Plantele UCID!

Bun venit tuturor

Mesajde mszavai » Joi, Ian 11 2024 10:15 am

.


Imagine

Imagine
Imagine



.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Joi, Ian 11 2024 10:16 am

.

Imagine

Imagine




Cafeaua se produce prin fermentatie


Fermentatia este una dintre cele mai importante faze in procesul de prelucrare a cafelei. Procesul incepe cu pulverizarea cireselor de cafea si se incheie cu uscarea samburilor (boabelor). Cu ajutorul unei masini de pulverizare se indeparteaza coaja. Ciresele sunt apoi acoperite cu un mucilagiu format din apa, zaharuri reducatoare, inclusiv fructoza, si pectina. Ciresele de cafea, proaspat separate de coaja si acoperite de mucilagiu, se pun in cuve pentru a fermenta.

In functie de soiuri, odata cu finalizarea procesului de fermentare, boabele fie se clatesc cu apa curata, fie sunt duse la statia de uscare fara a fi spalate in prealabil, asadar vor contine mucilagiu. Acest mucilagiu va continua sa fermenteze in timpul procesului de uscare, dand bobului un gust mai dulce, comparativ cu boabele care au fost spalate.

Fermentarea cafelei este un proces care implica microorganisme, in special:


  • ciuperci din familia Saccharomycetaceae (ciuperca de zahar):

    • Torulopsis (Candida glabrata) - patogen oportunist, agentul etiologic al infecțiilor la pacienții cu cancer

  • Rhodotorula - patogen oportunist cu capacitatea de a coloniza si infecta persoanele susceptibile
  • lactobacterii

Aceste microorganisme excreta enzime capabile sa descompuna pectina si zaharurile complexe in zaharuri simple pe care acestea le pot digera. Astfel, microorganismele reusesc sa digere mucilagiul de pe boabele de cafea. Compusii de metabolizare rezultati in urma fermentarii sunt etanol, acizi organici inclusiv acid lactic, precum si dioxid de carbon si, de asemenea, substante aromatice cum ar fi aldehide, cetone si esteri ce au mirosuri caracteristice.

In afara de drojdiile si lactobacteriile folosite in procesul de fermentare, exista si alte microorganisme prezente in mod natural in ciresele de cafea, cum ar fi tulpini de Saccharomyces si lactobacterii responsabile pentru caracteristicile specifice fiecarui soi de cafea.





Fermentatia in procesul de producere al ciocolatei


Fermentatia este cel mai important pas in fabricarea ciocolatei. Fructele de cacao sunt desfacute manual cu o maceta. In interior se afla semintele (boabele) de cacao inconjurate de un mucilagiu alb. Boabele acoperite de mucilagiu sunt scoase din fruct si puse la fermentat.

Fermentarea se face in cutii mari de lemn si consta in expunerea boabelor de cacao proaspat recoltate la microorganisme: drojdii, bacterii, lactobacterii si mucegaiuri. Aceste microorganisme descompun zaharurile si proteinele din boabe, producand acizi organici inclusiv acid lactic, precum si etanol, dioxid de carbon si alti compusi. Fermentarea genereaza caldura, astfel boabele de cacao sunt distruse si in acelasi timp sunt activate enzime care modifica compozitia chimica a acestora. In aceasta faza au loc si alte reactii chimice cum ar fi oxidarea si descompunerea proteinelor in aminoacizi ce contribuie la aroma si culoarea ciocolatei.

Fermentarea boabelor de cacao poate dura de la doua pana la sapte zile, in functie de soi, metoda de fermentare si caracteristicile dorite. Fermentarea boabelor de cacao este esentiala la crearea aromei caracteristice de ciocolata. Daca nu ar fi fermentate, boabele de cacao ar avea un gust amar, astringent si insipid. Fermentarea afecteaza, de asemenea, culoarea si textura boabelor, facandu-le mai inchise, mai netede si mai usor de prajit.

Cand boabele se inchid la culoare se trece la procesul de uscare. Aceasta faza este, de asemenea, foarte importanta in produsul final.

Aspectul sumbru al ciocolatei



Imagine


Imagine


Impreuna cu cocaina, atropina, chinina si solanina, cafeina este una dintre numeroasele otravuri (pesticide, insecticide si fungicide) secretate in mod natural de plante.

Cafeina, ca si tutunul, alcoolul, canabisul, extasy, cocaina si heroina este un drog psihoactiv, insemnand ca influenteaza starea psihica. Actioneaza ca un stimulant asupra sistemului nervos, circulator si respirator, dilata vasele de sange si trimite sange suplimentar la muschi, rezultand in exces de energie.

Avand o structura moleculara similara cu adenozina, cafeina actioneaza ca un inhibitor asupra adenozinei, influentand aceeasi neurotransmitatori. Cafeina nu numai ca blocheaza receptorii de adenozina, dar si suprastimuleaza neuronii.

Nefind capabil sa detecteze adenozina ce induce starea de oboseala, creierul se afla in stare de alerta. Prin urmare glanda pituitara stimuleaza Sistemul Simpatic (Primejdie si Fugi) prin eliberarea de epinefrina, cunoscuta si sub numele de adrenalina. Aceasta rezulta in dilatarea pupilelor, elevarea ritmului cardiac si ridicarea nivelului de glucoza in sange, in urma acestor procese fiind furnizata energie suplimentara.

Cafeina este metabolizata in paraxantina, teobromina si teofilina. Paraxantina este metabolitul principal al cafeinei si are rol inhibitor asupra adenozinei, asemenea cafeinei. Teobromina are efect vasodilatator, rezultand in accelerarea procesului de filtrare la nivelul rinichilor, asadar teobromina este un diuretic.





Imagine


Cafeina numita si metilteobromina (C₈H₁₀N₄O₂), este un alcaloid ce face parte din clasa metilxantinei. Metilxantinele inhiba nucleotid fosfodiesterazele ciclice si blocheaza actiunile mediate de adenozina. Cafeina stimuleaza sinteza si eliberarea de catecolamine, in special norepinefrina.

Prin urmare, cafeina este o neurotoxina si a fost asociata cu multe afectiuni, inclusiv: boli cardiovasculare (hiper/hipo tensiune arteriala, tahicardie, bradicardie, bloc atrioventricular, tahicardie supraventriculara (SVT), tahicardie ventriculara sau fibrilatie ventriculara, ischemie miocardica, infarct miocardic si stop cardiac), simptome gastrointestinale (greata, varsaturi, dureri abdominale severe), diaree, afectiuni psihologice/neurologice (halucinatii, anxietate, nervozitate, exaltare, convulsii, cefalee, edem cerebral, epilepsie, coma), boli metabolice (hipokaliemie, hiponatremie, hipocalcemie, acidoza metabolica, alcaloza respiratorie, hiperglicemie, febra), probleme musculo-scheletice (slabiciune, rigiditate, tremor, rabdomioliza), afectiuni pulmonare (hiperventilatie, insuficienta respiratorie), tinitus, ameteli si diureza.





Noradrenalina sau norepinefrina este un neurotransmitator, dar si un hormon natural produs de organism. Noradrenalina este clasificata ca fiind catecolamina cu o grupare catecol, adica un inel benzenic cu doua grupari hidroxil, legata de o grupare amina, care contine azot. De aici si formula chimica: C8H11NO3. Prin adaugarea unei grupari metil la gruparea amina a noradrenalinei, rezulta epinefrina sau adrenalina.

Adrenalina, noradrenalina si dopamina sunt neurotransmitatori deosebit de importanti ai sistemului nervos central, cu rol esential in multe procese importante ale organismului. In calitate de neurotransmitator, noradrenalina este un mesager chimic, constituit din dopamina, cu rol in transmiterea semnalelor nervoase in organism. Noradrenalina provine din celulele nervoase din zona trunchiului cerebral si din celule din apropierea maduvei spinarii.

Hormonul noradrenalina este secretat si eliberat de glandele suprarenale pozitionate deasupra rinichilor, avand un rol important in Sistemul Simpatic (Primejdie si Fugi). Impreuna cu adrenalina, noradrenalina accelereaza ritmul cardiac la primele semnale de pericol, rezultand in cresterea cantitatii de sange pompate de inima, vasoconstrictie si, implicit, ridicarea tensiunii arteriale. In conditii de stres, modificarea ciclului somn-veghe duce la nervozitate, agitatie si incordare, datorita faptului ca organismul secreta in exces noradrenalina pentru a face fata unei situatii atipice, stresante.

Ingerarea hranei declanseaza procesul digestiei, noradrenalina fiind responsabila de generarea acestui semnal. Noradrenalina are rol in descompunerea grasimilor si cresterea nivelului de glucoza in sange pentru un boost de energie, in situatii de stres. Confera mici impulsuri in cazuri de efort, atat in timpul unui antrenament fizic intens, cat si in momentele de oboseala, permitand continuarea efortului. Muschii netezi ai organelor interne sunt mentinuti sub control de noradrenalina. Miscarea acestora asigura buna functionare a organismului si starea de sanatate.


sursa: drmax.ro





Ce este adenozina și cum reglează somnul?

Adenozina este o substanță chimică importantă cunoscută sub numele de nucleozidă care se găsește în mod natural în toate celulele corpului. Are rolul de a transfera energie în celule prin formarea unor molecule cum ar fi adenozin trifosfat (ATP) și adenozin difosfat (ADP) și este, de asemenea, unul dintre mesagerii chimici sau neurotransmițătorii din creier. Adenozina este un analgezic natural eficient, ajutând la dilatarea vaselor de sânge și la reglarea ritmului cardiac.


Cum produce organismul adenozina?

Adenozina este creată în mod natural în organism din adenina combinată, o substanță bazată pe azot și riboză, o zaharidă. Pe lângă faptul că este un neurotransmițător, adenozina este clasificată ca o substanță chimică cunoscută sub numele de xantină. Fiecare celulă din corp conține o adenozină în ADN și ARN.


Cum acționează adenozina?

Adenozina are o funcție esențială în multe procese biochimice și este unul dintre numeroșii neurotransmițători și neuromodulatori care afectează comportamentul complex al somnului, în special inițierea somnului. Este un neurotransmițător inhibitor, ceea ce înseamnă că acționează ca un depresant al sistemului nervos central și inhibă multe procese asociate cu starea de veghe. Adenozina este responsabilă pentru creșterea nivelului de somnolență, așadar în timpul somnului nivelurile de adenozină scad. Rata metabolizării adenozinei are un rol important în calitatea somnului profund.


sursa: ro.approby.com





- ALCOOLUL si CAFEINA -

In ceea ce priveste alimentatia 'moderna',
exista doua substante prevalente care se evidentiaza si anume:
ALCOOLUL (Masculinul Distorsionat) si CAFEINA (Femininul Distorsionat).

In realitate, alcoolul este forma de manifestare a lui Dumnezeu (PACALITORUL)
iar cafeina este forma de manifestare a Dumnezeitei (TARFA).


.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Ian 13 2024 5:27 am

.

Imagine




Familia Solanacee este cunoscuta si sub numele de Umbra de Noapte. Desi, aparent, nu se cunosc 'originile' acestei denumiri, a fost numita asa deoarece Solanacee este familia de plante folosita in magia diabolica.

Umbra de Noapte este guvernata de Saturn, cunoscut ca Marele Malefic. Aceste plante au capacitatea, datorita chimicalelor secretate - solanina (neurotoxina) - sa 'invoce' boli ale creierului, inclusiv exaltari neobisnuite urmate de depresie.




.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Ian 13 2024 5:28 am

.

Imagine

Imagine




Arahidele

Singurul fruct care se dezvolta in interiorul pamantului (video)
Are un continut foarte ridicat de estrogen

.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Ian 13 2024 5:28 am

.

Imagine


Imagine



Prin cercetarea sa extensiva Dr. Robert Lustig, profesor la Universitatea din California, a demonstrat ca produsii de metabolizare ai fructozei (etanol si dioxid de carbon) sunt foarte asemanatori cu cei ai alcoolului/ etanol. Atat alcoolul cat si fructoza nu pot fi asimilate si trebuie eliminate prin metabolizare.




Imagine


Ca si alcoolul, fructoza este un drog ce creeaza dependenta. Fructoza produce modificari atat in metabolismul hepatic cat si la nivelul sistemului nervos central, rezultand in consum excesiv si


  • Sindrom Metabolic:


    • Rezistenta la insulina, diabet de tip 2, ficat gras, litiaza biliara, boli cardiovasculare, hipo/ hipertensiune arteriala, hipo/ hipertiroidism, hipo/ hipertermie, obezitate, infertilitate, tumori uterine, ovare polichistice (chisturi ovariene), apnee (probleme respiratorii), grasime viscerala (circumferinta abdominala crescuta), etc.






Efectele metamfetaminei asupra organismului (imagine)

.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Ian 13 2024 5:28 am

.

Imagine


Imagine



  • Bauturi: sucuri naturale si sintetice, cafea, alcool
  • Dulciuri, inclusiv ciocolata
  • Uleiuri vegetale (uleiuri de seminte) - grasimi poli-nesaturate:
    soia, rapita (canola), porumb, floarea soarelui, in, susan, etc.
  • Grane (seminte): cereale, malai, faina, etc.

.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Ian 13 2024 5:28 am

.

Imagine

Imagine


Imagine



Grasimi: grasime de vita, grasime de oaie, slanina de porc

Carne: vita, vanat, miel, capra, porc, peste si alte vietuitoare marine (optional)

Organe (optional): inima, ficat, limba

Oase (optional): maduva, cartilaginoase

Oua (optional)

Grasimi din lactate (optional): unt

Bauturi: apa





Pentru vindecarea bolilor cronice este recomandata o dieta stricta si foarte simpla bazata pe:

  • CARNE SI GRASIME DE VITA (sau orice animal rumegator) si APA
    • fara nici un fel de sosuri sau condimente, chiar si sarea este optionala
      (ideal este ca sarea sa fie eliminata complet, carnea fiind in mod natural sarata)

Aceasta dieta se va tine pe o perioada de minim 30 - 90 zile dupa care, optional, se pot reintroduce alte tipuri de carnuri sau alte produse animale. Acestea se vor introduce pe rand, insemnand un singur aliment odata! In felul acesta se va putea observa cu multa claritate efectul pe care il are un anumit produs asupra organismului.

Carnea animalelor rumegatoare (stomacul rumegatoarelor este format din patru camere) este cea mai compatibila cu corpul uman, grasimea acestor animale (la fel si a pasarilor) fiind galbena, asemenea grasimii umane.





Cele mai mari greseli care se fac la acesta dieta sunt:


  • NU se mananca suficienta grasime
    • constipatia, ochii, pielea si parul uscat indica insuficient aport de grasime
    • se recomanda ca aportul de grasime sa fie intre 60-80 %


  • NU se mananca suficient de mult
    • este recomandat sa se manance 1-3 mese pe zi, pana la satietate
    • cand mancarea nu mai are gust bun, aceasta reprezinta satietate
    • senzatia de 'foame' asa cum este cunoscuta la dieta pe baza de plante, reprezinta de fapt dependenta de zaharide
    • din tot ceea ce se consuma aproximativ 85 % se asimileaza
    • deseurile eliminate sunt reduse considerabil




In perioada de inceput greutatea corporala va oscila pentru faptul ca grasimea viscerala (grasimea toxica), care este mai usoara, va fi inlocuita cu masa musculara si densitate osoasa, ambele avand o greutate mai mare.

Datorita faptului ca procesele de vindecare sunt deosebit de profunde, la inceput se pune un accent deosebit pe consumul de grasimi animale. Proportia grasimi/ proteine, la fel si cantitatea de mancare va fi diferita pentru fiecare, in functie de varsta, gen, inaltime, greutatea actuala si starea de sanatate (calculator macro). De asemenea, va fi diferita chiar de la zi la zi in functie de procesele de vindecare, perioada anului, la fel si de nivelul de stres.

Daca se urmareste scaderea in greutate, atunci se scade aportul de grasimi, in special daca grasimile provin din lactate (unt, branzeturi)! Cand se reduce consumul de grasimi, organismul creste productia hormonului uman de crestere (hGH) responsabil cu dezvoltarea muschilor. Acest hormon actioneaza ca o protectie si previne folosirea proteinelor ca sursa de energie. Asadar, cand consumul de grasimi este redus, organismul va folosi ca sursa de energie depozitele de grasime toxica acumulate.

Este insa foarte important de inteles faptul ca grasimile animale (grasimea de vita, grasimea de porc), nu ingrasa! Dimpotriva, cand organismul primeste un aport zilnic de grasime, atunci are posibilitatea sa se elibereze de toate deseurile toxice. Totodata, absorbtia de grasimi este direct corelata cu productia de bila, iar la inceput ficatul, fiind bolnav, va produce mai putina bila. Grasimea care nu este asimilata va fi eliminata, avand un rol deosebit de important in regenerarea peretilor intestinali si asigurand o eliminare regulata.

In medie se consuma 1-1,5 kg carne grasa pe zi, se mananca 1-3 mese, orele de masa fiind preferentiale in functie de stilul de viata al fiecaruia. De asemenea, unele persoane sunt nevoite sau doresc sa stimuleze metabolismul si sa accelereze procesul de vindecare, astfel incat alterneaza alimentatia cu perioade de post intermitent (optional) de la 18-36 ore pana la 16-21 zile, stimulandu-se astfel procesul de autofagie si ridicandu-se cu 500-800 % nivelul hormonului uman de crestere. Se poate tine si post uscat, nu se bea si nu se mananca nimic (eu am tinut 7 zile de post, dintre care 2 zile nu am baut nici apa).

    Fiecare persoana si fiecare organism este diferit.

Perioada de adaptare la aceasta dieta poate fi de la 2-4 luni si chiar mai mult. Este un proces de deconstructie - reconstructie in care corpul elibereaza cantitati uriase de otravuri acumulate in tesuturi, se regenereaza, flora microbiana se transforma si intregul metabolism se schimba de la a procesa zaharide ca sursa de energie, la a procesa grasimi.

    Simptomele sunt cunoscute sub numele de 'gripa ketogenica' si includ: oboseala, energie scazuta, insomnie, iritabilitate, dureri de cap, ameteli, palpitatii, crampe musculare, iritatii sau eruptii cutanate, greata, diaree, constipatie, transpiratie abundenta, mirosuri neplacute, limba incarcata, urina 'spumanta', sete intensa, exacerbarea temporara a durerilor cronice, etc. Astfel incat, ca in orice perioada de vindecare si transformare, odihna si nivelul scazut de stres sunt esentiale.

    Pentru crampe musculare, sau piciore nelinistite recomand folosirea unei solutii pe baza de apa si sare amara (MgSO₄). Solutia se aplica extern pe zonele afectate, magneziul putand fi absorbit prin piele.

Este un proces zilnic ce necesita determinare, ambitie, perseverenta, disciplina si rabdare. Intensitatea procesului este direct proportionala si atesta transformarea extraordinara realizata in urma acestui proces.

Se urmareste crearea unei relatii armonioase cu propriul Corp. Astfel, in timp, se va ajunge sa se mance atunci cand Organismul va cere de mancare si se va mananca in functie de nevoile Organismului.

In afara de alimentatie, deosebit de importante Sanatatii sunt si somnul profund si odihnitor, la fel si reducerea nivelului de stres, toate acestea refectand o Viata Armonioasa si Echilibrata.





Dieta Ancestrala este alimentatia naturala si corespunzatoare a Omului si este recomandat sa fie adoptata ca stil de viata, indiferent de varsta. Aceasta alimentatie nu necesita nici un fel de suplimentare (vitamine, suplimente nutritive, 'super' alimente, etc.) si in timp se elimina si dependenta de medicamente.

Este recomandata femeilor gravide care sunt deja adaptate si practica aceasta dieta de cel putin 9 - 12 luni (altfel se risca intoxicarea fatului). La fel si bebelusilor, dupa ce se incheie perioada de alaptare este total natural ca acestia sa fie hraniti numai cu carne, grasime, oua si apa.

Dieta Ancestrala este recomandata indiferent de starea de sanatate. Este folosita cu succes la remedierea si vindecarea bolilor cronice:

    Sindrom Metabolic, cancer, infertilitate, impotenta, diabet tip 1/ tip 2, ficat gras, litiaza biliara, lupus, fibromialgie, scleroza in placi, ateroscleroza, neuropatie, Alzheimer (diabetul creierului), Parkinson, epilepsie, autism, schizofrenie, tulburare bipolara, anxietate, depresie, migrene, insomnie, guta, artrita reumatoida, osteoporoza, obezitate, hipo/ hipertensiune arteriala, hipo/ hipertiroidism, hipo/ hipertermie, chisturi ovariene, tumori uterine, psoriazis, dermatoza, ochi uscati, probleme dentare, apnee, intestin permeabil, tulburari digestive, sindrom al colonului iritabil, flatulenta, diaree, constipatie, alergii, picioare nelinistite, etc.

Bolile 'omului modern' sunt cauzate de cantitatile uriase de otravuri acumulate in urma alimentatiei total necorespunzatoare-speciei, bazate pe plante (zaharide), ce produc distrugeri colosale in organism!


.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Sâm, Ian 13 2024 5:49 am

.

Imagine

Imagine



Aminoacizii - metabolizati din muschi - la fel si acizii grasi - metabolizati din grasime - sunt esentiali organismului animal. Aceasta inseamna ca organismul uman NU poate produce aceste substante si este total dependent de surse externe de hrana pentru a obtine acesti compusi.


Omul este singura specie de pe Pamant care consuma o extrem de mare varietate de mancaruri, pe tot parcursul zilei, acest lucru fiind considerat deosebit de 'normal'. Mai mult decat atat, omul este singura specie care in afara de apa, consuma cocktailuri letale de otravuri, considerand acest lucru o delectare. Celelalte fiinte isi preiau nutrientii necesari urmand o alimentatie corespunzatoare speciei, organismul acestora functionand in armonie atat cu colectivul speciei respective, cat si cu ecosistemul din care fac parte.


In afara de carne, grasime si apa nimic altceva NU este esential corpului uman.
Celelalte produse de origine animala: oua, organe, maduva, unt sunt mancaruri hormonale.


  • Organele si maduva sunt deosebit de benefice in perioada de inceput cand corpul se vindeca.
    Insa, in timp, majoritatea celor care urmeaza acest tip de dieta si consuma aceste alimente fie reduc consumul, fie nu le mai consuma deloc. Ficatul are o concentratie foarte ridicata de vitamina A, asadar consumul excesiv duce la hipervitaminoza.

  • Oul este un aliment de sezon, asadar consumul de oua pe tot parcursul anului este total nenatural!
    Spre deosebire de celelalte alimente de origine animala, din ou ia nastere o noua Forma de Viata, asadar, deloc surprinzator, comparativ cu celelalte produse animale oul are un procent foarte ridicat de estrogen.

  • Untul este un aliment procesat, contine estrogen, iar consumul de lactate este total nenatural si creeaza dependenta. Laptele contine in mod natural opiati, caseimorfine si gluteimorfine.

    Omul este singura specie de pe Pamant care consuma lapte dupa incheierea perioadei de alaptare!

  • Carnea de porc contine o lectina (otrava) ce nu poate fi distrusa termic. O picatura din aceasta lectina injectata in sange duce la aglutinarea sangelui si moarte. De asemenea, in 10 minute dupa ce s-a consumat carne de porc, glicemia din sange creste considerabil, efectul mentinandu-se pana in ziua urmatoare. Asadar consumul carnii de porc (nu si al grasimii) are efect inflamator si se recomanda evitarea acesteia in special in perioada de inceput, la fel si la persoanele cu diabet.


In afara de faptul ca omul se hraneste in mod total necorespunzator-speciei, introducand in organism substante ce produc reactii deosebit de dramatice si violente, considera 'normala' procesarea prin diverse metode a acestor 'alimente':


  • termic, pasare ≫ descompunerea si distrugerea tesutului
  • fermentatie, maturare ≫ putrefactia tesutului


In urma acestor procese alimentele sunt distruse, iar compusii rezultati, in combinatie cu ceilalti contaminati (metale grele, plastic, chimicale) produc substante nemaintalnite in Natura!



Imagine


Sunt persoane care urmeaza strict Dieta Ancestrala, dar isi dau seama ca rezultatele, desi tranformatoare, sunt lente iar organismul este impovarat de carnea si grasimea procesata atat prin 'maturare', cat si termic.

Carnea de vita, in loc sa fie procesata imediat dupa taiere, este agatata timp de 10-21 zile. In urma acestui proces de 'maturare', insemnand de fapt putrefactie, rezulta o productie ridicata de histamine. Dintre toate, carnea tocata are concentratia cea mai mare de histamine; in mod normal carnea se toaca in momentul folosirii.

Asadar sunt persoane (printre care ma numar si eu) care, urmand aceasta dieta, au reactii alergice (pentru amelioarea reactiei recomand gargara cu sare - un antihistamin natural) la carnea de vita, indiferent de modul in care este preparata.


Astfel incat, sunt multi cei care aleg sa manance carnea
in acelasi mod in care o consuma si celelalte animale: cruda



Eu personal, dupa ce am urmat Dieta Ancestrala timp de 2 luni si jumatate, la fel ca multi altii am continuat sa caut raspunsuri, nefiind satisfacuta de rezultate. Consider carnea si grasimea gatita ca fiind adictive si ca acest mod de alimentatie NU este integral.

A manca inseamna a ucide, iar pentru mine alimentatia este o necesitate absoluta, insemnand ca daca organismul meu ar putea exista fara sa se hraneasca, as fi incetat sa mananc cu foarte multi ani in urma! Energia consumata de om in procesul de 'alimentatie' este o pierdere colosala de energie, astfel incat traiesc, cu toata forta si intensitatea, pentru momentul cand nu va mai trebui sa consum ca sa exist si nu imi doresc nimic altceva decat sa redevin eu insami!

Pana atunci, ma alatur si eu celor care se hranesc doar cu carne cruda, apa si ocazional oua.





Pentru mai multe informatii referitoare la alimentatia cu carne cruda va recomand:

Esmée La Fleur

Eat Meat. Drink Water.



Yuri Morgunov - interviu

We are what we eat. Way to live without diseases.


.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Dum, Ian 14 2024 8:40 am

.

Imagine

Imagine

Spre deosebire de plantele de 'cultura', vitele sunt deosebit de benefice ecosistemului, 80% din ceea ce consuma reintorcandu-se in pamant. Plantele cultivate sunt total nenaturale, au fost produse special in scopul inrobirii si injosirii Omului, care in urma consumului acestor Forme de Viata a ajuns sa se comporte in mod absolut deplorabil! Totodata mentin in sclavie Plantele si au creat un conflict enorm intre Specia Umana, Specia Plantelor si Mama Pamant, care a fost si este astfel otravita, torturata si violata!


    Si este timpul, acum ca intelegem ce se intampla, sa incheiem definitiv aceasta etapa!

.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Lun, Ian 15 2024 8:41 pm

.


Imagine



Exemple de persoane care si-au transformat in mod radical viata, prin adoptarea
acestui mod natural si corespunzator de hrana:



Maggie White - 82 ani, Dieta Ancestrala de peste 65 ani - video

Owsley Stanley - Dieta Ancestrala de peste 50 ani - poza

Kelly Hogan - 43 ani, Dieta Ancestrala de peste 18 ani - nunta, imagini, video

Charles Washington - 55 ani, Dieta Ancestrala de peste 16 ani - imagini, video

Dana Spencer - 57 ani, Dieta Ancestrala de peste 16 ani - imagini, video

Dr Lisa Wiedeman - 58 ani, Dieta Ancestrala de peste 15 ani - video

Dr. Anthony Chaffee - 42 ani, neurochirurg, Dieta Ancestrala de peste 10 ani - video




Kathie David - imagini, video

Susan Boykin - imagini, video

Monica Lockhart - imagini, video

Sarah Stringer - imagini, video

Lynell Robitaille - imagini, video

Tami Reichard - imagini, video

Karol Igou - imagini, video

Anna Maria Misiti - imagini, video

Kathryn Walters - imagini, video

Ester - imagini

Si multe alte persoane ...






Imagine


.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Dum, Ian 21 2024 4:34 am

.


Imagine

Imagine


Materialele prezentate pe acest site sunt protejate de drepturile de autor.
.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 304
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Anterior

Înapoi la Bine ați venit!

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron