de mszavai » Sâm, Ian 13 2024 5:28 am
. Grasimi: grasime de vita, grasime de oaie, slanina de porc
Carne: vita, vanat, miel, capra, porc, peste si alte vietuitoare marine (optional)
Organe (optional): inima, ficat, limba
Oase (optional): maduva, cartilaginoase
Oua (optional)
Grasimi din lactate (optional): unt
Bauturi: apa
Pentru vindecarea bolilor cronice este recomandata o dieta stricta si foarte simpla bazata pe:
- CARNE SI GRASIME DE VITA (sau orice animal rumegator) si APA
- fara nici un fel de sosuri sau condimente, chiar si sarea este optionala
(ideal este ca sarea sa fie eliminata complet, carnea fiind in mod natural sarata)
Aceasta dieta se va tine pe o perioada de minim 30 - 90 zile dupa care, optional, se pot reintroduce alte tipuri de carnuri sau alte produse animale. Acestea se vor introduce pe rand, insemnand un singur aliment odata! In felul acesta se va putea observa cu multa claritate efectul pe care il are un anumit produs asupra organismului.
Carnea animalelor rumegatoare (stomacul rumegatoarelor este format din patru camere) este cea mai compatibila cu corpul uman, grasimea acestor animale (la fel si a pasarilor) fiind galbena, asemenea grasimii umane.
Cele mai mari greseli care se fac la acesta dieta sunt:
- NU se mananca suficienta grasime
- constipatia, ochii, pielea si parul uscat indica insuficient aport de grasime
- se recomanda ca aportul de grasime sa fie intre 60-80 %
- NU se mananca suficient de mult
- este recomandat sa se manance 1-3 mese pe zi, pana la satietate
- cand mancarea nu mai are gust bun, aceasta reprezinta satietate
- senzatia de 'foame' asa cum este cunoscuta la dieta pe baza de plante, reprezinta de fapt dependenta de zaharide
- din tot ceea ce se consuma aproximativ 85 % se asimileaza
- deseurile eliminate sunt reduse considerabil
In perioada de inceput greutatea corporala va oscila pentru faptul ca grasimea viscerala (grasimea toxica), care este mai usoara, va fi inlocuita cu masa musculara si densitate osoasa, ambele avand o greutate mai mare.
Datorita faptului ca procesele de vindecare sunt deosebit de profunde, la inceput se pune un accent deosebit pe consumul de grasimi animale. Proportia grasimi/ proteine, la fel si cantitatea de mancare va fi diferita pentru fiecare, in functie de varsta, gen, inaltime, greutatea actuala si starea de sanatate. De asemenea, va fi diferita chiar de la zi la zi in functie de procesele de vindecare, perioada anului, la fel si de nivelul de stres.
(Necesarul zilnic de calorii - calculator)
(Valoarea energetica a alimentelor - calculator)
Daca se urmareste scaderea in greutate, atunci se scade aportul de grasimi, in special daca grasimile provin din lactate (unt, branzeturi)! Cand se reduce consumul de grasimi, organismul creste productia hormonului uman de crestere (hGH) responsabil cu dezvoltarea muschilor. Acest hormon actioneaza ca o protectie si previne folosirea proteinelor ca sursa de energie. Asadar, cand consumul de grasimi este redus, organismul va folosi ca sursa de energie depozitele de grasime toxica acumulate.
Este insa foarte important de inteles faptul ca grasimile animale (grasimea de vita, grasimea de porc), nu ingrasa! Dimpotriva, cand organismul primeste un aport zilnic de grasime, atunci are posibilitatea sa se elibereze de toate deseurile toxice. Totodata, absorbtia de grasimi este direct corelata cu productia de bila, iar la inceput ficatul, fiind bolnav, va produce mai putina bila. Grasimea care nu este asimilata va fi eliminata, avand un rol deosebit de important in regenerarea peretilor intestinali si asigurand o eliminare regulata.
In medie se consuma 1-1,5 kg carne grasa pe zi, se mananca 1-3 mese, orele de masa fiind preferentiale in functie de stilul de viata al fiecaruia. De asemenea, unele persoane sunt nevoite sau doresc sa stimuleze metabolismul si sa accelereze procesul de vindecare, astfel incat alterneaza alimentatia cu perioade de post intermitent (optional) de la 18-36 ore pana la 16-21 zile, stimulandu-se astfel procesul de autofagie si ridicandu-se cu 500-800 % nivelul hormonului uman de crestere. Se poate tine si post uscat, nu se bea si nu se mananca nimic (eu am tinut 7 zile de post, dintre care 2 zile nu am baut nici apa).
Fiecare persoana si fiecare organism este diferit.
Perioada de adaptare la aceasta dieta poate fi de la 2-4 luni si chiar mai mult. Este un proces de deconstructie - reconstructie in care corpul elibereaza cantitati uriase de otravuri acumulate in tesuturi, se regenereaza, flora microbiana se transforma si intregul metabolism se schimba de la a procesa zaharide ca sursa de energie, la a procesa grasimi.
Simptomele sunt cunoscute sub numele de 'gripa ketogenica' si includ: oboseala, energie scazuta, insomnie, iritabilitate, dureri de cap, ameteli, palpitatii, crampe musculare, iritatii sau eruptii cutanate, greata, diaree, constipatie, transpiratie abundenta, mirosuri neplacute, limba incarcata, urina 'spumanta', sete intensa, explozii de caldura in special in timpul noptii, exacerbarea temporara a durerilor cronice, etc. Astfel incat, ca in orice perioada de vindecare si transformare, odihna si nivelul scazut de stres sunt esentiale.
Pentru crampe musculare, sau piciore nelinistite recomand folosirea unei solutii pe baza de apa si sare amara (MgSO₄). Solutia se aplica extern pe zonele afectate, magneziul putand fi absorbit prin piele.
Este un proces zilnic ce necesita determinare, ambitie, perseverenta, disciplina si rabdare. Intensitatea procesului este direct proportionala si atesta transformarea extraordinara realizata in urma acestui proces.
Se urmareste crearea unei relatii armonioase cu propriul Corp. Astfel, in timp, se va ajunge sa se mance atunci cand Organismul va cere de mancare si se va mananca in functie de nevoile Organismului.
In afara de alimentatie, deosebit de importante Sanatatii sunt si somnul profund si odihnitor, la fel si reducerea nivelului de stres, toate acestea refectand o Viata Armonioasa si Echilibrata.
Dieta Ancestrala este alimentatia naturala si corespunzatoare a Omului si este recomandat sa fie adoptata ca stil de viata, indiferent de varsta. Aceasta alimentatie nu necesita nici un fel de suplimentare (vitamine, suplimente nutritive, 'super' alimente, etc.) si in timp se elimina si dependenta de medicamente.
Este recomandata femeilor gravide care sunt deja adaptate si practica aceasta dieta de cel putin 9 - 12 luni (altfel se risca intoxicarea fatului). La fel si bebelusilor, dupa ce se incheie perioada de alaptare este total natural ca acestia sa fie hraniti numai cu carne, grasime, oua si apa.
Dieta Ancestrala este recomandata indiferent de starea de sanatate. Este folosita cu succes la remedierea si vindecarea bolilor cronice:
Sindrom Metabolic, cancer, infertilitate, impotenta, diabet tip 1/ tip 2, ficat gras, litiaza biliara, lupus, fibromialgie, scleroza in placi, ateroscleroza, neuropatie, Alzheimer (diabetul creierului), Parkinson, epilepsie, autism, schizofrenie, tulburare bipolara, anxietate, depresie, migrene, insomnie, guta, artrita reumatoida, osteoporoza, obezitate, hipo/ hipertensiune arteriala, hipo/ hipertiroidism, hipo/ hipertermie, chisturi ovariene, tumori uterine, psoriazis, dermatoza, ochi uscati, probleme dentare, apnee, intestin permeabil, tulburari digestive, sindrom al colonului iritabil, flatulenta, diaree, constipatie, alergii, picioare nelinistite, etc.
Bolile 'omului modern' sunt cauzate de cantitatile uriase de otravuri acumulate in urma alimentatiei total necorespunzatoare-speciei, bazate pe plante (zaharide), ce produc distrugeri colosale in organism! .