Buna seara si La Multi Ani!
Deschid un nou topic in speranta ca cineva ma va putea ajuta sa inteleg mai bine ceea ce se intampla cu mine.
Incep istorisirea prin recunoasterea faptului ca mi-am pierdut credinta in Dumnezeu foarte devreme, in parte pentru ca familia din care provin nu e spirituala deloc si astfel nu am putut sa inteleg acest concept niciodata. Cu toate astea, nu am fost niciodata o persoana 'rea', adica am urmat legile morale ale Lui din proprie vointa si am refuzat sa ranesc pe cineva vreodata, in mod constient. Stiam si simteam ca am o constiinta (foarte puternica,) dar nu m-am gandit niciodata ca aceasta ar putea fi Dumnezeu.
M-am pierdut mult printre teoriile din cartile de filosofie si de psihologie, cartile informative despre diferite practici spirituale - fara sa le practic vreodata. Erau momente cand ma lasam batuta si imi spuneam ca lucrurile astea nu au nicio legatura cu realitatea. Asta spuneau si cei din jur si deci, era usor sa nu imi mai bat capul si sa imi pierd 'calea din nou'. Lungile perioade de ratacire alternau cu scurte perioade de cautare ale adevarului absolut si astfel, m-am ales cu o depresie ingrozitoare. Inca nu stiu exact pe ce fond, dar mereu imi rasuna in minte o fraza dintr-o carte citita "Mi-e dor, Jano, si nu stiu de ce mi-e dor..."
Nu cred ca are rost sa descriu toate chinurile depresiei aici, dar tocmai lupta cu depresia m-a adus pe alte cai. Sa spunem ca am inceput totul intuitiv (intuitia si dorinta de cunoastere nativa m-au ajutat enorm), stiam ca trebuie sa invat a ma accepta asa cum sunt, fara a-mi mai face rau singura. Nu stiam cum sa fac asta si accidental, am dat peste site-ul vostru. Imi era greu sa cred ca exista toate cele scrise pe site si cu toate astea am incercat meditatiile oferite (si va multumesc din suflet pentru ele). Cand apareau perioadele de 'ratacire', imi veneau in minte articole citite aici.
Incepusem sa vad progrese, mici, dar parca lumea parea sa fie mai suportabila. Asta pana acum cateva luni, cand am intrat intr-o stare ca cea descris
aici, fara bea vreun ceai al cunoasterii

s-a intamplat dupa ce mi-am canalizat toata puterea gandurilor mele bune asupra unei persoane foarte apropiate. E foarte greu de explicat fenomenul, dar intr-adevar, 'un taram necuprins al beatitudinii' sunt cele mai potrivite cuvinte. Beatitudinea nu era ceva vizibil (vedeam doar alb in fata ochilor), era o stare, eram plina de iubire. In momentul acela m-am simtit fix ca un copil care isi recunoaste greseala, facandu-mi iarasi reprosuri. Imi amintesc cum spuneam/gandeam/simteam (nu stiu ce exprimare ar fi cea mai potrivita in contextul de fata): 'cum ai putut sa indepartezi atat de mult de ACASA?' Dar in loc sa simt vinovatia acompaniata de durere, asa cum apareau de obicei dupa auto-reprosuri, am simtit iertare, ocrotire si nespus de multa iubire.
De atunci, perioadele de ratacire s-au diminuat din ce in ce mai mult si am inceput sa caut constient acel adevar pe care l-am simtit atunci. Mai mult, de fiecare data cand simt dorul acela inexplicabil, imi amintesc ca de fapt imi este dor de acasa si un fel de pace se ravarsa in mine, constienta fiind de faptul ca orice ar fi, sunt iubita, asa cum suntem cu totii de fapt, fara exceptie.
Intrebarea mea pentru voi este daca aceasta este trezirea despre care vorbiti si daca da, cum ii putem ajuta pe ceilalti?
Inchei prin a va multumi cu toata fiinta si puterea pentru toata munca depusa aici, menita sa ajute ratacitorii de soiul meu!