumina sau la curenti de aer;
  • aveti momente in care vederea se incetoseaza si nu se clarifica decat daca clipiti des;
  • va puteti simti pleoapele grele;
  • nu mai tolerati lentilele de contact pe care le foloseati in mod uzual sau sunteti nevoiti sa le scoateti dupa o perioada scurta de timp;
  • nu mai tolerati lucrul indelungat in fata calculatorului, cititul sau orice activitate care presupune o focalizare sustinuta a privirii;
    suferiti frecvent de oboseala oculara.

Daca recunoasteti unul sau mai multe dintre simptomele de mai sus, este recomandat sa faceti un consult oftalmologic in urma caruia medicul va stabili diagnosticul si va va recomanda tratamentul care vi se potriveste.

Mare parte dintre simptomele descrise mai sus sunt cauzate de inflamatia care apare mai devreme sau mai tarziu in toate cazurile de sindrom de ochi uscat. Ea determina dureri oculare, fotofobie (sensibilitate la lumina), eroziuni sau chiar ulceratii la nivelul corneei care se pot vindeca cu cicatrici ce afecteaza permanent vederea. Atunci cand apar aceste manifestari in cazul unei persoane cu ochi uscat, vorbim de keratoconjunctivita sicca, o boala care netratata la timp poate duce la complicatii grave.


Sursa: https://www.amaoptimex.ro/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 318
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Tratament pentru ochii uscati

Mesajde mszavai » Dum, Mai 09 2021 1:30 pm



Acest tratament se recomanda pentru inceput de doua ori pe zi, apoi de doua - trei ori pe saptamana in scopul de a curata marginea pleoapelor si de a debloca Glandele Meibomius.



Compresa calda 5-10 minute
Compresa calda se aplica in scopul de a curata si indeparta orice particule reziduale de pe pleoape si de a fluidiza secretiile uleioase ale Glandelor Meibomius prin deblocarea acestora.

Masajul pleoapelor
Imediat dupa tratament se maseaza pleoapele pentru a debloca si stimula secretia Glandelor Meibomius.

Curatarea pleoapelor
Se curata marginea pleoapelor cu un bat cu vata inmuiat intr-o solutie usor saponificata.




Pentru curatarea pleoapelor eu folosesc peria electrica Olay de curatare faciala.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 318
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Dispozitive de masaj cu caldura si vibratii

Mesajde mszavai » Lun, Ian 16 2023 8:00 am

Sunt fericita ca am gasit in sfarsit o solutie extrem de eficienta si deosebit de simpla oferita de Medicina Traditionala Chineza pentru problema cronica a ochilor uscati, asa-zisul 'sindrom' - rezultat direct al factorilor de stres ce au atins un nivel extrem!


Imagine

Dispozitivul de masaj ocular cu caldura si vibratii produs de firma YouthLab se incalzeste pana la 42°C, stimuland astfel secretia Glandelor Meibomius. In acelasi timp produce o microvibratie de 12000 rpm. Astfel este stimultata circulatia sanguina si limfatica, oxigenarea tesuturilor si productia de colagen. Este recomandat sa se foloseasca 3-4 minute dimineata si seara.

Recomand si dispozitivul de masaj facial, care de asemenea se incalzeste pana la 42°C si produce o microvibratie de 8000 rpm.

Imagine




Din pacate, toate dispozitivele de acest gen includ si lumina pe baza de LED (rosie si albastra), promovandu-se astfel ca lumina de tip LED este 'vindecatoare'. Cu toate acestea este cunoscut faptul ca, dintre toate luminile artificiale folosite in prezent, lumina de tip LED este cea mai detrimentala sanatatii!


*** Dispozitivele de masaj YouthLab au optiunea de a fi folosite fara lumina.




Imagine

Acesta este un alt dispozitiv de masaj ocular pe care il recomand. Are avantajul ca vibratia este automata si nu pe baza de senzor ca la dispozitivul YouthLab. Insa nu are optiunea de a fi folosit fara lumina LED.

Asadar, eu il folosesc cu o banda izolatoare electrica neagra aplicata peste fanta care emite lumina. Metoda aceasta o aplic la multe dintre dispozitivele cu lumina LED.

Ca lumina ambientala folosesc lampi de sare (sarea emite ioni negativi) de diferite feluri si forme artistice, inclusiv sub forma de aplice.





SECRETIA GLANDELOR MEIBOMIUS




Se poate face o comparatie cu monstruozitatea oferita ca 'solutie' de 'medicina moderna'


Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 318
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am


Înapoi la Vindecare

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron