Atentie la produsele cosmetice!

Adevăruri aduse la Lumină

Atentie la produsele cosmetice!

Mesajde mszavai » Dum, Oct 07 2007 11:56 pm

Imagine


Inainte de-a cumpara o crema, un deodorant sau un spray, cititi cu atentie ce scrie pe ele. Peste 99% din ele contin produse chimice nu prea „prietenoase” cand e vorba de sanatate.

Produsele industriale
Industria cosmetica utilizeaza peste 100.000 de tone de substante chimice in fiecare an. Majoritatea produselor de frumusete contin aditivi, conservanti si pot include si ingrediente modificate genetic, dintre care unele trec direct in sange, in timpul aplicarii lor pe piele, acumulandu-se in organism. Mai mult de 99% dintre uleiurile folosite provin din industria petro-chimica sau din plante ale caror uleiuri au fost extrase prin procedee chimice, pentru a fi rafinate, dezodorizate si albite, vitaminele lor fiind distruse. Conform ultimelor cercetari, utilizarea regulata a unor asemenea produse prezinta riscuri pentru sanatate.

Frumusetea „naturala”

Si produsele vandute in comert si prezentate ca „naturale” contin adesea substante de origine chimica. Lista ingredientelor folosite este scrisa cu caractere minuscule, pe eticheta, sau in interiorul ambalajului. Veti sti cu adevarat ce puneti pe piele, doar atunci cand va veti prepara personal produsele cosmetice, pe baza de ingrediente pure si naturale.

Invatati sa cititi etichetele

Industria produselor de frumusete este insuficient controlata. Directivele Uniunii Europene interzic utilizarea a peste 700 de ingrediente, in vreme ce Nomenclatura internationala a ingredientelor cosmetice numeste substantele chimice care trebuie evitate. Din pacate, legislatia privind etichetele nu este universala si nu se aplica pe toate sapunurile, pastele de dinti, deodorantele, ecranele solare si sampoanele. In mod preventiv, va prezentam cateva din produsele chimice continute in produsele cosmetice, pe care ar trebui sa le evitati sau sa le folositi foarte rar.

- Produse derivate din petrol - sunt larg folosite in industria cosmetica: uleiurile minerale, „petrolatum” (numit ulei pentru copii sau gel mineral), ingredientele al caror nume contine prefixele „Propyl”, „methyl” sau „ethe” si care servesc la „hidratarea” pielii. De fapt, ele raman la suprafata epidermei, impiedicand-o sa respire si blocandu-i capacitatea de a elimina toxinele. Produsul petrolatum usuca si imbatraneste pielea. Propylen-glycolul este folosit in fondurile de ten si produsele hidratante. Se gaseste, de asemeni, in antigelul masinilor si provoaca cancer la sobolani. Benzyl-alcoolul (utilizat in parfumerie) irita pielea si mucoasele.

- Derivatele amoniacului - numite complicat - „diethanolaminooleamide”, „triethanolamine”, „monoethanolamina” - se gasesc in spumantii de baie, geluri pentru dus, lotiuni hidratante si lapte demachiant. Au un efect de detergent si provoaca alergii.

- Lauryl sulfat de sodiu - acest agent spumant se gaseste in detergentii pentru degresarea motoarelor, dar si in gelurile pentru baie, sampoane, demachiante si paste de dinti. El poate sa irite pielea, sa provoace caderea parului, sa vatame ochii.

- PPD - „paraphenylene - diamine”, utilizate in vopselele negre, pentru par, pot provoca reactii alergice si sunt banuite a fi si cancerigene.

- Parabene - „methylparabene” si „propylparabene” sunt conservanti utilizati pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor. Prezente in aproape toate produsele pentru piele, in paste de dinti si deodorante, sunt o cauza posibila a cancerului de san si testicule, a tulburarilor de prostata si a anomaliilor spermei.

- Kathon CG - este un conservant care poate vatama activitatea celulara, provocand, de asemenea, cancere. Se gaseste in sampoane si alte produse pentru par.

- Lanolina - acest emolient natural care netezeste si hidrateaza pielea provine din lana oilor. Ea este contaminata de pesticidele ingerate prin alimentatia animalelor (DDT). Cremele si rujurile care o contin pot provoca forme grave de acnee.

- Filtrele anti UV - cele care contin „octylmethoxycinnamate” si „octyldimethyl” pot sa provoace reactii alergice, eczeme, iritatii, edeme, imbatranirea epidermei.

(Numele chimicalelor au fost pastrate asa cum apar pe prospectele produselor cosmetice, pentru a le putea recunoaste.)


Sursa: http://www.formula-as.ro/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 326
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Lun, Apr 14 2008 8:59 pm

Cosmetice moderne

de Ionuţ Mihai (AIM)


Tehnologia de îngrijire a pielii a avansat foarte mult în ultimul secol, graţie noilor produşi chimici derivaţi din industria petrolului. Reclamele TV ne asaltează perseverent, şi cu greu facem faţă tentaţiei de a cumpăra produsul lăudat ca fiind "cel mai..."

În acest articol ne vom opri asupra unor produse tipice din domeniul cosmeticii moderne. Atât bărbaţii, cât şi femeile folosesc fiecare câte un astfel de produs, şi e important să ştie la ce riscuri se expun.

Deşi compoziţia chimică a produsului este prezentă pe etichetă, aceasta nu conţine în mod explicit lista întreagă, concretă, a acestor componente chimice. Unele dintre ele sunt denumite generic ("fragrance" sau "parfum"). Cu toate acestea, vom analiza în amănunt aceste produse şi vom vedea ce concluzii se impun la final.

Ruj de buze

Femeile folosesc cel mai des rujul de buze, astfel că vom analiza pentru început cunoscutul produs Avon Ultra Color Rich. Din 47 de ingrediente, 13 ( 27 % ) ridică serioase semne de întrebare în ce priveşte sănănatea. La o privire sumară, acest produs conţine ingrediente ce prezintă risc de cancer, se acumulează în organism, au acţiune chimică estrogenă şi perturbă funcţionarea normală endocrină, au efecte toxice asupra sistemului imunitar generînd alergii şi sensibilizare.

Tocoferol, tocoferil acetat şi acrilat copolimer sunt substanţe chimice care pot fi contaminate cu impurităţi sau care se pot descompune în subproduşi care au legătură cu cancerul sau alte probleme de sănătate. Polietilena este un alt chimical care are legatură cu cancerul. Miristil lactat este responsabil pentru sensibilizarea pielii şi expunerea la riscul de cancer şi arsuri cauzate de razele ultraviolete care ajung mai uşor şn straturile pielii.

Propilparaben este o substanţă chimică ce prezinta risc potenţial de cancer la sân, acţionează prin dereglarea echilibrului hormonal fiind suspectat de scăderea fertilităţii. Sub denumirea de "fragrance" sau "parfum" se poate ascunde un amestec de chimicale care determină intoxicarea la nivelul sistemului nervos şi imunitar.

BHT (butilat hidroxitoluen) este ingredientul cel mai cunoscut, folosit pe scară largă în majoritatea cosmeticelor de îngrijire a pieii. Această substanţă chimică este o toxină care afectează sistemul nervos, respirator, ficatul, rinichii, pielea şi sistemul imunitar, atunci când concentratia sa în sânge este peste o limită maximă.

Miristil lactat şi gliceril triacetil hidroxistearat sunt două chimicale care au rolul de a creşte permeabilitatea pielii (face ca pielea să permită intrarea mai uşoară a altor ingrediente în organism şi în fluxul sanguin).

Din cele 47 de ingrediente, 34 ( 72 % ) nu sunt certificate ca "sigure" de comunitatea industriei cosmetice. În concluzie, acest ruj este destul de periculos pentru sănătatea femeilor şi trebuie evitat.

Crema de zi

Să vedem acum şi un produs renumit prin reclamele TV: crema L'Oreal RevitaLift. Trietanolamina formează compuşi cancerigeni în combinaţie cu agenţi azotaţi, atât pe piele, cât şi în sânge. Metilparaben, butilparaben şi isobutilparaben sunt cunoscuti pentru riscul de cancer de sân, pentru perturbarea proceselor endocrine (hormoni) şi infertilitate. De asemenea, sensibilizează pielea determinând apariţia mâncărimilor, arsurilor, înroşirea pielii.

Diazolidinil uree poate determina reacţii de toxicitate la nivelul sistemului nervos, gastrointestinal şi al ficatului. Disodium EDTA este folosit pentru creşterea permeabilităţii pielii, determinînd creşterea absorbţiei celorlalte substanţe chimice în piele.

În concluzie, vă recomandăm să evitaţi acest produs pentru că vă expuneţi unor reale riscuri pentru sănătatea dvs., mai ales dacă-l folosiţi intensiv şi pe termen lung.

After-shave


Pentru bărbaţi, am ales să analizam un after-shave: Nivea for Men Sensitive. Să vedem dacă acest produs este sigur din punct de vedere al riscurilor la care se expun bărbaţii care-l folosesc.

Metilparaben este o substanţă chimică ce intra în componenţa acestui produs, şi deja ştiţi că prezinta risc de cancer, este responsabil pentru perturbarea proceselor endocrine (hormoni) şi este suspect de apariţia infertilităţii. Dacă acesta nu era de ajuns, fenoxietanolul din compozitia produsului este toxic şi iritant şi acţionează şi el în perturbarea proceselor reproductive (hormoni sexuali) determinând scăderea fertilităţii.

Propilen glicol şi bisabolol alterează structura pielii cu rolul de a permite celorlalte substanţe chimice să între prin piele şi să ajungă în fluxul sanguin. Tocoferil acetat este răspunzator de posibile înroşiri, mâncărimi şi arsuri ale pieii; de asemenea, este uşor contaminabil cu impurităţi ce duc la aparitia cancerului.

De asemenea, este important să mai amintim un alt ingredient din acest produs: acidul citric, care este un cunoscut cancerigen.

În concluzie, 7 ingrediente din 23 ( adică 30 % ) ridică serioase întrebări în ce priveşte sănătatea utiizatorului. De asemenea, 14 ingrediente ( 60 % ) nu au fost confirmate ca "sigure" de către comunitatea industriei cosmetice.

Pasta de dinţi

Datorită faptului că articolele AIM sunt adesea copiate pe diverse forumuri şi apoi preluate de alte reviste şi site-uri, fără a specifica originea lor, vă informăm că adresa acestui articol este http://aim.active.ws/?a=262 şi este publicat la Active Information Media.

În final să analizăm o pastă de dinţi ce abuzează de atenţia noastră: Colgate Total. Din totalul de 16 ingrediente, 7 ( 43 % ) ridică probleme de sănătate, iar 13 ( 81 % ) nu au fost declarate ca "sigure" de industria cosmetică.

Să vedem în detaliu câteva substanţe ce compun această pastă de dinţi. Fluorura de sodiu, celebră deja în lumea pastelor de dinţi, prezintă o înaltă toxicitate la nivelul sistemului osos şi muscular, al sistemului sanguin îi nervos, la nivelul gastrointestinal şi al ficatului. În plus, este iritant şi are o acţiune de perturbare a proceselor hormonale (hormoni de reproducere) scăzând fertilitatea.

Triclosanul perturbă sistemul imunitar, poate fi uşor contaminat cu impurităţi care provoacă cancer şi este toxic pentru piele şi alte organe de simţ. Curios este faptul că în compoziţia pastei de dinţi întâlnim şi propilenglicolul, care are rolul de a face pielea mai permeabilă şi contribuie astfel la intrarea mai uşoară în fluxul sanguin a celorlalte substanţe chimice.

Ca ultim ingredient suspect, carrageenan poate cauza cancer şi poate fi uşor decompus în subproduşi care cauzează cancerul.

În concluzie, nu vă recomandăm nici acest produs, deşi este foarte cunoscut şi recomandat chiar de Societatea Română de Stomatologie.

După cum vă veţi convinge singuri, marea majoritate a produselor cosmetice conţin unul sau mai multe din susbtanţele chimice amintite aici, care sunt responsabile pentru degradarea sănătăţii dvs. Un test simplu vă poate edifica: notaţi-vă denumirea acestor substanţe înainte de a cumpara un produs cosmetic. Analizaţi singuri dacă merită să vă expuneţi sănătatea.


(articol original AIM)

Adresa acestui articol este http://aim.active.ws/?a=262
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 326
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Vin, Aug 29 2008 8:29 am

Fluorul din pasta de dinţi şi din apă, un pericol pentru sănătate

ImaginePresa corporatistă trece sub tăcere multiplele pericole ale fluorurării

de Mihai Vasilescu

Sub pretextul combaterii apariţiei cariilor dentare, mai mult de două treimi din apa potabilă consumată astăzi în SUA este fluorurată. Publicul este prea puţin conştient de efectele nocive ale ingerării de fluoruri, atât din apa potabilă, cât şi prin utilizarea pastelor de dinţi care conţin fluor. Un număr foarte mare de studii demonstrează că fluorurarea nu are niciun efect în combatarea cariilor dentare. În schimb, ea duce la creşterea mortalităţii infantile, provoacă malformaţii congenitale, distruge oasele şi sistemul nervos.

Un studiu care a urmărit să compare sănătatea dinţilor locuitorilor din două oraşe americane, Los Angeles şi San Francisco, nu a găsit nicio diferenţă între aceştia, deşi în San Francisco apa potabilă era deja flurorată, pe când în Los Angeles, nu.

Studii clinice realizate începând cu anii ‘90 în SUA au demonstrat că există o strânsă legătură între consumul de apă flurorată şi fracturi. Alte cercetări realizate începând cu 1991, în cadrul Programului Naţional de Toxicologie american, au arătat că există o creştere certă a cazurilor de osteosarcom, o formă de cancer care atacă oasele, la persoanele care ingerează frecvent fluoruri, fie din apa potabilă, fie din pasta de dinţi.

Dr. Ian Packington, toxicolog la Asociaţia Naţională pentru Apă Pură din SUA, a descoperit că în zonele în care s-a realizat fluorurarea apei, numărul de copii născuţi morţi este mai mare cu 25% decât în cele în care apa nu este fluorurată. O altă analiză, realizată pentru Departamentul de Stat al Sănătăţii din SUA, arată că în zonele cu apă fluorurată numărul de persoane bolnave de sindrom Down este cu 30% mai mare decât în zonele în care apa nu este fluorurată.

Cercetările realizate de dr. Albert Schatz au ajuns la concluzii similare în America Latină: în zonele în care apa este fluorurată, cazurile de mortalitate infantilă şi malformaţii congenitale sunt foarte ridicate ca număr.

Alte studii au arătat că flurorarea apei nu are niciun efect asupra dinţilor, aşa cum s-a pretins, fluorul având efect asupra acestora, doar dacă acţionează punctual, la nivelul smalţului. În schimb, efectele secundare generate de ingerarea de fluoruri sunt foarte periculoase. Şi atunci, de ce mai este fluorurată apa de băut? Una dintre explicaţii este faptul că există anumite industrii, cum ar fi cea de prelucrarea a aluminiului sau cea de producere de fertilizatori agricoli, care generează mari cantităţi de fluoruri. Cum acestea sunt nişte poluanţi foarte importanţi, iar companiile nu au voie să deverseze decât cantităţi limitate, s-a recurs la această stratagemă, care pune în pericol atât mediul, cât şi sănătatea populaţiei. Ea este cu atât mai perversă, cu cât oamenii în cauză au senzaţia că fac ceva bun pentru sănătatea lor. La fel stau lucrurile şi cu intensele campanii publicitare, prin care sunt promovate pastele de dinţi care conţin fluor.

ImagineSursa: http://yogaesoteric.net
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 326
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Lun, Sep 06 2010 3:27 am

Produsele cosmetice naturale folosite de familia mea:


INGRIJIREA PARULUI

sapun - sapun solid natural Soap for Goodness Sake

sampon - sub forma solida, de sapun Soap for Goodness Sake

balsam de par - otet de mere organic nepasteurizat si nefiltrat BraggIGIENA DENTARA

uleiuri esentiale Uncle Harry's

pasta de dinti Uncle Harry's (recipient mic de sticla) pe baza de argila.
Majoritatea pastelor de dinti contin glicerina, iar aceasta impiedica remineralizarea dintilor!

periuta de dinti Orawellness (manuala)

apa de gura - solutie diluata de: bicarbonat de sodiu, sare, apa oxigenata, uleiuri esentiale Uncle Harry's, cuisoare, scortisoara

irigator

dispozitiv de curatare a limbii din cupruINGRIJIREA PIELII

creme Badger - pe baza de ceara de albine, inclusiv balsam de buze

deodorant - otet de mere organic nepasteurizat si nefiltrat Bragg

burete de baie - manusa de ayate (cactus), un excelent exfoliator, nu prinde mucegai si poate tine chiar mai mult de un anIngredientele din produsele cosmetice EWG Skin Deep
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 326
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

PERICOLUL FOLOSIRII TAMPOANELOR IGIENICE!

Mesajde mszavai » Mie, Feb 24 2016 9:27 pm

"Nu este surprinzator ca in intreaga lume multe femei sufera de cancer cervical si tumori uterine?"

Azbestul
• Stiai ca producatorii includ AZBEST in compozitia tampoanelor?
• Stii de ce?
• Pentru ca azbestul te face sa sangerezi mai mult, iar daca sangerezi mai mult, folosesti tampoane mai mult.
• Introducerea azbestului in tampoane nu este impotriva legii?
• Ei bine, nu.

Azbestul
• Cei care au pus la punct procesul de fabricatie au considerat ca tampoanele nu sunt materiale care urmeaza sa fie ingerate, ca atare nu sunt periculoase. Nu s-a tinut insa cont de faptul ca ele intra in interiorul corpului.

ALTE COMPONENTE
• Tampoanele contin doua componente periculoase.
• Unul este VISCOZA (buna pentru absorbtie)
• Celalalt este DIOXIN-ul (un compus chimic pentru inalbire) intrucat industria considera ca femeile trebuie sa vada produse puternic inalbite pentru a le da senzatia de curat.

Dioxin-ul
• Problema este ca DIOXIN-ul inclus in acest proces de inalbire poate cauza probleme severe femeilor. • DIOXIN-ul in sine este cancerigen, toxic pentru sistemul reproductiv si este asociat cu endometrioza si cu slabirea sistemului imunitar.

• In luna septembrie a anului trecut, Agentia de Protectie a Mediului a informat ca nivelul concentratiei de Dioxin este acceptabil si efectul suficient de lent ca sa nu duca la degradare... Insa daca folositi in media 4-5 tampoane pe zi, 5 zile pe luna, timp de 38 de ani de menstruatie, e un risc destul de crescut, nu credeti?
Viscoza
• Viscoza face tampoanele si mai periculoase, desi este in principal doar o substanta absorbanta.
• Pentru ca atunci cand fibre din tampon raman in interiorul vaginului (lucru care se intampla frecvent) ele creeaza un teren propice de reproducere pentru Dioxin.
• Acesta este si motivul pentru care apare TSS (sindromul de soc toxic)

Care sunt alternativele?

• Folosirea de produse de igiena feminina care un au fost inalbite sau care sunt doar din bumbac.
• Alte produse de igiena feminina, cum ar fi absorbantele igienice si ele contin o anumita cantitate de Dioxin, dar nu sunt la fel de periculoase pentru ca nu intra in contact direct cu mucoasa vaginala.
• In plus, absorbantele igienice nu au nevoie de inalbire, si evident tampoanele raman cele mai periculoase.
Si atunci...
• In primul rand, nu mai folosi tampoane de acest gen.
• Daca esti atat de obisnuita cu ele incat nu poti renunta, cauta tampoane 100 % bumbac care poarta mentiunea UNBLEACHED.
• Aceasta inseamna ca ele nu au fost supuse unui proces de inalbire
Din pacate...
• Sunt prea putine firme care fabrica tampoane sigure. Ele se gasesc mai degraba la firmele producatoare de produse naturale pentru sanatate.
• Tari din intreaga lume au schimbat tehnologia de productie pentru a fabrica tampoane sigure (Elvetia, Germania, Canada).
• Statele Unite au decis sa ne mentina in obscuritate in ceea ce priveste tehnologia de fabricare a tampoanelor.
Actiuni
• In 1989 activistii din Marea Britanie au pornit o campanie impotriva inalbirii cu clor. Dupa 6 saptamani, dupa ce s-au trimis 50.000 de scrisori, fabricantii de produse sanitare au schimbat procesul de inalbire cu cel de oxigenare (una din cele mai moderne si mai sanatoase metode disponibile)

Ce facem?
• Vorbeste cu alte femei, cu toate femeile...
• Informati-va una pe alta.
• Noi suntem manipulate de acest tip de industrie si guvernele care permit asta.
• Trebuie sa facem ceva.

Scrie o scrisoare...

• firmelor Tampax (Tambrands), Playtex, OB,Kotex. Adresele lor apar pe cutiile de ambalaj.
• Suna la numerele telverde care incep cu 800 daca esti aproape de un telefon
• Spune-le ca noi cu toatele dorim PRODUSE SANATOASE, adica TAMPOANE 100 % BUMBAC SI CARE NU AU FOST SUPUSE PROCESELOR DE INALBIRE"
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 326
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am


Înapoi la Dezvăluiri

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron