Abominabilele sculpturi ale lui Brancusi

Realitatea în care trăim

Abominabilele sculpturi ale lui Brancusi

Mesajde mszavai » Mie, Feb 16 2022 10:47 am

.
'Celebrul' Ansamblu a lui Constantin Brancusi (19 februarie 1876 – 16 martie 1957)
este compus din 4 elemente:

  Coloana infinita, Poarta sarutului, Aleea scaunelor si Masa tacerii

Wikipedia scrie:
Încă din 1909 în atelierul lui Brâncuși ar fi existat „trunchiuri și bârne, coloane trunchiate de lemn", iar prima versiune expusă a unei coloane, intitulată „Proiect arhitectural" datează din 1918.


amfostacolo.ro scrie:
Ansamblul a fost creat la comanda Areției Tătărescu (sotia prim-ministrului Gheorghe Tătărăscu) care i-a dat lui Brancusi deplina libertate de actiune si l-a ajutat sa obtina sprijinul financiar necesar. Esoteristii spun ca, la alegerea locatiilor, Brancusi s-ar fi folosit de fantanari (cei care cauta izvoare de apa dulce cu ajutorul unei ramuri de alun, sub forma literei Y). Mai spun ca este un adevarat centru de energie spirituala a Romaniei sau un aparat urias folosit pentru comunicarea cu fiintele galactice.Numele sculpturilor au fost schimbate de comunisti. Exista mai multe versiuni in ceea ce priveste posibilele nume originale: Coloana infinita (Coloana sacrificiului infinit), Poarta sarutului (Monumentul intregirii neamului), Masa tacerii (Masa apostolilor neamului).


Ansamblul de sculpturi (bazat pe geometrie sacra) a fost inaugurat pe data de 27 octombrie 1938 (numerologie 4 - FOC-PAMANT) si a fost amplasat pe Calea Eroilor (harta), de la Rasarit la Apus:

 • Coloana infinita este formata din 16 module octaedrice (15 intregi si doua jumatati la extreme)
  Fundatia din beton, care ajunge la adancimea de 5 metri, are forma de trunchi de piramida, cu baza mare de 4,5 metri orientata in jos.
 • Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel este situata intre Coloana infinitului si Poarta sarutului si a fost inaugurată pe data de 7 noiembrie 1937 (numerologie 2 = Polaritate). Biserica a fost ridicata intre 1927 si 1938 pe locul unei alte biserici ce data din anul 1777.

  • Coloana Infinitului, Poarta Sarutului si Masa Tacerii sunt amplasate fiecare in mijlocului unui Cerc (Pantec).

 • Poarta sarutului este un arc/portal (asa dupa cum a admis si Brancusi) si este unul dintre nenumaratele 'edificii' amplasate peste tot in lume in scopul ancorarii energiei Razboaielor, inclusiv a Razboaielor Mondiale.

  • Fiecare stalp (Eterul) este alcatuit din 4 stalpi uniti (Cele 4 Elemente) ‘decorati’ cu simbolul ‘sarutului’ – Polaritatea.Sinistrul ansamblu se afla amplasat in imediata vecinatate a Raului Jiu.

Ritual macabru dedicat lui Saturn ce se doreste a fi un 'soare'Pe data de 18 februarie 2021 (numerologie 7), o replica a Portii sarutului a fost amplasata in Bucuresti la Palatul Cesianu-Racovita de langa Ateneul Roman, cladire ce găzduieşte Galeriile Artmark - intrarea fiind transformata in 'Poarta sarutului'.


'Sarutul' lui Brancusi este o sculptura realizata in 1908 (pe baza unei 'comenzi'), ce a fost amplasata ca monument funerar in cimitirul Montparnasse.Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 341
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Înapoi la Ocultism modern

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori