Intelepciuni

Cum ne aducem contribuţia lucrând în Pasiune

Intelepciuni

Mesajde goiaexp44 » Sâm, Ian 05 2008 1:06 am

Imagine

Cele 28 de Legi Universale ale Succesului - Peter Arnold

1. Legea dragostei.
Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este o regula biblica. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, oameni de afaceri, organizatii, tari. Are o bogatie/valoare universala.

2. Legea cauza-efect. Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.

3. Legea gandirii. Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.

4. Legea echivalentei mintale. Pentru a avea succes intr-un domeniu, trebuie sa avem o imagine clara a acelui succes in mintea noatra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.

5. Legea corespondentei. Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noatre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.

6. Legea credintei. Orice credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).

7. Legea valorii. Ceea ce credem si apreciem cu adevarat se reflecta in ceea ce facem, chiar daca poate cuvintele noastre sugereaza altceva.

8. Legea motivatiei. Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.

9. Legea activitatii subconstiente. Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur, in concordanta cu dorintee si grijile noastre cele mai puternice,

10. Legea expectantei. Ceea ce preconizam cu incredere ca se ve intampla, chiar se va materializa.

11. Legea concentrarii. Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.

12. Legea obisnuintei. Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.

13. Legea atractiei. Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.

14. Legea alegerii. Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.

15. Legea optimismului. O atitudine mentala pozitiva se merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si vioi, mai susceptibili de a reusi.

16. Legea schimbarii. Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.

17. Legea controlului. Avem parere buna despre noi insine datorita faptului ca simtim ca ne controlam propria viata.

18. Legea responsabilitatii. Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.

19. Legea compensatiei. Cu ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obtine. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.

20. Legea serviciilor. Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti (sau, cum se spune, fii un stapan cu inima unui servitor).

21. Legea efortului aplicat. Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai “norocosi”.

22. Legea supra-compensatiei. Trebuie ca intotdeauna sa “investim” mai mult decat obtinem; altfel nu vom obtine niciodata mai mult decat avem in acest moment. Trebuie sa facem mai mult pentru ceea ce suntem “platiti” pentru ca in timp sa fim rasplatiti cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul “ofera mai intai pentru a primi mai tarziu”.

23. Legea “pregatirii”. “Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.

24. Legea eficientei fortate. Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar avem suficient timp sa facem lucrurile cu adevarat importante.

25. Legea deciziei. Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit/neasteptat.

26. Legea creativitatii. Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.

27. Legea flexibilitatii. Ai sanse mai mari de reusita daca stii clar ce vrei sa obtii dar ramai flexibil in privinta felului in care vei actiona. Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.

28. Legea perseverentei. Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine. Perseverenta este “o calitate de fier” in drumul spre succes.
goiaexp44

Benjamin E. Mays

Mesajde mszavai » Lun, Oct 15 2012 12:56 am

Imagine

Trebuie să ţineţi cont de faptul că tragedia vieţii nu constă în nerealizarea scopului personal. Tragedia constă în a nu avea niciun scop de atins.
Nu este o nenorocire să mori cu vise neîmplinite, dar este o nenorocire să nu visezi.
Nu este un dezastru să nu reuşeşti să-ţi cucereşti idealul, dar este un dezastru să nu ai niciun ideal de cucerit.
Nu este o ruşine să nu atingi stelele, dar este o ruşine să nu ai stele spre care să tinzi.
Păcat nu este să dai greş, ci să ţinteşti prea jos.

................

It must be borne in mind that the tragedy of life doesn't lie in not reaching your goal. The tragedy lies in having no goal to reach. It isn't a calamity to die with dreams unfulfilled but it is a calamity not to dream. It is not a disaster to be unable to capture your ideal but it is a disaster to have no ideal to capture. It is not a disgrace not to reach the stars but it is a disgrace to have no stars to reach for. Not failure but low aim is a sin.
mszavai
Site Admin

Îmi fac promisiunea

Mesajde mszavai » Lun, Oct 15 2012 12:58 am

Îmi fac promisiunea

Să fiu atât de puternic, încât nimic să nu îmi poată tulbura pacea minţii.
Să-i vorbesc despre sănătate, fericire şi prosperitate fiecărei persoane întâlnite.
Să îi fac pe toţi prietenii mei să simtă că există ceva preţios în ei.
Să privesc la partea însorită a fiecărui lucru şi să dau viaţă optimismului meu.
Să gândesc numai la cel mai mare bine, să lucrez numai pentru cel mai mare bine
şi să mă aştept numai la cel mai mare bine.
Să mă entuziasmez de succesul altora ca de al meu propriu.
Să uit de greşelile trecutului şi să insist pe marile realizări din viitor.
Să port mereu pe chip o expresie veselă şi să zâmbesc
fiecărei creaturi vii în cale întâlnite.
Să mă dedic în aşa măsură autoperfecţionării mele
Încât să nu mai am timp pentru a-i critica pe alţii.
Să fiu prea generos pentru griji; prea nobil pentru mânie; prea puternic pentru frică
şi prea fericit pentru a îngădui necazul prin preajmă.
Să gândesc bine despre mine şi să proclam lumii acest lucru,
nu în cuvinte răsunătoare, ci prin fapte măreţe.
Să trăiesc în credinţa că întreaga lume e de partea mea,
câtă vreme rămân devotat celei mai bune părţi din mine.

~ Christian D. Larson ~
Traducere de Dana Buzoianu

Imagine

THE OPTIMIST’S CREED:

I Promise Myself

To be so strong that nothing can disturb my peace of mind.
To talk health, happiness, and prosperity to everyone I meet.
To make all my friends feel that there is something worthwhile in them.
To look at the sunny-side of everything and make my optimism come true.
To think only of the best, to work only for the best, and to expect only the best.
To be just as enthusiastic about the success of others as I am about my own.
To forget the mistakes of the past and press on to the greater achievements of the future.
To wear a cheerful expression at all times and give a smile to every living creature I meet.
To give so much time improving myself that I have no time to criticize others.
To be too large for worry, too noble for anger, too strong for fear, and too happy to permit the presence of trouble.
To think well of myself and to proclaim this fact to the world, not in loud words, but in great deeds.
To live in the faith that the whole world is on my side, so long as I am true to the best that is in me.

~ Christian D. Larson ~
mszavai
Site Admin

Codul de etica al amerindienilor

Mesajde mszavai » Vin, Oct 19 2012 7:30 pm

Imagine

1. Trezeste-te impreuna cu Soarele si fa-ti rugaciunea. Roaga-te singur. Roaga-te des. Marele Spirit te va asculta, trebuie doar sa-i vorbesti.

2. Fii tolerant cu cei care s-au pierdut pe cale. Ignoranta, Inselatoria, Mania, Invidia/Gelozia si Lacomia, acestea izvorasc din instrainarea de Suflet. Roaga-te pentru acesti oameni, ca si ei sa-si gaseasca indrumare.

3. Cauta-te pe tine, prin tine. Nu lasa ca altii sa-ti impuna pe ce cale sa mergi. Este calea ta, si tu mergi pe ea. Altii pot sa mearga eventual alaturi de tine, insa nimeni altcineva nu poate sa traiasca viata ta.

4. Poarta-te cu oaspetii care iti intra in casa cu multa consideratie. Serveste-le mancarea cea mai buna, da-le patul cel mai bun si onoreaza-i cu bunavointa si respect.

5. Nu fura ceea ce nu este al tau, nici de la alta persoana, nici de la o comunitate, nici din natura. Daca nu ti-a fost oferit sau daca nu ai muncit pentru el, atunci nu-ti apartine.

6. Respecta toate lucrurile care se afla pe acest pamant - toti oamenii, fiintele, toate plantele.

7. Onoreaza gandurile, dorintele si cuvintele oamenilor cu care intri in contact. Niciodata sa nu intrerupi pe altul care vorbeste, nici sa nu razi de el si nici sa nu ii copiezi comportamentul in batjocura. Permite fiecarui om dreptul la exprimare personala.

8. Nu vorbi niciodata de rau pe altii. Energia rautatii pe care o emiti catre Univers va veni inapoi catre tine multiplicata.

9. Toati oamenii fac greseli. Si toate greselile pot fi iertate.

10. Gandurile rele produc imbolnavirea mintii, a trupului si a spiritului. Practica Optimismul.

Imagine

11. Natura nu este aici Pentru noi, ci este Parte din noi. Toti facem parte din Familia Planetara.

12. Copiii sunt semintele viitorului nostru. Planteaza iubirea in inimile lor, si uda aceasta iubire cu intelepciunea si lectiile vietii. Copiii au nevoie de spatiu ca sa creasca, asigura-le acest spatiu.

13. Evita sa ranesti inimile altora, fii constient ca ranind pe altul, otrava durerii se va intoarce inapoi la tine.

14. Fii cinstit intotdeauna. Corectitudinea este un test de Vointa in acest Univers.

15. Pastreaza-te echilibrat; sinele tau mental, sinele tau spiritual, sinele tau emotional, sinele tau fizic, incearca sa le pastrezi puternice, pure si sanatoase. Activitatea fizica da forta mintii. Bogatia spirituala vindeca problemele emotionale.

16. Ia decizii constiente legate de cine intentionezi sa fii si cum intentionezi sa reactionezi. Asuma-ti responsabilitatea pentru propriile actiuni.

17. Respecta spatiul personal al celorlalti. Nu te atinge de proprietatea altora, in special de obiectele de cult religios. Asa ceva este un lucru interzis.

18. Fii cinstit intai cu tine insuti. Nu poti sa ingrijesti sau sa ajuti pe altul, daca intai nu te ingrijesti si ajuti pe tine insuti.

19. Respecta alte credinte religioase. Nu-ti forta credinta ta asupra altora.

20. Imparte din ceea ce ai. Participa la lucrul de Caritate.
mszavai
Site Admin

Cântecul propriului suflet

Mesajde DARA » Mar, Aug 20 2013 10:58 pm

Când o femeie dintr-un vechi trib african îşi dă seama că este însărcinată se pregăteşte pentru cel mai important lucru pe care-l trebuie să-l facă în aşteptarea copilului. Se retrage în afara comunităţii cu prietenele, se roagă şi meditează împreună, până când ea sau o alta aude cântecul celui care se va naşte peste câteva luni.

O credinţă a locurilor spune că fiecare suflet are propria vibraţie, care îi exprimă amprenta unică şi menirea existenţei. Femeia care a prins cântecul din invizibil îl îngână cu glas tare, iar celelalte frendonează împreună cu ea, ca să-l memoreze şi să-l poată repeta fără şovăire. Apoi se întorc în trib, unde îl vor învăţa şi ceilalţi.

În momentul naşterii întreaga suflare se adună în jurul pruncului şi îi cântă cântecul propriului său suflet. În anii următori tribul este prezent la fiecare dintre lecţiile de viaţă pe care le primeşte copilul şi îi sărbătoreşte fiecare reuşită cu acelaşi cântec. Mai târziu, când intră în rândul bărbaţilor sau al femeilor, când se căsătoreşte, când are primul copil. Omul îşi aude cântecul din nou şi din nou. De fiecare dată primeşte celebrarea colectivă a esenţei sale sufleteşti. Când se pregăteşte să părăsească această existenţă îl ascultă pentru ultima oară. La fel ca în prima zi de viaţă, toţi membrii tribului vin la căpătâiul său şi cântă cântecul care-i însoţeşte naşterea în lumea de dincolo.

Comunitatea aceasta se conduce după reguli simple. Dacă cineva din grup comite o greşeală gravă, o nedreptate, un act imoral sau violent este convocat întregul trib. Oamenii fac cerc în jurul celui vinovat. Ce fel de judecată şi ce fel de pedeapsă urmează? Niciuna.

Grupul începe să cânte celui care a greşit cântecul propriului său suflet. Tribul ştie că nu pedeapsa este cu adevărat folositoare pentru cineva care a încălcat codul de convieţuire. Ci iubirea şi reamintirea esenţei reale a fiinţei sale. Căci atunci când un om îşi recunoaşte cântecul propriului suflet nu mai are nici cruzimea, nici slăbiciunea de a face lucruri care îi rănesc pe cei din jur.

Un prieten adevărat îţi ştie cântecul pe dinafară şi ţi-l cântă când tu l-ai uitat. Cei care te iubesc nu se lasă înşelaţi de greşelile pe care le-ai făcut sau de imaginea catastrofală pe care o poţi avea uneori despre tine însuţi. Îţi amintesc frumuseţea unică a sufletului tău, tocmai când te simţi mai urât şi mai nevrednic. Îţi amintesc faptul că eşti complet chiar în momente când te consideri neputincios şi rupt în bucăţi, îţi aduc aminte că eşti curat, exact când te simţi mai vinovat. Şi te fac să vezi din nou care-ţi este menirea în această viaţă, tocmai când eşti mai confuz şi mai puţin încrezător.

Te-ai născut şi ai crescut departe de tribul african care în momentele de răscruce fredonează omului cântecul esenţial al sufletului său. Dar viaţa îţi arată când ţii linia melodică şi când nu. Dacă te simţi împăcat şi senin, ceea ce faci se potriveşte cu adevărat cântecului tău; dacă suferi, te frămânţi, te revolţi sau te blamezi, probabil că ai început să falsezi. În cele din urmă însă toţi vom ajunge să ne recunoaştem propriul cântec şi să-l cântăm desăvârşit.

Nu te îngrijora dacă te simţi nesigur uneori şi ai senzaţia că glasul îţi derapează. Chiar şi marii cântăreţi păţesc asta câteodată. Bucură-te de fiecare clipă şi cântă fără oprire pe drumul tău de întoarcere acasă.

Sursa: http://dulcedeea.wordpress.com/2011/01/07/cant...
DARA

FRICA

Mesajde mszavai » Mie, Noi 06 2013 7:30 am

Frica este o alegere

"Frica nu este reala. Singurul loc unde poate exista frica este in gandurile noastre legate de viitor. Este un produs al imaginatiei noastre, ce face sa ne fie teama de situatii care nu exista in momentul prezent si care e posibil sa nu existe vreodata. Este aproape o nebunie. Nu ma intelege gresit, pericolul este foarte real, insa frica este o alegere. Ne spunem noua insine o poveste."

"Fear is not real. The only place that fear can exist is in our thoughts of the future. It is a product of our imagination, causing us to fear things that do not at present and may not ever exist. That is near insanity. Do not misunderstand me, danger is very real but fear is a choice. We are all telling ourselves a story."

- After Earth movie (2013)

Frica nu este un dusman

Imagine

'Frica nu este dusmanul tau. Este un compas care iti indica ariile unde mai ai de lucrat". - Steve Pavina

.
mszavai
Site Admin

FERICIREA

Mesajde mszavai » Joi, Sep 18 2014 8:39 pm

Imagine

"Cand aveam 5 ani, mama imi tot spunea ca fericirea este cheia vietii. Cand am mers la scoala, am fost intrebat ce vreau sa fiu cand voi fi mare. Eu am scris "fericit'. Mi s-a spus ca nu am inteles tema care-mi fusese data, iar eu le-am spus ca ei nu inteleg viata." - John Lennon

.
mszavai
Site Admin

ELIBERARE

Mesajde mszavai » Vin, Mai 14 2021 12:09 am

Imagine

"Vei simti o Eliberare Imensa atunci cand nu vei mai lua nicio situatie ca pe ceva personal." - Don Miguel Ruiz

.
mszavai
Site Admin

VINDECARE

Mesajde mszavai » Sâm, Aug 07 2021 1:11 am

.

Imagine

"Corpul tau nu se poate vindeca fara joaca
Mintea ta nu se poate vindeca fara raset
Spiritul tau nu se poate vindeca fara bucurie."

- Catherine Rippenger

.
mszavai
Site Admin

TRANSFORMARE

Mesajde mszavai » Lun, Ian 17 2022 9:13 am

.

Imagine

"Ca o samanta sa se transforme si sa atinga stadiul sau cel mai complex,
e necesar ca aceasta sa se destrame in totalitate.
Invelisul crapa, continutul iese la suprafata si totul se transforma.
Pentru cei care nu inteleg Evolutia, acest proces pare o distrugere totala."

- Cynthia Occelli

.
mszavai
Site Admin

REINTREGIRE

Mesajde mszavai » Lun, Ian 17 2022 9:15 am

.

Imagine

"Indiferent cat de profunda este o problema
si indiferent cat de mult te-ai zbatut, incercand sa o depasesti,
exista posibilitatea ca tu sa devi intru totul