Sinergia dintre Creier si Inima

Existență și cunoaștere

Sinergia dintre Creier si Inima

Mesajde mszavai » Mar, Iul 25 2023 2:51 am

Inima este Poarta Stelara prin care SUFLETUL animeaza Corpul Uman.

Cercetarea Institutului de Matematica a Inimii demonstreaza faptul ca atunci cand ne manifestam intr-un mod armonios, inima si creierul lucreaza in sinergie.







Model 3D al inimii creat pe baza analizei cuantice a unei inimi de sobolan
Neuronii sunt grupati in partea de sus a inimii (culoare galbena), unde venele si arterele intra si ies,
dar se extind si pe lungimea atriului stang din spatele inimii



CREIERUL INIMII

Pe parcursul a cinci ani, un grup de 17 cercetatori si profesori neurocardiologi, psihocardiologi si cerebrocardiologi, de la diverse institute de cercetari si universitati internationale, impreuna cu clarvazatori cuantici de renume mondial, reuniti in cadrul Institutului de Cerebrocardiologie din Lhasa, au intreprins un studiu amplu pe 400 de voluntari selectionati dintre calugari budisti tibetani, calugari ortodocsi isihasti si spiritualisti si ezoteristi specializati in tehnica gandirii cu inima.


Creierul inimii

Ei au pornit acest studiu de la descoperirea epocala a doctorului neurocardiolog J. Andrew Armour de la Institutul HeartMath http://www.heartmath.org (Boulder Creek, California) care in 1991 a ajuns la concluzia ca inima are un sistem nervos propriu si contine neurotransmitatori, o retea de 40.000 de neuroni si anumite, tipuri de proteine asemanatoare celor existente in creierul constient.

El a denumit acest sistem nervos, pe buna dreptate, creierul inimii, desi marea majoritate a oamenilor de stiinta din lumea medicala nu a fost de acord cu aceasta denumire, intrucat, daca creierul omului care are 1300-1400 de grame si 86 de miliarde (86.000.000.000) de neuroni, iar creierul unui sobolan care are doar 2 grame si detine nici mai mult nici mai putin de 100 de milioane (100.000.000) de neuroni, cum ar putea ca un conglomerat ganglionar de 40.000 de neuroni sa fie numit creier.

Faptul ca multi ani mai tarziu a fost posibil ca dr. Suzana Herculano-Houzel, o cercetatoare braziliana, sa numere 86 de miliarde de neuroni, spulberand astfel paradigma celor 100 de miliarde de neuroni, cum se credea pana atunci ca ar detine creierul uman – adica cu mai putin de 14 miliarde decat se credea, i-a determinat pe cercetatori sa verifice numarul 40.000 de neuroni, avansat de neurocardiologul J. Andrew Armour, pe care i-ar contine creierul inimii. Iar aceasta verificare a avut loc, deoarece la data estimarii numarului de neuroni ai inimii, metoda dupa care ei puteau fi estimati in mod corect, inca nu aparuse. Nu mica le-a fost mirarea cerebrocardiologilor, atunci cand au constatat ca sunt exact 40.000 de neuroni si ca denumirea de “creierul inimii” nu este catusi de putin o metafora, asa cum o percepeau scepticii, ci este purul adevar.


Creierul cuantic, budic sau Christic

Si iata de ce: utilizand electronoholografia, o nanotehnica de ultima generatie, derivata din electronografie – tehnica ceva mai veche, bazata, la randul ei pe efectul Kirlian, cercetatorii au pus in evidenta un creier compus din trei emisfere, localizat in dreptul inimii si situat in corpul budic. Creierul holografic astfel detectat, de o marime neasteptata, format din ganglioni cuantici, trece cu mult peste limitele corpului budic, inglobandu-l practic pe acesta si nu poate fi vazut cu ochii fizici. Cercetatorii au oscilat intre a-l denumi creier cuantic, asa cum l-au denumit fizicienii cuantici, cerebrocardiologii, neorocardiologii si psihofiziologii, creier budic, cum au solicitat calugarii budisti tibetani si spiritualistii atei si creier Christic, cum au dorit sa-l denumeasca calugarii isihasti si spiritualistii mistici. Pana la urma insa, in literatura de specialitate s-a impus termenul stiintific de creier cuantic, chiar daca in spiritualitate il intalnim frecvent si cu denumirea de creier Christic.

Cercetatorii cerebrocardiaci au mai constatat un lucru surprinzator – si anume, acela ca cele doua tipuri de cuante, respectiv cardionii si psihonii pe baza carora functioneaza creierul intracranian, precum si cel al inimii, identificat de neurocardiologul J. Andrew Armour, vibrand din momentul nasterii individului, la unison, au generat in creierul cuantic un nou tip de cuante si anume, cardiopsihonii, un “hibrid” cuantic specific numai omului.


Cardiopsihonii

Potrivit BBC-Medical, descoperirea noilor cuante a fost certificata dupa lungi dezbateri si de catre alti fizicienii subatomici cuantici, de renume international. Clarvazatorii cuantici, impartiti in trei echipe si utilizand tehnica numararii fractalice, din mie in mie, au reusit sa numere, in cele trei emisfere ale creierului, nu mai putin de 174 de miliarde de cardiopsihoni (aproape dublu fata de numarul de neuroni ai creierului intracranian).


Sursa: http://www.stiri-azi.ro




Sincronizarea a 32 de metronoame




Sincronizarea a 100 de metronoame






My stroke of Insight - Jill Bolte Taylor



.
Avatar utilizator
mszavai
Site Admin
 
Mesaje: 300
Membru din: Mar, Iul 12 2005 1:38 am

Înapoi la Metafizică

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 11 vizitatori

cron