Atentie la produsele cosmetice!

Adevăruri aduse la Lumină

Atentie la produsele cosmetice!

Mesajde mszavai » Dum, Oct 07 2007 11:56 pm

.

Imagine
imagine marita



Produsele industriale

Industria cosmetica utilizeaza peste 100.000 de tone de substante chimice in fiecare an. Majoritatea produselor de frumusete contin aditivi, conservanti si pot include si ingrediente modificate genetic, dintre care unele trec direct in sange, in timpul aplicarii lor pe piele, acumulandu-se in organism. Mai mult de 99% dintre uleiurile folosite provin din industria petro-chimica sau din plante ale caror uleiuri au fost extrase prin procedee chimice, pentru a fi rafinate, dezodorizate si albite. Conform ultimelor cercetari, utilizarea regulata a unor asemenea produse prezinta riscuri pentru sanatate.


Frumusetea „naturala”

Si produsele vandute in comert si prezentate ca „naturale” contin adesea substante de origine chimica. Lista ingredientelor folosite este scrisa cu caractere minuscule, pe eticheta, sau in interiorul ambalajului. Veti sti cu adevarat ce puneti pe piele, doar atunci cand va veti prepara personal produsele cosmetice, pe baza de ingrediente pure si naturale.


Invatati sa cititi etichetele

Industria produselor de frumusete este insuficient controlata. Directivele Uniunii Europene interzic utilizarea a peste 700 de ingrediente, in vreme ce Nomenclatura internationala a ingredientelor cosmetice numeste substantele chimice care trebuie evitate. Din pacate, legislatia privind etichetele nu este universala si nu se aplica pe toate sapunurile, pastele de dinti, deodorantele, ecranele solare si sampoanele. In mod preventiv, va prezentam cateva din produsele chimice continute in produsele cosmetice, pe care ar trebui sa le evitati sau sa le folositi foarte rar.


Produse derivate din petrol - sunt larg folosite in industria cosmetica: uleiurile minerale, „petrolatum” (numit ulei pentru copii sau gel mineral), ingredientele al caror nume contine prefixele „Propyl”, „methyl” sau „ethe” si care servesc la „hidratarea” pielii. De fapt, ele raman la suprafata epidermei, impiedicand-o sa respire si blocandu-i capacitatea de a elimina toxinele. Produsul petrolatum usuca si imbatraneste pielea. Propylen-glycolul este folosit in fondurile de ten si produsele hidratante. Se gaseste, de asemeni, in antigelul masinilor si provoaca cancer la sobolani. Benzyl-alcoolul (utilizat in parfumerie) irita pielea si mucoasele.

Derivatele amoniacului - numite complicat - „diethanolaminooleamide”, „triethanolamine”, „monoethanolamina” - se gasesc in spumantii de baie, geluri pentru dus, lotiuni hidratante si lapte demachiant. Au un efect de detergent si provoaca alergii.

Lauryl sulfat de sodiu - acest agent spumant se gaseste in detergentii pentru degresarea motoarelor, dar si in gelurile pentru baie, sampoane, demachiante si paste de dinti. El poate sa irite pielea, sa provoace caderea parului, sa vatame ochii.

PPD - „paraphenylene - diamine”, utilizate in vopselele negre, pentru par, pot provoca reactii alergice si sunt banuite a fi si cancerigene.

Parabene - „methylparabene” si „propylparabene” sunt conservanti utilizati pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor. Prezente in aproape toate produsele pentru piele, in paste de dinti si deodorante, sunt o cauza posibila a cancerului de san si testicule, a tulburarilor de prostata si a anomaliilor spermei.

Kathon CG - este un conservant care poate vatama activitatea celulara, provocand, de asemenea, cancere. Se gaseste in sampoane si alte produse pentru par.

Lanolina - acest emolient natural care netezeste si hidrateaza pielea provine din lana oilor. Ea este contaminata de pesticidele ingerate prin alimentatia animalelor (DDT). Cremele si rujurile care o contin pot provoca forme grave de acnee.

Filtrele anti UV - cele care contin „octylmethoxycinnamate” si „octyldimethyl” pot sa provoace reactii alergice, eczeme, iritatii, edeme, imbatranirea epidermei.


Sursa: http://www.formula-as.ro/
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Lun, Apr 14 2008 8:59 pm

.

Cosmetice moderne

de Ionuţ Mihai


In acest articol ne vom opri asupra unor produse cosmetice des utilizate. Atat barbatii, cat si femeile folosesc astfel de produse si e important sa se inteleaga riscurile.

Desi compozitia chimica a produsului este prezenta pe eticheta, aceasta nu contine in mod explicit lista completa a acestor componente chimice. Unele dintre ele sunt denumite generic ("fragrance" sau "parfum"). Cu toate acestea, vom analiza in amanunt aceste produse.


Ruj de buze

Femeile folosesc cel mai des rujul de buze. Rujurile contin ingrediente ce prezinta risc de cancer, se acumuleaza in organism, au actiune chimica estrogena si perturba functionarea normala endocrina, au efecte toxice asupra sistemului imunitar generand alergii si sensibilizare.

Tocoferol, tocoferil acetat si acrilat copolimer sunt substante chimice care pot fi contaminate cu impuritati sau care se pot descompune in subprodusi ce favorizeaza cancerul sau alte boli. Polietilena este un alt chimical care favorizeaza cancerul. Miristil lactat este responsabil pentru sensibilizarea pielii si expunerea la riscul de cancer si arsuri cauzate de razele ultraviolete care ajung mai usor in straturile pielii.

Propilparaben este o substanta chimica ce prezinta risc potential de cancer la san, actioneaza prin dereglarea echilibrului hormonal fiind suspectat de scaderea fertilitatii. Sub denumirea de "fragrance" sau "parfum" sunt ascunse amestecuri de chimicale ce duc la toxicemie la nivelul sistemului nervos si imunitar.

BHT (butilat hidroxitoluen) este ingredientul cel mai des folosit, pe scara larga, in majoritatea cosmeticelor de ingrijire a pieii. Aceasta substanta chimica este o toxina care afecteaza sistemul nervos, respirator, ficatul, rinichii, pielea si sistemul imunitar, atunci cand concentratia sa in sange este ridicata.

Miristil lactat si gliceril triacetil hidroxistearat sunt doua chimicale care au rolul de a creste permeabilitatea pielii (face ca pielea sa permita intrarea mai usoara a altor ingrediente in organism si in fluxul sanguin).


Crema de zi

Trietanolamina formeaza compusi cancerigeni in combinatie cu agenti azotati, atat pe piele, cat si in sange. Metilparaben, butilparaben si isobutilparaben sunt cunoscuti pentru riscul de cancer de san, pentru perturbarea proceselor endocrine si infertilitate. De asemenea, sensibilizeaza pielea, producand iritatii si inrosirea pielii.

Diazolidinil uree poate determina reactii de toxicitate la nivelul sistemului nervos, gastrointestinal si al ficatului. Disodium EDTA este folosit pentru cresterea permeabilitatii pielii, determinind cresterea absorbtiei celorlalte substante chimice in piele.


After-shave

Metilparaben este o substanta chimica ce intra in componenta acestor produse, favorizeaza cancerul, este responsabil pentru perturbarea proceselor endocrine si duce la infertilitate. De asemenea, fenoxietanolul este toxic, iritant si duce la perturbarea proceselor reproductive, determinand scaderea fertilitatii.

Propilen glicol si bisabolol altereaza structura pielii cu rolul de a permite celorlalte substante chimice sa intre prin piele si sa ajunga in fluxul sanguin. Tocoferil acetat este raspunzator de posibile inrosiri, mancarimi si arsuri ale pieii; de asemenea, este usor contaminabil cu impuritati ce duc la aparitia cancerului. Acidul citric este un cunoscut cancerigen.


Pasta de dinti

Fluorura de sodiu, duce la toxicitate la nivelul sistemului osos si muscular, al sistemului sanguin si nervos, la nivelul gastrointestinal si al ficatului. In plus, este iritant si are o actiune de perturbare a proceselor hormonale, scazand fertilitatea.

Triclosanul perturba sistemul imunitar, poate fi usor contaminat cu impuritati care provoaca cancer si este toxic pentru piele si alte organe. Propilenglicolul are rolul de a face pielea mai permeabila si faciliteaza patrunderea in fluxul sanguin a celorlalte substante chimice. Carrageenan poate cauza cancer si, de asemenea, poate fi usor decompus in subprodusi care cauzeaza cancerul.

Toate aceste substante des folosite in industria cosmetica sunt deosebit de detrimentale sanatatii.

.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Vin, Aug 29 2008 8:29 am

.

Fluorul din pasta de dinţi şi din apă, un pericol pentru sănătate


Imagine

"Tineretul serveste liderul"
Hitler a folosit fluorurarea apei in lagarele de concentrare
pentru a steriliza oamenii si a-i forta sa se supuna




de Mihai Vasilescu

Sub pretextul combaterii apariţiei cariilor dentare, mai mult de două treimi din apa potabilă consumată astăzi în America este fluorurată. Publicul este prea puţin conştient de efectele nocive ale ingerării de fluoruri, atât din apa potabilă, cât şi prin utilizarea pastelor de dinţi care conţin fluor. Un număr foarte mare de studii demonstrează că fluorurarea nu are niciun efect în combatarea cariilor dentare. În schimb, ea duce la creşterea mortalităţii infantile, provoacă malformaţii congenitale, distruge oasele şi sistemul nervos.

Un studiu care a urmărit să compare sănătatea dinţilor locuitorilor din două oraşe americane, Los Angeles şi San Francisco, nu a găsit nicio diferenţă între aceştia, deşi în San Francisco apa potabilă era deja flurorată, pe când în Los Angeles, nu.

Studii clinice realizate începând cu anii ‘90 în America au demonstrat că există o strânsă legătură între consumul de apă flurorată şi fracturi. Alte cercetări realizate începând cu 1991, în cadrul Programului Naţional de Toxicologie american, au arătat că există o creştere certă a cazurilor de osteosarcom, o formă de cancer care atacă oasele, la persoanele care ingerează frecvent fluoruri, fie din apa potabilă, fie din pasta de dinţi.

Dr. Ian Packington, toxicolog la Asociaţia Naţională pentru Apă Pură din America, a descoperit că în zonele în care s-a realizat fluorurarea apei, numărul de copii născuţi morţi este mai mare cu 25% decât în cele în care apa nu este fluorurată. O altă analiză, realizată pentru Departamentul de Stat al Sănătăţii din America, arată că în zonele cu apă fluorurată numărul de persoane bolnave de sindrom Down este cu 30% mai mare decât în zonele în care apa nu este fluorurată.

Cercetările realizate de dr. Albert Schatz au ajuns la concluzii similare în America Latină: în zonele în care apa este fluorurată, cazurile de mortalitate infantilă şi malformaţii congenitale sunt foarte ridicate ca număr.

Alte studii au arătat că flurorarea apei nu are niciun efect asupra dinţilor, aşa cum s-a pretins, fluorul având efect asupra acestora, doar dacă acţionează punctual, la nivelul smalţului. În schimb, efectele secundare generate de ingerarea de fluoruri sunt foarte periculoase. Şi atunci, de ce mai este fluorurată apa de băut? Una dintre explicaţii este faptul că există anumite industrii, cum ar fi cea de prelucrarea a aluminiului sau cea de producere de fertilizatori agricoli, care generează mari cantităţi de fluoruri. Cum acestea sunt nişte poluanţi foarte importanţi, iar companiile nu au voie să deverseze decât cantităţi limitate, s-a recurs la această stratagemă, care pune în pericol atât mediul, cât şi sănătatea populaţiei. Ea este cu atât mai perversă, cu cât oamenii în cauză au senzaţia că fac ceva bun pentru sănătatea lor.


Sursa: http://yogaesoteric.net
.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Lun, Sep 06 2010 3:27 am

.Pericolul folosirii tampoanelor igienice!


Nu este surprinzator ca in intreaga lume multe femei sufera de cancer cervical si tumori uterine.

Stiai ca producatorii includ AZBEST in compozitia tampoanelor? Stii de ce? Pentru ca azbestul te face sa sangerezi mai mult, iar daca sangerezi mai mult, folosesti mai multe tampoane. Introducerea azbestului in tampoane nu este impotriva legii? Ei bine, nu.

ALTE COMPONENTE. Tampoanele contin doua substante periculoase. Unul este VISCOZA (buna pentru absorbtie), iar celalalt este DIOXIN-ul (un compus chimic pentru inalbire), intrucat industria considera ca femeile trebuie sa vada produse puternic inalbite pentru a le da senzatia de curat.

Dioxin-ul. Problema este ca dioxin-ul inclus in acest proces de inalbire poate cauza probleme severe femeilor. Dioxin-ul este cancerigen, toxic pentru sistemul reproductiv si este asociat cu endometrioza si cu slabirea sistemului imunitar.

Viscoza face tampoanele si mai periculoase, desi este in principal doar o substanta absorbanta. Pentru ca atunci cand fibre din tampon raman in interiorul vaginului (lucru care se intampla frecvent) ele creeaza un teren propice de reproducere pentru Dioxin. Acesta este si motivul pentru care apare TSS (sindromul de soc toxic).

Care sunt alternativele? Folosirea de produse de igiena feminina care nu au fost inalbite sau care sunt doar din bumbac. Alte produse de igiena feminina, cum ar fi absorbantele igienice, si acestea contin o anumita cantitate de Dioxin, dar nu sunt la fel de periculoase pentru ca nu intra in contact direct cu mucoasa vaginala. In plus, absorbantele igienice nu au nevoie de inalbire si evident tampoanele raman cele mai periculoase.

Din pacate... sunt prea putine firme care fabrica tampoane sigure. Ele se gasesc mai degraba la firmele producatoare de produse naturale pentru sanatate. Tari din intreaga lume au schimbat tehnologia de productie pentru a fabrica tampoane sigure (Elvetia, Germania, Canada).

Actiuni In 1989 activistii din Marea Britanie au pornit o campanie impotriva inalbirii cu clor. Dupa 6 saptamani, dupa ce s-au trimis 50.000 de scrisori, fabricantii de produse sanitare au schimbat procesul de inalbire cu cel de oxigenare.


TAMPOANE (PDF)

.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Mie, Feb 24 2016 9:27 pm

Produsele cosmetice naturale folosite de familia mea:


IGIENA DENTARA

pasta de dinti - bicarbonat de sodiu
Majoritatea pastelor de dinti contin glicerina ce previne remineralizarea dintilor

periuta de dinti Orawellness (manuala)

apa de gura - solutie diluata de: bicarbonat de sodiu, sare, apa oxigenata

irigator dentar



INGRIJIREA PIELII

sapun din seu de vita Fat Chance Farm

crema uz general pe baza de seu de vita si ceara de albine

deodorant - solutie bicarbonat de sodiu

perii cu par de porc mistret pentru perierea uscata a pielii



INGRIJIREA PARULUI

perie cu par de porc mistret si pieptene de lemn
perie cu par de porc mistret pentru par lung, des sau ondulat

sampon - masca de par din 1-2 oua, o data pe luna

Dupa ce parul a fost spalat, trebuie lasat sa se usuce complet inainte de a fi pieptanat. NU se piaptana parul cand este ud sau umed si nici NU se strange decat atunci cand este uscat in totalitate.

In trecut femeile aveau parul foarte lung si se spalau foarte rar pe cap, numai cu apa de ploaie si fara sa foloseasca nici un fel de sapun. Orice tip de sapun sau sampon indeparteaza uleiul natural (sebumul) secretat de glandele sebacee, firul de par ramanand astfel uscat si albindu-se prematur.



Ingredientele din produsele cosmetice EWG Skin Deep
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Mie, Noi 29 2023 8:59 am

.
Cand firul de par este umed, este mult mai fragil si mai expus agresiunilor mecanice si naturale. De exemplu, poluarea, praful sau mirosurile intra mai usor in fibra capilara cand parul este ud. Apa afecteaza cuticula, stratul exterior al firului de par. Este ca si cum acesta si-ar pierde protectia si elementele exterioare ar avea acces la straturile interioare ale firului de par. Rolul cuticulei este sa ofere firului un scut, o bariera de protectie. Cand avem parul ud, acesta nu mai este protejat de cuticule, iar un efect imediat este ca se poate rupe mai usor, de aceea nu trebuie frecat cu prosopul, ci tamponat si nici nu trebuie sa pieptanam parul ud. Il putem descalci cu miscari fine, de sus in jos si doar cu perii speciale.

Cea mai neinspirata alegere este sa mergem la culcare cu parul umed. Firele umede se vor freca de perna si riscam sa le rupem sau sa le grabim despicarea la varfuri, ceea ce se va intampla chiar si in cazul in care folosim fete de perna din matase.

Nici scalpul nu va fi foarte fericit. Parul se va usca, initial, la varfuri, insa la nivelul scalpului, umiditatea va ramane prezenta timp mai indelungat. Riscul este ca scalpul sa se ingrase mai repede sau sa apara matreata.

Sursa: sole.ro
.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Mie, Apr 17 2024 12:33 am

.Masaj facial Gua Sha - drenaj limfatic



















Laura Rae - 57 ani




Gua sha set

Role de: jad, cuart roz, cuart verde


.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Mar, Iul 02 2024 6:38 am

.Henna pentru conditionarea si colorarea parului




.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Mar, Iul 02 2024 7:06 am

.Metode simple de aranjare a parului












.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Mar, Iul 02 2024 7:16 am

.










.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Mesajde mszavai » Mar, Iul 09 2024 1:56 am



Alimentatia cruda - Dieta Ancestrala

Ann Vo
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 342
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am


Înapoi la Dezvăluiri

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron