DANSUL UNIVERSAL AL UMANITATII (*ANUNT*)

Mesaje noi

DANSUL UNIVERSAL AL UMANITATII (*ANUNT*)

Mesajde mszavai » Dum, Noi 15 2020 1:40 am

Imagine

Iubiti prieteni,

Anul 2020 s-a dovedit intr-adevar un an deosebit de transformator atat la nivel individual cat si la nivel colectiv, ca Umanitate.

Pe masura ce lucrurile s-au asezat in matca, iar Realitatea se restructureaza multi-dimensional atat in exterior, cat si in interiorul nostru, al fiecaruia, va invit sa sarbatoriti alaturi de mine MONUMENTALELE TRANSFORMARI prin care am trecut cu totii in aceasta perioada.

Imagine

Pe data de 20 martie 2021, ora 20:00 ora Romaniei, organizez un DANS, aici, la mine acasa, si va invit sa participati alaturi de mine de acolo, de unde va aflati, prin intermediul partenerului nostru de drum, Inteligenta Tehnica/ Artificiala.

Conexiunea va fi facuta pe Zoom si un link va fi postat ulterior, la fel si detaliile necesare (pana atunci va las in compania Tenorilor si a Laurei Bretan).

TRADUCERE IN ROMANA

https://www.tenorsmusic.com/

Va multumesc ca mi-ati fost alaturi si parteneri de drum, intr-o calatorie unica, care a fost calatoria noastra de OM, pe Planeta Pamant.

Asa cum ne pregatim pentru a incheia nu doar Calatoria Planetara, dar si cea Universala,

INTREAGA CREATIE CELEBREAZA!

Si este timpul ca si noi sa ne contopim Esenta in aceasta

UNIVERSALA CELEBRARE - A VIETII, A LUMINII, A EXPLOZIEI DE A FI!

Cu deosebita Dragoste si vesnica Pretuire,

A Voastra, Eterna,
monika
mszavai
Site Admin

Mesajde mszavai » Sâm, Feb 20 2021 3:34 am

SA NE AMINTIM DE UNDE VENIM...

Galaxia Andromeda
mszavai
Site Admin

Mesajde mszavai » Mie, Mar 03 2021 8:44 pm

.
Imagine

LEO ROJAS ALBUM

1. El condor pasa (Condorul in zbor - fara limite)
2. The last of the mohicans (Ultimul mohican)
3. Son of Ecuador (Fiul Ecuadorului)
4. Farewell (Ramas bun)
5. The lonely shepperd (Pastorul singuratic)
6. Little silverstar (Steluta argintie)
7. Now I feel alive (Sunt plin de viata)
8. Song to Mother Earth (Cantec Mamei Pamant)
9. Chaski (Mesager)
10. My immortal (Nemuritor)

.
mszavai
Site Admin

EVENIMENT SAPTAMANAL

Mesajde mszavai » Vin, Mar 26 2021 12:16 am

Evenimentul ce a avut loc pe data de 20 martie 2021 a facilitat deschiderea PORTALULUI prin care Umanitatea a pasit, literalmente, in VIITOR.

Am vorbit despre aceste energii in mesajul din mai 2020, intitulat VIITORUL ESTE AICI.

Cei care ati participat la evenimentul din 20 martie 2021, fie conectati in direct, fie nu, ati fost cei care ati facilitat, in mod activ, acest proces si va multumesc ca mi-ati fost alaturi.

Doresc sa organizez SAPTAMANAL aceste evenimente pe Zoom (detalii legate de Zoom in mesajul de mai jos).

La unele dintre evenimente voi dansa, la altele nu, in functie de energiile pe care le traversam. Aceste evenimente se doresc a fi niste momente simple, in care putem doar fi, si in care putem fi impreuna. Vom fi dincolo de cuvinte si ne vom conecta prin intermediul muzicii. Puteti dansa daca doriti, puteti fi prezenti pe video daca doriti - sunteti liberi sa fiti exact cum doriti sa fiti.

mszavai
Site Admin

NATIVI DIN MONGOLIA

Mesajde mszavai » Vin, Mar 26 2021 1:03 am

.
Imagine

NATIVI DIN MONGOLIA (video)

1. Boerte band - ALTAI
2. The Altai band - Povestea camilei care plange
3. G. Erdenechimeg - Dragul meu copil
4. G.Erdenechimeg - Cerul etern
5. The Altai band - Message of the Ancestors

.
mszavai
Site Admin

Sa ne amintim... RESPIRATIA

Mesajde mszavai » Vin, Mar 26 2021 11:47 pm

.

In procesul de YIN/YANG al respiratiei TINUTUL RESPIRATIEI este partea tacuta

Imagine

Respiratia cuprinde 3 etape: inspir, PAUZA (tinut repiratia), expir

La aceste intalniri ne vom re-aminti si vom practica Adevarata Respiratie.

Asa cum veti viziona videoclipul cu fundal muzical pe care il voi transmite in direct, va recomand sa va concentrati atentia asupra respiratiei:

• inpir
  • PAUZA (tinut respiratia 2 sec sau mai mult)
  • expir

Va recomand ca inainte de eveniment sa faceti un dus si prin energia APEI sa va conectati cu Mama.

Deasemenea va recomand sa aduceti la intalnire cele 4 ELEMENTE sub forma:

• APA - din care sa puteti bea
  • PAMANT - in apa de baut adaugati putina sare sau orice alta forma naturala de minerale
  • AER - respiratia
  • FOC - o lumanare aprinsa (daca nu aveti lumanare, folositi Focul Interior pentru a reuni cele 4 elemente)
mszavai
Site Admin

SA REDEVENIM COPII!

Mesajde mszavai » Sâm, Apr 03 2021 8:40 pm

Imagine
Ursuleti Panda

La intalnirea de sambata 10 Aprilie ne vom reaminti SIMPLITATEA vietii si BUCURIA de a fi.

Va recomand ca pe parcursul vizionarii sa respirati urmand indicatiile anterioare
(inspir - pauza cateva secunde- expir) si in plus, sa respirati usor pe gura spunand Ahhhh...

Sunt fericita sa fim din nou impreuna!
Pe curand!
mszavai
Site Admin

CURAJUL DE A CREA

Mesajde mszavai » Sâm, Apr 17 2021 9:29 am

Imagine

Sursa: Jonna Jinton YouTube

JONNA JINTON ALBUM

1. The Wolf Song (Cantecul Lupului)
2. The Frozen Call (Chemarea de Gheata)
3. Kulning | Ancient Herding Calls (Chemarea vitelor)
4. Kulning - Viking Song of the Mountains (Cantecul viking al muntilor)
5. Song to Sweeden (Cantec pentru Suedia)
6. A song for the Earth (Cantec Pamantului)
7. Nordic Herding Call - Welcoming Spring (Cantec de Primavara)
8. Song of Summer Solstice (Cantec de Solstitiu de vara)
9. The story of my life - From a dream to reality (Povestea vietii mele - de la vis la realitate)
10. Living with the Dark Winters in Sweden (Iernile Lungi din Suedia)

In 2010, Jonna Jinton s-a decis sa se mute din Gothenburg, Suedia, unde locuia intr-un apartament, in Grundtjärn, un satuc indepartat in nordul Suediei cu mai putin de 100 locuitori. Urmandu-si pasiunea si chemarea inimii, fara a avea un plan, bani, sau loc de munca, Jonna a avut curajul sa isi creeze o Noua Viata in armonie cu natura, intr-un loc unde au locuit stramosii ei, in urma cu 12 generatii. Un artist extraordinar, Jonna si-a creat chiar si propria linie de bijuterii.

☆ Lasati-va purtati de INSPIRATIE

TINETI-VA SUFLAREAsi permiteti-va astfel sa atingeti INFINITATEA

EXPIRATI cu curaj:

O Noua Expresie a Sinelui
Intr-o Noua Expresie a Vietii

mszavai
Site Admin

Mesajde mszavai » Vin, Apr 23 2021 5:37 am

Broasca testoasa ancoreaza energia Dragonului

Broaste testoase

Vietuitoarele adancurilor

Cantecul balenelor

Cantecul delfinilor si al balenelor
mszavai
Site Admin

Mesajde mszavai » Mie, Apr 28 2021 10:47 am

Sunetele vindecatoare ale delfinilor si balenelor

Sunetele fermecatoare ale delfinilor

Frumosul cantec al delfinilor si balenelor

Din adancuri
mszavai
Site Admin

SIRENE UMANE

Mesajde mszavai » Dum, Mai 09 2021 12:31 am

.

Imagine

Sot si sotie Guillaume Néry si Julie Gautier - scufundatori fara echipament

Imagine

GUILLAUME NERY si JULIE GAUTIER ( video)

1. One breath around the world (Cu o singura respiratie - in jurul lumii)
2. Ocean Gravity (Gravitatia Oceanului)
3. Base jumping - Dean's Blue Hole (Dean's Blue Hole - Bahamas)
4. Running (ft. Beyonce) (Alergand)
5. Dancing through the waters (Dans in ape)
6. AMA (Ama)

Director camera subacvatica: Julie Gautier
mszavai
Site Admin

Mesajde mszavai » Dum, Mai 09 2021 2:08 am

.

IMPORTANTA TINUTULUI RESPIRATIEI

Aceste Sirene Umane (scufundatori de performanta) ne amintesc de faptul ca OMUL este inrudit cu MAMIFERELE ACVATICE (omul provine din mamifer acvatic si nu din animal terestru asa cum ni s-a spus) si ca asemenea lor dispunem de aceleasi procese metabolice care sunt activate prin TINUTUL RESPIRATIEI - partea pasiva a respiratiei.

Asemenea Pamantului, Omul este alcatuit din:

• 70% apa
  • 15% planta
  • 15% animal
mszavai
Site Admin

Mesajde mszavai » Dum, Mai 09 2021 2:16 am

.

ATINGAND INFINITATEA

Guillaume Nery

"In anii '50, au fost aceia, mai excentrici, care au incercat sa exploreze adancurile, scufundandu-se fara echipament si doar tinandu-si respiratia... Iar doctorii si oamenii de stiinta au prezis ca exista o limita maxima, pana unde acestia se vor putea scufunda si au spus ca limita aceasta va fi de 50 metri. Anul trecut, in Kalamata, in frumosul Golf Messinia din Grecia, m-am scufundat singur, tinandu-mi respiratia si am coborat pana la adancimea de 125 metri. Iar apoi am innotat spre suprafata, ca un mamifer acvatic, asa dupa cum puteti vedea pe video.

Exista o limita maxima a acestor explorari ale adancului? Exista o limita a fiintei umane de a-si tine respiratia? Exista o adancime limita a scufundarilor fara echipament?... Nu stim... Si acest lucru incercam sa-l exploram. In lumea scufundatorilor, aceasta este o intrebare foarte dificil de evitat. De ce? Pentru ca aceasta intrebare, legata de LIMITA, se aplica la orice (...). Intreaga noastra lume inconjuratoare este LIMITATA.

Exista anumite concepte legate de Viata, de INFINITATE, care sunt foarte dificil de imaginat, (...) iar mintea noastra nu este capabila sa cuprinda aceste concepte. Si de aceea doresc sa va vorbesc in seara aceasta despre scufundari. De ce? Pentru ca scufundarile si tinutul respiratiei va pot oferi o experienta a INFINITATII.

(...) In timpul scufundarii, dupa ce ating adancimea de 30 metri, corpul meu devine din ce in ce mai 'greu' si incep sa ma scufund, sa fiu atras de gravitatia Oceanului. Ma bucur de acest moment pentru ca el marcheaza inceputul partii celei mai senzationale a scufundarii. In acest moment, uit ca am corp, uit ca am limita si incep sa ma dizolv in Apa, sa ma dizolv in Ocean. Devin o picatura in mijlocul imensului Ocean. Nu mai simt ca prin corpul meu as mai avea limite, nici nu mai simt ca am corp! SIMT CA FAC PARTE DIN OCEAN! Ma simt UNA cu Apa, ma simt UNA cu absolut TOTUL, cu intreg Universul. Este magic!

(...) La adancimea de 50 metri, presiunea devine din ce in ce mai mare si, daca nu esti obisnuit, mintea incearca sa se comporte ca atunci cand esti la suprafata. La suprafata, cand intampinam o rezistenta, o opozitie - vrei sa te lupti, vrei sa opui rezistenta. Acest lucru nu functioneaza si in Apa. In Apa trebuie sa te detasezi, sa accepti. Si asta fac eu. Si in acel moment simt cum Timpul se opreste!

Puteti avea aceeasi experienta si la suprafata, daca incercati sa va tineti respiratia... activitatea mentala incetineste si exact acest lucru simt si eu in timp ce ma scufund. Din acel moment, nu mai fac nici un fel de miscare si e ca si cand timpul se opreste. Nu exista trecut sau viitor, am doar experienta momentului Prezent. Si astfel reusesc sa ating INFINITATEA, in ceea ce priveste Spatiul. Este ceva magic!

Continui sa ma scufund... 100 metri, 110 metri, 120 metri... si apoi ating limita maxima de 125 metri. Acolo este intuneric, e frig, presiunea este imensa, si, ma credeti sau nu, eu ma simt foarte bine in acel loc! Nu simt nevoia sa respir. Iar daca pentru cateva secunde ma uit peste tot in jur, stanga - dreapta, sus - jos, observ ceva extraordinar! Observ ca nu exista nici un fel de LIMITE in jurul meu. Nimic! Nu exista nici un loc pe Pamant unde se poate experimenta acest lucru. (...) Aceasta viziune, acest sentiment in ceea ce priveste Spatiul. (...) Ma simt ca si pierdut in mijlocul Cosmosului. Este ceva absolut magic!

(...) Apoi incep innotul inapoi, spre suprafata. Innot, innot, iar la un moment dat corpul meu se va trezi din reverie si imi va aduca aminte ca trebuie sa respir. Ah!... Am uitat. Trebuie sa respir! Iar in acel moment e foarte usor sa intri in panica, caci sunt inca foarte departe de suprafata. Si e foarte important ca in acel moment sa ma concentrez asupra momentului Prezent. Innot de-a lungul liniei, dupa cum puteti vedea, si ma uit doar la linie. Nu incerc sa ma uit in sus, spre suprafata - nu ma uit spre viitor. Nu ma uit in trecut. Traiesc doar in momentul Prezent si am incredere in corpul meu, caci este capabil de adaptari incredibile.

(...) Iar pentru incheiere - desigur, ma apropi din ce in ce mai mult de suprafata si apoi ies la suprafata si in sfarsit respir - insa, ce este important pentru mine sa va impartasesc, ... Apa este un element incredibil ce va poate oferi o noua perceptie si poate deschide o Noua Paradigma. Daca va tineti respiratia si intrati in Apa, veti experimenta magia - veti experimenta acest sentiment al INFINITATII in ceea ce priveste Timpul si Spatiul. Iar mintea, care intotdeauna experimenteaza limitarea, va avea o viziune a INFINITULUI."

.
mszavai
Site Admin

Mesajde mszavai » Dum, Iun 06 2021 5:09 am

.
A FI INSPIRAT PRIN LIPSA RESPIRATIEI

Julie Gautier

"Inspirati... Tineti-va respiratia... Expirati...

Inspirati... Expirati... TINETI-VA RESPIRATIA!
Inspirati...Permiteti-va sa fiti INSPIRATI!

(...) Nu imi plac cuvintele, mi-e frica de cuvinte, caci ele pot fi interpretate gresit. Ati incercat vreodata sa vorbiti in Apa? Imposibil. Apa este un loc al TACERII.

(...) Ati incercat vreodata sa va grabiti in Apa, sa alergati? Nu este imposibil, dar este foarte dificil. Apa va forteaza sa INCETINITI RITMUL.

(...) Intotdeauna am iubit Apa, am iubit Oceanul. Imaginati-va un loc al LIBERTATII DEPLINE, unde nu exista conceptia de 'spatiu'. Nu exista limitare - nu exista sus, jos; drept (corect) sau... gresit. Nu exista gravitatie. Imaginati-va un loc al ARMONIEI TOTALE, unde poti fi orice doresti.

(...) Inainte de a ma scufunda, inainte de a face INSPIRATIA aceea care ma va purta pana in adancuri, dincolo de propriile limite, trebuie mai intai sa EXPIR - sa imi golesc plamanii, sa creez spatiu pentru a ma deschide spre ceva mai grandios... pentru a face loc INSPIRATIEI.

Din nefericire, traim intr-o societate careia ii este frica de VID... si intotdeauna incercam sa umplem acest VID prin cuvinte, cunostinte noi, obiecte, lucrari, proiecte (Hei, care e proiectul tau urmator?)...
Dar am uitat ca de fapt SI VIDUL ESTE UN SPATIU! Este un Spatiu de care avem nevoie pentru a reflecta la lucrurile esentiale din Viata. ESTE UN SPATIU PLIN DE MAGIE, UNDE PUTEM VISA!

Va aduceti aminte, cand erati copii, ce visati sa fiti cand veti fi 'mari'? Nu ma aflu aici ca sa va tin o prelegere. Doar imi exprim propriul Adevar. V-am spus. Nu imi place sa vorbesc. Dar ma aflu astazi pe scena, terifiata, plina de frica... frica de a da gres, frica de a nu fi perfecta... In Viata nu trebuie sa fim perfecti, nu exista asa ceva! Trebuie sa fim Reali, Autentici si fermi in propriul Adevar. Trebuie sa fiti TRANSPARENTI, asemenea Apei!

Viata este plina de obstacole, esecuri, suferinte, insa NICIODATA NU SUNTEM SINGURI! Nimic nu se poate realiza de unul singur! Putem impartasi TOTUL. Trebuie sa ne tinem de mana unii pe ceilalti, trebuie sa ne ajutam reciproc!

FEMEIE, TREZESTE-TE! NOI SUNTEM ORIGINEA LUMII! SA NU UITATI NICIODATA ACEST LUCRU!

Adevarata noastra Putere este Iubirea Neconditionata si Intuitia.

Daca e sa retineti un singur lucru din aceasta prezentare, este acela sa... RESPIRATI! PERMITETI-VA SA RESPIRATI!
INCETINITI-VA RITMUL! CREATI SPATIU! INCETINITI-VA RITMUL... PENTRU PAMANT, PENTRU VIATA, PENTRU UMANITATE!

(...) Pentru a inspira alti Oameni e necesar sa le atingem Sufletele. Nu stiu pe cati dintre voi am reusit sa va ating cu adevarat, in seara aceasta. Dar, va rog, incepeti prin a-i INSPIRA pe cei din jurul vostru!

.
mszavai
Site Admin

Mesajde mszavai » Mie, Iun 16 2021 6:43 am

.

MOTIVUL PENTRU CARE FAC SCUFUNDARI

William Trubridge

Ti-amintesti cum a fost atunci cand ti-ai tinut respiratia, sub apa, in intuneric total, pentru ceea ce a parut ca fiind o eternitate... Cati dintre voi va amintiti lucrul acesta? Vedeti voi... Cu totii am trecut prin aceasta experienta. Fiecare dintre noi. A fost atunci cand v-ati tinut respiratia pentru prima oara... nu se poate spune ca a avut un moment de inceput... dar a culminat cu nasterea voastra si prima voastra inspiratie. Uitam acest lucru, nu-i asa? Uitam ca am venit in aceasta lume tinandu-ne respiratia. Cum v-ar place sa revizitati acel loc? Acea lume tacuta, lichida si imponderabila... Sunteti gata? Sunteti gata sa ne scufundam impreuna?

(...) Dupa ce incepeti scufundarea, in interiorul corpului plamanii devin comprimati datorita coloanei de presiune de deasupra voastra. Odata ce este atinsa adancimea de 10 metri, plamanii vostri au deja jumatate din volumul pe care il aveau la suprafata, ceea ce inseamna ca densitatea medie a corpului vostru s-a marit. Iar in momentul in care densitatea aceasta devine egala cu densitatea Apei din exterior, atunci ati atins flotabilitatea neutra. Daca va opriti aici, doar veti pluti - suspendati si imobili.

Astfel incat, de aici inainte e ca si cand trebuie sa lasi o parte a ta in urma. Lasi in urma trecutul tau, sperantele, regretele, grijile... Din acest moment esti doar TU CEL PREZENT, traind in momentul Prezent. Ai lasat in urma conceptul, memoria de a respira, de a fi terestru. Si continui cu aceasta convingere ca esti acvatic. Esti asemenea unei rachete ce se elibereaza de incarcatura aditionala si continui doar cu ceea ce este esential calatoriei. Vedeti voi... Cu cat veti lua mai putin cu voi spre adancimi, cu atat va veti simtiti mai putin impovarati, mai usori.

(...) Inca doua vasliri de brate... ample, relaxate si din acest moment esti atras de adancuri. Poti acum sa opresti motoarele. Incepand din acest moment ai atins flotabilitatea negativa. Mainile se aseaza pe langa corp, lipite, si te simti asemenea unui morus (corbul alb de mare) ce plonjeaza in apa. Toti muschii se realaxeaza. (...) Este cea mai frumoasa parte a scufundarii, cand simti ca esti acceptat si absorbit de catre Ocean.

(...) Nimic din ce se petrece acum in interiorul corpului vostru nu se compara cu vreun alt sport, sau vreo alta activitate terestra. Dar de ce s-ar compara? Ce faceti voi acum este probabil cel mai ciudat lucru pe care il poate face un Corp Uman.(...) Acest tip de scufundare te transforma intr-o cu totul alta fiinta. (...) Vedeti voi... o fiinta terestra ar deveni din ce in ce mai agitata, pe masura ce coborati in adancime. Dar voi nu sunteti asa... amintiti-va, voi sunteti acvatici. Oceanul este Casa voastra si cu cat va contopiti mai mult in Ocean, cu atat deveniti mai relaxati.

(...) Odata ce ati atins limita maxima si sunteti gata sa innotati inapoi spre suprafata, este momentul potrivit sa va intrebati: "De ce va aflati aici? De ce faceti asta? De ce nu stati la suprafata?" Raspunsul meu la aceasta intrebare, v-as sugera ca este cuvantul cheie si anume, SUPRAFATA. "Boala timpurilor noastre este faptul ca traim la suprafata. Suntem asemenea unui Rau Plat, lung de 1 mila (1,6 km) si adanc de 1 inch (2,5 cm)." Steven Pressfield a spus lucrul acesta.

Suntem cu totii lipiti de suprafata. Gravitatia ne face ca si 'lipiti', nu-i asa? Si suntem blocati in acest plan dimensional ce se extinde peste deal si vale, peste lac si mare, separand solidul si lichidul - de atmosfera. Incompresibilul - de compresibil. Separand forma - de ceea ce este lipsit de forma. Aceasta granita, aceasta interfata este locul unde ne petrecem intreaga viata.

(...) Scufundarea este singura activitate cu adevarat acvatica prin care putem cobori in adancime si putem fi invaluiti de un alt mediu, diferit de cel gazos - ofera experienta EXPRESIEI NEMARGINITE. Este singurul mod prin care putem parasi cu adevarat suprafata.

William zburand prin Univers

Si, aparent, adancul este un loc deosebit. 95% din ecosistemul nostru se afla acolo. Omul a evoluat din Ocean, acum 530 milioane de ani.

(...) Si inca ceva: nu doar planeta noastra are suprafata. In mintea noastra avem o suprafata, o bariera, ce separa rationalul de Subconstientul ce se afla in profunzime. Si ne petrecem majoritatea vietii in partea de 'deasupra', in acest mediu eteric, deconectat al gandirii rationale. In timp ce in profunzime se afla o lume tacuta, adanca - Subconstientul. (...) Nu stim cat de adanca este, nu am atins niciodata profunzimea Subsconstientului. Dar ne putem cufunda in aceasta mare a Subsconstientului, in acelasi mod in care ne scufundam in Ocean.

Bineinteles, originea fizica a speciei noastre provine din Ocean, din adancuri, in acelasi fel in care mintea noastra a evoluat din aceasta parte profunda (Subconstientul), creierul dezvoltandu-se si creand partea de suprafata a gandirii rationale si constientei. Deci nu doar scufundatorii ating profunzimile - oricine practica meditatia, relaxarea mentala, sau foloseste substante ce induc starea de transa, acceseaza de fapt aceasta mare linistita.

Astfel incat, am cateodata sentimentul ca 'trisez', deoarece in scufundari mediul este chiar Oceanul Linistit. La adancimea de 100 metri nu te mai poti gandi la politica, spalatul rufelor, sau daca ai spus ce trebuie. Toate acestea apartin unei lumi pe care ai lasat-o in urma - acolo sus, la suprafata.

DEVII LINISTE INVALUITA IN LINISTE! Si in acel Vid, dupa parerea mea, este dezvaluita cea mai frumoasa experienta posibila. O Realizare a Prezentei, sau o Prezenta a Realizarii - CONSTIENTA PURA. Este singurul concept pe care, probabil, nu vom reusi vreodata sa il explicam prin intermediul Stiintei.

Si indiferent cat de adanc te-ai scufundat, bineinteles ca va trebui sa te intorci. V-am parasit acolo, blocati, in adancul intunecat, chiar inainte de a porni in acea calatorie lunga, inapoi spre suprafata. Imi cer scuze...

(...) Iar acum incepi sa gandesti: "Te-ai scufundat prea adanc? Ai intins acel 'cordon ombilical' prea mult si se va rupe in doua si nu vei mai avea suficient oxigen sa te intorci?" INCETEAZA! TREBUIE SA TE OPRESTI IMEDIAT! Gandurile sunt unde ale creierului ce necesita oxigen pentru formare, iar gandurile negative se inmultesc ca niste iepuri turbati pana cand misuna peste tot prin minte. Daca te panici acum, poti consuma tot oxigenul de care dispui intr-o fractiune de secunda.

Ca alternativa, ocupa-ti mintea cu altceva - da-i ceva de facut la fel cum ai da unui bebelus o suzeta - pune-o sa numere vaslirea de brate: "O vaslire, doua vasliri, trei vasliri... TREI VASLIRI??? CATE VASLARI MAI AM DE FACUT???" Nu! Nu te gandi nici la asta! Repet, nu puteti avea nici un fel de asteptari in ceea ce priveste momentul cand veti atinge din nou suprafata. "Exista doar o singura vaslire, o singura lopatare - aceasta, de acum; aceasta... de acum; aceasta... de... acum...".

(...) Nu te uita in sus, tot nu vei reusi sa vezi suprafata.(...) Aceasta este partea cea mai delicata si mai periculoasa a scufundarii. Este momentul cand te intampina scufundatorii de asistenta pentru a te escorta spre suprafata.

Lumina se intrezareste acum, de asemenea revine si flotabilitatea. (...) In sfarsit suprafata se poate vedea acum, iar in aceste ultime momente te bucuri de senzatia de a zbura in lichid... Esti pe punctul de a te trezi din acest vis, din aceasta calatorie in adancuri, dincolo de frecventa si turbulenta gandurilor... Esti pe punctul de a te reintoarce din TARAMUL CONSTIENTEI PURE.

Iar cand revi la suprafata, cand iei acea gura de aer, vei face acest lucru nu doar ca Hominid Terestru ce se intoarce in propriul mediu, dar si, in egala masura, ca Mamifer Acvatic ce iese la suprafata pentru a INSPIRA.

INSPIRA acum. Simte-o ca si cand ar fi prima ta INSPIRATIE. Si, asa cum te reintorci la viata de suprafata, pastreaza cu tine memoria Lumii Adancurilor.

Si acesta este motivul pentru care fac scufundari! Va multumesc ca m-ati insotit in aceasta calatorie.

.
mszavai
Site Admin

Următorul

Înapoi la Mesaje postate recent